Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 22 February, 02:13

Sydsvenskan - 04 mar 14 kl. 05:30

Våga satsa på nya stambanorFörslaget om nya stambanor för snabbtåg måste utredas ytterligare. Men ett sådant projekt kräver också politiskt mod..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vågasatsa på nya , stambanor
Nyteknik - 09 jan 14 kl. 14:25

Nya stambanor ska snabbutredas

Trafikverket ska utreda nya stambanor för snabbtåg på sträckorna mellan Stockholm och Göteborg /Malmö. Rapporten ska vara klar den sista februari..

BT - 06 aug 14 kl. 08:18

Nya stambanor ? inte extremtåg

Replik. Svar till Rolf Ohlon, BT 3/8. Rolf Ohlon skriver i BT om Höghastighetståg, i artikeln nämner han också regeringens initiativ i Almedalen om Sverigebygget.

SvD - 29 maj 15 kl. 15:15

S: Nya stambanor är statens ansvar

I huvudsak ska nya stambanor finansieras genom staten, och medfinansiering ska styras utifrån nationella behov på samhällsekonomiskt rationell grund. Medfinansiering får inte innebära att en kommun eller annan ”köper sig förbi i kön”, skriver infrastrukturminister Anna Johansson (S)..

SvD - 02 mar 16 kl. 07:30

Ministrar: Sverige behöver nya stambanor

Det behövs bättre järnvägskommunikationer mellan Sveriges tre storstäder. Nu driver regeringen på för ett bättre beslutsunderlag om nya stambanor, skriver ministrarna Åsa Romson (MP) och Anna Johansson (S) samt Karin Svensson Smith (MP) och Pia Nilsson (S), trafikutskottet..

Regeringen - 09 mar 16 kl. 16:05

Ministrar: Sverige behöver nya stambanor

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 9 mars Det behövs bättre järnvägskommunikationer mellan Sveriges tre storstäder. Nu driver regeringen på för ett bättre beslutsunderlag om nya stambanor, skriver ministrarna Åsa Romson och Anna Johansson samt Karin Svensson Smith och Pia Nilsson, trafikutskottet..

Expressen - 01 aug 16 kl. 09:42

Bygg ut tågtrafiken med nya stambanor

Nya stambanor är en grundbult för det gröna samhällsbygget i hela landet. Det är en utmärkt kombination av klimat- och samhällsbyggnadspolitik, skriver Karin Svensson Smith, Stefan Nilsson och Roger Bydler (MP)..

UT - 02 okt 17 kl. 17:46

”Det står och väger om nya stambanor”

Moderaternas partistyrelse föreslår sin arbetsstämma nästa vecka att skrota planerna på nya stambanor. Västsvenska Handelskammaren satsar nu på intensiv lobbying för att få ombuden att avvisa propositionen..

BT - 02 okt 17 kl. 17:46

”Det står och väger om nya stambanor”

Moderaternas partistyrelse föreslår sin arbetsstämma nästa vecka att skrota planerna på nya stambanor. Västsvenska Handelskammaren satsar nu på intensiv lobbying för att få ombuden att avvisa propositionen..

DN - 05 nov 17 kl. 21:00

”Lånefinansiera stambanor för svenska höghastighetståg”

Sverige behöver nya stambanor för höghastighetståg som kan knyta ihop landet. Genom ett separat offentligägt bolag, som får möjlighet att lånefinansiera med svenska staten som garant, kan en ny stambana för höghastighetståg färdigställas snabbare än vad som diskuteras i dag, skriver Annie Lööf (C), Emil Källström (C) och Anders Åkesson (C)..

Blekinge Läns tidning - 06 nov 17 kl. 01:20

C vill lånefinansiera stambanor

Centern vill att stambanor för svenska höghastighetståg ska kunna finansieras med lån, skriver partiföreträdare med partiledare Annie Lööf i spetsen, på DN Debatt. Ett separat offentligägt bolag ska kunna lånefinansiera med svenska staten som garant.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ryssland uppges vilja hjälpa Sanders

Ryssland uppges ha försökt hjälpa även den amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders. President Donald Trump – och Ryssland – viftar bort uppgifterna om nya storskaliga påverkansförsök. Vermontsenatorn Sanders har blivit informerad om att Ryssland.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nytt inomhusvärldsrekord i tresteg

Yulimar Rojas slog till med ett hopp som mätte 15,43..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Budgetfiasko i Bryssel

EU-toppmötet avbryts utan enighet om nästa långtidsbudget..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

16-åring åtalas för våldtäkt på Tinderdejt

Polisen grep pojken på hans gymnasieskola..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Lingmerth i gammalt gott slag – skuggar täten

David Lingmerth slåss i täten i den stjärnfattiga PGA-tourtävlingen i Puerto Rico..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Öberg om hälsodebatten: ”Frustrerande”

I höstas stoppades två skidstjärnor från att tävla av hälsoskäl..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

AIK:s cupdilemma – kan få heja på rivalerna

I helgen drar gruppspelet i Svenska cupen igång ”på riktigt”..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ridsporten öppnar för utökade dopningstester

Oannonserade dopningstester av hästar utanför tävling kan vara på gång i svensk ridsport. När och i vilken omfattning är oklart, men förbundsveterinären Peter Kallings och hans medarbetare är redo. – Vi har utbildat provtagare och vi har verktygen, säge.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Johnny Depp om nya filmen: Blev skräckslagen

Att använda filmen för att väcka uppmärksamhet och få fram ett budskap – det är oerhört viktigt. Det menar Johnny Depp, som i filmen ”Minamata” åter vill få i gång debatten om kvicksilverförgiftningen i Japan som krävt flera tusen liv. – Att visa vad so.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Sjukdom och scenkaos i Malmö

Humor och musikal står på menyn när Melodifestivalen intar Malmö. Men sista deltävlingen bjuder även på influensa – och programledartrion tvingas brottas med flera nya problem. – Hundra, bekräftar David Sundin för TT och skrattar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.