Barometern > Nyheter

Wednesday, 01 June, 05:33

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

DI - 09 maj 16 kl. 18:50

Matematik är ett världsspråk

Digitalisering och automatisering diskuteras allt intensivare. Utvecklingen är snabb och är man inte i framkant, riskerar man att förlora. Effekten av digitalisering är inte något nytt.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:00

Finsk- och svenskspråkiga elever lika svaga i matematik

Finsk- och svenskspråkiga elever klarar sig lika bra i matematik, visar en utvärdering som Utbildningsstyrelsen låtit göras. Utvärderingen, som genomfördes våren 2012, granskade inlärningsresultaten i matematik i slutskedet av den grundläggande utbildningen. Resultaten visar att eleverna har bristande kunskaper i matematik.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Patient dömd för rasism mot läkare

En 21-åring i Norge har dömts för rasism efter att ha nekat att bli undersökt av en läkare av utländsk härkomst. Polisen tog mannen till akuten i Sør-Trøndelag förra sommaren för ett blodprov, eftersom han misstänktes för rattfylleri.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Misstänks ha försökte stjäla apa

En grupp män misstänks ha försökt stjäla en apa på Tropikariet i Helsingborg under tisdagen, skriver Helsingborgs Dagblad. Fyra till sex personer var inne i den sydamerikanska avdelningen där besökarna går omkring fritt bland djuren.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Fortsatt tillväxt i Kinas fabriker

Aktiviteten i Kinas tillverkningssektor ökade oväntat för tredje månaden i rad under maj, men tillväxten var fortsatt svag efter vikande ordrar. Världens näst största ekonomi kämpar fortfarande för att få fart igen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Inbrott i guldbutik – lämnade i bil

Det finns vittnen till inbrottet i Emmaboda..

Barometern - 1 timme sedan

"Inför poängsystem för invandring"

Storbritannien kan införa ett immigrationssystem i stil med Australiens om landet lämnar EU, säger företrädare för Brexit-kampanjen, och ökar därmed trycket på en nyckelfråga inför valet den 23 juni.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Fyra omkom vid tunnelbanebygge

Fyra arbetare har omkommit och åtta har skadats när ett tunnelbanebygge kollapsade i närheten av huvudstaden Seoul under natten till onsdagen, uppger räddningstjänsten i staden Namayangjus. Räddningstjänsten och landets järnvägsmyndighet arbetar med att hitta orsaken till olyckan.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Softbank säljer för att klara skuld

Japanska Softbank kommer att sälja aktier till ett värde av minst 7,9 miljarder dollar (drygt 66 miljarder kronor) av sitt stora aktieinnehav i kinesiska e-handelsjätten Alibaba. I och med det minskar ägandet från 32,2 procent till ungefär 28 procent.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

"Stoppa livförsäkring efter terror"

Amerikanska myndigheter har lämnat in en stämningsansökan för att försöka stoppa livförsäkringar för 275 000 dollar (nästan 2,3 miljoner kronor), som kopplas till mannen bakom San Bernardino-skjutningen där 14 personer dödades.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Cate Blanchett gör Broadwaydebut

Den australiska skådespelaren Cate Blanchett debuterar i vinter på Broadway i New York med "Platonov", en sällan spelad pjäs av Anton Tjechov, skriver Deadline. Premiären beräknas till januari 2017. Australiern Richard Roxburgh, som bland annat medverkat i "Mission Impossible 2" gör den andra huvudrollen.

Barometern - 3 timmar sedan

Få bidragsfuskare straffas

Det är få personer misstänkta för bidragsbrott som straffas, skriver Dagens Nyheter. Av de 613 polisanmälningar som Försäkringskassan fick återrapporterade förra året av polisen lades 70 procent ner.(TT).Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.