YLE > Finland

Saturday, 29 February, 14:17

YLE - 10 feb 14 kl. 13:16

Vattenkontrollen gruvornas problem nummer ettGruvornas största utmaning är hur flödet av vatten ska kontrolleras. Så lyder en av slutsatserna från stresstesten av gruvorna, som miljöministeriet presenterade på måndagen. Enligt rapporten saknar en del gruvor extra bassängkapacitet, och då till exempel skyfall inträffar finns det ingen annan lösning än att låta vattnet flöda utanför gruvområdet, och ut i vattendragen. Efter det stora utsläppet vid Talvivaara gruva i Sotkamo i november 2012 beslöt man vid miljöministeriet att genomföra så kallade stresstest vid landets gruvor. Syftet var att utreda gruvornas beredskap inför ymniga regn, långvariga elavbrott, skadegörelse och andra oförutsedda situationer.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Talvivaara, Sotkamo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenkontrollen, gruvornasproblem , nummerett
Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 10:07

Han är MFF:s nya nummer tio

En ny spelare har fått det prestigefyllda nummer tio i MFF.
För snart tre år sedan presenterades holländaren Rick Kruys med buller och bång som klubbens nye nummer tio. I vintras blev det klart att han lånades ut till holländska Volendamm.

Nyheter 24 - 31 maj 12 kl. 14:31

Van Persie lät Hunteelaar få nummer 9


Robin van Persie och Klaas-Jan Huntelaar slåss om en plats i Hollands startelva. Trots det lät Arsenalspelaren Huntelaar få  bära den symboliska siffran. ROTTERDAM.

Sydsvenskan - 30 jun 11 kl. 23:48

Aldrig mera nummer 21 i Colorado

Colorado pensionerar Forsbergs tröja
Peter Forsberg får sin tröja med nummer 21 upphissad i taket i Colorado. Därmed pensioneras också numret och ingen annan Coloradospelare kommer att kunna använda det. Ceremonin hålls före säsongspremiären mot Detroit 8 oktober.

Kristianstadsbladet - 12 aug 11 kl. 06:30

Sensationen: El Kabir fick nummer 10

Cagliari överraskade alla och gav Moestafa El Kabir tröja nummer tio. Något som är otroligt prestige?
KRISTIANSTAD.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Magasinet "Vi" tar över nättidningen "Nummer.se"

Från och med 1 januari 2012 blir tidningen Vi ansvarig utgivare för nättidningen Nummer.seTidningen Vi kommer också att ta det redaktionella ansvaret, men Nummer.se:s nuvarande chefredaktör Anna Hedelius fortsätter som chefredaktör.

Expressen - 17 jan 13 kl. 14:08

Zlatan byter nummer i PSG ? får nummer 10

Zlatan Ibrahimovic byter nummer - på tröjan. På torsdagen blev det klart att PSG-stjärnan lämnar nummer 18 - och tar över Nenes gamla nummer 10..

BT - 04 mar 13 kl. 21:00

Kostexpert föreläste i Borås: "Vi äter 7,3 kilo E-nummer per år"

Aspartam, sukralos, xylitol och bentonit. Listan kan göras lång på kemiska tillsatser som är vanliga i maten vi köper och som bland annat kan leda till cancer eller hjärtproblem. ?

Nyheter 24 - 02 jul 16 kl. 15:30

Är hemligheten avslöjad – kan det här vara Zlatans nya nummer?

Under fredagen presenterades Zlatan Ibrahimovic för Manchester United. Efter den obligatoriska läkarundersökningen där Zlatan även satte styrkerekord så var det dags att visa upp Zlatan med den röda United-tröjan. [readmore:852140,]Och som de allra flesta vet vid det här laget stod det aldrig något nummer på tröjan.

