SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 16 November, 18:58

SmålandsPosten - 24 feb 14 kl. 06:08

Brukskontoret byggs om till galleri
Kosta Boda Art Gallery blir större när brukskontoret förvandlas till galleri och fylls med konstglas från Kosta, Orrefors och Åfors.
– Det är en jättesatsning! Vi vill visa upp mer konstglas än tidigare och ger det en helt ny hall. Det handlar om att bjuda besökarna på fina upplevelser i fina miljöer, säger Thomas Hagström, chef för turism, konstglas och butiker inom Orrefors Kosta Boda.
Satsningen är ett led i marknadsföringen av Kosta glasbruk och övriga attraktioner i närområdet.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Boda Art Gallery, Kosta, Åfors, Thomas Hagström, Orrefors Kosta Boda, Kosta Boda, Karibien, Kosta Boda Art Hotel, Erika Lagerbielkes, Anna Ehrners, Kjerstin Ask, Kosta Boda Art Gallery, Glaskonst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brukskontoret, byggsom till , galleri
Skånskan - 2 timmar sedan

Julbasar och konst i galleri

Löddeköpinge Under helgen ställer Löddeköpinge konstnärsförenings medlemmar ut sin konst i Galleri Transformatorn på Ådalsvägen i Löddeköpinge.
Medlemmarna ställer bland annat ut keramik, konstglas, textil och målningar. Dessutom säljs julinspirerade saker på en basar.

Barometern - 06 dec 17 kl. 16:59

Målargrupp ställer ut på brukskontoret

De små rummen i gamla brukskontoret fylls med akryl och oljemålningar. Allt från abstrakta målningar till detaljerade alster ska visas upp..

Magazin24 - 03 nov 12 kl. 09:02

Nytt galleri för unga konstnärer

På fredagskvällen var det vernissage och invigning av det nya galleriet Galleri Konstigheter på Hammarteatern i Hallstahammar. Josefin Svednell och Stina Larsson från den ideella föreningen Under Balkongen, som har genomfört ett antal olika projekt genom åren, har startat ett nytt ungdomsprojekt i form av ett galleri i Hallstahammar. De tillhör båda Hammarteatern och det blev just där som det nya galleriet Galleri Konstigheter invigdes på fredagskvällen.

Skånskan - 13 mar 16 kl. 18:44

Pop-up-galleri fyller tomma affärslokaler

Malmö En av de lokaler i köpcentret Caroli som stått tom en tid, sprakar nu av färg och form.
Det är galleri Engleson som öppnat en tillfällig filial, ett pop-up-galleri där cykelkaféet Bianchi tidigare låg.Bakom satsningen står Kerstin och Per Engleson.

Länstidningen i Jämtland - 16 feb 18 kl. 15:01

Här byggs kulturstaden Östersund – en hel innergård med konst, form, design, kultur och mat– mitt i stadskärnan

Efter galleridöden. I sommar öppnar framtidens galleri– en hel innergård med plats för konst, form, design, kultur och mat– mitt i centrala Östersund. Dessutom bildas en helt ny konstförening med lokala kulturprofiler..

SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 14:27

Nytt galleri för lokal konst

Växjö konstrunda får en fast utställningslokal och Växjö ett nytt galleri. Bakom initiativet ligger företagaren Göran Magnusson, som har ett genuint konstintresse. På Kulturnatten får Växjö ett nytt galleri – Växjö konstrundas galleri.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 08:29

Nytt galleri poppar upp i Växjö

Bra konst ska vara tillgänglig för alla. Och den ska inte kosta skjortan. Växjös nya gallerister bakom Pop up tänker i nya banor kring konstens aktörer.

YLE - 12 feb 15 kl. 15:55

Nya ränder för Galleri Zebra

Galleri Zebra har under sina 22 år producerat många fotoutställningar.
Nu vill man också satsa på kurser och nya medlemmar. Styrelsordförande, konstnären Katja Juhola, vill arbeta för att konst och kultur har ett fönster och ett forum i vårt samhälle.

Skånskan - 16 mar 16 kl. 16:38

Stationshuset parets fjärde galleri på Näset

FALSTERBO Konsten är tillbaka i stationshuset i Falsterbo. I väntan på att huset ska säljas har Per och Kerstin Engleson hyrt in sig och öppnat Galleri Stationshuset i Falsterbo.På långfredagen öppnar paret därmed sin fjärde utställningslokal i Skanör och Falsterbo.

Nyan - 23 aug 18 kl. 12:00

Galleri Skarpans byter ägare

Efter tolv år som ägare av Galleri Skarpans lämnar Carina Roman över stafettpinnen till den nya galleristen Leila Cromwell-Morgan. – Det känns bra, speciellt när just Leila tar över, säger Carina Roman.
Renoveringen är i full gång när Nyan besöker Galleri Skarpans.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

De vann stora utvecklarpriset i Växjö

En app som räknar fram hur många sockerbitar som ryms i olika produkter. Det var Softwerks vinnande bidrag för att ta hem Stora utvecklarpriset..

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Aino Gate ställer ut konst i farfars fotspår

Aino Gate ställer ut på konsthallen Blohmé fram till januari. Hennes verk av glas är färgrika, figurativa och öppna för tolkning. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Falcon Funds-misstänkt flydde fotboja

En av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds är på rymmen, trots att han var utrustad med en elektronisk fotboja. Han är internationellt efterlyst, skriver Dagens industri. Mannen greps i Storbritannien för snart ett år sedan.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Krog erbjöd mängdrabatt på sprit

En sexa hade billigare centiliterpris än en fyra. Mängdrabatt är olagligt och Älmhultskrogen tilldelas en anmärkning..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Affärsliv: Börsbolaget köper och växer ännu mer

Nibe har vuxit med 17,3 procent under årets första nio månader. Mer än en tredjedel av tillväxten skedde genom förvärv..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Myhrers uppladdning störd av nackspärr

Han är olympisk mästare och en av förhandsfavoriterna inför slalompremiären i Levi på söndag. Men André Myhrers uppladdning inför säsongsdebuten kunde ha varit bättre. OS-mästaren drabbades oväntat av nackspärr och tvingades lämna landslagslägret i Kåbdalis under några dagar.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tränaren i Trelleborg sparkas

Trelleborg slutade klart sist i allsvenskan och spelar i vår i superettan. Efter den tunga säsongen tvingas nu Patrick Winqvist lämna sitt uppdrag som huvudtränare. Sejouren i allsvenskan blev bara ett år lång för Trelleborg.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Länet: Anställd fastnade – förlorade bit av sitt finger

En anställd på ett företag i Ljungby fastnade under ett tungt verktyg och en del av fingret ”skalades av”. Nu har olyckan anmälts till Arbetsmiljöverket..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

EU-kritik mot turkiska gripanden

EU riktar stark kritik mot Turkiet sedan myndigheterna gripit 13 rättighetsaktivister, varav minst två högt ansedda akademiker.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Diskus och slägga i centrum i Växjö

En stor kunskapsbank inom friidrottens diskus och slägga är samlade i Växjö. Staden står som värd för en för svenska förhållanden unik konferens..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.