Barometern > Nyheter

Wednesday, 10 February, 11:39

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern


Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:00

Finsk- och svenskspråkiga elever lika svaga i matematik

Finsk- och svenskspråkiga elever klarar sig lika bra i matematik, visar en utvärdering som Utbildningsstyrelsen låtit göras. Utvärderingen, som genomfördes våren 2012, granskade inlärningsresultaten i matematik i slutskedet av den grundläggande utbildningen. Resultaten visar att eleverna har bristande kunskaper i matematik.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 09:15

Matematik byts mot idrott

Foto: Bosse Nilsson
De irländska barnen var snäppet före i matematik. Men långt efter när det gäller hälsa och idrott i skolan. Det är första intrycket för pedagogerna vid Hammars skola efter besöket på skolan i Dublin som till- sammans med en skola i Wales är med i ett nytt EU-projekt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Stort gap i livslängd i Australien

Skillnaden i förväntad livslängd mellan aboriginer och resten av befolkningen i Australien är oacceptabelt stor, säger den australiske premiärministern Malcolm Turnbull efter att ha tagit del av en årlig rapport som visar att det fortfarande skiljer tio år mellan grupperna.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Max Martin om Polarpriset: "En ära"

Den svenske låtskrivaren och producenten Max Martin och den italienska sopranen Cecilia Bartoli får årets Polarpris. Juryn överraskar genom att för första gången ge priset till en låtskrivare..

Barometern - 30 minuter sedan

Fängelse för mordförsök i Norrköping

En 30-årig man döms till tolv års fängelse för mordförsök på en 20-årig man i området Hageby i Norrköping i oktober förra året. Vid mordförsöket sköts den 20-årige mannen bland annat i halsen. I slutet av januari i år, dagen innan 20-åringen skulle vittna mot den nu dömde mannen, sköts han till döds.

Barometern - 15 minuter sedan

Får "byggböta" efter installation av skorsten i plåt

En restaurang får betala 9 456 kronor i byggsanktionsavgift på grund av en felaktig ventilation.

Barometern - 15 minuter sedan

Arton års fängelse för hustrumord

En 53-årig man döms till 18 års fängelse knivmord på sin hustru i en lägenhet i Årsta i södra Stockholm i september i fjol. Det handlade om ett överfall som präglades av stor hänsynslöshet.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

ÖSK hade fokus på parkering

Barometern - 45 minuter sedan

Halverad orderingång bakom varsel på Saft

Batteritillverkaren Saft drabbades av en halverad orderingång i januari. Det är orsaken till att företaget nu varslar 24 fast anställda och går ned till tvåskift..

Barometern - 45 minuter sedan

Mer än 500 dödade i Aleppo

Ett dussintal civila är bland de minst 500 döda i den rysstödda regimattacken i syriska Aleppo, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Bland de döda finns 23 barn.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Vinstlyft för Microsoft i Sverige

Det går allt bättre för den amerikanska IT-jätten Microsofts svenska del, visar den färska årsredovisningen. Vinsten efter finansnetto för Microsoft AB, baserat i Kista i Stockholm, landade på 275 miljoner kronor under förra räkenskapsåret, som avslutades i juni i fjol.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Stora ytor kräv för avvattning vid hamnsaneringen

Den anläggning som ska avvattna muddermassorna vid hamnsaneringen upptar en yta på över två hektar..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.