SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:18

SmålandsPosten - 24 feb 14 kl. 06:08

Brukskontoret byggs om till galleri
Kosta Boda Art Gallery blir större när brukskontoret förvandlas till galleri och fylls med konstglas från Kosta, Orrefors och Åfors.
– Det är en jättesatsning! Vi vill visa upp mer konstglas än tidigare och ger det en helt ny hall. Det handlar om att bjuda besökarna på fina upplevelser i fina miljöer, säger Thomas Hagström, chef för turism, konstglas och butiker inom Orrefors Kosta Boda.
Satsningen är ett led i marknadsföringen av Kosta glasbruk och övriga attraktioner i närområdet.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Boda Art Gallery, Kosta, Åfors, Thomas Hagström, Orrefors Kosta Boda, Kosta Boda, Karibien, Kosta Boda Art Hotel, Erika Lagerbielkes, Anna Ehrners, Kjerstin Ask, Kosta Boda Art Gallery, Glaskonst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brukskontoret, byggsom till , galleri
Barometern - 06 dec 17 kl. 16:59

Målargrupp ställer ut på brukskontoret

De små rummen i gamla brukskontoret fylls med akryl och oljemålningar. Allt från abstrakta målningar till detaljerade alster ska visas upp..

Magazin24 - 03 nov 12 kl. 09:02

Nytt galleri för unga konstnärer

På fredagskvällen var det vernissage och invigning av det nya galleriet Galleri Konstigheter på Hammarteatern i Hallstahammar. Josefin Svednell och Stina Larsson från den ideella föreningen Under Balkongen, som har genomfört ett antal olika projekt genom åren, har startat ett nytt ungdomsprojekt i form av ett galleri i Hallstahammar. De tillhör båda Hammarteatern och det blev just där som det nya galleriet Galleri Konstigheter invigdes på fredagskvällen.

Skånskan - 13 mar 16 kl. 18:44

Pop-up-galleri fyller tomma affärslokaler

Malmö En av de lokaler i köpcentret Caroli som stått tom en tid, sprakar nu av färg och form.
Det är galleri Engleson som öppnat en tillfällig filial, ett pop-up-galleri där cykelkaféet Bianchi tidigare låg.Bakom satsningen står Kerstin och Per Engleson.

Länstidningen i Jämtland - 16 feb 18 kl. 15:01

Här byggs kulturstaden Östersund – en hel innergård med konst, form, design, kultur och mat– mitt i stadskärnan

Efter galleridöden. I sommar öppnar framtidens galleri– en hel innergård med plats för konst, form, design, kultur och mat– mitt i centrala Östersund. Dessutom bildas en helt ny konstförening med lokala kulturprofiler..

SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 14:27

Nytt galleri för lokal konst

Växjö konstrunda får en fast utställningslokal och Växjö ett nytt galleri. Bakom initiativet ligger företagaren Göran Magnusson, som har ett genuint konstintresse. På Kulturnatten får Växjö ett nytt galleri – Växjö konstrundas galleri.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 08:29

Nytt galleri poppar upp i Växjö

Bra konst ska vara tillgänglig för alla. Och den ska inte kosta skjortan. Växjös nya gallerister bakom Pop up tänker i nya banor kring konstens aktörer.

YLE - 12 feb 15 kl. 15:55

Nya ränder för Galleri Zebra

Galleri Zebra har under sina 22 år producerat många fotoutställningar.
Nu vill man också satsa på kurser och nya medlemmar. Styrelsordförande, konstnären Katja Juhola, vill arbeta för att konst och kultur har ett fönster och ett forum i vårt samhälle.

Skånskan - 16 mar 16 kl. 16:38

Stationshuset parets fjärde galleri på Näset

FALSTERBO Konsten är tillbaka i stationshuset i Falsterbo. I väntan på att huset ska säljas har Per och Kerstin Engleson hyrt in sig och öppnat Galleri Stationshuset i Falsterbo.På långfredagen öppnar paret därmed sin fjärde utställningslokal i Skanör och Falsterbo.

Nyan - 23 aug 18 kl. 12:00

Galleri Skarpans byter ägare

Efter tolv år som ägare av Galleri Skarpans lämnar Carina Roman över stafettpinnen till den nya galleristen Leila Cromwell-Morgan. – Det känns bra, speciellt när just Leila tar över, säger Carina Roman.
Renoveringen är i full gång när Nyan besöker Galleri Skarpans.

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 13 kl. 10:37

Före detta galleriägare åtalas för mordbrand

Ägaren till ett galleri i Höllviken åtalas för mordbrand vid Malmö tingsrätt. Den 65-årige mannen, som varit försvunnen sedan 2008, åtalas även för hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak.
Mannen är misstänkt för att, i januari 2008, ha anlagt en brand i sitt eget galleri.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

En kortare rast i skolan gör stor skillnad

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Situationen hoppfull för handeln i Växjö centrum

Nästan dagligen kan vi läsa om butiker som läggs ner i Växjö centrum. Orsaken påstås bero på sviktande kundunderlag, parkeringssituationen och begränsad framkomlighet på grund av alla grävningsarbeten i gator och vägar samt pågående nyproduktion..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Frågande till länstrafikens tidtabell

Den 17 januari publicerades en insändare med rubriken "Vem vill pendla med Länstrafiken?". Min text kan ses som en fortsättning på den artikeln..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vad jobbar alla kommunikatörer med i Växjö kommun?

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Inskränkningen av campus måste stoppas

Nybygget av lägenheter på campusområdet i Växjö kommer stjäla möjligheten för att ett framtida aktivt studentliv ska kunna upprätthållas, skriver Martin Karlsson..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Anders tackar för sig men fortsätter spela

Av samtliga musiker i Växjös stolthet, stråkorkestern Musica Vitae, har Anders Aldén varit med allra längst. Efter 40 år tackar Anders och hans cello nu för sig, men fortsätter i andra sammanhang. En musiker slutar ju aldrig att spela.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Hédi Frieds barnbok vittnar om nazistlägret

De lyckades få boken klar till Förintelsens minnesdag 27 januari. Hédi Fried skrev om sina egna tragiska upplevelser som flicka. Stina Wirsén illustrerade med en blandning av svärta och drömskt hopp.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sökmotorn Bing stoppas i Kina

Amerikanska Microsofts sökmotor Bing har stoppats i Kina, uppger företaget. Det är den senaste i raden av utländska tekniktjänster som stoppas bakom landets famösa brandvägg.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Avvaktande på börserna i Asien

Börserna i Asien var avvaktande i den inledande torsdagshandeln, med de flesta större indexen på röda siffror. Tokyobörsens Nikkei 225 hade tappat 0,4 procent fram till lunchpausen medan det bredare Topixindexet inledde dagen negativt med en nedgång på 0,6 procent i den tidiga handeln.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nylander dubblerade assistskörden

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.