Sydsvenskan > Nyheter

Saturday, 19 January, 05:54

Sydsvenskan - 27 feb 14 kl. 05:30

Nya allianser kan uppstå efter valetEn ovanlig fråga står på dagordningen när kommunfullmäktige samlas i Rådhuset idag. De rödgröna majoritetspartierna S, V och MP kommer inte att lägga fram någon gemensam budget före valet i september – de ska uppträda som självständiga partier i valrörelsen.Kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) säger att detta ”ger Malmöborna alternativ”. Samtidigt är det ett faktum att partierna utom i undantagsfall behöver samarbeta – och kompromissa! – för att få makt.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Rådhuset, MP, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmöborna, Stjernfeldt Jammeh, Stefan Löfven, Malmö, Malmös, Region Skåne, Göteborg, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiets, Nils Karlsson, Dagens Samhälle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya allianserkan , uppståefter , valet
Sydsvenskan - 15 sep 14 kl. 05:30

Framgång för SD kan skapa nya allianser

Moderaterna ser ut att ha backat i regionvalet, samtidigt som Sverigedemokraterna går framåt.
Det bäddar för nya allianser. Även om valet är över är det inte klart vem som ska styra Skånes parlament..

BT - 26 sep 14 kl. 10:39

Krysskaos: Länstyrelsen bekräftar fel i valet

Länsstyrelsen bekräftar nu vid klockan 15.00 att det blivit något fel när det gäller landstingsvalet. – De två distrikten som har uppmärksammats, där finns någon felaktighet som vi håller på att titta vidare på.

Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 06:30

Efter valet: vem tar vem?

Allt talar för att Norges statsminister Jens Stoltenberg går mot ett svidande nederlag när norrmännen går till stortingsval den 9 september.Enligt alla opinionsundersökningar föredrar de norska väljarna en borgerlig regering.Därför lär Norges nästa statsminister heta Erna Solberg, 52-årig høyrepolitiker från Bergen.

Nyhetskanalen - 01 dec 11 kl. 15:23

SD sonderar allianser i EU

Sverigedemokraterna (SD) söker allianser med europeiska partier inför EU-valet 2014. Partiet fick i veckan besök av Österrikes högerpopulistiska Frihetspartiet (FPÖ).
.

SVT - 17 sep 18 kl. 16:41

Efter valet – oklart vilka som tar makten i storstäderna

Oheliga allianser, samtal som inte är förhandlingar och ett uppstickarparti. Striden om makten i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö pågår för fullt – och situationen är lika oviss som på riksplanet. SVT Nyheter sammanfattar läget en vecka efter valet..

Politologerna - 15 mar 14 kl. 08:00

Valet 1994 – Stödstrumpevalet

I en nyligen publicerad studie visar Lena Wängnerud och jag att valet 1994 var något speciellt. Det kom nämligen in rekordmånga feminister i den svenska riksdagen. Bakgrunden till inflödet av feminister i riksdagsvalet 1994 var att andelen kvinnor i parlamentet under 1980-talet hade ökat från 27 till 37 procent.

HBL - 01 jan 14 kl. 11:26

Niinistö: EU-valet visar Finlands framtid

I sitt nyårstal uppmanar president Sauli Niinistö finländarna till en ärlig diskussion om Europas framtid.– Vårens EU-val handlar ingalunda bara om Europapolitik, vid valen utstakas också Finlands framtid, säger Niinistö. Niinistö betonar att Finland alltid varit en del av Europa och att vårt öde är förbundet med Europas.

UNT - 17 okt 14 kl. 07:01

Strategisamtal för nya allianser

Nu är det i stort sett klart hur de nya kommunalrådsposterna ska fördelas i Uppsala efter valet..

SR - 24 maj 18 kl. 13:19

Regional maktkamp efter valet i Irak

Knappt två veckor efter parlamentsvalet i Irak pågår en regional maktkamp och ett politiskt rävspel i Bagdad. Det är fortfarande oklart vilka politiska allianser som kommer att bilda en koalitionsregering..

Cornucopia - 16 mar 18 kl. 10:23

Gästinlägg: Rysslands svåra kval i valet vid vägskälet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat av läsaren Den intelligente gopnikin.

På Söndag, den 18:e Mars är det "val" i Ryssland. Det väntas bli ett "val" därför att det är få – om någon - som förväntar sig ett ärligt val utan massivt fusk och riggning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.