YA > Lokalt

Sunday, 17 February, 19:02

Liknande nyheter

Taggar: KD splittras, återav , hamnfrågan
YA - 14 nov 18 kl. 02:02

Insändare: M-förvåning i hamnfrågan

Med stor förvåning har jag följt Moderaternas hantering av hamnfrågan. Från att varit pådrivande och tagit initiativ i frågan kan man nu inte ta ställning med risken att hela projektet går i stöpet med stora konsekvenser som följd..

YA - 03 dec 18 kl. 02:02

Insändare: En hamnfrågan för komplex för oss i lilla Ystad?

Det har verkligheten gått troll i hamnfrågan. Är det möjligen så att frågan är för stor och komplex för oss politiker i lilla Ystads kommun? .

YA - 15 nov 18 kl. 00:01

MP girar i hamnfrågan - röstar för utbyggnaden

Miljöpartiet har svängt i hamnfrågan och är nu för investeringen i de nya färjelägena. – Möjligheterna är större än riskerna, säger Marcus Bräutigam (MP)..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Stor ef­ter­frå­gan på hund­da­gis

Käv­lin­ge Den som vill ha hunden på da­gis el­ler pen­sio­nat i kommunen får räkna med att köa. De fö­re­ta­ga­re SkD pratat med upp­lever alla att ef­ter­frå­gan ökar.– Det ökar hela tiden.

Skånskan - 15 jan 14 kl. 20:10

Trelleborgarna bör få avgöra hamnfrågan

Söderslättspartiet kräver nu en folkomröstning om hamninfarten i Trelleborg. Väster eller öster är frågan..

LV - 22 feb 16 kl. 13:38

De lämnar över hamnfrågan

Majoriteten i Västervik har beslutat att lämna frågan om hamnen i fred. De tror att VLI kommer att hitta någon passande som kan ta över hamnen. Oskarshamn är en bra kandidat men de väntar nu på en avsiktsförklaring..

YA - 21 nov 18 kl. 00:05

Insändare: Häpnadsväckande hur M hanterar hamnfrågan

Att vara inne men ändå ute. Kristina Bendz är den mest fantastiska partiledare med förmågan att aldrig vara underrättad om vad som händer när Ystad och hamnen utvecklas..

GöteborgsPosten - 07 sep 17 kl. 05:01

Rödgröna splittras av frågan om ensamkommande

Den rödgröna majoriteten är djupt oense när det gäller frågan om ensamkommande. Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill öka insatserna men röstades ner av Socialdemokraterna tillsammans med de borgerliga..

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 15 kl. 15:23

Hur låter Höganäs?

"Hur låter Kullabygden" lyder rubriken på en artikel som aviserar att kommunen ska införa en ljudlogga. Ja, om man blickar bakom de glänsande kulisserna och sirenernas lockelser så är missljuden påtagliga och allvarliga. Personalen på Revalyckans privatiserade vårdboende hinner inte med att sköta omsorgen om de gamla.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:32

Lovisapolitiker litar på att stadsstyrelsen sköter Kalevafrågan

Stadsdirektör Olavi Kaleva krävs på en utredning om ett tillsvidare hemligt näringslivsärende. Detaljerna är oklara, men hans situation beskrivs som allvarlig. SDP och SFP litar på stadsstyrelsen, men Kari Hagfors från Legalitetsgruppen säger att fullmäktige borde informeras om förtroendet för stadsdirektören kan påverkas.

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 16:18

Ockuperade sjukhuset – men nu har han flytt Skåne: ”Blev plan B”

Olof Eliasson från Komstad bröt foten och nekades korttidsboende av Simrishamns kommun. Han valde då att ockupera lasarettet i Ystad. Nu har han lämnat både sjukhus och Skåne och flytt till Stockholm.

YA - I förrgår: 15:14

Åtal för rattfylleri hamnen

En man i 40-årsåldern åtalas för rattfylleri efter en kontroll i hamnen i januari..

YA - I förrgår: 11:05

Misstänkt valptjuv var tavelhälare

Jakten på valptjuvarna fick en oväntad vändning för en av de misstänkta. Vid en husrannsakan hemma hos mannen hittades ett stort antal tavlor, stulna från en privat bostad i Löderup. Mannen misstänks därför för grovt häleri, istället för valpstöld..

YA - I förrgår: 10:22

Våren är här – om man ska tro SMHI: ”Ser lovande ut”

I dag börjar våren. Åtminstone enligt SMHI:s definitioner och förutsatt att meteorologerna har rätt i sina prognoser för den närmaste veckan. Någon vinter bidde det aldrig längs sydkusten..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Trafikfarlig skylt ska äntligen flyttas

Bilister som ska svänga ut från Björkvallsvägen på väg 19 har under lång tid fått göra det utan full sikt åt vänster. En stor skylt skymmer trafiken söderifrån..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Ystadsbor har satt betyg på kommunens bygglovsenhet: ”Positiv bild”

Bygglovsenheten i Ystads kommun får höjt betyg på alla punkter i en enkät som skickats ut till bygglovssökande. – Det är en ganska positiv bild av bygglovshanteringen, säger Stefan Engdahl (M), ordförande i myndighetsnämnden..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Eleverna är konstnärer när skolan ska smyckas

När den nya skolan Källan ska få konstnärlig utsmyckning, tar kommunen hjälp av eleverna. I en workshop gav de form åt skolgårdens vattenlek och kom med förslag på hur skolans mötesplats Navet kan utsmyckas. – Kul med vatten på skolgården, säger Moa Ström som själv blir elev på den nya skolan..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Grannbråk om takterrass och swimmingpool på villatomt: ”Kommer att störa”

Villaägarna i Köpingebro har utan framgång försökt stoppa grannarna från att bygga en solterrass och swimmingpool. De har överklagat kommunens bygglovsbeslut till både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen, men fått nej..

YA - 13 feb 19 kl. 19:31

Olycka vid Hamngatan – flera bilar inblandade

Strax efter klockan 19 krockade flera bilar i korsningen Hamngatan/Österleden i Ystad..

YA - 13 feb 19 kl. 18:30

Stulna valparna kan ha sålts på Österlen: ”Kontakta polisen”

Golden retriever-valparna som stals vid ett rån i Önnestad kan vara sålda på Österlen. Polisen vädjar nu till eventuella valpköpare att höra av sig. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.