PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 June, 12:07

PrivataAffärer - 19 feb 14 kl. 07:59

Läskjätten tyngde i USAMed undantag för Dow Jones steg de ledande amerikanska indexen på tisdagen. Storbolagsindex tyngdes av Coca-Colas aktie som föll efter att läskjätten rapporterat. ....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Dow Jones, Coca-Colas

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läskjätten, tyngdei , USA
DI - 30 maj 13 kl. 07:26

Kinas köp av fläskjätten hotat

Den största kinesiska affären hittills i USA kan spricka. En thailändare har kastat sig in i spelet om världens fläskgigant..

DI - 18 feb 14 kl. 22:28

USA-börser: Coca-Cola sänkte

Med undantag för Dow Jones steg de ledande amerikanska indexen på tisdagen. Storbolagsindexet tyngdes av Coca-Colas aktie som föll efter att läskjätten rapporterat. Börserna verkade inte påverkas nämnvärt trots att dagens statistikskörd kom in under förväntningarna..

DI - 14 feb 18 kl. 18:03

Europabörser: Läskjätten rusade på höjd riktkurs

Europabörserna handlades genomgående upp under onsdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 höjdes 1,2 procent. FTSE 100-indexet i London avancerade 0,8 procent..

DI - 28 maj 18 kl. 09:52

Väskjätten stoppad på Hongkongbörsen

Väsktillverkaren Samsonites aktie handelsstoppades på måndagen i Hongkong i väntan på att bolaget ska kommentera  anklagelser om tvivelaktig redovisning..

Opinionen.se - 30 maj 13 kl. 07:27

Möjlig budstrid om fläskjätte i USA

Thailändska Charoen Pokphand Foods, kontrollerat av miljardären Dhanin Chearavanont, har övervägt att lägga ett bud på amerikanska Smithfield Foods, världens största producent av fläskkött. Det skriver Reuters, med hänvisning till ett uttalande från CP Foods på torsdagen. På onsdagen presenterades en affär där kinesiska Shuanghui International köper Smithfield för motsvarande 31 miljarder kronor.

SVT - 24 sep 14 kl. 11:44

Läskjättar lovar färre kalorier

USA:s läskjättar lovar nu att minska antalet kalorier som amerikanska konsumenter får i sig från läsk med 20 procent på tio års sikt..

SvD - 24 sep 14 kl. 11:18

Färre kalorier från läsk i USA

USA:s läskjättar lovar nu att minska antalet kalorier som amerikanska konsumenter får i sig från läsk med 20 procent på tio års sikt. Kritiker menar att löftet ekar tomt..

UNT - 24 sep 14 kl. 11:18

Färre kalorier från läsk i USA

USA:s läskjättar lovar nu att minska antalet kalorier som amerikanska konsumenter får i sig från läsk med 20 procent på tio års sikt..

BT - 24 sep 14 kl. 11:18

Färre kalorier från läsk i USA

USA:s läskjättar lovar nu att minska antalet kalorier som amerikanska konsumenter får i sig från läsk med 20 procent på tio års sikt. Kritiker menar att löftet ekar tomt. För att nå målet ska bolagen, bland annat Pepsi och Coca-Cola, börja använda mindre förpackningar samt införa - och marknadsföra - fler lågkalorialternativ.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 12:05

Hernhag: Stor risk följa storbolagsindex

Trots min ganska defensiva aktieportfölj har jag slagit Stockholmsbörsen hittills i år och även på ett års sikt och tre års sikt. Inte för att det är ett relevant index för mig som placerar aktivt och utifrån mina egna strategier och preferenser samt i olika länder, men det är kul ändå. I goda börstider borde jag inte hänga med då mina preferensaktier och defensiva värdeaktier borde gå sämre och dra ned genomsnittet för mig.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:29

Analytiker: Det värsta ligger bakom H&M

Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget. Den bilden ger Kepler Cheuvreux i en ny analys, i vilken rekommendationen köp upprepas och riktkursen justeras ned till 160 kronor från tidigare 170 kronor. ”Vi tror /…/ fortfarande att botten vad gäller den jämförbara försäljningen nåddes under det fjärde kvartalet och väntar oss förbättringar under det andra halvåret”, skriver analytikern, som tror på en vinsttillväxt om 20 procent under årets andra hälft.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:41

Finansministern: Rätt beslut att införa amorteringskravet

  ”I det här ränteläget bör man amortera rejält, så man har marginaler den dag räntorna stiger”, sade hon. Nu när bostadspriserna inte längre stiger ser Magdalena Andersson inga skäl att trappa ner ränteavdragen. ”Att i det här läget börja röra ränteavdragen, där tror jag att man ska vara väldigt försiktig”, sade hon.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:11

Strålande start för solcellsbolaget

Läs också: Strålande tider för nya solcellsbolaget Teckningskursen låg på 16,20 kr per aktie men några minuter efter börsöppning handlades aktien för 23,00 kr vilket motsvarar en uppgång på närmare 42 procent. Erbjudandet övertecknades cirka 400 procent och bolaget tillfördes cirka 100 miljoner kr i samband med emissionen. – Det är glädjande att så många institutioner och småsparare vill

PrivataAffärer - I förrgår: 08:54

Här är torsdagens färska aktieanalyser     

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för hygienbolaget Essity till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 266 kr från 255 kr. Den senaste tidens kursnedgång innebär ett köptillfälle.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:02

Tre heta aktietips

Affärsvärlden ger en köprekommendation till det finländska mobilspelsbolaget Rovio som haft det kämpigt sedan introduktionen på Helsingforsbörsen i september förra året. I samband med den första rapporten som noterat bolag föll aktien 22 procent. Aktien har sedan klättrat drygt 30 procent från botten, men har ändå mer än halverats jämfört med introduktionskursen på 11,5 euro.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:06

Electrolux avsätter halv miljard inför konkurrensutredning

Avsättningen kommer att påverka koncernens rörelseresultat för det andra kvartalet 2018. Utredningen handlar om huruvida Electrolux och andra vitvarutillverkare brutit mot franska antitrustregler under perioden september 2006 till april 2009.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 12:30

”Ett spännande tillväxtcase”

De öppna stadsnäten är Bredband2:s viktigaste plattform för att få nya kunder. Näten ägs av kommuner och allmännytta, men Bredband2 har investerat i utrustning som gör användandet av nätet snabbt och pålitligt. Tydligen hade webboperatören snabbaste fibernätet i Sverige 2016.

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 10:46

Investmentbanken ser köpläge

Det skriver Goldman Sachs i den analys där investmentbanken höjer sin rekommendation på verkstadsbolaget till köp från sälj med riktkursen uppjusterad från 150 till 190 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen. Goldman Sachs ser begränsad ytterligare nedsida och tror att Sandviks tillväxt och intjäning kan överraska positivt. Investmentbanken bedömer vidare att ett Sandvik-intåg på metrologi-området kan skapa betydande värde.

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 10:10

Efterlyses: 3,8 miljarder kronor i gamla sedlar

Enligt Riksbanken finns det fortfarande cirka 12 miljoner gamla 100-kronorssedlar och 5 miljoner 500-kronorssedlar som inte lösts in. Tillsammans har de ett värde på 3,8 miljarder kronor. – Har du fortfarande ogiltiga 100- och 500-kronorssedlar kvar så är det hög tid att gå till banken och sätta in dem på bankkonto nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.