YLE > Finland

Friday, 14 December, 02:48

YLE - 25 feb 14 kl. 21:46

Proteststorm på möte om Rödskogs skola - skolflytt skjuts upp?En enig föräldrakår protesterade högljutt på tisdagskvällen mot Esbo stads planer på att stänga Rödskogs skola på grund av fuktskador och flytta eleverna till Lagstads skola. Stadens utbildningsdirektör Barbro Högström säger nu att man ska se över beslutet. Under kvällens möte i Rödskogs skola i norra Esbo hördes flera protester från föräldrahåll mot att staden nu stänger Rödskogs skola på grund av det som framkommit under en inspektion som gjorts av miljöskyddet. Till sist kom föräldrarna och stadens utbildningsdirektör Barbro Högström fram till att situationen nu ska ses över på nytt. - Vi sammanträder i morgon med tjänstemännen och diskuterar om det finns alternativ till att Rödskogseleverna flyttar till Lagstads skola, uppger Högström för Yle Hu
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rödskogs, Esbo, Lagstads, Barbro Högström, Rödskogseleverna, Högström, Yle Huvudstadsregionen, YLEChristoffer Gröhn Är, Pontus Karlemo, En, Svenska, Lokalcentralen, Slätis, Hemminki, Rödskog, Sini Hellström, Kaisa Hemminki, Julia Debbarh, Carl Slätis, YLEChristoffer Gröhn Hur, Nupponen, Snettans, Det, Kattelus, Malmström, RödskogFöräldrar

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Proteststorm, möteom , Rödskogs, skola, skolflytt, skjutsupp
YLE - 26 feb 14 kl. 15:17

Evakueringen av Rödskogs skola skjuts upp

Föräldrarna i Rödkogs skola kan pusta ut, åtminstone för en liten stund. Beslutet att evakuera skolan skjuts nämligen upp, och nu sökes nya utrymmen i den närliggande miljön. - Det är ju det vi hoppats på, att man skulle hitta ett utrymme som ligger närmare.

Hela Gotland - 08 dec 11 kl. 04:00

Proteststorm på Storsudret - kändisar engagerar sig för Öja skola

Närmare ett halvt tusen personer har hittills skrivit på protestlistan mot att Öja skola hotas av nedläggning..

UNT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 14 kl. 01:36

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. — Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

SvD - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia..

BT - 04 dec 14 kl. 01:30

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. - Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren.

GT - 04 dec 14 kl. 04:47

Pojklucia orsakade proteststorm

 På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. – Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

GöteborgsPosten - 04 dec 14 kl. 01:38

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. -Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp, säger läraren Anna Wissman till Corren..

DN - 04 dec 14 kl. 05:47

Pojklucia orsakade proteststorm

På en skola i Ödeshög stormar känslorna efter att en pojke valts till Lucia. ”Upprörda mejl och sms började strömma in. Nästan alla var negativa, vissa rena personpåhopp”, säger läraren Anna Wissman till Corren..

YLE - 20 maj 14 kl. 04:30

Ettor ska ta ställning till skolflytt - föräldrar upprörda

Föräldrar till barnen vid Rödskogs skola i Esbo förundrar sig nu över att staden i går måndag bad eleverna i årskurs 1 till 3 ta ställning till i vilken skola de ska gå på hösten. Alternativen var "Kalajärven koulu", "Lagstads skola" och "Ingen skillnad". - Jag är inte helt säker på att barnen förstår vad de svarar på och dessutom borde inte barnen presses ytterligare i en så här stressig situation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Hyresgäster i Fiskars: Risk att hantverkarna inte har råd att bo kvar

Fiskarsborna Jenni Danielsson och Pekka Palsanen oroar sig för att brukets hantverkare försvinner om hyresbostäderna köps upp av utomstående och förvandlar dem till fritidsbostäder..

YLE - 8 timmar sedan

Ilta-Sanomat: Härjande magsjuka på Nylands brigad har smittat drygt 60 personer

[link:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931291.

YLE - 9 timmar sedan

22-åriga renskötaren Jussa: "Ishavsbanan kan betyda slutet för rennäringen och mig" - planerna på Ishavsbanan får hård kritik bland samer

Ishavsbanan är ett hot mot både renskötseln och hela samekulturen. Dessutom kör staten över samernas grundläggande rättigheter när banan utreds. Det anser Tiina Sanila-Aikio, ordförande för Sametinget.

YLE - 9 timmar sedan

Nytt förslag i skolfrågan Sjundeå: Yngre och äldre elever i olika byggnader

Frågan om det nya skolcentrumet i Sjundeå tar återigen en ny vändning. Tekniska nämnden föreslår nu en modell som innebär att det behövs två nybyggen i stället för ett..

YLE - 9 timmar sedan

Se bilder: Årets Lucia 2018 Elin Qvist lyser upp vintermörkret

Svenska Yle följde med Lucias kröningskonsert i Helsingfors domkyrka där årets lucia och hennes följe lyste upp vintermörkret..

YLE - 10 timmar sedan

Avigsidan med ekologiskt mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlande grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 10 timmar sedan

Snabbmodet är årets onödigaste fenomen

Årets onödigaste pryl eller fenomen är snabbmodet, meddelar tidningen Suomen Luonto som utser en onödig pryl varje år..

YLE - 11 timmar sedan

Tavios yttrande om EU och nazism leder inte till fortsatta åtgärder i riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavios yttrande om EU och Nazityskland leder inte till vidare åtgärder i riksdagen. Riksdagens talman Paula Risikko talade med Tavio på onsdag kväll efter plenum..

YLE - 12 timmar sedan

Ingen framtid för de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus

De gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus kommer att upphöra. Det blev klart under HUS fullmäktigemöte 13.12.

YLE - 12 timmar sedan

Snart är den långa julaftonen slut - ECB kör ner sitt stimulansprogram vid årsskiftet

Europeiska centralbanken avslutar sitt massiva stimulansprogram vid årsskiftet som planerat. Stimulansen har haft avgörande betydelse för den ekonomiska återhämtningen i euroländerna, och till och med större betydelse för Finland än vad regeringen vill medge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.