Barometern > Nyheter

Wednesday, 07 October, 00:41

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på BarometernLäs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:00

Finsk- och svenskspråkiga elever lika svaga i matematik

Finsk- och svenskspråkiga elever klarar sig lika bra i matematik, visar en utvärdering som Utbildningsstyrelsen låtit göras. Utvärderingen, som genomfördes våren 2012, granskade inlärningsresultaten i matematik i slutskedet av den grundläggande utbildningen. Resultaten visar att eleverna har bristande kunskaper i matematik.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 09:15

Matematik byts mot idrott

Foto: Bosse Nilsson
De irländska barnen var snäppet före i matematik. Men långt efter när det gäller hälsa och idrott i skolan. Det är första intrycket för pedagogerna vid Hammars skola efter besöket på skolan i Dublin som till- sammans med en skola i Wales är med i ett nytt EU-projekt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Man knivskars i samband med rån

En ung man har knivskurits i benen i samband med ett rån i centrala Malmö. Polisen letar efter två personer som försvann från platsen efter dådet. - Vi har vissa uppgifter som vi jobbar med.

Barometern - 30 minuter sedan

6 000 fångar i USA ska släppas fria

6 000 federala fångar ska släppas fria i USA, skriver Washington Post. Aldrig tidigare har så många fångar släppts samtidigt. Anledning är att de federala fängelserna är överfulla.

Barometern - 45 minuter sedan

Tysk minister varnar för "brexit"

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble varnar för att ett brittiskt utträde ur EU, "brexit, skulle innebära en katastrof. Han säger att han vill göra allt som är möjligt för att Storbritannien ska vara kvar i unionen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Tv-kanal visade Merkel med huvudduk

Den tyska tv-kanalen ARD har hamnat i skottgluggen efter att ha använt en bild i direktsändning på den tyska förbundskanslern Angela Merkel med huvudduk. Bilden syntes bakom kanalens tv-presentatör i ett inslag om tvingande flyktingkvoter, skriver BBC.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Judd: "Jag blev sextrakasserad"

Skådespelaren Ashley Judd blev sexuellt trakasserad av "en av filmindustrins mest kända och beundrade" filmbolagschefer, skriver Variety. Ashley Judd berättar själv om händelsen, som inträffade under inspelningen av kriminalfilmen "Och han älskade dem alla" (1997).(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Två galor för Världens barn

Avståndet mellan Bromboda bygdegård och Åfors folkets hus är tre mil. Tre mil i universum, om man så vill..

Barometern - 1 timme sedan

Oro att fruset hästbajs kan skada joggare

En joggare är orolig för att stuka fötterna på frusna högar med hästbajs i vinter. Klagomål om detta framförs till kommunen, efter att det blivit tillåtet att rida på grusvägen mellan Rismåla göl och Idehult..

Barometern - 1 timme sedan

Antalet asylsökande har mer än tredubblats

Kommunens fyra asylboenden rymde på tisdagen 633 personer. Sedan Stora Hotellet och Häggen öppnade har antalet asylsökande mer än tredubblats..

Barometern - 1 timme sedan

Ingen info på kort till tiggare

Tillverka ett informationskort med nyttiga upplysningar om Sverige och telefonnummer till polis, sjukvård och andra nyttofunktioner..

Barometern - 1 timme sedan

Kenyabesök för mångfald

Vad kan kulturarvet i Kenya och Sverige ha för beröringspunkter? Dessa frågor ska diskuteras intensivt under denna vecka..Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.