Nerikes Allehanda > Opinion

Wednesday, 23 January, 19:30

Nerikes Allehanda - 20 feb 14 kl. 05:02

Keynes, Bertil Ohlin och Anders BorgDet blir inga fler jobbskatteavdrag. De som kör bensinslukande bilar får räkna med höjd fordonsskatt med omkring 900 kronor per år. Alkohol, cigaretter och snus kommer att bli dyrare. Nu är målet för Anders Borg att statens finanser ska gå från minus till plus. Pengar ska läggas på hög för att Sverige ska stå berett när nästa konjunkturnedgång kommer.
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Ohlin, Anders Borg, Sverige, John Maynard Keynes, Folkpartiledaren Bertil Ohlin, Bertil Ohlin, Carl Gustaf Ekman, Allmän, Reinfeldts, Keynes, Reinfeldt, Borg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Keynes, Bertil, Ohlinoch , Anders, Borg
GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 00:12

Sonesson: Folkpartisten Bertil Ohlin förstod att det är skillnad på höger och vänster

Liberalerna bör vårda det stolta arvet efter Folkpartiets mest framgångsrika partiledare. Under två decennier var Bertil Ohlin den viktigaste rösten i oppositionen emot Socialdemokraterna. L bör förbli ett tydligt marknadsliberalt parti och inte hålla vänstern under armarna..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 00:23

Sonesson: Liberalen Bertil Ohlin förstod att det är skillnad på höger och vänster

Liberalerna bör vårda det stolta arvet efter Folkpartiets mest framgångsrika partiledare. Under två decennier var Bertil Ohlin den viktigaste rösten i oppositionen emot Socialdemokraterna. L bör förbli ett tydligt marknadsliberalt parti och inte hålla vänstern under armarna..

Kristianstadsbladet - 20 mar 16 kl. 03:00

Nils-Eric Sandberg: Donald Trump borde läsa Bertil Ohlin

Frihandel genererar välstånd för alla parter. Men republikanernas stjärna är protektionist. Han borde läsa på bättre..

BT - 29 jul 18 kl. 04:00

Heinö: Kanske finns receptet för Liberalerna i arvet efter Bertil Ohlin

Det är som allra mörkast innan det ljusnar igen. 1982, till exempel, var det riktigt mörkt, om man var folkpartist. .

Dalarnas tidningar - 17 feb 16 kl. 02:11

Berit och Anders vann i boule

Bouletävlingen ICA-Maxi har avgjorts i hallen i Vinäs. Tjugo dubbellag deltog, de flesta från Mora. Laget med Bertil Envall och Anders Täpp från Mora stod som slutsegrare efter att ha spelat sju matcher utan förlust.

YA - 29 apr 14 kl. 09:18

Matavfall granne med Bertil

Foto: Robert Jönson
När Bertil Winberg bjöd vännerna på helgmys på sin uteplats på Snickaregatan i Skurup ångrade han sig nästan. Odören från återvinningskärlen några meter från uteplatsen blev ett alltför pikant inslag och fortsättningen på middagen fick avnjutas inomhus.
– Hade jag vetat om att de skulle sätta upp de här kärlen så nära mitt hus och min uteplats hade jag aldrig flyttat in här, säger han nu.

Ekonomistas - 12 sep 13 kl. 04:00

Fem år efter finanskrisen: Är Keynes tillbaka för att stanna?

På söndag är det fem år sedan banken Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen var ett faktum. Sedan dess har världsekonomin åkt berg- och dalbana. Att säga att krisen tog ekonomkåren på sängen är en underdrift.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 06:00

Johan Ohlin: Polisanmälningarna ett hot mot det fria demokratiska samhället

HÖRBY Sverigedemokraterna i Hörby, tänker inte ta bort länken till Ledarsidornas inlägg från sin hemsida. Johan Ohlin, som lade upp länken, ser anmälningarna som ett bevis för att ”det demokratiska klimatet i Hörby är djupt skadat”.
Leif Rosvall (M) i kommunrevisionen är också förvånad över angreppen från Susanne Meijer.

