Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 15 October, 19:53

Liknande nyheter

Taggar: Politik, kärlek
Kristianstadsbladet - 19 feb 14 kl. 11:00

Utan kärlek går det åt helvete

Foto: Owen Sweeney
2014 är året då författare Olle Svalander säger nej tack till alla -ismer. Vad han söker och hoppas på är kärlek. Med kärlek kan det gå.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:50

Hiphop är tro, hopp och politik

MIN PASSION för musik är svår att beskriva. När människor frågar mig varför jag har fastnat för just hiphop brukar jag referera till Jimi Hendrix och hans klassiska citat ”Music is my religion”. Hiphop är min religion.

SR - 29 feb 16 kl. 07:30

Radikal "Kärlek och politik" i Staffan Valdemar Holms regi

Det spelas alldeles för lite Schiller i Sverige tycker regissören och förr-förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm som de senaste åren mest arbetat i Tyskland och Köpenhamn. Nu gör han ett gästspel på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med just Friedrich Schillers ”Kärlek och politik” från 1784 och som hade premiär i helgen i översättning av Frederik Sjögren och scenografi Bente Lykke Møller.Kulturnytts teaterkritiker Maria Edström var på premiären..

Kristianstadsbladet - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

YA - 15 mar 16 kl. 10:00

Stockholms stadsteater: "Kärlek och politik"

När förre dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker "Kärlek och politik" är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, även om skavanker finns, menar chefredaktören och kulturskribenten Stefan Eklund..

BT - 15 mar 16 kl. 14:44

Stockholms Stadsteater: …Kärlek och politik

När förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm sätter upp Friedrich Schillers tyska klassiker Kärlek och politik är det en teaterhändelse av vikt. Och iscensättningen är mästerlig, menar Stefan Eklund, även om skavanker finns….

Alliansfritt Sverige - 12 sep 13 kl. 09:23

Moderaterna bromsar förbättrad energi- och miljöpolitik i Bryssel

Som vi uppmärksammat tidigare har moderaterna i EU-parlamentet tidigare röstat ner ett förslag som drastiskt skulle förändra det föråldrade regelverket för utsläppsauktionering. Parlamentarikerna blockerade förslaget som skulle gett auktioneringssystemet en välbehövlig uppdatering. Blockeringen innebar alltså att det ineffektiva system för utsläppskontroll, ett system som är en del av EU:s miljöpolitik, fick förbli oförändrat under en längre tid.

Ekonomistas - 07 mar 14 kl. 05:55

På tal om nya ord för redan existerande politik

I onsdags diskuterade Robert här på Ekonomistas det faktum att politiker har en förkärlek för att sätta nya namn på redan existerande politik. Han menade att detta är en irriterande ovana och att våra folkvalda borde inse att om politiska åtgärder inte fungerar under ett namn (t.ex.

Expressen - 17 jul 14 kl. 07:46

Kärlek, actually

Det engagemang som finns i texter om politik och samhällsdebatt saknas i dagens kulturkritik.
Nils Forsberg menar att den som vill återupprätta kritikens ställning måste drivas av kärlek till konsten..

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 09:16

Kärlek, politik och poesi

Foto: Lasse Ottosson
För författare Athena Farrokhzad har de senaste veckorna varit hektiska. I helgen har hon gästat Skåne, och lockade en ung och stor publik till Kristianstad bokfestival. Vi mötte henne över en kopp kaffe.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Diktar om sorgen efter ett dött barn

I Tua Forsströms nya diktsamling ”Anteckningar” skildras sorgen efter ett barn som dött. Sökande och öppna dikter, utan förenklingar. Men boken hade förtjänat en bättre titel, menar kulturjournalisten Thomas Kjellgren..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Österlenkonstnären Gert Aspelin död

Österlenkonstnären Gert Aspelin är död, 73 är gammal. ”Han var en duktig konstnär, en av de bättre vi har haft på Österlen”, säger konstnärskollegan Bo Hultén. .

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Hög igenkänningsfaktor för kattlängtare

Vem har inte önskat sig något litet och fluffigt som till exempel en kattunge. Grabben Gunnar längtar nästan ihjäl sig och på något sätt ska det väl gå att fixa?.

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Starka bilder av skilsmässa

Hur gör man och hur känns det när ens föräldrar separerar? ”Pang poff Pavlo” är en rak och engagerande bilderbok som fokuserar helt på barnens situation vid en skilsmässa. Recensenten Jonna Fries har läst den..

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Sara Beischer återvänder till den lätt förvirrade samtiden

Sara Beischer är tillbaka med en ny roman om det ofrivilliga vårdbiträdet Moa. Maria Store läser en författare med pondus och energi..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:24

Världspremiär om att höra till

Skånes Dansteaters stora höstsatsning är en dubbel upplevelse om att vara medmänniska. Kulturskribenten Andrea Grapengiesser var på plats under lördagens världspremiär av ”Belonging”. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 17:26

Akademien har planer för Frostensons avgång

Svenska Akademien har planer på att starta en ny utredning om ledamoten Katarina Frostenson inte avgår frivilligt. Det uppger ständige sekreteraren Anders Olsson till nyhetsbyrån Reuters..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:05

Metoo 1 år. En farlig tid för män?

När medierna nu ser sig om efter vad metoo-rörelsen uppnått, ser Ninni Carlsson, forskare och koordinator för #orosanmälan, en kontrovers i både Sverige och USA. Och det är en kontrovers om hur vi hanterar sexuellt våld i våra liv, relationer och samhällen. Det handlar om två sätt att definiera kränkningen, vem som är utsatt och vem som är förövare.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:06

Bok om och av vikt – vinn Stina Wollters nya

Mångsysslaren Stina Wollter är bokaktuell med ett verk där hon fokuserar på vår kroppfixering. Ett exemplar av den ligger i veckans bokpott. .

Kristianstadsbladet - 12 okt 18 kl. 08:29

Hovet: Inget Akademimöte inplanerat

Enligt hovet finns inget möte inbokat mellan Akademien och kungen på fredagen. Därmed är det fortsatt oklart om nya ledamöter kommer att väljas in före helgen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.