BT > Nyheter

Thursday, 27 June, 02:03

BT - 27 feb 14 kl. 13:23

Attitydförbättring till psykisk ohälsaUnder fem år har Hjärnkolls ambassadörer i Västra Götaland arbetat för att bryta tystnaden och förbättra synen på och förhållningssättet till personer med psykisk ohälsa. Och deras arbete har gett resultat.
Idag är allmänheten betydligt mer positivt inställd till personer med psykisk ohälsa, än för fem år sedan. Det visar Hjärnkolls befolkningsundersökning.
Hjärnkoll är en nationell kampanj där över 300 privatpersoner är engagerade som ambassadörer.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hjärnkolls, Västra Götaland, Götaland, Uppsala, Örebro, Norrbotten, Hjärnkoll, Bracken, Wåhlstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attitydförbättringtill , psykisk, ohälsa
SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 12 sep 14 kl. 10:35

Mindre klasser, mindre ohälsa

Skolan är inte bara personalens, utan även barnens arbetsmiljö. Det är en stor del av deras liv och en trygg och trivsam skolmiljö är grundläggande för barns välmående. Idag utsätts alldeles för många barn för hot, våld och trakasserier i olika former.

Nyan - 19 aug 15 kl. 15:08

”Expert-välde inom mentalvården”

Psykisk hälsa och vård är aldrig svart eller vitt. Olika psykiatriker kan dra olika slutsatser utgående från samma data, säger Henrik Lagerberg, ordförande för Reseda.   Reseda – Intresseföreningen för psykisk hälsa – är öppen för brukare, anhöriga och sympatisörer.

YLE - 17 nov 15 kl. 08:00

Vill förmedla hopp åt deprimerade

”Starka tillsammans” är en nygrundad förening som vill bryta tabun kring psykisk ohälsa. Föreningens grundare, Angelica Qvist och Jenny Renqvist, ser som sin uppgift att finnas till hands för den som behöver hjälp. - Vår verksamhet har hittills mest funnits på sociala medier, men så småningom skall det också bli föreläsningar, tillställningar och evenemang, berättar Angelica.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 08:00

Det är helt okej att vara kärring


Jag har en son. Han har nyss fyllt ett, men jag börjar redan oroa mig för hur vi ska lyckas uppfostra honom till att bli en stark och självständig liten snubbe som vågar vara den han är. Visst, än så länge sprutar tårarna när han blir ledsen, men hur kommer det bli sen?

DalaDemokraten - 03 nov 16 kl. 05:27

”Vi trodde vi tog hänsyn genom att tysta ner hennes självmordsförsök”

– Det måste till en attitydförändring. Varje individ ska se sitt ansvar och våga prata fördomsfritt kring psykisk ohälsa och självmord, säger Johan Håkansson som publicerat sin systers avskedsbrev på sociala medier..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Man dömd för övergreppsmaterial

BT - 1 timme sedan

Meröppet bibliotek - men först bygglov

I höst beräknas den ombyggnad av Töllsjö bibliotek som krävs för att införa meröppet bibliotek kunna påbörjas..

BT - 1 timme sedan

Flyktingstrategi ska tas fram

Herrljunga ska ta fram en strategi för flyktingmottagningen och arbeta in den i planen för beredskap och särskilda händelser..

BT - 1 timme sedan

Vaccin har minskat farliga cellförändringar

Den vaccinering av skolbarn mot HPV som sker i flera länder är effektiv. Antalet infektioner, könsvårtor och farliga cellförändringar minskar kraftigt. Det visar den största studien hittills..

BT - 2 timmar sedan

Han har fotat nästan alla Sommartorsdagsartister

Omkring 13 000. Så många bilder har fotografen Per-Olof Svensson sparat från Sommartorsdagarna genom åren. I dag är han en av få som har fotograferat Stora torgets artister under nästan alla 30 åren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.