Barometern > Nyheter

Wednesday, 02 December, 00:42

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:00

Finsk- och svenskspråkiga elever lika svaga i matematik

Finsk- och svenskspråkiga elever klarar sig lika bra i matematik, visar en utvärdering som Utbildningsstyrelsen låtit göras. Utvärderingen, som genomfördes våren 2012, granskade inlärningsresultaten i matematik i slutskedet av den grundläggande utbildningen. Resultaten visar att eleverna har bristande kunskaper i matematik.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 09:15

Matematik byts mot idrott

Foto: Bosse Nilsson
De irländska barnen var snäppet före i matematik. Men långt efter när det gäller hälsa och idrott i skolan. Det är första intrycket för pedagogerna vid Hammars skola efter besöket på skolan i Dublin som till- sammans med en skola i Wales är med i ett nytt EU-projekt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Obama väntas lägga in klimatveto

USA:s president Barack Obama väntas lägga in sitt veto sedan republikanerna i representanthuset röstat ner nyligen genomförda regelförändringar, som syftar till att minska utsläppen av växthusgaser.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Över 300 döda valar hittade i Chile

Fler än 300 valar har hittats döda i en avlägsen havsvik i södra Chile. Det är ett av de mest omfattande fallen av strandade döda valar som registrerats, säger forskare. - Det var en apokalyptisk syn.

Barometern - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson släpper singel

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och bandet Bedårande Barn har släppt singeln "Jag tänker be för Sverige", skriver Åkesson själv på sin Facebooksida.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Telge satte stopp för Luleås segersvit

Telge gjorde det inget annat lag klarat den här säsongen - besegrade Luleå i basketligan, 59-57 (39-31). Därmed stannade den norrbottniska segersviten på tolv matcher. Taneisha Harrison, 25 poäng, stod för nära hälften av Telges produktion och satte de avgörande poängen med 30 sekunder kvar.

Barometern - 1 timme sedan

Zuckerberg skänker bort förmögenhet

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg meddelade på tisdagen att han fått en dotter - och lovade att ge bort sin förmögenhet för att göra världen till "en bättre plats" för den nyfödda dottern Max och andra barn.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Arlas pengar har gått till fel saker

Arlas pengar har spenderats på ett oansvarigt och omotiverat sätt: på golf, middagar och dyr representation, skriver mjölkföretagets vd Henri de Sauvage i en debattartikel i Dagens Industri. "Alla kan naturligtvis göra fel. Jag också.

Barometern - 1 timme sedan

Ny video med svenske Maligisslan

En ny video har publicerats där svensken Johan Gustafsson som sitter gisslan i Mali sedan fyra år framträder. Det finns också en ny video med en sydafrikansk gisslan. - Jag saknar min familj väldigt mycket, säger Gustafsson på filmen.

Barometern - 2 timmar sedan

Julstress bakom bortglömda bilar

Julstressen får många att glömma var de parkerat sina bilar och anmäla dem stulna. - Vi vet inte hur det blir i år men i fjol fick vi in rekordmånga anmälningar om stulna bilar som sedan visade sig vara borttappade bilar, säger Caroline Uliana, informationschef på försäkringsbolaget If.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Vintershow med filmisk touch

Avslutningarnas högtid är här. I går var det premiär för Kulturskolans årliga vinterkonsert. Stämningen var på topp..

Barometern - 2 timmar sedan

Vakande ögon förhindrar nedskräpning

Att få människor att sluta skräpa ner kanske är enklare än man kan tro. Det verkar räcka med att sätta en bild på ett par ögon på det potentiella skräpet, visar en brittisk studie. Forskarna delade ut två sorters broschyrer där man på den ena hade en framträdande bild på ett par ögon.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.