SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 20 January, 04:40

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsenKommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga.
Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult. I kommunens översiktsplan är detta ett område prioriterat för vindkraft, så kallat klass 1-område. Det kommunstyrelsen tidigare har haft synpunkter på är vindkraftsverkens påverkan på riksintresset Granhults kyrka, som ligger 1,5 kilometer från området, bland annat med tanke på att kyrkan ska kunna fotograferas utan vindkraftverk i bakgrunden.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Marhult, Horshaga, Södra Vindkraft AB, Granhults, Södra Vindkrafts, Rosenholm, Stena Renewables, Åseda, Carlson, Socialdemokraterna, Sjömåla, Åke Carlson, Peter Skog Lindman, Schlee, Fröjd, Vi, Petrovski

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trenya , vindkraftsparkerfick , klarteckeni , kommunstyrelsen
Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 16 kl. 17:55

Planer på tre vindkraftsparker

Bergvik Skog har valt ut tre områden i Hagfors kommun som tänkbara för vindkraftsparker. Under onsdagen hade man öppet hus för att informera om planerna..

DalaDemokraten - 10 okt 14 kl. 06:32

Bara tre partier i kommunstyrelsen

De partier som kommer att styra kommunstyrelsen är centern med fem mandat, sossarna med fem mandat och slutligen kristdemokraterna med ett mandat..

NT - 02 mar 12 kl. 19:28

Tre nya klartecken för Sylvia

Tre spelare till har bestämt sig för att representera Sylvia kommande säsong..

Barometern - 13 nov 18 kl. 14:02

Valet till kommunstyrelsen överklagas

På måndagen justerades protokollet från senaste fullmäktige, där SD kuppade till sig tre platser i kommunstyrelsen. Direkt därefter skickades två olika överklaganden in till förvaltningsrätten..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 11:23

Tre redo efterträda Hulthén

Det blir konkurrens om posten som ny kommunstyrelseordförande i Göteborg. Ann-Sofie Hermansson, Mattias Jonsson och Håkan Linnarsson kandiderar. Ingen av de tre sitter i kommunstyrelsen i dag..

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 06:21

Klartecken till tre nya vindkraftsparker

Kommunfullmäktige i Uppvidinge röstade sent på tisdagskvällen ja till de tre vindkraftsparkerna Marhult, Rosenholm och Horshaga med totalt 39 nya verk. Beslutet föregicks av en flera timmar lång och tidvis het debatt som hade många åhörare. Miljöpartiets Kent Helgesson yrkade återremiss för alla tre parkerna och det gjorde även Börje Melin (SD).

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 06:59

Ny bordläggning av vindkraftsparker

Vindparkerna Berg, Älmedal och Åshult var på nytt uppe till diskussion i kommunstyrelsen i Uppvidinge. Men även den här gången blev beslutet en bordläggning till efter valet. Det blev också avslag för det dokument som ska bestämma hur stor vindkraftsutbyggnad kommunen ska ha.

BT - 30 maj 14 kl. 13:59

Klartecken för ny skola i Borås

Skolinspektionen ger Lärande i Sverige AB klartecken att starta en grundskola för närmare 500 elever – trots kommunens oro för överetablering. – Så är det varje gång. Vi säger nej till friskolor, men har inget att säga till om, säger ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Skånskan - 04 apr 18 kl. 19:28

Ger klartecken för rivning av skola

malmö Kommunstyrelsen ger grönt ljus för att riva Annebergsskolan i Borgmästargården och bygga upp en ny större skola.Annebergsskolan har plats för runt 280 elever och ligger i Borgmästargården i närheten av Pildammsparken. Den är en enplansskola som uppfördes 1967 men som inte möter dagens standard och därför ska rivas.

BT - 21 sep 18 kl. 20:58

Fotboll: Kommunstyrelsen ger klartecken för Borås Arena 2.0

Kommunstyrelsen i Borås ger klartecken för en utbyggnad av Borås Arena för totalt 69 miljoner kronor. Förslaget är att Borås Arena AB får utökad borgen på totalt 55 miljoner kronor plus moms..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Alkoholförbud efter spjutattacker i Swaziland

Ett alkoholförbud har införts i en region i Swaziland (även Eswatini).(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Landeskog bakom Colorados storseger

Gabriel Landeskog storspelade när hans Colorado körde över Los Angeles i NHL-hockeyn. Efter sex mål i andra perioden vann Colorado med 7-1. Gabriel Landeskog satte själv 2-0 bara halvminuten in i andra perioden.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Flera anlagda bränder i Göteborg

Tre bränder har under natten till söndagen anlagts i olika trappuppgångar i området Brämaregården i Göteborg, den första strax efter midnatt. - De lyckades släcka innan räddningstjänsten var på plats, men bara ett par timmar senare, 02.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jordskalv skakade Chile

En jordbävning som uppmätts till 6,7 på Richterskalan har drabbat Chile. Skalvet inträffade 10. 32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Dödssiffran stiger i Mexiko

Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade. Olyckan inträffade i fredags vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

May hoppas på Irlandsavtal

Theresa May förbereder nästa steg kring brexit. Brittiska uppgifter pekar mot att en uppgörelse med Irland ska få ett motsträvigt parlament att rösta för ett avtal. På måndagen ska May berätta om sina framtida brexitplaner.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

SVA: Samma smittkälla för campylobacter

Med största sannolikhet har det pågående utbrottet av campylobacter hos människor en och samma smittkälla inom produktionen av kycklingar, visar analyser från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Utbrottet identifierades i slutet av november med fler sjukdomsfall än normalt.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lindstedt slog ut Larsson

Robert Lindstedt vann nattens svenskduell i Australian Open. I par med Kristina Mladenovic besegrade han Johanna Larsson och Dominic Inglot i mixeddubbelns första omgång. Segersiffrorna skrevs till 6-2, 6-2.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Man rånad och misshandlad i sitt hem

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att flera gärningsmän bröt sig in i hans bostad under lördagskvällen. Ett vittne upptäckte vid strax före 23. 30 på kvällen att flera gärningsmän bröt upp en balkongdörr till en bostad i Helsingborg.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Domstol - Tshisekedi Kongos president

Det ifrågasatta valresultatet i Kongo-Kinshasa står fast. Författningsdomstolen i landet avslog oppositionskandidaten Martin Fayulus överklagan och utropar Félix Tshisekedi till ny president.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.