SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 18 October, 02:41

SmålandsPosten - 26 feb 14 kl. 06:10

Handläggare får varning för brister i hanteringEn handläggare vid Migrationsverket ska ha låtit sökande vänta i flera timmar trots bokad tid och även på andra sätt brustit i hantering och bemötande.
En anmälan gjordes då den anställde ska ha allvarliga brister i ärendehantering och i sitt bemötande och förhållningssätt till asylsökande. Personen ska ha låtit dem vänta flera timmar trots att de haft ett inbokat möte, men även slängt bort en ansökan om särskilt bidrag till skor och jacka med flit, vilket misstänks har skett flera gånger.
– Vi ser allvarligt på det här utifrån flera aspekter inte bara det rent formella att handläggaren hanterat en inkommen ansökan på ett felaktigt sätt, utan även att förtroendet för oss tjänstemän påverkas, säger Fredrik Bengtsson presschef på Migrationsverke
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Migrationsverket, Fredrik Bengtsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handläggarefår , varningför , bristeri , hantering
Skånskan - 21 okt 16 kl. 18:40

Handläggare lämnade info till man

LUND En handläggare på Försäkringskassan lämnade ut otillåten information om flera brukare till sin man. Nu straffas handläggaren med flera löneavdrag.Vid två tillfällen i augusti 2015 ska handläggaren ha skickat mejl med otillåten information om olika brukare till sin man, som arbetade som chef på ett privat assistansbolag.

BT - 07 maj 13 kl. 15:25

Handläggare släcker bränder i Gislaved

Snart är brandmannens saga all. Handläggarens era stundar. Så blir det i Gislaved inom kort när ändringen av brandmännens titel träder i kraft.

Barometern - 11 jul 14 kl. 10:48

Handläggare betalade ut föräldrapenning till anhörig

En handläggare på Försäkringskassan i Kalmar kollade upp flera anhöriga i myndighetens ärendesystem och betalade ut föräldrapenning till en av dem. Personalansvarsnämnden har efter en utredning kommit fram till att den anställde mellan februari 2011 och juni 2012 gjort 105 otillåtna sökningar i systemet. Handläggaren sökte information om fyra anhöriga och tittade på deras ärenden.

SVT - 16 apr 18 kl. 19:33

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

Flera handläggare vid andra försäkringskassekontor har hört av sig till SVT Nyheter efter avslöjandet i Agenda. Och handläggarna bekräftar ett lönepåslag till de som nekar sina klienter sjukpenning. – Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare..

Skånskan - 09 dec 15 kl. 16:14

Ska ha angripit handläggare

Svalöv/Landskrona En 33-årig man åtalas efter att han ska ha gått till attack mot en handläggare vid Omsorg och individförvaltningen i Landskrona.
Åklagaren yrkar på att 33-åringen i första hand gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och i andra hand till förgripelse mot tjänsteman.
Det var i slutet av september som 33-åringen ska ha blivit våldsam mot handläggaren i samband med ett ärende om akutboende.

Skånskan - 28 nov 13 kl. 10:46

Handläggare åtalas för dataintrång

Under flera års tid läste en 51-årig handläggare på en av Malmös stadsdelsförvaltningar journaler över personer hon inte var handläggare för..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 17 kl. 17:33

Drog kniv mot handläggare – gripen

En man i 18-årsåldern är gripen. Han har dragit kniv mot handläggare på Socialkontoret i Umeå. Det är polisen i Västerbotten som fått in larmet.

BT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön.(TT).

UNT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön..

DI - 15 apr 18 kl. 18:41

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön. .

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fransk fackledare som förde hemlig bok avgick

Pascal Pavageau avgår som ledare för den stora franska fackföreningen Force Ouvrière efter avslöjanden om att han fört en hemlig bok där han klassat kollegor med olika benämningar.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök nära Östersund

En person är gripen misstänkt för ett grovt brott i ett samhälle utanför Östersund, uppger polisen. Enligt myndighetens webb utreder man brottet som försök till mord eller dråp. Polisen är i övrigt förtegen om händelsen.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tekniker klara hos generalkonsuln

Ett antal rättsmedicinska tekniker har lämnat den saudiske generalkonsulns bostad i Istanbul, som de har undersökt med anledning av journalisten Jamal Khashoggis försvinnande, visar bilder från platsen.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

"Orange is the new black" lägger ner

Tråkiga nyheter för "Orange is the new black"-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter. Den amerikanske Netflix-serien började 2013 och är skapad av manusförfattaren och producenten Jenji Kohan.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Gitarrspelandet ökar bland unga kvinnor

Gitarrvärlden har länge dominerats av män. Men nu tycks trenden vända - allt fler unga kvinnor spelar nämligen gitarr. Det visar en studie som det ikoniska gitarrmärket Fender tagit fram, rapporterar NME.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Ebolaläget i Kongo-Kinshasa hotar bli värre

Världshälsoorganisationen (WHO) varnar för att det är stor risk att ebolasituationen i Kongo-Kinshasa förvärras om inte insatserna för att motverka utbredningen av blödarsjukdomen ökas.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Ett svagt boxplay blev Trojas fall när sviten sprack

Trojas svit på fem raka segermatcher sprack i onsdagskvällens match mot toppkollegan Vimmerby. Det blev 3–4 i Ljungby Arena och det var ett svagt boxplay som sänkte Troja..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Misstänkt journalistmördare utlämnad

En 20-årig man som misstänks för våldtäkt och mord på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova har utlämnats från Tyskland till Bulgarien, enligt justitiedepartementet i Sofia. Den 30-åriga Marinova hittades död på en gångbana nära en flod i staden Ruse i norra Bulgarien den 6 oktober.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Sex av tio har konto på spelsajt

Nästan sex av tio vuxna svenskar (18-74 år) har ett konto registrerat hos minst ett spelbolag, vilket är en ökning med tolv procent jämfört med förra året. Det visar en analys som företaget Mediavision har gjort, rapporterar Sveriges Radio.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Alvesta SK överlägset Åstorp

Alvesta SK var flera klasser bättre än Åstorp när lagen på onsdagskvällens möttes i Hockeytvåan Södra B..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.