SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 23 January, 17:03

SVT Debatt - 26 feb 14 kl. 16:11

Hellre en bättre kollektivtrafik än sänkta biljettpriserKOLLEKTIVTRAFIK Visst kan det kännas dyrt att åka kollektivt – men prishöjningarna beror på att det under en tid satsats på en bättre trafik med fler och tätare turer. Det är smartare än att sänka biljettpriserna.  Just nu rapporterar SVT om kollektivtrafikens utveckling och utmaningar. Det är bra att en så viktig del i människors vardag lyfts till diskussion. Samtidigt finns risk att vi reducerar samtalet om framtidens kollektivtrafik till en fråga om hur hög skattesubventionen ska vara på resorna eller hur taxorna ska utformas.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
KOLLEKTIVTRAFIK Visst, SVT, Socialdemokraternas, Stockholms, Sveriges, Stockholmsregionen

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hellreen bättre , kollektivtrafik, än, sänkta, biljettpriser
SVT Debatt - 27 feb 14 kl. 16:08

Klassklyftorna kräver gratis kollektivtrafik

KOLLEKTIVTRAFIK Vi i Kiruna har gratis bussresor, något som har blivit en succé. Fler städer borde följa vårt exempel – en offensiv miljöpolitik med ekonomiskt utjämnande effekt är precis vad som behövs i Sverige.  Från och med hösten 2011 har Kiruna kommun infört avgiftsfria bussresor inom kommunen.

DI - 07 apr 17 kl. 16:47

All kollektivtrafik i centrala Stockholm står still

På grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm, där en lastbil kört in i Åhléns City i centrala Stockholm, har all kollektivtrafik i centrum ställts in..

YLE - 22 jun 17 kl. 06:33

Åbo planerar ny kollektivtrafik – "Superbussen är som en spårväg utan räls"

Åbo stad planerar att förnya kollektivtrafiken, med antingen stombussar, superbussar eller snabbspårväg. Därför hör man nu för andra gången invånarnas åsikt med hjälp av en enkät. Stombussar är med en beräknad kostnad på 10 miljoner euro det billigaste alternativet och innebär bland annat att antalet bussfiler i stadens centrala delar utökas.

Nyheter 24 - 12 feb 14 kl. 13:47

"Vill du hellre hålla käft?" 18-åriga Jonna och Johanna svarar Isabella Löwengrip

 där på Isabella "Blondinbella" Löwengrip ger sin syn gäng kränkta vita medelklass-kvinnor som tar strid för sakens skull.  i sociala medier o– 98 procent är positiva till det vi skriver. Några ifrågasätter och vissa vet inte vad feminism är, förklarar Jonna Fyhr.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 06:30

Vänsterdrömmar indränkta i olja

Foto: Mikhail Metzel
Hugo Chavez hyllas av vänstern men under ytan finns en president som inte visste vad som krävs för att uppnå verklig demokrati.
Venezuelas president sedan fjorton år tillbaka, Hugo Chavez, avled sent på tisdagen efter en längre tids cancersjukdom, 58 år gammal. Kondoleanserna strömmade därefter in från hela världen.

BT - 22 nov 13 kl. 10:39

Hellre krafttag mot mobbning än tvister om lämpliga lagrum

Riksrevisionen har upptäckt en orättvisa. Om Kalle blir kallad tjockis i skolan har han lättare att få upprättelse och ekonomisk kompensation för det, än vad klasskompisen Nisse har när han blir kallad bög. Orättvisa uppstår eftersom Skolinspektionen eller Barn- och elevombudet utreder det första fallet, medan det andra utreds av Diskrimineringsombudsmannen, DO, som Riksrevisionen anser sakna tillräckliga sanktionsmuskler.

Alliansfritt Sverige - 06 jan 14 kl. 10:49

Lööf struntar i forskningen – lyssnar hellre på en ”jobbskapare” som halverat sin personal

Institutet för Arbetsmarknads- och Utbildningspolitisk Utvärdering är precis vad det heter, och det sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet, alltså regeringen. IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. Aftonbladet frågar i en intervju idag näringsminister Annie Lööf hur hon ser på den saken: ”Det är ganska välkända argument som lyfts fram.