Nyheter 24 - 22 jul 16 kl. 11:04

Stjärnan hade inget val – Zlatan tvingade till sig nummer nio

Under torsdagen släppte Manchester United en lista på spelarnas preliminära nummer för säsongen. Zlatan Ibrahimovic nya nummer blev nio och mannen som bar det ärofyllda numret förra året, Anthony Martial, fick elvan.[readmore:854606,]Zlatan har under hela sin karriär sagt att nian är hans nummer men han har ändå inte burit det mer än i Milan och i Malmö.

YLE - 24 jun 17 kl. 06:35

Sex finländare draftade i första rundan – Heiskanen valdes som nummer tre

Det skrevs finländsk ishockeyhistoria under NHL-draften i Chicago. Aldrig tidigare har sex blåvita spelare draftats i den första rundan. Bäst var Miro Heiskanen som valdes av Dallas Stars.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Sannfinländarnas ungdomsrörelse vägrar ändra medlemsvillkoren - inom moderpartiet överväger man att grunda nytt ungdomsförbund

Sannfinländarnas ungdomsrörelse Finsk ungdom har vid sitt extraordinarie möte förkastat en regeländring som moderpartiet Sannfinländarna krävt..

YLE - 2 timmar sedan

Sannfinländarnas ungdomsrörelse trotsar partiets krav - vägrar ändra medlemsvillkoren

Sannfinländarnas ungdomsrörelse Finsk ungdom har vid sitt extraordinarie möte förkastat en regelförändring som moderpartiet Sannfinländarna krävt..

YLE - 4 timmar sedan

Det här innebär livet i karantän i Finland – också helt friska människor kan komma att sitta isolerade från omvärlden i två veckor

I och med att coronaviruset sprids har man på flera håll i världen varit tvungen att försätta människor i karantän för att förhindra att smittan sprids. Karantäntiden är två veckor i fall av coronavirus..

YLE - 5 timmar sedan

Uutissuomalainen: Var tredje finländare vill inte att det kommer flyktingbarn från Grekland hit

Var tredje av finländarna motsätter sig regeringens beslut att ta emot föräldralösa barn och barnfamiljer från flyktingläger i Grekland, rapporterar Uutissuomalainen..

YLE - 6 timmar sedan

Har du hunnit med nyheter i det bländande solskenet? Gör Västnylands nyhetstest och se om du ännu är på kartan!

Pris, virusberedskap och kontakt från sydligare breddgrader i veckans test..

YLE - 6 timmar sedan

Ribban för att berätta har sänkts - idrottande barn och föräldrar rapporterar allt oftare om osakligheter

Allt fler föräldrar - och barn själva - vill berätta om oetisk verksamhet i samband med junioridrott, uppger Befolkningsförbundet och Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI..

YLE - 7 timmar sedan

De första familjerummen är färdiga på intensiven för nyfödda - om två år flyttar patienterna in i nya Fyrsjukhuset vid ÅUCS

Några färdiga patientrum står redan klara i det nya sjukhuset för att hjälpa till under byggnadsprocessen. I de enskilda modellrummen ser man till att också små detaljer har tagits i beaktande under byggandets gång..

YLE - 8 timmar sedan

Finansminister Katri Kulmuni: “Europa borde bli digitalt självförsörjande” - hon får medhåll av experter

Finansminister Kulmuni säger att Europa i dagens digitala värld är för beroende av några globala storföretag. Digitala hot har enligt henne idag blivit en del av Finlands utrikes- och säkerhetspolitik..

YLE - 19 timmar sedan

Hur kan ett virus påverka börsen och vad ska du göra med dina pengar? Tre ekonomer svarar

Storföretag dyker på brösen och priset på bland annat olja och guld sjunker. Läser man endast ekonomirubriker ser det ut som att allt håller på att gå åt skogen och fort. Vi frågade tre ekonomiexperter vilka följder coronaviruset har på ekonomin..

YLE - 19 timmar sedan

Nytt coronavirusfall i Finland - det tredje fallet sammanlagt i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.