Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 19 December, 15:10

Liknande nyheter

Taggar: Politik, kärlek
Kristianstadsbladet - 19 feb 14 kl. 11:00

Utan kärlek går det åt helvete

Foto: Owen Sweeney
2014 är året då författare Olle Svalander säger nej tack till alla -ismer. Vad han söker och hoppas på är kärlek. Med kärlek kan det gå.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:50

Hiphop är tro, hopp och politik

MIN PASSION för musik är svår att beskriva. När människor frågar mig varför jag har fastnat för just hiphop brukar jag referera till Jimi Hendrix och hans klassiska citat ”Music is my religion”. Hiphop är min religion.

SR - 29 feb 16 kl. 07:30

Radikal "Kärlek och politik" i Staffan Valdemar Holms regi

Det spelas alldeles för lite Schiller i Sverige tycker regissören och förr-förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm som de senaste åren mest arbetat i Tyskland och Köpenhamn. Nu gör han ett gästspel på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med just Friedrich Schillers ”Kärlek och politik” från 1784 och som hade premiär i helgen i översättning av Frederik Sjögren och scenografi Bente Lykke Møller.Kulturnytts teaterkritiker Maria Edström var på premiären..

Kristianstadsbladet - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

YA - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

BT - 15 mar 16 kl. 14:44

Stockholms Stadsteater: …Kärlek och politik

När förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker Kärlek och politik är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, menar Stefan Eklund, även om skavanker finns….

Alliansfritt Sverige - 12 sep 13 kl. 09:23

Moderaterna bromsar förbättrad energi- och miljöpolitik i Bryssel

Som vi uppmärksammat tidigare har moderaterna i EU-parlamentet tidigare röstat ner ett förslag som drastiskt skulle förändra det föråldrade regelverket för utsläppsauktionering. Parlamentarikerna blockerade förslaget som skulle gett auktioneringssystemet en välbehövlig uppdatering. Blockeringen innebar alltså att det ineffektiva system för utsläppskontroll, ett system som är en del av EU:s miljöpolitik, fick förbli oförändrat under en längre tid.

Ekonomistas - 07 mar 14 kl. 05:55

På tal om nya ord för redan existerande politik

I onsdags diskuterade Robert här på Ekonomistas det faktum att politiker har en förkärlek för att sätta nya namn på redan existerande politik. Han menade att detta är en irriterande ovana och att våra folkvalda borde inse att om politiska åtgärder inte fungerar under ett namn (t.ex.

Expressen - 17 jul 14 kl. 07:46

Kärlek, actually

Det engagemang som finns i texter om politik och samhällsdebatt saknas i dagens kulturkritik.
Nils Forsberg menar att den som vill återupprätta kritikens ställning måste drivas av kärlek till konsten..

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 09:16

Kärlek, politik och poesi

Foto: Lasse Ottosson
För författare Athena Farrokhzad har de senaste veckorna varit hektiska. I helgen har hon gästat Skåne, och lockade en ung och stor publik till Kristianstad bokfestival. Vi mötte henne över en kopp kaffe.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Danius ställer in sitt Vinter-program

På grund av sjukdom ställer Sara Danius in sitt värdskap för Vinter i P1, som skulle inleda hela serien på juldagen. Det meddelar Sveriges Radio..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Frostensons advokat: Utredningen värdelös

Katarina Frostensons ombud Per E Samuelson kallar utredningen som Svenska Akademien har låtit göra för "totalt värdelös"..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Utredning: Frostenson måste lämna Akademien

Katarina Frostenson har läckt information och orsakat Svenska Akademien stor skada. Den slutsatsen drar advokatbyrån Hammarskiöld & Co i sin kompletterande utredning om sekretessbrott. Lämnar hon inte frivilligt anser advokatbyrån att Akademiens ledamöter är skyldiga att utesluta henne..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:12

Alcalás uppgifter bekräftas av Akademien: Frostenson kan få pengar

I oktober publicerade Kristianstadsbladet/YA uppgiften att Svenska Akademien kan tänka sig att erbjuda Katarina Frostenson ekonomisk ersättning om kliver av som akademiledamot. Nu bekräftar ständige sekreteraren Anders Olsson för TT att de uppgifterna stämmer..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:02

Boktitel döljer sig i lucka 18 – vilken?

Idag söker vi rätt svar i Kulturkalenders 18:e lucka, och det är en bok vi frågar efter. Om en kärlekstragedi. Fina priser väntar vinnarna..

Kristianstadsbladet - Igår: 21:34

DN:s kulturchef målar mörkt om klimatkrisen - fast med lite hopp i slutet

Den accelererande klimatförändringen griper djupt in i inte bara Jordens fysikaliska och ekologiska system. Utan också i praktiskt taget alla människans interaktioner. De här aspekterna av AGW skildrar DN:s Björn Wiman rikhaltigt i en ny bok, som dock är något problematisk..

Kristianstadsbladet - 15 dec 18 kl. 15:00

Bitterljuv pärla om förintelsen och förtryck

Hanna Kralls senaste bok ”Vit Maria” är en plågsam och njutbar pärla om bödlar, offer och människor, skriver recensenten Maria Ehrenberg. .

Kristianstadsbladet - 15 dec 18 kl. 01:00

Smarta telefoner kan göra oss dumma

Iphonen introducerades 2007. Redan tio år senare hade tre av fyra amerikanska tonåringar skaffat en smartphone. Under samma tid har fler ungdomar blivit deprimerade.

Kristianstadsbladet - 14 dec 18 kl. 10:01

Mäktig lettisk fuga

I den episka romanen ”Vidjemunken” tar oss den lettiska författaren Inga Ābele med till landets östra region Lettgallen och en huvudperson byggd på en stark statsman och aktivist. Boken formar sig till en mäktig fuga, anser kulturskribenten Martin Lagerholm. .

Kristianstadsbladet - 14 dec 18 kl. 00:02

Kulturvecka med operett och musik

Julkonserter även denna vecka, som Hesslekörens konsert på söndag i Hässleholm. Men nu börjar också julen sätta avtryck i radio och tv. Kulturredaktören Sune Johannesson blickar framåt och tänker bland annat fira Liv Ullmann på söndag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.