YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 00:08

YLE - 25 feb 14 kl. 21:46

Proteststorm på möte om Rödskogs skola - skolflytt skjuts upp?En enig föräldrakår protesterade högljutt på tisdagskvällen mot Esbo stads planer på att stänga Rödskogs skola på grund av fuktskador och flytta eleverna till Lagstads skola. Stadens utbildningsdirektör Barbro Högström säger nu att man ska se över beslutet. Under kvällens möte i Rödskogs skola i norra Esbo hördes flera protester från föräldrahåll mot att staden nu stänger Rödskogs skola på grund av det som framkommit under en inspektion som gjorts av miljöskyddet. Till sist kom föräldrarna och stadens utbildningsdirektör Barbro Högström fram till att situationen nu ska ses över på nytt. - Vi sammanträder i morgon med tjänstemännen och diskuterar om det finns alternativ till att Rödskogseleverna flyttar till Lagstads skola, uppger Högström för Yle Hu
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rödskogs, Esbo, Lagstads, Barbro Högström, Rödskogseleverna, Högström, Yle Huvudstadsregionen, YLEChristoffer Gröhn Är, Pontus Karlemo, En, Svenska, Lokalcentralen, Slätis, Hemminki, Rödskog, Sini Hellström, Kaisa Hemminki, Julia Debbarh, Carl Slätis, YLEChristoffer Gröhn Hur, Nupponen, Snettans, Det, Kattelus, Malmström, RödskogFöräldrar

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Proteststorm, möteom , Rödskogs, skola, skolflytt, skjutsupp
YLE - 26 feb 14 kl. 15:17

Evakueringen av Rödskogs skola skjuts upp

Föräldrarna i Rödkogs skola kan pusta ut, åtminstone för en liten stund. Beslutet att evakuera skolan skjuts nämligen upp, och nu sökes nya utrymmen i den närliggande miljön. - Det är ju det vi hoppats på, att man skulle hitta ett utrymme som ligger närmare.

Hela Gotland - 08 dec 11 kl. 04:00

Proteststorm på Storsudret - kändisar engagerar sig för Öja skola

Närmare ett halvt tusen personer har hittills skrivit på protestlistan mot att Öja skola hotas av nedläggning..

UNT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 14 kl. 01:36

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. — Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

SvD - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

BT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. - Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren.

GT - 04 dec 14 kl. 04:47

Pojklucia orsakade proteststorm

 På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. – Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

GöteborgsPosten - 04 dec 14 kl. 01:38

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. -Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

DN - 04 dec 14 kl. 05:47

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. ”Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp”, säger läraren Anna Wissman till Corren..

YLE - 20 maj 14 kl. 04:30

Ettor ska ta ställning till skolflytt - föräldrar upprörda

Föräldrar till barnen vid Rödskogs skola i Esbo förundrar sig nu över att staden i går måndag bad eleverna i årskurs 1 till 3 ta ställning till i vilken skola de ska gå på hösten. Alternativen var "Kalajärven koulu", "Lagstads skola" och "Ingen skillnad". - Jag är inte helt säker på att barnen förstår vad de svarar på och dessutom borde inte barnen presses ytterligare i en så här stressig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

"Nu har det också funnits potatis, morötter och grönsaker" - mathjälpen i Karis kan dela ut mycket mer livsmedel

Det har skett stora förändringar i mathjälpen i Karis. En stor del av livsmedlen hämtas nu från ett stort centrallager i Mellannyland..

YLE - 4 timmar sedan

Så här ska trafiken styras till och från nya bron i Karis - nu finns en ny gatuplan för resecentret

Tekniska nämnden i Raseborg fick till sitt möte på tisdagen (19.6) en rykande färsk gatuplan för hur trafiken ska löpa i centrum i ändan av nya järnvägsbron i Karis..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Teatern står inför en lång sparkur

Svenska Teatern i Helsingfors står inför en lång sparkur. Särskilt renoveringen av teaterhuset år 2012 och de stora musikalsatsningarna har lett till ett kumulativt underskott på 2,7 miljoner euro. Teatern har tvingats ta lån för att täcka förlusterna och försöker nu effektivera verksamheten..

YLE - 5 timmar sedan

Finland har tagit emot flera asylsökande som besökt fotbolls-VM i Ryssland utan visum

Sedan fotbolls-VM inleddes i Ryssland i torsdags har fem personer tagit sig till Finland och sökt asyl här med hjälp av officiella id-kort för VM-turister..

YLE - 5 timmar sedan

Fortsatt anarki i Hangö - ingen bom i Östra hamnen i sommar

Hangös stadsdirektör Denis Strandells förslag om att göra Östra hamnen till ett bilfritt område stötte på patrull i stadsstyrelsen. Säkerheten och parkeringen måste ändå på sikt ses över..

YLE - 6 timmar sedan

Att "främja" vård på svenska räcker inte säger Folktinget - men tuffare språkkrav kan bli svåra i praktiken

Först ville regeringen att man ska få välja vård på svenska “i mån av möjlighet”. När det inte dög för grundlagsutskottet vill nu regeringen att landskapen ska “främja” vård på bägge språken. Enligt kritikerna låter det fortfarande vagt, men det är inte lätt att kräva att alla som säljer till exempel hemtjänst ska kunna både finska och svenska..

YLE - 7 timmar sedan

Skål för övergångsåldern! Klimakteriet är något alla kvinnor går igenom men ändå är det ingen som vill prata om det

Humörsvängningar, vallningar och ett myller av olika fysiska och psykiska besvär som kan vara så svåra att man behöver läkarhjälp. Att skämmas över klimakteriet och inte tala om symptomen, gör lidandet bara värre. De här kvinnorna skålar för att bryta tystnaden..

YLE - 8 timmar sedan

Fruntimmersföreningen vill rusta upp fontän i Ekenäs - en dyr affär menar ansvarig trädgårdsmästare

Skulpturen med fontän mitt emot Seminarieskolan i Ekenäs borde vårdas bättre, anser Fruntimmersföreningen i ett brev till Raseborgs stad. Men en levande fontän fodrar el och vatten, som inte finns på platsen..

YLE - 8 timmar sedan

Bounane missnöjd med att stämplas som terrorist - tänker överklaga domen på onsdag

Den 23-årige marockanen Abderrahman Bouanane som dömdes till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök, alla begångna i terroristiskt syfte tänker överklaga sin dom..

YLE - 9 timmar sedan

Anställda missnöjda med fusionen mellan Ingås och Sjundeås socialbyråer

Fem tidigare anställda vid socialbyrån i Ingå har besvärat sig till Helsingfors förvaltningsdomstol om fusionen mellan byråerna i Sjundeå och Ingå. Kommunen anser allt har gått rätt till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.