Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 22 October, 07:50

Dalarnas tidningar - 16 mar 14 kl. 11:21

Secondhand ger jobbJosefine Lidner kliver in och gör genast fynd, ett vitt tyg som ska bli överkast. Erikshjälpens secondhand är både nytta och nöje, betonar Rebecca Karlsson, chef i Rättvik. Butiken betyder också viktiga arbetstillfällen..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Lidner, Rebecca Karlsson, Rättvik

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Secondhandger , jobb
SVT - 23 dec 11 kl. 10:13

Satsning på sociala företag ska hjälpa till jobb

Nu görs en bred satsning på sociala företag i Östergötland för att hjälpa de som länge varit borta från arbetsmarknaden till ett jobb. Det handlar om att ge långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa och de som har någon form av arbetshinder en chans till att få ett riktigt jobb. Ett exempel på ett så kallat socialt företag är secondhand-butiken Hans och Greta i Finspång som drivs som ett kooperativ.

Dagen - 11 dec 11 kl. 11:04

Regn stoppade Pingstkyrkans secondhand-verksamhet

Pingstkyrkans secondhand-butik i Uddevalla tvingades på grund av översvämning hålla stängt på lördagen. ? Jag vill nästan inte tänka på hur mycket pengar vi förlorar, säger butikschefen Gustaf Alenklint.

LV - 04 sep 17 kl. 12:30

Ekebergskyrkans secondhand hjälper kvinnor och barn

Sedan 2010 har Ekebergskyrkan anordnat secondhand och loppis och i lördags var det återigen dags. Med ett stort sortiment med allt ifrån soffor till porslinsserviser har denna secondhand blivit mycket välbesökt. Verksamheten bidrar även till att hjälpa andra då stora delar av intäkterna går till välgörenhet..

Dalarnas tidningar - 12 nov 15 kl. 13:13

Rädda Barnen öppnar Secondhand butik

Idén har växt fram vartefter enligt Margareta Enders, ordförande i Rädda Barnen Malung. Rädda Barnen har haft en del loppisar med sämre resultat och mycket jobb, men när de såg en tom lokal centralt så frågade de ägarinnan om hyra. Resten är historia..

SVT - 10 feb 11 kl. 09:37

Stort intresse för secondhand

Intresset för att shoppa secondhand-varor fortsätter att öka. Och anledningarna till att vilja handla begagnat är många..

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 11 kl. 11:03

Tv stals från secondhand-butik

En secondhand-butik i Kristinehamn har drabbats av inbrott. En tv-apparat har stulits..

Jönköpingsnytt - 10 okt 12 kl. 10:00

Gymnasister flyttar lektionen till Myrornas secondhand

18 elever från Plusgymnasiet i Jönköping flyttar på torsdag sin bildlektion till secondhand butiken Myrorna, mitt emot Maxi. -Tanken är att lära eleverna att återvinna sina kläder säger läraren Maria Rojas..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Länets finaste secondhand

Från spannmålsmagasin till secondhand butik. Det var nog inte många som trodde på en sådan förvandling av det gamla magasinet i Gustafs. Om ett år ska Pärlans nya lokaler stå färdiga..

DalaDemokraten - 26 sep 13 kl. 05:50

Secondhand-butik har funnits ett år nu

AVESTA Det har gått ett år sedan Nöjeshuset i Avesta förvandlades till Pen?s Secondhand. ?

Hela Gotland - 17 okt 14 kl. 13:36

Ny secondhand får första tjing

På fredagen öppnade ytterligare en secondhand-butik i Visby. Det är Röda Korset som utökar sin verksamhet, i samarbete med kvinnojouren Trots..

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.