Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 18 February, 05:42

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 16:10

Politik & kärlekI måndagens rika Twitterflöde gick det att läsa följande inlägg: ”Denna veckas ångest (och eventuell glädje): genrep, intervjuer, två releasefester, recensionsdag. Håll min hand.”
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ttunder, Jenny Wrangborgs, Sune Johannesson, Twitterflöde, SVT, Morgonsoffan, Kristianstadsuppväxta, Jenny Wrangborg, Vad, Kommunalarbetarens, Wrangborgs, Kallskänken, Kristianstad

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politik, kärlek
Kristianstadsbladet - 19 feb 14 kl. 11:00

Utan kärlek går det åt helvete

Foto: Owen Sweeney
2014 är året då författare Olle Svalander säger nej tack till alla -ismer. Vad han söker och hoppas på är kärlek. Med kärlek kan det gå.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:50

Hiphop är tro, hopp och politik

MIN PASSION för musik är svår att beskriva. När människor frågar mig varför jag har fastnat för just hiphop brukar jag referera till Jimi Hendrix och hans klassiska citat ”Music is my religion”. Hiphop är min religion.

SR - 29 feb 16 kl. 07:30

Radikal "Kärlek och politik" i Staffan Valdemar Holms regi

Det spelas alldeles för lite Schiller i Sverige tycker regissören och förr-förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm som de senaste åren mest arbetat i Tyskland och Köpenhamn. Nu gör han ett gästspel på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med just Friedrich Schillers ”Kärlek och politik” från 1784 och som hade premiär i helgen i översättning av Frederik Sjögren och scenografi Bente Lykke Møller.Kulturnytts teaterkritiker Maria Edström var på premiären..

Kristianstadsbladet - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

YA - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

BT - 15 mar 16 kl. 14:44

Stockholms Stadsteater: …Kärlek och politik

När förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker Kärlek och politik är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, menar Stefan Eklund, även om skavanker finns….

Alliansfritt Sverige - 12 sep 13 kl. 09:23

Moderaterna bromsar förbättrad energi- och miljöpolitik i Bryssel

Som vi uppmärksammat tidigare har moderaterna i EU-parlamentet tidigare röstat ner ett förslag som drastiskt skulle förändra det föråldrade regelverket för utsläppsauktionering. Parlamentarikerna blockerade förslaget som skulle gett auktioneringssystemet en välbehövlig uppdatering. Blockeringen innebar alltså att det ineffektiva system för utsläppskontroll, ett system som är en del av EU:s miljöpolitik, fick förbli oförändrat under en längre tid.

Ekonomistas - 07 mar 14 kl. 05:55

På tal om nya ord för redan existerande politik

I onsdags diskuterade Robert här på Ekonomistas det faktum att politiker har en förkärlek för att sätta nya namn på redan existerande politik. Han menade att detta är en irriterande ovana och att våra folkvalda borde inse att om politiska åtgärder inte fungerar under ett namn (t.ex.

Expressen - 17 jul 14 kl. 07:46

Kärlek, actually

Det engagemang som finns i texter om politik och samhällsdebatt saknas i dagens kulturkritik.
Nils Forsberg menar att den som vill återupprätta kritikens ställning måste drivas av kärlek till konsten..

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 09:16

Kärlek, politik och poesi

Foto: Lasse Ottosson
För författare Athena Farrokhzad har de senaste veckorna varit hektiska. I helgen har hon gästat Skåne, och lockade en ung och stor publik till Kristianstad bokfestival. Vi mötte henne över en kopp kaffe.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 13:20

Recension: Vad hände med månfläcken?

Fredagskvällens besök av Helsingborgs symfoniorkester rymde två stora 1800-talsverk. Däremot inte det nutida som gett konserten dess namn. Varför inte?

Kristianstadsbladet - Igår: 13:00

Sartre och de Beauvoir väckte hopp hos unga

Jean-Paul Sartre öppnade porten till större medvetenhet hos de unga vid förra seklets mitt. Han blev räddningsplankan undan den förlamande 1940-talsångesten genom att visa på människans aktiva möjligheter att påverka sitt liv. Kulturskribenten Inger Dahlman blickar tillbaka på existentialismen..

Kristianstadsbladet - Igår: 10:00

Intresseväckande biografi om ett hemligt liv

Martin Kylhammars väldiga biografi över Verner von Heidenstam, hans sista kärlek Kate Bang och deras gemensamma hem Övralid är lika heltäckande som intreesseväckande, tycker recensenten Martin Lagerholm..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:00

Så bra är romanen ”Call me by your name”

Filmatiseringen av ”Call me by your name” blev en framgångssuccé, det har gjort att romanförlagan från 2007 nu översatts till svenska för första gången. Bella Stenberg läser en finstämd minnesbild över tonårsförälskelsen. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 15:18

Kristof skriver på brutalt ärlig prosa

Ungerska Agota Kristof skriver med en brutalt språklig precision om människans överlevnad i krig och exil. Hennes romantrilogi ”Den stora skrivboken”, ”Beviset” och ”Den tredje lögnen” kommer nu i svensk nyöversättning, samlad i en volym. Oumbärlig och angelägen menar kulturjournalisten Thomas Kjellgren, som inte heller tvekar att utnämna böckerna som några av de viktigaste prosaverken i den europeiska litteraturen..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 10:35

Ungersk trilogi gillas mest av kritikerna

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 14 feb 19 kl. 19:00

"Flera viktiga frågor för kulturnämnden att ta tag i under året”

Regionens kulturnämnd beslutade under Alla hjärtans dag att det kritiserade sparpaketet ska gälla. Blir det bättre nästa år? Vad tyder på det?

Kristianstadsbladet - 14 feb 19 kl. 14:38

Språket porlar stadigt och klart i Raattamaas debut

Pia Mariana Raattamaa Viséns debut är en släktkrönika om hennes egen familj och en berättelse om människors ständiga hemlängtan i ett föränderligt samhälle..

Kristianstadsbladet - 14 feb 19 kl. 00:14

Kärlek – en stor del av litteraturens hjärta

Lika länge som det funnits berättelser har kärlek varit ett stort ämne. Och bredden är rik – från snäll feelgood till mörka klassiker och sökande normkritiska ungdomsböcker. Men hur ser kärleken ut i dagens litteratur?

Kristianstadsbladet - 14 feb 19 kl. 00:05

14 filmer för den 14:e: En bra kärleksfilm gör alltid ontOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.