SVT Debatt > Opinion

Sunday, 18 November, 11:22

SVT Debatt - 26 feb 14 kl. 16:11

Hellre en bättre kollektivtrafik än sänkta biljettpriserKOLLEKTIVTRAFIK Visst kan det kännas dyrt att åka kollektivt – men prishöjningarna beror på att det under en tid satsats på en bättre trafik med fler och tätare turer. Det är smartare än att sänka biljettpriserna.  Just nu rapporterar SVT om kollektivtrafikens utveckling och utmaningar. Det är bra att en så viktig del i människors vardag lyfts till diskussion. Samtidigt finns risk att vi reducerar samtalet om framtidens kollektivtrafik till en fråga om hur hög skattesubventionen ska vara på resorna eller hur taxorna ska utformas.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
KOLLEKTIVTRAFIK Visst, SVT, Socialdemokraternas, Stockholms, Sveriges, Stockholmsregionen

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hellreen bättre , kollektivtrafik, än, sänkta, biljettpriser
SVT Debatt - 27 feb 14 kl. 16:08

Klassklyftorna kräver gratis kollektivtrafik

KOLLEKTIVTRAFIK Vi i Kiruna har gratis bussresor, något som har blivit en succé. Fler städer borde följa vårt exempel – en offensiv miljöpolitik med ekonomiskt utjämnande effekt är precis vad som behövs i Sverige.  Från och med hösten 2011 har Kiruna kommun infört avgiftsfria bussresor inom kommunen.

DI - 07 apr 17 kl. 16:47

All kollektivtrafik i centrala Stockholm står still

På grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm, där en lastbil kört in i Åhléns City i centrala Stockholm, har all kollektivtrafik i centrum ställts in..

YLE - 22 jun 17 kl. 06:33

Åbo planerar ny kollektivtrafik – "Superbussen är som en spårväg utan räls"

Åbo stad planerar att förnya kollektivtrafiken, med antingen stombussar, superbussar eller snabbspårväg. Därför hör man nu för andra gången invånarnas åsikt med hjälp av en enkät. Stombussar är med en beräknad kostnad på 10 miljoner euro det billigaste alternativet och innebär bland annat att antalet bussfiler i stadens centrala delar utökas.

Nyheter 24 - 12 feb 14 kl. 13:47

"Vill du hellre hålla käft?" 18-åriga Jonna och Johanna svarar Isabella Löwengrip

 där på Isabella "Blondinbella" Löwengrip ger sin syn gäng kränkta vita medelklass-kvinnor som tar strid för sakens skull.  i sociala medier o– 98 procent är positiva till det vi skriver. Några ifrågasätter och vissa vet inte vad feminism är, förklarar Jonna Fyhr.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 06:30

Vänsterdrömmar indränkta i olja

Foto: Mikhail Metzel
Hugo Chavez hyllas av vänstern men under ytan finns en president som inte visste vad som krävs för att uppnå verklig demokrati.
Venezuelas president sedan fjorton år tillbaka, Hugo Chavez, avled sent på tisdagen efter en längre tids cancersjukdom, 58 år gammal. Kondoleanserna strömmade därefter in från hela världen.

BT - 22 nov 13 kl. 10:39

Hellre krafttag mot mobbning än tvister om lämpliga lagrum

Riksrevisionen har upptäckt en orättvisa. Om Kalle blir kallad tjockis i skolan har han lättare att få upprättelse och ekonomisk kompensation för det, än vad klasskompisen Nisse har när han blir kallad bög. Orättvisa uppstår eftersom Skolinspektionen eller Barn- och elevombudet utreder det första fallet, medan det andra utreds av Diskrimineringsombudsmannen, DO, som Riksrevisionen anser sakna tillräckliga sanktionsmuskler.

Alliansfritt Sverige - 06 jan 14 kl. 10:49

Lööf struntar i forskningen – lyssnar hellre på en ”jobbskapare” som halverat sin personal

Institutet för Arbetsmarknads- och Utbildningspolitisk Utvärdering är precis vad det heter, och det sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet, alltså regeringen. IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. Aftonbladet frågar i en intervju idag näringsminister Annie Lööf hur hon ser på den saken: ”Det är ganska välkända argument som lyfts fram.

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 10:08

Alla sågar regeringens sänkta socialavgifter för unga – utom Maud Olofsson

Häromåret halverade regeringen de sociala avgifterna för anställda upp till 26 år, vilket minskade statens intäkter med 21 miljarder kronor. Tanken var att de skulle bli billigare att anställda, och därför skulle fler av dem få jobb. Så har det inte blivit.

