Barometern > Nyheter

Monday, 02 May, 10:16

Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik
Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler.
Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart. De jobbskatteavdrag som trätt i kraft kostar tolv miljarder kronor, pengar som inte fanns reserverade i det stora oppositionspartiets höstbudget. Det är mot den bakgrunden som partiet börjat att tona ner tidigare dyra löften.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Socialdemokraternas, Magdalena Andersson, Stefan Löfvens, SVT Nyheter, Anderssons, Löfven, OECD, SCR, Anders Borg, Metallordförande, Stefan Löfven, Moderaterna, Tunström

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Egen, matematik
Barometern - 08 feb 14 kl. 09:14

Egen matematik

Hur ska Socialdemokraterna få balans mellan utgifter och inkomster i vårens budget? Frågetecknen blir allt fler. Att det finns stora hål i Socialdemokraternas budget står dock klart.

Skånskan - 21 apr 14 kl. 23:30

Regeringens egen matematik

Regeringen har fått skarp kritik för att man har skurit ned på antalet högskoleplatser trots ett rekordstort söktryck..

E24 - 10 feb 11 kl. 12:14

Unga vuxna är dåliga i matematik

Många unga vuxna har dåliga kunskaper i matematik. Det visar en färsk undersökning från Finansinspektionen. Utan bra matematikkunskaper är det svårt att klara av sig egen privatekonomi..

BT - 10 jul 14 kl. 16:43

Gina oroas över höjda kostnader för unga: "Enkel matematik"

Höjd arbetsgivaravgift för unga kan kosta 12 - 13 miljoner för Boråsföregaget Gina Tricot. Det motsvarar över 50 medarbetare. Ginas administrative chef Per-Johan Swartling har räknat.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:19

Finlandssvenska studenter väljer bort matematik och finska

Bland de som avlagt studentexamen vid de finlandssvenska gymnasierna är det många som inte skriver proven i finska eller matematik. För att bli student måste man avlägga provet i modersmål, utöver det måste man välja tre ämnen av matematik, det andra inhemska språket, ett främmande språk eller realen. Det betyder att man kan välja bort ett av de här proven och ändå bli student.

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 08:30

Bromöllanior trea i Sverige i matematik

Bromölla niondeklassare är tredje bäst i landet i matematik. Däremot behöver skolan jobba för att höja nivån i engelska. Det visar resultatet på de nationella proven.

YLE - 07 maj 15 kl. 07:09

Matematik är spännande - om man vill

Många upplever matematik som svårt, men om man gör matematiken spännande, med deckargåtor, rebusar, mysterier och tankenötter, så öppnar sig en helt ny värld. Den interaktiva utställningen "Greppa matematik" från Mathematikum-museet i tyska Giessen gör just det här. Där får unga klura ut hur Leonardos bro ska byggas utan spikar, lim eller tejp, så som Leonardo da Vinci planerade den.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Nykomling vill gå sin egen väg

Richard Söderberg satt uttråkad framför datorn på ett energibolag på dagarna. Sedan skyndade han sig hem till symaskinen och experimenterade fram plagg i avantgardistisk anda. Nu är han årets rookie i modevärlden.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:00

Finsk- och svenskspråkiga elever lika svaga i matematik

Finsk- och svenskspråkiga elever klarar sig lika bra i matematik, visar en utvärdering som Utbildningsstyrelsen låtit göras. Utvärderingen, som genomfördes våren 2012, granskade inlärningsresultaten i matematik i slutskedet av den grundläggande utbildningen. Resultaten visar att eleverna har bristande kunskaper i matematik.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 09:15

Matematik byts mot idrott

Foto: Bosse Nilsson
De irländska barnen var snäppet före i matematik. Men långt efter när det gäller hälsa och idrott i skolan. Det är första intrycket för pedagogerna vid Hammars skola efter besöket på skolan i Dublin som till- sammans med en skola i Wales är med i ett nytt EU-projekt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Dansk martyrutställning upprör

En ny utställning om martyrer väcker starka känslor i Danmark.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Spelbolag satsar på konkurrent

Spelbolaget Cherry köper 49 procent av aktierna i branschkollegan Comeon. Priset uppgår till 80 miljoner euro, motsvarande 740 miljoner kronor. Betalning sker delvis via en nyemission av aktier.

Barometern - 15 minuter sedan

Oklart skydd vid privat biluthyrning

Många svenskar är positiva till att dela bil med andra. Bilpooler och andra former för att dela bil blir allt vanligare. Men lånar du ut din bil mot ersättning är det inte säkert att din försäkring gäller.

Barometern - 15 minuter sedan

Lokal företagare vann rättstvist

Kalmarföretagaren Amalia Kyrou stämdes av tjänsteförmedlingsföretaget Servicefinder för brutet avtal. Men hon hävdade att ett avtal aldrig funnits. I tingsrätten fick Amalia Kyrou rätt..

Barometern - 15 minuter sedan

Ingen flexpension för facken

Det blev ingen flexpension. Men nu är i alla fall Unionen överens med Almega om ett nytt ettårigt löneavtal inom områdena IT och telekom som ger löneökningar på 2,2 procent, i linje med den övriga arbetsmarknaden.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Fortsatt drag i bilhallarna

Bilförsäljningen fortsätter att utvecklas starkt. I april ökade antalet nyregistreringar med tio procent till 33 580 bilar, den bästa aprilmånaden någonsin hittills, enligt Bil Sweden. Hittills i år ligger ökningstakten på 9,9 procent.

Barometern - 1 timme sedan

23 skjutna av småbarn i USA i år

Hittills i år har 23 personer skottskadats eller skjutits ihjäl av barn mellan ett och tre års ålder i USA, skriver The Washington Post. I de flesta fall (18) är det barnen själva som skadats och i nio av fallen avled barnen av skottskadorna.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Försiktig start på majbörs

Stockholmsbörsen inleder maj med små rörelser. Efter 20 minuters handel ligger OMXS-index på minus 0,1 procent. De ledande Europabörserna stiger något.

Barometern - 45 minuter sedan

Australier: Jag skapade bitcoin

Den australiske entreprenören Craig Wright hävdar att han är grundaren av den virtuella valutan bitcoin. Enligt BBC har Wright presenterat tekniska bevis för att han står bakom pseudonymen Satoshi Nakamoto, som lanserade bitcoin 2009.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Veronica Maggio i nuet på nya skivan

Veronica Maggio har tröttnat på nostalgi. På sitt nya album vill hon vara mer ärlig och i nuet. - De här ögonblicksbilderna från förr kändes lite för bleka, jag hittade inget i dem, säger hon.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.