SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 15 October, 11:29

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsenKommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga.
Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult. I kommunens översiktsplan är detta ett område prioriterat för vindkraft, så kallat klass 1-område. Det kommunstyrelsen tidigare har haft synpunkter på är vindkraftsverkens påverkan på riksintresset Granhults kyrka, som ligger 1,5 kilometer från området, bland annat med tanke på att kyrkan ska kunna fotograferas utan vindkraftverk i bakgrunden.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Marhult, Horshaga, Södra Vindkraft AB, Granhults, Södra Vindkrafts, Rosenholm, Stena Renewables, Åseda, Carlson, Socialdemokraterna, Sjömåla, Åke Carlson, Peter Skog Lindman, Schlee, Fröjd, Vi, Petrovski

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trenya , vindkraftsparkerfick , klarteckeni , kommunstyrelsen
Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 16 kl. 17:55

Planer på tre vindkraftsparker

Bergvik Skog har valt ut tre områden i Hagfors kommun som tänkbara för vindkraftsparker. Under onsdagen hade man öppet hus för att informera om planerna..

DalaDemokraten - 10 okt 14 kl. 06:32

Bara tre partier i kommunstyrelsen

De partier som kommer att styra kommunstyrelsen är centern med fem mandat, sossarna med fem mandat och slutligen kristdemokraterna med ett mandat..

NT - 02 mar 12 kl. 19:28

Tre nya klartecken för Sylvia

Tre spelare till har bestämt sig för att representera Sylvia kommande säsong..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 11:23

Tre redo efterträda Hulthén

Det blir konkurrens om posten som ny kommunstyrelseordförande i Göteborg. Ann-Sofie Hermansson, Mattias Jonsson och Håkan Linnarsson kandiderar. Ingen av de tre sitter i kommunstyrelsen i dag..

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 06:21

Klartecken till tre nya vindkraftsparker

Kommunfullmäktige i Uppvidinge röstade sent på tisdagskvällen ja till de tre vindkraftsparkerna Marhult, Rosenholm och Horshaga med totalt 39 nya verk. Beslutet föregicks av en flera timmar lång och tidvis het debatt som hade många åhörare. Miljöpartiets Kent Helgesson yrkade återremiss för alla tre parkerna och det gjorde även Börje Melin (SD).

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 06:59

Ny bordläggning av vindkraftsparker

Vindparkerna Berg, Älmedal och Åshult var på nytt uppe till diskussion i kommunstyrelsen i Uppvidinge. Men även den här gången blev beslutet en bordläggning till efter valet. Det blev också avslag för det dokument som ska bestämma hur stor vindkraftsutbyggnad kommunen ska ha.

BT - 30 maj 14 kl. 13:59

Klartecken för ny skola i Borås

Skolinspektionen ger Lärande i Sverige AB klartecken att starta en grundskola för närmare 500 elever – trots kommunens oro för överetablering. – Så är det varje gång. Vi säger nej till friskolor, men har inget att säga till om, säger ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Skånskan - 04 apr 18 kl. 19:28

Ger klartecken för rivning av skola

malmö Kommunstyrelsen ger grönt ljus för att riva Annebergsskolan i Borgmästargården och bygga upp en ny större skola.Annebergsskolan har plats för runt 280 elever och ligger i Borgmästargården i närheten av Pildammsparken. Den är en enplansskola som uppfördes 1967 men som inte möter dagens standard och därför ska rivas.

BT - 21 sep 18 kl. 20:58

Fotboll: Kommunstyrelsen ger klartecken för Borås Arena 2.0

Kommunstyrelsen i Borås ger klartecken för en utbyggnad av Borås Arena för totalt 69 miljoner kronor. Förslaget är att Borås Arena AB får utökad borgen på totalt 55 miljoner kronor plus moms..

UNT - 16 maj 18 kl. 06:00

Tre nya reservat för motionärer

Tre nya naturreservat väntas få klartecken från kommunstyrelsen i dag, onsdag..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Bolt arg över dopningstest: "Seriöst"

Sprintlegendaren Usain Bolt har blivit kallad till dopningstest under sin försäsongsträning med australiska fotbollslaget Central Coast Mariners. Något som fått den åttafaldige OS-guldmedaljören och elvafaldige världsmästaren att ilskna till i ett videoklipp på Instagram som senare tagits bort.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Snöbrist stoppar Kalla och landslaget

Längdlandslaget ställer in nästa veckas planerade läger i Val Senales i italienska Sydtyrolen. Det finns för lite snö på glaciären. - Det har inte kommit någon nederbörd, och glaciärerna får det tuffare och tuffare nere i mellan-Europa.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Jonas Waldestål: Mina promenader kan ha skadat mitt rykte

Då och då drabbas jag av den moderna tidens galenskaper och jag faller till föga för alla predikningar som fastslår att frisk luft och motion är den enda rätta kombinationen för att tillgodogöra sig en hälsosam levnad..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Löneväxling varade knappt ett år

Kommunen införde löneväxling, men ett år senare blev förmånen inte längre förmånlig..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Biotoppen: Nalle Puh-film högsta nykomling

"Christoffer Robin och Nalle Puh", som handlar om Christoffer Robin som vuxen, är veckans högsta nykomling på plats fyra. Även "First man" och "Night school" tar sig in på listan. Helgens mest sedda filmer: 1.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Välkommen Theo

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Eva Ström prisas i Skåne

Författaren Eva Ström är årets mottagare av Kristianstadsbladets kultur- och nöjespris. Hon får det för "ett imponerande författarskap, som ända sedan debuten 1977 har varit i ständig rörelse mellan genrer och där hon nyfiket gett sig ut i nya terränger", som en del av motiveringen lyder.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hög igenkänningsfaktor för kattlängtare

Vem har inte önskat sig något litet och fluffigt som till exempel en kattunge. Grabben Gunnar längtar nästan ihjäl sig och på något sätt ska det väl gå att fixa?.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Costello jobbar med sina hjältar

Elvis Costellos nya skiva "Look now", som släpptes i veckan, innehåller samarbeten med två av hans musikaliska hjältar: Carole King och Burt Bacharach. Men låtarna är inte nya - "Burnt sugar is so bitter" skrev Costello och King tillsammans för över 20 år sedan.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Starka bilder av skilsmässa

Hur gör man och hur känns det när ens föräldrar separerar? ”Pang poff Pavlo” är en rak och engagerande bilderbok som fokuserar helt på barnens situation vid en skilsmässa. Recensenten Jonna Fries har läst den..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.