Sydsvenskan - 13 apr 14 kl. 05:30

Träna hellre inomhus under pollensäsongen

Pollensäsongen har startat tidigt i år. Björkpollenet sprids redan i luften och gör allergiska motionärer trötta och sänkta.
Snart kommer gräspollenet och till sommaren gråbo..

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 17:09

Politiker: Hellre unga möten än köp av möbler

Ungdomsparlamentets pengar är inte tänkta för inredning av elevernas rastutrymmen på skolorna.
Det säger kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) efter kritik från elevrepresentanter..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 4 timmar sedan

Mammorna: ”Det räcker med lidande och död nu”

”Om vi mammor som lever i sorg och smärta kan ställa oss upp mot våldet så hoppas vi att ni kan ställa er bakom oss”, skriver Eva Färjsjö, Maritha Ogilvie, Katri Reyna, Carro Sinisalo med flera..

SVT Debatt - Igår: 22:11

Ley har två masterutbildningar – men får inte jobb

Afrosvenskar har dåliga förutsättningar på arbetsmarknaden visar en ny rapport. Ley Ikpo har två masterutbildningar, en från Stockholms universitetet och en från Sorbonne i Paris. Trots detta får han inga jobb inom sitt område.

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Ordet väger ingenting – men är viktigare nu än någonsin”

”Alla barn ska beredas möjligheten att kunna läsa och skriva. Vi ska linda dem i 28 bokstäver, för ingen har fått Nobelpriset i tystnad. Vilken paradox att 200-250 miljoner människor är analfabeter”, säger Björn Ranelid med anledning av vikten av att alla barn lär sig att läsa och skriva..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Pedagogiska barnböcker väcker inte läslusten – tvärtom”

”Tänk om det rent krasst sänker den litterära kvalitén och i förlängningen dödar läslusten hos barnen? Vill du som är vuxen dyka in i en roman för att bli 'undervisad' om hur du borde bete dig?”, undrar barnboksförfattarna Anders Jacobsson och Johanna Sandberg..

SVT Debatt - I förrgår: 16:08

”Tvinga S att ändra LAS och sänka skatten”

”Ska Annie Lööf släppa fram en vänsterregering måste den tvingas till omfattande liberala reformer”, skriver Siri Steijer..

SVT Debatt - I förrgår: 11:33

”Legalisera så att vi slipper se fler barn dö”

”Weed är ett sunt alternativ till cigaretter och vin” och ”cannabis kommer att bli legaliserat i Sverige, det är bara en fråga om när”, menar artisten Ivan ”General Knas” Olausson Klatil, känd från bland annat gruppen Svenska Akademien..

SVT Debatt - 15 nov 18 kl. 10:11

”Bra humor lyfter fram fördomar, synar dem och skrattar åt dem”

”Vi arbetar med att undvika stereotypa karaktärer i våra serier. Men ibland tar man inom dramatiken också hjälp av stereotyper för att snabbt kunna etablera en kontext, och för att hjälpa oss som publik att bättre få syn på oss själva”, skriver Anna Croneman, programchef för SVT Drama..

SVT Debatt - 15 nov 18 kl. 09:48

”Teknologkåren har tagit emot kritiken och välkomnar den”

I ett debattinlägg på SVT Opinion vittnar flera personer om stora brister i värdegrunden på Luleå tekniska universitet. Nu svarar rektorn och studentkåren på kritiken: ”Vi tar avstånd från de djupt kränkande texter som förekommer.”.

SVT Debatt - 15 nov 18 kl. 08:49

”Legalisering är en katastrofalt dålig idé”

”Legaliseringen av cannabis säljs till allmänheten med vilseledande information om att det skulle vara säkert, inte beroendeframkallande och att man kan begränsa ungas användning”, säger Bertha K. Madras, professor och rådgivare till USA:s president Donald Trump i drogpolitiska frågor..

SVT Debatt - 14 nov 18 kl. 15:19

”Kommunerna bortprioriterar ungas rätt till en meningsfull fritid”

”105 kommuner blir inte godkända utelivskommuner för unga, enligt Ungdomens Nykterhetsförbunds kommunrankning. Kommunerna själva tror att de är bättre än någonsin, vilket vårt resultat visar att de inte är”, skriver Isabelle Benfalk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.