YLE > Finland

Wednesday, 21 March, 19:35

YLE - 25 feb 14 kl. 21:46

Proteststorm på möte om Rödskogs skola - skolflytt skjuts upp?En enig föräldrakår protesterade högljutt på tisdagskvällen mot Esbo stads planer på att stänga Rödskogs skola på grund av fuktskador och flytta eleverna till Lagstads skola. Stadens utbildningsdirektör Barbro Högström säger nu att man ska se över beslutet. Under kvällens möte i Rödskogs skola i norra Esbo hördes flera protester från föräldrahåll mot att staden nu stänger Rödskogs skola på grund av det som framkommit under en inspektion som gjorts av miljöskyddet. Till sist kom föräldrarna och stadens utbildningsdirektör Barbro Högström fram till att situationen nu ska ses över på nytt. - Vi sammanträder i morgon med tjänstemännen och diskuterar om det finns alternativ till att Rödskogseleverna flyttar till Lagstads skola, uppger Högström för Yle Hu
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rödskogs, Esbo, Lagstads, Barbro Högström, Rödskogseleverna, Högström, Yle Huvudstadsregionen, YLEChristoffer Gröhn Är, Pontus Karlemo, En, Svenska, Lokalcentralen, Slätis, Hemminki, Rödskog, Sini Hellström, Kaisa Hemminki, Julia Debbarh, Carl Slätis, YLEChristoffer Gröhn Hur, Nupponen, Snettans, Det, Kattelus, Malmström, RödskogFöräldrar

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Proteststorm, möteom , Rödskogs, skola, skolflytt, skjutsupp
YLE - 26 feb 14 kl. 15:17

Evakueringen av Rödskogs skola skjuts upp

Föräldrarna i Rödkogs skola kan pusta ut, åtminstone för en liten stund. Beslutet att evakuera skolan skjuts nämligen upp, och nu sökes nya utrymmen i den närliggande miljön. - Det är ju det vi hoppats på, att man skulle hitta ett utrymme som ligger närmare.

Hela Gotland - 08 dec 11 kl. 04:00

Proteststorm på Storsudret - kändisar engagerar sig för Öja skola

Närmare ett halvt tusen personer har hittills skrivit på protestlistan mot att Öja skola hotas av nedläggning..

UNT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 14 kl. 01:36

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. — Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

SvD - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

BT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. - Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren.

GT - 04 dec 14 kl. 04:47

Pojklucia orsakade proteststorm

 På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. – Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

GöteborgsPosten - 04 dec 14 kl. 01:38

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. -Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

DN - 04 dec 14 kl. 05:47

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. ”Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp”, säger läraren Anna Wissman till Corren..

YLE - 20 maj 14 kl. 04:30

Ettor ska ta ställning till skolflytt - föräldrar upprörda

Föräldrar till barnen vid Rödskogs skola i Esbo förundrar sig nu över att staden i går måndag bad eleverna i årskurs 1 till 3 ta ställning till i vilken skola de ska gå på hösten. Alternativen var "Kalajärven koulu", "Lagstads skola" och "Ingen skillnad". - Jag är inte helt säker på att barnen förstår vad de svarar på och dessutom borde inte barnen presses ytterligare i en så här stressig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Bekämpningsmedel hittades i flera vattenbrunnar i Pojo - stort trädgårdsföretag har förorenat grundvattnet anser statlig myndighet

Rester av giftiga bekämpningsmedel har uppdagats i flera privata brunnar i Persböleområdet i Pojo. Halterna är små och utgör ingen fara för hälsan uppger myndigheterna. Men nya vattenprover tas i sommar..

YLE - 2 timmar sedan

Bowlinghallen i Ekenäs till salu - rekommenderas för modig, öppen och serviceinriktad företagare

Bolaget Ekenäs bowling vill sälja hallen och tomten hallen står på. Men man säljer inte till vilket pris som helst..

YLE - 2 timmar sedan

Yles meteorolog Anne Borgström: Prognosen pekar på kyligt väder i en månad ännu - men solen värmer redan effektivt på dagarna

Det ser ut som om vintern inte skulle vilja släppa sitt grepp om Finland på flera veckor. Flyttfåglarna är åtminstone tio dygn försenade säger de som följer med fågellivet. Men solen värmer ändå effektivt på dagarna..

YLE - 2 timmar sedan

#deletefacebook trendar på internet – men lyder vi, och bryr Zuckerberg sig?

Att folk är upprörda med Facebook just nu är en underdrift. Efter att det kom fram att företaget låtit 50 miljoner användares information läcka är hashtaggen #deletefacebook populär över hela världen..

YLE - 3 timmar sedan

Nordens största kran lyfter fartyg för reparation i Valkom

Varvet i Valkom har fått kapacitet att reparera stora fartyg. Nordens största spindelkran lyfter upp fartygen på land och tillbaka till havet på en timme. Yle Östnyland följde med hur 400 ton tunga fartyget Otava lades till havs efter en två veckors reparation..

YLE - 4 timmar sedan

Riksdagen förkastade Lex Malm utan omröstning

Riksdagen förkastade medborgarinitiativet om att bevara Malms flygplats i Helsingfors..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs nya byggnadsordning på målrakan - kulturmiljöer kan lida varnar stadsplaneringsarkitekten

Fina kulturmiljöer riskerar att förfulas om byråkratin i byggnadsordningen slopas, anser stadsplaneringsarktitekten. Revideringen av byggnadsordningen i Raseborg har dragit ut på tiden..

YLE - 4 timmar sedan

Ateneums museichef blir överintendent och chef för Nationalmuseum i Sverige

Ateneums museichef Susanna Petterson lämnar sitt jobb vid Ateneum för att bli överintendent och chef för Sveriges Nationalmuseum..

YLE - 7 timmar sedan

Staden prickade sig själv: Gamla sjukvårdsskolan i Ekenäs måste snyggas upp

Det stora gröna trähuset vid tidigare sjukvårdsskolan i Ekenäs målas om i år. Fasaderna vid Raseborgsvägen 5 är i dåligt skick och förfular omgivningen..

YLE - 7 timmar sedan

Åboländska dagisbarn sådde tallfrön – viktigt för att minska klimatförändringen

Houtskärs daghem, Villa Solaris och Äppelbo daghem firade den internationella träddagen genom att så tallfrön. I år är det stadsskogen som är tema för FN:s internationella skogsdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.