SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 26 May, 04:24

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsenKommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga.
Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult. I kommunens översiktsplan är detta ett område prioriterat för vindkraft, så kallat klass 1-område. Det kommunstyrelsen tidigare har haft synpunkter på är vindkraftsverkens påverkan på riksintresset Granhults kyrka, som ligger 1,5 kilometer från området, bland annat med tanke på att kyrkan ska kunna fotograferas utan vindkraftverk i bakgrunden.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Marhult, Horshaga, Södra Vindkraft AB, Granhults, Södra Vindkrafts, Rosenholm, Stena Renewables, Åseda, Carlson, Socialdemokraterna, Sjömåla, Åke Carlson, Peter Skog Lindman, Schlee, Fröjd, Vi, Petrovski

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trenya , vindkraftsparkerfick , klarteckeni , kommunstyrelsen
Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 16 kl. 17:55

Planer på tre vindkraftsparker

Bergvik Skog har valt ut tre områden i Hagfors kommun som tänkbara för vindkraftsparker. Under onsdagen hade man öppet hus för att informera om planerna..

DalaDemokraten - 10 okt 14 kl. 06:32

Bara tre partier i kommunstyrelsen

De partier som kommer att styra kommunstyrelsen är centern med fem mandat, sossarna med fem mandat och slutligen kristdemokraterna med ett mandat..

NT - 02 mar 12 kl. 19:28

Tre nya klartecken för Sylvia

Tre spelare till har bestämt sig för att representera Sylvia kommande säsong..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 11:23

Tre redo efterträda Hulthén

Det blir konkurrens om posten som ny kommunstyrelseordförande i Göteborg. Ann-Sofie Hermansson, Mattias Jonsson och Håkan Linnarsson kandiderar. Ingen av de tre sitter i kommunstyrelsen i dag..

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 06:21

Klartecken till tre nya vindkraftsparker

Kommunfullmäktige i Uppvidinge röstade sent på tisdagskvällen ja till de tre vindkraftsparkerna Marhult, Rosenholm och Horshaga med totalt 39 nya verk. Beslutet föregicks av en flera timmar lång och tidvis het debatt som hade många åhörare. Miljöpartiets Kent Helgesson yrkade återremiss för alla tre parkerna och det gjorde även Börje Melin (SD).

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 06:59

Ny bordläggning av vindkraftsparker

Vindparkerna Berg, Älmedal och Åshult var på nytt uppe till diskussion i kommunstyrelsen i Uppvidinge. Men även den här gången blev beslutet en bordläggning till efter valet. Det blev också avslag för det dokument som ska bestämma hur stor vindkraftsutbyggnad kommunen ska ha.

BT - 30 maj 14 kl. 13:59

Klartecken för ny skola i Borås

Skolinspektionen ger Lärande i Sverige AB klartecken att starta en grundskola för närmare 500 elever – trots kommunens oro för överetablering. – Så är det varje gång. Vi säger nej till friskolor, men har inget att säga till om, säger ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Skånskan - 04 apr 18 kl. 19:28

Ger klartecken för rivning av skola

malmö Kommunstyrelsen ger grönt ljus för att riva Annebergsskolan i Borgmästargården och bygga upp en ny större skola.Annebergsskolan har plats för runt 280 elever och ligger i Borgmästargården i närheten av Pildammsparken. Den är en enplansskola som uppfördes 1967 men som inte möter dagens standard och därför ska rivas.

UNT - 16 maj 18 kl. 06:00

Tre nya reservat för motionärer

Tre nya naturreservat väntas få klartecken från kommunstyrelsen i dag, onsdag..

BT - 12 jun 13 kl. 20:20

Skarp kritik mot kommunstyrelsen

Bristande styrning, ledning och kontroll var kritiken från kommunfullmäktiges utsedda revisorer. Kommunstyrelsen svarar på kritiken och medger att man inte agerat i tillräcklig omfattning. Kommunstyrelsen kunde i dag snabbt enas om en förklaring till kommunfullmäktige om hur styrelsen ser på den kritik som revisorerna framfört.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nödvändig kursomläggning

Utan att göra upp med den postmodernistiska kunskapssynen kommer skolans problem inte att kunna lösas..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Mittens rike

Varför sörjer tongivande näringslivsföreträdare att det går dåligt för Socialdemokraterna?.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

MP: Företag bör redovisa prylars livslängd

Miljöpartiet vill att företag som tillverkar till exempel hemelektronik och möbler ska tvingas redovisa hur länge sakerna förväntas hålla.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

MSB: Extrem brandrisk i hela landet

Det råder extrem brandrisk i Sverige. MSB går nu ut med en varning och manar till försiktighet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bröllop för Hugh Grant

Hugh Grant har gift sig med svenska tv-producenten Anna Eberstein. De ingick äktenskap under en lågmäld ceremoni i London-stadsdelen Chelsea, rapporterar brittiska medier. Paret - som har tre barn tillsammans - bor i London, och har ett sommarhus i skånska Torekov.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

1 500 räddade på Medelhavet

På två dygn har ungefär 1 500 migranter undsatts när de under farliga omständigheter försökt ta sig från Libyen till EU, meddelar Italiens kustbevakning. Räddningsaktioner, av både myndigheter och hjälporganisationer, har genomförts runt ett stort antal överlastade båtar i Medelhavet.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Trump: Samtal pågår med Nordkorea

"Mycket produktiva samtal" pågår mellan USA och Nordkorea om att trots allt hålla ett toppmöte i Singapore den 12 juni, skriver president Donald Trump på Twitter. "Om nödvändigt kommer det att förlängas", tillägger han.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Mekunu har dragit in över Oman

Cyklonen Mekunu försvagas efter att ha dragit in över land i södra Oman. Något enstaka dödsoffer rapporteras även där, efter det att de brutala vindarna kostat en handfull människoliv på den jemenitiska ön Sokotra i fredags.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man anhållen efter skostöld i sportbutik

En man misstänks ha stulit ett par skor på Intersport på Grand Samarkand i Växjö på fredagskvällen..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

MSB varnar för extrem brandrisk

Brandrisken i hela landet är extrem, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som varnar för all hantering av öppen eld.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.