Supermiljöbloggen > Nyheter

Sunday, 19 January, 15:13

Supermiljöbloggen - 06 feb 14 kl. 11:00

Hatt: ”En satsning på solel, är en satsning för framtiden”Energiministern fanns på plats när Nordens största solcellsanläggning invigdes utanför Västerås. Under onsdagen var energiminister Anna-Karin Hatt (C) med när "Solparken" invigdes. Parken ligger intill E18, mellan Västerås och Enköping. Varje år kommer de 91 solföljarna som placerats här att producera nog med el för ungefär 400 lägenheter. – Med dagens invigning av Solparken får vi alla vara med om ytterligare ett viktigt steg framåt för solenergin.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nordens, Västerås, Anna-Karin Hatt, Solparken, E18, Enköping, Sverige, Hatt, Mälarenergi, Kraftpojkarna

Dela artikeln

371 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HattEn , satsning, solelär en , satsningför , framtiden
BT - 17 jun 11 kl. 18:19

Hatt och Johansson heta efterträdare

Beskedet om Centerledaren Maud Olofssons avgång har föregåtts av spekulationer från och till sedan förra sommaren. Två av tre spelbolag tror på Annie Johansson som ny partiledare för Centerpartiet, medan Anna-Karin Hatt är favorit hos Unibet.

De två hetaste kandidaterna till att ta över partiledarposten är IT-minister Anna-Karin Hatt och partiets ekonomisk-politiska talesperson Annie Johansson.

Supermiljöbloggen - 19 okt 16 kl. 09:36

”Sverige kan ha tio procent solel till 2030″

Solelkommissionen välkomnar Energimyndighetens nya förslag till solelstrategi, men menar att utvecklingen kan gå mycket snabbare.  Supermiljöbloggen skrev i går om Energimyndighetens nya rapport, Förslag till strategi för ökad användning av solel (pdf),  där myndigheten uppskattar att solenergin kan komma att stå för 5–10 procent av Sveriges totala elanvändning år 2040. Johan Öhnell, som är ansvarig för företagsnätverket Solelkommissionen och även ordförande i Solkompaniet, säger i en skriftlig kommentar till Supermiljöbloggen: – Bra med mål, det är första gången som solelens del i den svenska energimixen kvantifieras.

Computer Sweden - 01 feb 11 kl. 05:22

Hatt bjuder in branschen

Nu får it-Sverige chansen att vara med och formulera målen för regeringens digitala agenda. It-minister Anna-Karin Hatt förbereder en satsning på rundabordssamtal om Sveriges it-mål.

.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 21:29

Hon för hatt­hi­sto­rien vidare

Malmö För näs­tan ex­akt ett år se­dan tog hon över Malmös äldsta hatt­bu­tik. Nu är hon en del av en 115-årig hi­sto­ria.För ett år se­dan stod det klart att Lisa Starks skulle skriva nästa ka­pi­tel i hi­sto­rien om Malmös äldsta hatt­bu­tik.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 20:24

Ek och Hatt eller Helan och Halvan i klimatpolitiken

Idag publicerar miljöminister Lena Ek och energiminister Anna-Karin Hatt en debattartikel i Svenska Dagbladet om den förträffligt ambitiösa klimatpolitik som alliansregeringen står för. Detta med anledning av att ministerrådet nu ska börja förhandla om EU:s energi- och klimatramverk till 2030. Omröstningen i parlamentet var en seger för miljörörelsen som fick igenom tre bindande mål istället för ett.

Sydsvenskan - 04 mar 13 kl. 06:30

Bidragen till solel räcker inte

Mängden solel i landet ökar stadigt och har fördubblats på fem år. Intresset för fortsatt utbyggnad är stort men nästan helt kopplad till statliga subventioner.
Och stöden räcker inte på långa vägar för att täcka efterfrågan..

Sydsvenskan - 13 jun 14 kl. 12:55

Villaägare kan sälja solel

Villaägare som producerar egen solel får sälja överskottet utan att registrera sig som företagare, meddelar Skatteverket..

DN - 25 jan 16 kl. 15:57

Regeringen faller på eget grepp om solel


Regeringen har infört skatt på solel för sjukhus, skolor och bostadsrättsföreningar. Men en statlig utredning, beställd av finansdepartementet, visar att det kanske inte behövs..

