Barometern > Nyheter

Saturday, 30 July, 16:54

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

DI - 09 maj 16 kl. 18:50

Matematik är ett världsspråk

Digitalisering och automatisering diskuteras allt intensivare. Utvecklingen är snabb och är man inte i framkant, riskerar man att förlora. Effekten av digitalisering är inte något nytt.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

Expressen - 29 jul 15 kl. 22:08

Hagamannen har ordnat egen bostad

När Hagamannen släpptes fri hade han redan en egen bostad - som han ordnat själv. Och under tiden i fängelset var han en flitig gymnaiseelev som fick toppbetyg i flera ämnen. Bäst var han i matematik och företagsekonomi..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Nu står Harry Potter på scen

Först som bok, sedan som film - och nu på scen. Under lördagen hade uppsättningen av "Harry Potter and the cursed child" premiär på Palace Theatre i London, till en kokande skara fans stora förtjusning. Föreställningen är uppdelad i två delar, där den första visas under dagen och den andra under kvällen.

Barometern - 1 timme sedan

Covertyngd Lauryn Hill levererade

Ms Lauryn Hill fick äran att avsluta den första dagen av festivalen Stockholm Music and Arts. Aftonbladets utsände Joacim Forsén ger fyra av fem och skriver att sångerskan "kör över" publiken, "alltid med en perfekt balans och bländande kontroll".(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Evakuering av civila i Aleppo

En stor grupp civila har fått lämna den belägrade rebellkontrollerade delen av Aleppo genom den "humanitära korridor" som Ryssland har upprättat, uppger den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Enligt en rysk general, citerad av Interfax, handlar det om 169 civila.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Fängelse för könsstympning

En egyptisk läkare har avtjänat tre månaders fängelse för att ha könsstympat en ung kvinnlig patient, som dog efter ingreppet. Det uppges vara första gången sedan traditionen förbjöds i Egypten som en läkare satts i fängelse för det.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Man död i mystisk trafikolycka

Tidigt på lördagsmorgonen inkom ett larm om att det skett en trafikolycka på Elinebergsvägen i Helsingborg. När polis och räddningstjänst anlände till platsen fann de en mycket svårt skadad man i 30-årsåldern. I närheten av mannen låg en mc-hjälm.

Barometern - 1 timme sedan

Larm om trafikolycka på väg 125

Barometern - 1 timme sedan

Ibrahimovic framme i Göteborg

Så har han landat på svensk mark med sitt nya klubblag Manchester United, Zlatan Ibrahimovic.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Ny valsort i Stilla havet

Forskare kan nu bekräfta att en ännu inte namngiven val som setts av japanska fiskare tidigare varit okänd för vetenskapen. Valen tillhör gruppen näbbvalar.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Kinnaman: Jag fick aldrig stryk

Nu protesterar Joel Kinnaman mot vad han kallar en hårdvinklad intervju, där det framställs som att han som barn misshandlades systematiskt av sin far. - Det kunde hända att jag då och då fick en örfil, men jag fick aldrig stryk, som det står i artikeln, säger Kinnaman till TT.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Eliasson och Holmberg redo för debut

I veckan förstärkte IFK Norrköping sin offensiv med nyförvärvet Kalle Holmberg och lånet Niclas Eliasson. Nu är de redo för debut när östgötarna gästar Medelpad och Gif Sundsvall.(TT).Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.