DalaDemokraten - 04 nov 14 kl. 09:47

Anders, Bengt, Bertil, Göran, Gunnar och Claes!

I måndagens Dagens Industri kunde man läsa en av de friskaste debattinläggen på länge om löner och avtal. Det var Kommunals ordförande och avtalssekreterare, Annelie Nordström och Lenita Granlund, som drämde till med ett rejält angrepp på den mer eller mindre heliga norm som styr löneförhandlingarna i Sverige: Att industrins löner ska bestämma nivåerna för alla andra. Inledningsvis konstaterade de att när Medlingsinstitutet på sin hemsida redogör för lönebildningens historia så ”är löner en strikt manlig angelägenhet.

Kristianstadsbladet - 24 jan 17 kl. 00:01

Simon Ohlin blir fabriksförare

Simon Ohlin, Kristianstads Kartingklubb, är en av landets mest lovande kartingförare. Nu skriver 16-åringen fabrikskontrakt med Ricciardo. – Det ger oss helt andra resurser och möjligheter, säger Peter Ohlin, pappa till Simon..

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 05:05

Det går inte att helt backa ut ur världen

Donald Trump har otur när han blandar sig i utrikespolitik och detta märktes senast när han bestämde sig för att flytta USA:s ambassad till Jerusalem. Men att främst tillfredsställa inhemska intres....

Nerikes Allehanda - 14 dec 17 kl. 14:51

Vad hände med de vuxna Kristersson?

Det är ofta roligt med satir och speciellt om den är riktigt dräpande. Men då ingår vetskapen om att det är just satir och vem som är avsändaren. Det är därför moderatpolitikern Fredrik Röjds Face....

Nerikes Allehanda - 14 dec 17 kl. 05:00

Nordirland räddar brittisk marknad för Kopparberg

Striden mellan republikaner och unionister på Nordirland kan bli den faktor som räddar exporten av cider från Kopparberg till Storbritannien..

Nerikes Allehanda - 13 dec 17 kl. 14:31

Stora frågor på fullmäktige i Örebro: Julfika eller Luciatåg?

Så har årets "julstorm" klarats av. Det blir lite olika varje år. Något år spreds ryktet att EU skulle förbjuda glögg.

Nerikes Allehanda - 13 dec 17 kl. 05:00

Gärna kunskap - men valuta för pengarna

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) tar sitt uppdrag på allvar. För som minister bör du kunna engelska och det handlar inte om att överleva på semestern utan om avancerade språkkunskaper. Du sk....

Nerikes Allehanda - 11 dec 17 kl. 12:58

Du måste reagera mot glåporden på bussen!

Ett brandattentat mot judiska församlingen i Göteborg. En talare vid en demonstration som talar om att skjuta judar. Sedan länge finns en utbredd antisemitism i Malmö.

Nerikes Allehanda - 11 dec 17 kl. 05:00

Sveriges säkerhet kräver kärnvapen

Sverige skyddas av Natos kärnvapen. Det ska vi tänka på innan vi okritiskt hyllar att Nobels fredspris gick till en organisation som verkar för ratificering av ett avtal om förbud mot kärnvapen..

Nerikes Allehanda - 10 dec 17 kl. 05:00

Bekämpa sexhandeln – lagstifta inte i utlandet

Det finns goda skäl att – som regeringen – vilja kriminalisera sexköp i utlandet. Enligt FN är ungefär fyra miljoner människor drabbade av sexuell människohandel och då främst kvinnor och barn. Nä....

Nerikes Allehanda - 08 dec 17 kl. 10:17

Britter i Örebro kan andas ut – men inte Kopparbergs bryggeri

Brittiska medborgare som bor i Örebro, Stockholm, Sundsvall och Falun kan andas ut. Och samma med örebroare som bor i London. Deras rättigheter kommer att regleras på ett rimligt sätt, när Storbritannien lämnar EU..

Nerikes Allehanda - 08 dec 17 kl. 05:00

Patriotrobotar till Rinkeby?

Åklagaren Lise Tamms uttalande i Sveriges radio om att "Rinkeby är nästan som en krigszon" är inte bara dumt. Det är jubelidiotiskt!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.