DN - 25 jan 16 kl. 15:57

Regeringen faller på eget grepp om solel


Regeringen har infört skatt på solel för sjukhus, skolor och bostadsrättsföreningar. Men en statlig utredning, beställd av finansdepartementet, visar att det kanske inte behövs..

Regeringen - 29 mar 18 kl. 13:23

Riksrevisionens rapport om det samlade stödet till solel

Riksrevisionen har granskat det samlade stödet till solel. Syftet med granskningen var att bedöma om det samlade stödet bidrar till EU:s och riksdagens mål inom energi- och klimatpolitiken på ett samhällsekonomiskt effektivt sätt..

Expressen - 09 jan 13 kl. 06:48

Hatt kritiserar nya idéprogrammet

Det är inte bara C-täta Östergötland som ställer sig kritiskt till Centerns nya idéprogram. I en debattartikel i Norrtelje tidning i dag kritiseras programmet även av Anna-Karin Hatt, andre vice partiledare och IT- och energiminister. "Uppgiften för det nya idéprogrammet är att beskriva Centerpartiets kärna, inte att sära ut och skapa ett smalare centerparti", skriver Hatt..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Kyrkan tar ställning för naturens rättigheter

RELIGIÖST:: Kyrkor världen över ger sitt stöd till rörelsen som kämpar för att naturen ska ges juridiska rättigheter..

Supermiljöbloggen - 23 timmar sedan

Sverige vill inte finansiera EU:s klimatomställning

EU-BUDGETEN:: Sverige vill inte vara med och finansiera planen för klimatomställning i Europa som EU-parlamentet har röstat för. Det går inte att bara lägga till nya utgifter utan att minska andra, anser finansminister Magdalena Andersson..

Supermiljöbloggen - Igår: 16:59

Kommun ändrar resepolicy för att fler ska ta flyget

ANSVARSLÖST:: Mitt i klimatkrisen planerar Ronneby kommun att ändra sin resepolicy för att fler ska ta flyget..

Supermiljöbloggen - Igår: 16:50

Findus fisk skeppas till Kina för att fileas och paketeras

INTE FINA FISKEN:: Livsmedelsföretaget skickar sin torsk, sej och alaska pollock på en 80 dagar lång tur-retur-resa. Under tiden hålls fisken djupfryst med dieseldrivna kylsystem. Väl på plats i de kinesiska fabrikerna sker produktionen med el från kolkraft..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 20:03

Trafikverkets prognoser favoriserar biltrafik framför tåget

FRAMTIDSFAIL:: Trafikverkets kalkyler över framtidens resande innehåller gigantiska fel. Tågtrafiken underskattas återkommande, samtidigt som de undermåliga kalkylerna leder till utbyggnad av nya bilvägar. Dessutom värderas bilisters tid högre än tågresenärers..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:39

Statligt stöd kan halvera industrins utsläpp

RAPPORT:: Klimatutsläppen i Sverige skulle kunna halveras genom ett statligt stöd för att fånga in koldioxid från 27 industrianläggningar. Det framgår i en rapport från SNS konjunkturråd..

Supermiljöbloggen - 02 dec 19 kl. 15:16

Vad tycker de politiska partierna?

SMB FAKTA:: Miljöpolitiken ser väldigt olika ut mellan olika partier. Både ambitionsnivån och typen av förslag varierar..

Supermiljöbloggen - 16 jan 20 kl. 15:07

Så räddar vi insekterna

BRA SURR:: Satsa på mångfald i odlingslandskapet och skippa kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Det är några av slutsatserna när drygt 70 forskare presenterar en handlingsplan för att bevara hotade insektsarter..

Supermiljöbloggen - 15 jan 20 kl. 14:53

Ny studie: Haven värms upp i rekordfart

VARMT:: Aldrig tidigare har temperaturen i haven varit så hög som under 2019 och aldrig har värmeökningen gått så snabbt. Det visar en ny internationell forskningsstudie..

Supermiljöbloggen - 14 jan 20 kl. 19:47

Klimatlarm: Över en miljard djur kan ha dött i bränderna

EKOLOGISK KATASTROF::Nya prognoser visar att en miljard djur antingen kan ha dött i bränderna i Australien eller riskerar att dö på grund av eldens framfart. Landets regering lovar nu åtgärder för att möta den globala uppvärmningens effekter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.