SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 17 August, 16:52

SmålandsPosten - 26 feb 14 kl. 06:10

Handläggare får varning för brister i hanteringEn handläggare vid Migrationsverket ska ha låtit sökande vänta i flera timmar trots bokad tid och även på andra sätt brustit i hantering och bemötande.
En anmälan gjordes då den anställde ska ha allvarliga brister i ärendehantering och i sitt bemötande och förhållningssätt till asylsökande. Personen ska ha låtit dem vänta flera timmar trots att de haft ett inbokat möte, men även slängt bort en ansökan om särskilt bidrag till skor och jacka med flit, vilket misstänks har skett flera gånger.
– Vi ser allvarligt på det här utifrån flera aspekter inte bara det rent formella att handläggaren hanterat en inkommen ansökan på ett felaktigt sätt, utan även att förtroendet för oss tjänstemän påverkas, säger Fredrik Bengtsson presschef på Migrationsverke
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Migrationsverket, Fredrik Bengtsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handläggarefår , varningför , bristeri , hantering
Skånskan - 21 okt 16 kl. 18:40

Handläggare lämnade info till man

LUND En handläggare på Försäkringskassan lämnade ut otillåten information om flera brukare till sin man. Nu straffas handläggaren med flera löneavdrag.Vid två tillfällen i augusti 2015 ska handläggaren ha skickat mejl med otillåten information om olika brukare till sin man, som arbetade som chef på ett privat assistansbolag.

BT - 07 maj 13 kl. 15:25

Handläggare släcker bränder i Gislaved

Snart är brandmannens saga all. Handläggarens era stundar. Så blir det i Gislaved inom kort när ändringen av brandmännens titel träder i kraft.

Barometern - 11 jul 14 kl. 10:48

Handläggare betalade ut föräldrapenning till anhörig

En handläggare på Försäkringskassan i Kalmar kollade upp flera anhöriga i myndighetens ärendesystem och betalade ut föräldrapenning till en av dem. Personalansvarsnämnden har efter en utredning kommit fram till att den anställde mellan februari 2011 och juni 2012 gjort 105 otillåtna sökningar i systemet. Handläggaren sökte information om fyra anhöriga och tittade på deras ärenden.

SVT - 16 apr 18 kl. 19:33

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

Flera handläggare vid andra försäkringskassekontor har hört av sig till SVT Nyheter efter avslöjandet i Agenda. Och handläggarna bekräftar ett lönepåslag till de som nekar sina klienter sjukpenning. – Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare..

Skånskan - 09 dec 15 kl. 16:14

Ska ha angripit handläggare

Svalöv/Landskrona En 33-årig man åtalas efter att han ska ha gått till attack mot en handläggare vid Omsorg och individförvaltningen i Landskrona.
Åklagaren yrkar på att 33-åringen i första hand gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och i andra hand till förgripelse mot tjänsteman.
Det var i slutet av september som 33-åringen ska ha blivit våldsam mot handläggaren i samband med ett ärende om akutboende.

Skånskan - 28 nov 13 kl. 10:46

Handläggare åtalas för dataintrång

Under flera års tid läste en 51-årig handläggare på en av Malmös stadsdelsförvaltningar journaler över personer hon inte var handläggare för..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 17 kl. 17:33

Drog kniv mot handläggare – gripen

En man i 18-årsåldern är gripen. Han har dragit kniv mot handläggare på Socialkontoret i Umeå. Det är polisen i Västerbotten som fått in larmet.

BT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön.(TT).

UNT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön..

DI - 15 apr 18 kl. 18:41

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön. .

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Krig kan driva på ebolaspridning

Vårdpersonal försöker nu stoppa det senaste utbrottet av ebola i Kongo-Kinshasa. I vägen står en väpnad konflikt med 100 milisgrupper - något som drastiskt kan öka spridningen. Ett läkemedel på experimentstadiet väcker samtidigt hopp.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Skivaktuella Caroline af Ugglas på miniturné

Den 21 september landar Caroline af Ugglas nya album "Varför därför". I samband med skivsläppet gör artisten tre konserter, enligt ett pressmeddelande. Plattan "Varför därför" blir Caroline af Ugglas nionde album sedan debuten 1997 - och uppföljaren till 2016 års "Nåväl".

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Ung man häktas för bilbränderna

En 20-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för bilbränderna i Göteborg, rapporterar flera medier. Misstankarna gäller mordbrand och våldsamt upplopp. Han och en 19-årig man anhölls i tisdags misstänkta för inblandning i bilbränderna i Västra Frölunda i måndags.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Stolpe ut för Zlatans sportkläder

Zlatan Ibrahimovics klädmärke A-Z läggs ned efter mångmiljonförluster, rapporterar Dagens industri. Sportklädeskollektionen togs fram i ett samarbete mellan norska Varnergruppen och fotbollsstjärnan 2016. Sedan dess har sport- och underkläderna varit en förlustsaga.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Silvervägen är en deckardebut som skimrar

Stina Jacksons debut ”Silvervägen” är en glänsande socialrealistisk spänningsroman. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

I backspegeln: Människor, minnen och möten

Under 45 års fast tjänstgöring på denna tidning i sportjournalistikens tjänst kommer minnena då och då över mig. Mötena har varit många med allt från världsstjärnor till materialförvaltaren i den lilla fotbollsklubben..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

De tävlar i "Paradise hotel"

I höst återvänder tittarsuccén "Paradise hotel". Den 3 september är det säsongspremiär för realityserien som fängslat svenska folket sedan 2005 - men redan nu presenteras startfältet i ett pressmeddelande. Fem tjejer och sex killar gör upp om vinsten i Mexiko.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Växjö jagar revansch mot Bromölla

Växjö DFF Akademi har inlett höstsäsongen starkt. I helgen siktar laget på ännu en seger när Bromölla gästar Östra IP..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En död i trafikolycka

En person har omkommit i en trafikolycka på riksväg 56 norr om Västerås, skriver polisen på sin hemsida. Det är oklart hur många som har skadats. Olyckan inträffade vid 15-tiden när två personbilar kolliderade vid Hökåsen.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sarec ny premiärminister i Slovenien

Den tidigare komikern Marjan Sarec från antietablissemangsrörelsen LMS blir ny premiärminister i Slovenien, vilket sätter punkt för flera veckors politisk osäkerhet i landet. Sarecs parti blev näst störst i valet i juni.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.