YLE > Finland

Wednesday, 26 September, 07:22

YLE - 25 feb 14 kl. 21:46

Proteststorm på möte om Rödskogs skola - skolflytt skjuts upp?En enig föräldrakår protesterade högljutt på tisdagskvällen mot Esbo stads planer på att stänga Rödskogs skola på grund av fuktskador och flytta eleverna till Lagstads skola. Stadens utbildningsdirektör Barbro Högström säger nu att man ska se över beslutet. Under kvällens möte i Rödskogs skola i norra Esbo hördes flera protester från föräldrahåll mot att staden nu stänger Rödskogs skola på grund av det som framkommit under en inspektion som gjorts av miljöskyddet. Till sist kom föräldrarna och stadens utbildningsdirektör Barbro Högström fram till att situationen nu ska ses över på nytt. - Vi sammanträder i morgon med tjänstemännen och diskuterar om det finns alternativ till att Rödskogseleverna flyttar till Lagstads skola, uppger Högström för Yle Hu
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rödskogs, Esbo, Lagstads, Barbro Högström, Rödskogseleverna, Högström, Yle Huvudstadsregionen, YLEChristoffer Gröhn Är, Pontus Karlemo, En, Svenska, Lokalcentralen, Slätis, Hemminki, Rödskog, Sini Hellström, Kaisa Hemminki, Julia Debbarh, Carl Slätis, YLEChristoffer Gröhn Hur, Nupponen, Snettans, Det, Kattelus, Malmström, RödskogFöräldrar

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Proteststorm, möteom , Rödskogs, skola, skolflytt, skjutsupp
YLE - 26 feb 14 kl. 15:17

Evakueringen av Rödskogs skola skjuts upp

Föräldrarna i Rödkogs skola kan pusta ut, åtminstone för en liten stund. Beslutet att evakuera skolan skjuts nämligen upp, och nu sökes nya utrymmen i den närliggande miljön. - Det är ju det vi hoppats på, att man skulle hitta ett utrymme som ligger närmare.

Hela Gotland - 08 dec 11 kl. 04:00

Proteststorm på Storsudret - kändisar engagerar sig för Öja skola

Närmare ett halvt tusen personer har hittills skrivit på protestlistan mot att Öja skola hotas av nedläggning..

UNT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 14 kl. 01:36

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. — Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

SvD - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

BT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. - Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren.

GT - 04 dec 14 kl. 04:47

Pojklucia orsakade proteststorm

 På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. – Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

GöteborgsPosten - 04 dec 14 kl. 01:38

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. -Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

DN - 04 dec 14 kl. 05:47

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. ”Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp”, säger läraren Anna Wissman till Corren..

YLE - 20 maj 14 kl. 04:30

Ettor ska ta ställning till skolflytt - föräldrar upprörda

Föräldrar till barnen vid Rödskogs skola i Esbo förundrar sig nu över att staden i går måndag bad eleverna i årskurs 1 till 3 ta ställning till i vilken skola de ska gå på hösten. Alternativen var "Kalajärven koulu", "Lagstads skola" och "Ingen skillnad". - Jag är inte helt säker på att barnen förstår vad de svarar på och dessutom borde inte barnen presses ytterligare i en så här stressig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Tehy och Super inleder sina protester mot regeringen - förbjuder övertid och skiftbyten i tre dagar

Facken protesterar mot regeringens förslag om försvagad anställningstrygghet i företag med färre än 20 anställda..

YLE - 1 timme sedan

Tidigare byggnadsinspektör i Pargas: ”Många är inte medvetna om sina rättigheter”

Bo-Erik Palmgren jobbade drygt 30 år som byggnadsinspektör vid Pargas stad. Han har beviljat mängder av bygglov och har granskat många byggen i skärgården..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Medvedev besöker Helsingfors, Bill Cosby fick fängelsedom, regn och rusk i hela landet

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev besöker i dag Helsingfors för att träffa statsminister Juha Sipilä, Bill Cosby har dömts till fängelse i tre till tio år för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna. Vinden är kraftig i dag, så håll i hatten..

YLE - 1 timme sedan

Fortsatt utländskt intresse för Pargas – nu kommer kineser med hotellplaner

Helgens massiva operation mot ett företag i turismbranschen med utländska kopplingar avskräcker inte i Pargas. Inom kort kommer en kinesisk delegation att träffa stadens ledning för att diskutera ett eventuellt hotellbygge..

YLE - 2 timmar sedan

Blivande föräldrar får besöka Lojo bb - introduktion på både svenska och finska

Lojo bb är det enda sjukhuset i Nyland som erbjuder föräldrar att besöka sjukhuset före förlossningen..

YLE - 2 timmar sedan

Stor skillnad i vad män och kvinnor talar om när pengar delas ut i riksdagen

Enligt Svenska Yles granskning var budgetbehandlingen i riksdagen starkt könsindelad enligt olika ämnesområden. Kvinnor talade som väntat mest om social- och hälsovård och familjepolitik - män om försvar, jord- och skogsbruk och arbetslivsfrågor..

YLE - 2 timmar sedan

Testa: Har du koll på kostråden för gravida?

Vad får man äta och vad är förbjudet då man är gravid? Listan på förbjuden mat har blivit längre varje gång kostråden förnyats. Har du koll på vad man får äta?.

YLE - 2 timmar sedan

Kriget mot råttorna har gett utdelning – närmare 100 har fångats i Borgås kloaker

Sommarens försök att bekämpa råttor i Gamla stans kloaker i Borgå har varit lyckat. Huruvida råttbekämpningen kommer att fortsätta är ännu osäkert..

YLE - 12 timmar sedan

Stadsdirektörens fräna svar fick Lovisabo att klaga till justitieombudsmannen

En Lovisabo anser att stadsdirektör Jan D. Oker-Blom betett sig osakligt och kränkande via e-post. Oker-Blom anser att klagomålet inte var motiverat..

YLE - 9 timmar sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.