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 10:08

Alla sågar regeringens sänkta socialavgifter för unga – utom Maud Olofsson

Häromåret halverade regeringen de sociala avgifterna för anställda upp till 26 år, vilket minskade statens intäkter med 21 miljarder kronor. Tanken var att de skulle bli billigare att anställda, och därför skulle fler av dem få jobb. Så har det inte blivit.

Sydsvenskan - 13 apr 14 kl. 05:30

Träna hellre inomhus under pollensäsongen

Pollensäsongen har startat tidigt i år. Björkpollenet sprids redan i luften och gör allergiska motionärer trötta och sänkta.
Snart kommer gräspollenet och till sommaren gråbo..

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 17:09

Politiker: Hellre unga möten än köp av möbler

Ungdomsparlamentets pengar är inte tänkta för inredning av elevernas rastutrymmen på skolorna.
Det säger kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) efter kritik från elevrepresentanter..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 6 timmar sedan

”Varför jobbar vi mer istället för mindre?”

”Samtidigt finns det en hel tsunami av meningslösa ej kreativa jobb som inte på något sätt är världsförbättrande”, skriver Bakircioglu..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

”Kristendomstestet är ingen bluff, Ann Heberlein”

”Migrationsverkets tjänstemän har i många fall sämre förståelse av kristen tro än konvertiterna själva, vilket leder till obegripliga och diffusa frågor som knappt går att svara på”, skriver Micael Grenholm, pastor i Uppsala Mosaik och speldesigner för arjagkristen.nu.

SVT Debatt - Igår: 15:54

”Bara bra med en spelnörd som kulturminister!”

”Att ha rötterna i en av de största kulturrörelserna i Sverige är en stor bonus som ger henne bästa möjliga förutsättningar i sitt nya arbete”, skriver Anna Erlandsson, fd ordförande för Sverok om nya kulturministern Amanda Lind (MP)..

SVT Debatt - Igår: 11:19

”Sluta upprepa myten att HBTQ-rörelsen glorifierar sexköp”

”Sluta upprepa myten att hbtq-rörelsen glorifierar sexköp eller att det skulle vara okej där att vuxna män utnyttjar ungdomar. Att upprepa sådana myter är homofobiskt och gör det svårare för ungdomar som får höra sådana myter att söka hjälp”, skriver Frank Berglund, ordförande för RFSL Ungdom i en replik till Simon Häggström..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Gör hemförsäkring obligatorisk för hyresgäster”

”Många vet inte vad försäkringen innehåller eller antar helt enkelt att det skydd försäkringen ger täcks av det allmänna eller av hyreskontraktet”, skriver Jenny Rudslätt, hem- och villaexpert på försäkringsbolaget If..

SVT Debatt - I förrgår: 10:06

”Samhället ser mellan fingrarna på manlig prostitution”

”Polis och socialtjänst har lagt minimala resurser på uppsökande arbete i dessa miljöer. Och inom delar av HBTQ-rörelsen har det sedan länge funnits en romantiserad bild av manlig prostitution, vilket resulterat i att dessa mäns utsatthet gång på gång sopats under mattan”, skriver Simon Häggström, författare och polis..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Sverige ska inte subventionera dem som motarbetar jämställdhet”

”På grund av luckor i lagen, okunskap hos myndigheter och missriktad väljvilja att inte kränka kulturella ´egenheter´ missar vi ofta det våld som pågår mitt ibland oss”, skriver tre ledande företrädare för Liberalerna på årsdagen av mordet på Fadime..

SVT Debatt - 19 jan 19 kl. 07:00

”Women´s March måste göra upp med judehatet”

”För två år sedan förstod jag inte hur pass infekterade av antisemitism de progressiva rörelserna faktiskt är. Som de flesta trodde jag då att antisemitism mest kom från högerextremistiskt håll”, skriver den judiska människorättsaktivisten Jackie Mhitaryan..

SVT Debatt - 18 jan 19 kl. 12:53

”Genusteorier leder fel i arbetet mot relationsvåld”

”Det går inte att blunda för att kvinnorna själva står för en stor del av allt relationsvåld, om man i detta begrepp också inkluderar psykiskt våld”, skriver Magnus Falkman..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 15:47

”Min dröm är att Storbritannien stannar i EU”

”Vi måste göra vad vi kan för att få Storbritannien att stanna i EU”, säger Anna Maria Corazza Bildt (M)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.