SVT Debatt > Opinion

Thursday, 25 April, 12:22

SVT Debatt - 26 feb 14 kl. 16:11

Hellre en bättre kollektivtrafik än sänkta biljettpriserKOLLEKTIVTRAFIK Visst kan det kännas dyrt att åka kollektivt – men prishöjningarna beror på att det under en tid satsats på en bättre trafik med fler och tätare turer. Det är smartare än att sänka biljettpriserna.  Just nu rapporterar SVT om kollektivtrafikens utveckling och utmaningar. Det är bra att en så viktig del i människors vardag lyfts till diskussion. Samtidigt finns risk att vi reducerar samtalet om framtidens kollektivtrafik till en fråga om hur hög skattesubventionen ska vara på resorna eller hur taxorna ska utformas.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
KOLLEKTIVTRAFIK Visst, SVT, Socialdemokraternas, Stockholms, Sveriges, Stockholmsregionen

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hellreen bättre , kollektivtrafik, än, sänkta, biljettpriser
SVT Debatt - 27 feb 14 kl. 16:08

Klassklyftorna kräver gratis kollektivtrafik

KOLLEKTIVTRAFIK Vi i Kiruna har gratis bussresor, något som har blivit en succé. Fler städer borde följa vårt exempel – en offensiv miljöpolitik med ekonomiskt utjämnande effekt är precis vad som behövs i Sverige.  Från och med hösten 2011 har Kiruna kommun infört avgiftsfria bussresor inom kommunen.

DI - 07 apr 17 kl. 16:47

All kollektivtrafik i centrala Stockholm står still

På grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm, där en lastbil kört in i Åhléns City i centrala Stockholm, har all kollektivtrafik i centrum ställts in..

YLE - 22 jun 17 kl. 06:33

Åbo planerar ny kollektivtrafik – "Superbussen är som en spårväg utan räls"

Åbo stad planerar att förnya kollektivtrafiken, med antingen stombussar, superbussar eller snabbspårväg. Därför hör man nu för andra gången invånarnas åsikt med hjälp av en enkät. Stombussar är med en beräknad kostnad på 10 miljoner euro det billigaste alternativet och innebär bland annat att antalet bussfiler i stadens centrala delar utökas.

Nyheter 24 - 12 feb 14 kl. 13:47

"Vill du hellre hålla käft?" 18-åriga Jonna och Johanna svarar Isabella Löwengrip

 där på Isabella "Blondinbella" Löwengrip ger sin syn gäng kränkta vita medelklass-kvinnor som tar strid för sakens skull.  i sociala medier o– 98 procent är positiva till det vi skriver. Några ifrågasätter och vissa vet inte vad feminism är, förklarar Jonna Fyhr.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 06:30

Vänsterdrömmar indränkta i olja

Foto: Mikhail Metzel
Hugo Chavez hyllas av vänstern men under ytan finns en president som inte visste vad som krävs för att uppnå verklig demokrati.
Venezuelas president sedan fjorton år tillbaka, Hugo Chavez, avled sent på tisdagen efter en längre tids cancersjukdom, 58 år gammal. Kondoleanserna strömmade därefter in från hela världen.

BT - 22 nov 13 kl. 10:39

Hellre krafttag mot mobbning än tvister om lämpliga lagrum

Riksrevisionen har upptäckt en orättvisa. Om Kalle blir kallad tjockis i skolan har han lättare att få upprättelse och ekonomisk kompensation för det, än vad klasskompisen Nisse har när han blir kallad bög. Orättvisa uppstår eftersom Skolinspektionen eller Barn- och elevombudet utreder det första fallet, medan det andra utreds av Diskrimineringsombudsmannen, DO, som Riksrevisionen anser sakna tillräckliga sanktionsmuskler.

Alliansfritt Sverige - 06 jan 14 kl. 10:49

Lööf struntar i forskningen – lyssnar hellre på en ”jobbskapare” som halverat sin personal

Institutet för Arbetsmarknads- och Utbildningspolitisk Utvärdering är precis vad det heter, och det sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet, alltså regeringen. IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. Aftonbladet frågar i en intervju idag näringsminister Annie Lööf hur hon ser på den saken: ”Det är ganska välkända argument som lyfts fram.

