SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 August, 03:50

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsenKommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga.
Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult. I kommunens översiktsplan är detta ett område prioriterat för vindkraft, så kallat klass 1-område. Det kommunstyrelsen tidigare har haft synpunkter på är vindkraftsverkens påverkan på riksintresset Granhults kyrka, som ligger 1,5 kilometer från området, bland annat med tanke på att kyrkan ska kunna fotograferas utan vindkraftverk i bakgrunden.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Marhult, Horshaga, Södra Vindkraft AB, Granhults, Södra Vindkrafts, Rosenholm, Stena Renewables, Åseda, Carlson, Socialdemokraterna, Sjömåla, Åke Carlson, Peter Skog Lindman, Schlee, Fröjd, Vi, Petrovski

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trenya , vindkraftsparkerfick , klarteckeni , kommunstyrelsen
Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 16 kl. 17:55

Planer på tre vindkraftsparker

Bergvik Skog har valt ut tre områden i Hagfors kommun som tänkbara för vindkraftsparker. Under onsdagen hade man öppet hus för att informera om planerna..

DalaDemokraten - 10 okt 14 kl. 06:32

Bara tre partier i kommunstyrelsen

De partier som kommer att styra kommunstyrelsen är centern med fem mandat, sossarna med fem mandat och slutligen kristdemokraterna med ett mandat..

NT - 02 mar 12 kl. 19:28

Tre nya klartecken för Sylvia

Tre spelare till har bestämt sig för att representera Sylvia kommande säsong..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 11:23

Tre redo efterträda Hulthén

Det blir konkurrens om posten som ny kommunstyrelseordförande i Göteborg. Ann-Sofie Hermansson, Mattias Jonsson och Håkan Linnarsson kandiderar. Ingen av de tre sitter i kommunstyrelsen i dag..

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 06:21

Klartecken till tre nya vindkraftsparker

Kommunfullmäktige i Uppvidinge röstade sent på tisdagskvällen ja till de tre vindkraftsparkerna Marhult, Rosenholm och Horshaga med totalt 39 nya verk. Beslutet föregicks av en flera timmar lång och tidvis het debatt som hade många åhörare. Miljöpartiets Kent Helgesson yrkade återremiss för alla tre parkerna och det gjorde även Börje Melin (SD).

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 06:59

Ny bordläggning av vindkraftsparker

Vindparkerna Berg, Älmedal och Åshult var på nytt uppe till diskussion i kommunstyrelsen i Uppvidinge. Men även den här gången blev beslutet en bordläggning till efter valet. Det blev också avslag för det dokument som ska bestämma hur stor vindkraftsutbyggnad kommunen ska ha.

BT - 30 maj 14 kl. 13:59

Klartecken för ny skola i Borås

Skolinspektionen ger Lärande i Sverige AB klartecken att starta en grundskola för närmare 500 elever – trots kommunens oro för överetablering. – Så är det varje gång. Vi säger nej till friskolor, men har inget att säga till om, säger ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Skånskan - 04 apr 18 kl. 19:28

Ger klartecken för rivning av skola

malmö Kommunstyrelsen ger grönt ljus för att riva Annebergsskolan i Borgmästargården och bygga upp en ny större skola.Annebergsskolan har plats för runt 280 elever och ligger i Borgmästargården i närheten av Pildammsparken. Den är en enplansskola som uppfördes 1967 men som inte möter dagens standard och därför ska rivas.

UNT - 16 maj 18 kl. 06:00

Tre nya reservat för motionärer

Tre nya naturreservat väntas få klartecken från kommunstyrelsen i dag, onsdag..

BT - 12 jun 13 kl. 20:20

Skarp kritik mot kommunstyrelsen

Bristande styrning, ledning och kontroll var kritiken från kommunfullmäktiges utsedda revisorer. Kommunstyrelsen svarar på kritiken och medger att man inte agerat i tillräcklig omfattning. Kommunstyrelsen kunde i dag snabbt enas om en förklaring till kommunfullmäktige om hur styrelsen ser på den kritik som revisorerna framfört.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Utvisad återvände - åtalas för nya brott

En 45-årig man som dömts för bland annat misshandel av en kvinna åtalas för våldtäkt på samma kvinna efter att olagligt ha tagit sig in i landet, skriver Sydsvenskan.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Facebook och Twitter rensar konton

Facebook har tagit bort 652 sidor, grupper och konton som har ägnat sig åt koordinerat otillförlitligt beteende på Facebook och på Instagram, meddelar företaget. Kontona uppges ha kopplingar till Iran och till vad USA har identifierat som rysk säkerhetstjänst.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jordbävning i öriket Vanuatu

Öriket Vanuatu har drabbats av en jordbävning med magnituden 6,7, uppger USA:s geologiska institut USGS. Skalvet inträffade på tre mils djup med centrum nära den norra delen av ön Ambrym. Den närmaste staden, Lakatoro, ligger 7,8 mil bort.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Flera anlagda bilbränder i Uppsala

Polis och räddningstjänst fick larm om flera bilbränder i Uppsala under natten mot onsdag, rapporterar SVT Nyheter Uppsala. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Det första larmet kom före klockan 23 då flera bilar och en lätt lastbil brann på en parkering vid Kvarntorget.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Advokat: Trump uppmanade till brott

USA:s president Donald Trump sade åt sin tidigare advokat Michael Cohen att begå ett brott, enligt en av Cohens advokater.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7 har drabbat Venezuelas norra kust, rapporterar USA:s geologiska institut USGS. Skalvet hade sitt centrum nära staden Güiria, Byggnader ska enligt vittnen ha skakat så långt bort som i huvudstaden Caracas som ligger tiotals mil västerut.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Långt straff för tidigare friad man efter knivattack

Hovrätten dömer nu en 19-årig man som tidigare friats för den brutala knivattacken på Samarkandsområdet i Växjö. 19-åringen döms till två och ett halvt års fängelse och utvisning - han häktades i måndags för grov misshandel av en scoutledare i Tingsryd..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Spotifyägare plockade hem storvinst

Spotifys ena medgrundare och storägare Martin Lorentzon har sålt aktier i bolaget värda runt 370 miljoner kronor, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen bekräftas försäljningen av handlingar som nyligen lämnats in till den amerikanska finansinspektionen, SEC.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Familj begravde sin katt – som kom tillbaka

Katten Edward försvann i tre månader. När familjen Iggström hittade en död katt överkörd av en skördetröska begravde de den i tron att det var deras katt – tills Edward plötsligt krafsade på dörren. – Det var helt overkligt, säger Anna Iggström..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Skådespelaren Barbara Harris är död

Skådespelaren och musikalartisten Barbara Harris är död, rapporterar Variety. Harris föddes i Evanston i Illinois och medverkade i en rad filmer och musikaler. 1972 nominerades hon till en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i "Vem är Harry Kellerman.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.