SvD > Nyheter

Tuesday, 23 October, 19:19

SvD - 22 feb 14 kl. 16:31

Tysk politik mot svenskt kunnandeEnligt Leif Östling ska nära 1 miljard i årliga synergier tas ut mellan lastbilsbolagen. Frågan är vilken ort som blir förlorare - Södertälje eller München. Den stora striden på sikt står mellan tysk politik och fackinflytande - och svenskt kunnande. Utgången är helt oviss..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Leif Östling, München

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysk, politikmot , svenskt, kunnande
Sydsvenskan - 19 sep 11 kl. 06:30

Piratdebut i tysk politik

Med hundratjugotusen berlinare i ryggen gör Piratpartiet entré i tysk politik. Piraterna fick nästan tio procent av rösterna i Berlins delstatsval. Vallöfte: öppenhet av svensk modell.

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 06:30

Omaka kärlekspar förenar tysk vänster

Vänsterns partidag i Brebach var nästan slut när den politiske veteranen Oskar Lafontaine grep mikro­fonen: -?En sak till: Sedan en tid är jag nära vän med Sahra. Det är det hela.

SVT - 27 nov 13 kl. 07:46

Allt ännu oklart om tysk regering

Något sådant har inte hänt i tysk politik förr: Nu ligger regeringens öde inte i väljarna händer utan i de socialdemokratiska partimedlemmarnas..

Sydsvenskan - 28 maj 14 kl. 05:30

Ingen tysk nazivåg

Att tyska NPD vann ett mandat i valet till Europaparlamentet har fyllt Twitter och tidningar med förfäran. Att ett parti som förvaltar Hitlers politiska arv nu ska pendla mellan Bryssel och Strasbourg är svårsmält, men inte ett bra bevis för fascismens framfart i Europa.Den procent av rösterna som NPD fick i söndags är en tillbakagång i jämförelse med tidigare val till förbundsdagen (i EU-valet har man inte deltagit det senaste decenniet).

BT - 03 jan 15 kl. 23:22

Maktkamp i euroskeptiskt tysk parti

En maktkamp har utbrutit i det euroskeptiska tyska partiet Alternative für Deutschland (AfD) om vilken inriktning det ska ta. Det skedde inför öppen ridå, när personer i partiledningen gick till attack mot grundaren Bernd Lucke och hans planer på att ensam ta kontrollen över partiet. Inom förbundskansler Angela Merkels parti CDU hoppas man nu att AfD, som lockat över många konservativa väljare, ska implodera.

DN - 22 nov 17 kl. 09:51

Europas ekonomi stark - trots tysk storm

Turbulensen i tysk politik till trots - Europas ekonomi går starkare än på länge. Däremot riskerar den tyska regeringskrisen försätta EU:s arbete om fördjupat samarbete i pausläge.  .

Sydsvenskan - 07 feb 18 kl. 10:11

Nästan klart för tysk storkoalition

Tyska Kristdemokraterna och Socialdemokraterna är överens om en storkoalition. Efter närmare ett dygns utmattande förhandlingar verkar det flera månader långa dödläget i tysk politik vara över. Men innan allt är klart måste socialdemokratiska medlemmarn.

GöteborgsPosten - 07 feb 18 kl. 13:56

Nästan klart för tysk storkoalition

Tyska Kristdemokraterna och Socialdemokraterna är överens om en storkoalition. Efter närmare ett dygns utmattande förhandlingar verkar det flera månader långa dödläget i tysk politik vara över. Men innan allt är klart måste socialdemokratiska medlemmarna säga ja..

DN - 11 maj 11 kl. 07:45

Fukushima har stöpt om tysk politik

Kärnkraftshaveriet i Fukushima har förändrat det politiska klimatet i Tyskland. Alla partier är överens om att sätta punkt för kärnkraften fortast möjligt. Samtidigt har det politiska landskapet ritats om..

SVT - 18 sep 13 kl. 10:47

Partiet som kan röra om i tysk politik

Partiet är en mardröm för de tyska etablerade partierna. Alternative für Deutschland heter partiet som annonserar: Euron ruinerar Europa. Och som kan komma in i det tyska parlamentet i valet på söndag..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.