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 10:08

Alla sågar regeringens sänkta socialavgifter för unga – utom Maud Olofsson

Häromåret halverade regeringen de sociala avgifterna för anställda upp till 26 år, vilket minskade statens intäkter med 21 miljarder kronor. Tanken var att de skulle bli billigare att anställda, och därför skulle fler av dem få jobb. Så har det inte blivit.

Sydsvenskan - 13 apr 14 kl. 05:30

Träna hellre inomhus under pollensäsongen

Pollensäsongen har startat tidigt i år. Björkpollenet sprids redan i luften och gör allergiska motionärer trötta och sänkta.
Snart kommer gräspollenet och till sommaren gråbo..

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 17:09

Politiker: Hellre unga möten än köp av möbler

Ungdomsparlamentets pengar är inte tänkta för inredning av elevernas rastutrymmen på skolorna.
Det säger kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) efter kritik från elevrepresentanter..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Bostadsbyggande bör utgå från evidens, inte åsikter”

”För att ta fram konstruktiva lösningsförslag bör vi utgå från en bredare evidenspalett där professionella erfarenheter vägs mot forskning men också mot vad folk i stadsdelar säger om hur de vill bo”, skriver Forsemalm, Göransson och Johansson..

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Så kan IS-barnen tas emot på bästa sätt”

”Det är därför av betydelse att skola, socialtjänst och sjukvård får mandat, resurser men framförallt samhällets förtroende att hantera barnen vid ankomst utifrån ett omsorgsperspektiv och inte ett säkerhetsperspektiv”, skriver företrädare för Segerstedtinstitutet..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Håll din bantning för dig själv”

”Din bantningsmotivation är på andras bekostnad”, säger Camilla Gervide om offentlig bantning..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Det är inte bantningshets – det är mitt liv”

”Om ens förebild skiftar fokus får man väl hitta nya förebilder”, säger Anna Suvanna Davidsson om kritiken hon fått på grund av sitt samarbete med ett bantningföretag..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Effektivt att rapportera viktnedgång i sociala medier”

Att lägga upp sin vikt i sociala medier kan sporra personer som behöver gå ner i vikt att göra det, menar Ulf Aagerup, som genomfört en studie om viktminskning..

SVT Debatt - Igår: 11:51

”Det behövs fler hyresrätter, inte fler bostadsrätter!”

”Att omvandla hyresrätter till bostadsrätter, när det råder svår bostadsbrist, är direkt antisocialt. Omvandling ökar segregeringen. Bara de som har en god ekonomi får låna i banken”, skriver Gert Gelotte..

SVT Debatt - Igår: 14:42

”Moderaternas förslag leder till mer extremism, inte mindre”

”Förslaget kommer att ge en motsatt effekt, vare sig man vill eller inte. Att försvåra utländsk finansiering av moskébyggen leder till fler källarmoskéer – och det är där extremismen gror”, skriver Mohammad El-Alti..

SVT Debatt - 19 apr 19 kl. 07:00

Greenpeace: ”Vi måste flytta fokus från individen i klimatfrågan”

”Vi har tio år på oss att styra om från det ohållbara till det hållbara”, säger Wronski..

SVT Debatt - 19 apr 19 kl. 07:00

”Sverige kan, bör och tjänar på att gå före”

”Vårt land bubblar av företag som är redo att leverera lösningar i en värld som tar klimatfrågan på allvar”, skriver Pihl, Ekelund, Falk och Kramers..

SVT Debatt - 18 apr 19 kl. 20:59

Finalrepris väntar – Falun till Globen efter Aldeebs avgörande

I fjol vann Storvreta SM-guld efter 6-2 i finalen mot Falun. I år har Falun chans på revansch, efter att under torsdagen besegrat Mullsjö med 4-3 i den fjärde semifinalen och avancerat till Globen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.