Barometern > Nyheter

Monday, 20 February, 23:35

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

YLE - 29 nov 16 kl. 13:16

Internationell jämförelse: Finländska fjärdeklassare har sämre kunskaper i matematik och naturvetenskap

Fjärdeklassare i Finland har på fyra år fått sämre kunskap i matematik och naturvetenskap i jämförelse med andra länder. Flickorna har gått förbi pojkarna på alla delområden. Attityderna i hemmet är ytterst viktiga, påpekar forskarna.

YLE - 29 nov 16 kl. 13:16

Internationell jämförelse: Finländska fjärdeklassare har sämre kunskap i matematik och naturvetenskap

Fjärdeklassare i Finland har på fyra år fått sämre kunskap i matematik och naturvetenskap i jämförelse med andra länder. Flickorna har gått förbi pojkarna på alla delområden. Attityderna i hemmet är ytterst viktiga, påpekar forskarna.

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 17:58

Matematik – ”på riktigt”

DAMMFRI Om en verkstad har en omsättningsbudget på fyra miljoner i månaden, hur stor är då budgeten på ett år? Och hur stor är den ungefär per dag?
Det var två kluriga matematikuppgifter som nyanlända elever på Dammfriskolan fick försöka lösa med gemensam krafter.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

V vill ha progressiv skatt på kapitalvinster

En progressiv skatt på aktieutdelningar och försäljning av värdepapper för att finansiera välfärden. Det kravet kommer från Vänsterpartiet, som kommer att ta upp det i budgetförhandlingarna med regeringen.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Irakiska experter ska rädda Mosuls kulturarv

Samtidigt som irakiska militärstyrkor förberedde sig på att återta staden Mosul från terrorgruppen IS fick irakiska arkeologer specialutbildning av British Museum för att kunna rädda så mycket som möjligt av stadens kulturarv.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Flera döda vid protester i Guinea

Sex människor har dödats och minst 30 har skadats i samband med våldsamma protester i Guineas huvudstad Conakry. Flera av de skadade är poliser, enligt ett uttalande från myndigheterna. Fem av offren sköts till döds, enligt en sjukhuskälla.

Barometern - 30 minuter sedan

Kanalchef slutar efter tio år på P4

Efter drygt tio år som kanalchef för P4 Kalmar lämnar Anja Thorkelsson sitt upp drag till sommaren..

Barometern - 1 timme sedan

Stenkastning mot poliser i Rinkeby

Polisen avlossade varningsskott i samband med att oroligheter utbröt vid ett frihetsberövande i Rinkeby i nordvästra Stockholm tidigare i kväll, uppger polisen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Kritik mot förslag om vinsttak i välfärden

Förslagen om ett vinsttak för privata välfärdsföretag från Ilmar Reepalus utredning i höstas sågas av Konkurrensverket.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Kustbevakningen förstärker närvaron på Medelhavet

Kustbevakningen ska i maj skicka ett havsövervakningsplan till södra Medelhavet för att hjälpa till i arbetet med att rädda migranter som flyr. Insatsen är en del i EU:s gränsbevakningsmyndighet Frontex operation Triton. Myndigheten har också erbjudit att skicka fartyget KBV 001 Poseidon.

Barometern - 2 timmar sedan

Hormonstörande ämnen klassade som farliga

För första gången har EU valt att klassa ämnen som farliga på grund av att de är hormonstörande. Ämnena finns bland annat i barnartiklar. - Äntligen ser vi konkreta beslut på EU-nivå, säger miljöminister Karolina Skog (MP).

Barometern - 2 timmar sedan

FN: Utred MR-brott i Kongo-Kinshasa

FN uppmanar Kongo-Kinshasa att utreda rapporter om människorättsbrott begångna av regeringsstyrkor i landet.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Bolagisering av fastigheter åter hett ämne

Först utsågs Nybro till årets idrottskommun i Småland. Sedan blev det en tuff debatt innan fullmäktige i går beslutade om bolagisering av kommunens fastigheter. M och V var emot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.