Politologerna > Inrikes

Sunday, 22 July, 20:12

Politologerna - 03 feb 14 kl. 16:52

Parti i terapi?”Det hela var som att få Vänsterpartiets program uttryckt i delfinsång samtidigt som man svävar i en flyttank med vispgrädde.” Orden är hämtade ur en ledare signerad Erik Helmerson, och sammanfattar en del av den kritik som riktats mot SVT:s intervjuserie Nyfiken på. Litet tristare formulerat kan invändningarna formuleras som att psykoterapeuten Poul Perris ger partiledarna för fria tyglar och inte har ett tillräckligt kritiskt förhållningssätt. Å andra sidan har programserien också väckt positiva reaktioner: äntligen tillåts en politiker få tala till punkt, äntligen ett politiskt samtal om en värld bortom det femte jobbskatteavdraget. Vad som är ett bra TV-program och hur en god massmedial politikbevakning ser ut är frågor jag överlåter åt andra att bedöma
Läs mer på Politologerna
Läs mer om:
Vänsterpartiets, Erik Helmerson, SVT, Nyfiken, Poul Perris, TV, Statskunskap, Perris, Ludvig Beckman, Erik Fichtelius, Ordförande Persson, Jan Björklund, Stefan Löfven, Björklund, Löfven, Göran Hägglund, Jonas Sjöstedts, Marx, Sjöstedt, Fredrik Reinfeldt, Reinfeldt, Morgon Världen, Nya Moderater, Reinfeldts, Socialdemokraterna, Löfvens, Moderater, Socialdemokrater, Sveriges, Universitatis Upsaliensis, Öhberg Patrik, Eriksson, Helmerson, Holmberg, UNT, Larsson

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partii , terapi
YA - 25 maj 12 kl. 06:30

Om ett yvigt parti

I dag samlas 700 miljöpartister på kongress i Umeå för att diskutera sitt partis framtid. Miljöpartiet har i opinionsmätningarna ett stöd på runt 10 procent.
Efter det misslyckade rödgröna samarbetet i valet 2010 går Miljöpartiet nu sin egen väg.

YA - 28 jan 13 kl. 04:06

Familjebråk dålig terapi

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
YA anser: KD:s jakt på väljare har fel fokus. Återuppstånden borgerlig kannibalism är inte rätt recept.
Kristdemokraternas kommundagar i Helsingborg i helgen hade, som traditionen bjuder, familjen och barnen i centrum.

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

Sydsvenskan - 25 jan 14 kl. 05:30

Terapi är inte bäst på tv

På nyårsdagen upptäckte personalen på krematoriet Golders Green i London att någon slagit sönder den antika urna i vilken Sigmund Freuds aska förvarades.Polisen tror att en inbrottstjuv försökt stjäla den dyrbara urnan och råkat välta den.Men kanske var urnskändandet inget stöldförsök, utan resultatet av att någon hade fått nog, psykat ur helt enkelt.

YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

YLE - 27 apr 17 kl. 08:05

Hon fick antidepressiva i sju år - men ingen terapi

En halv miljon finländare lider av depression och av dem får bara var fjärde högklassig vård uppger man på THL. Maria var 20 år när hon sökte hjälp för sin depression för första gången. På den tiden var hon studerande och fick hjälp på Studenternas hälsovårdsstiftelse, SHVS.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 07:23

Terapi på distans

Terapi på distans blir möjlig inom den skånska vården. Ett pilotprojekt som genomförts i Malmö permanentas. Från och med nästa år ska skåningarna kunna få terapi på internet, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Terapi på nätet kan hjälpa fler

Terapi via nätet är lika bra för patienten som att träffa en terapeut, men kräver inte alls lika mycket tid av terapeuten. Efter lyckade försök håller nu många landsting i Sverige på att införa behandling via nätet.
Terapimetoden det handlar om är KBT, Kognitiv beteendeterapi, och nätbehandlingen har prövats på flera olika psykiska diagnoser.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp


Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie.Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

BT - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp

Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie. Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

Fler nyheter från Politologerna

Politologerna - 05 jul 18 kl. 07:15

Gynnas regeringen av fotbollslandslagets framgångar? Och vad säger det om demokratin?

På lördag spelar svenska herrlandslaget i fotboll kvartsfinal i VM för första gången på 24 år, och kanonvädret fortsätter. Ett bra recept på nationell glädjeyra – och tänk bara hur det skulle bli om Sverige gick ännu längre i turneringen. Gynnar en glad väljarkår regeringen i valet?

Politologerna - 28 jun 18 kl. 07:30

2014 gav ett nytt svenskt rekord i vallöftesgivande. Se listan här!

Detta inlägg är författat av Christian Björkdahl och Elin Naurin. *** Valrörelser innebär diskussioner om vallöften. Som vallöftesforskare ligger vi dock ofta en mandatperiod efter den samhälleliga diskussionen.

Politologerna - 20 jun 18 kl. 07:15

Arbetsmarknadsintegration för utlandsfödda – är kontakter viktigare än utbildning?

Det här är ett inlägg av Anton Larsson och Anders Sundell, och bygger på Antons masteruppsats i statsvetenskap. Uppsatsen kan laddas ned här. *** Sysselsättningen är hög i Sverige, men skillnader i arbetslöshet mellan invandrare och svenskfödda är stora.

Politologerna - 07 jun 18 kl. 13:34

Löfven vs historien

Det finns en märklighet att rapportera. De flesta nyckelindikatorer som statsvetare använder i sina modeller för att förklara regeringsöverlevnad och stöd för sittande regeringar pekar tydligt i positiv riktning när det gäller fallet regeringen Löfven. SOM-institutets tidsserier skvallrar om att synen på den svenska ekonomin blivit klart mer positivt; en opinionsövervikt uppfattar sedan hösten 2017 den svenska ekonomin som bättre.

Politologerna - 04 jun 18 kl. 07:15

Demokrati för alla? Ny demokratirapport från V-Dem

Det här är ett gästinlägg av Anna Lührmann, Moa Olin och Staffan Lindberg, verksamma vid V-Deminstitutet, Göteborgs universitet. *** I veckan släpptes en ny rapport från demokratiforskningsinstitutet Varieties of Democracy (V-Dem). I rapporten analyserar vi demokratins tillstånd och utveckling världen över.

Politologerna - 31 maj 18 kl. 11:30

Emot allmänna val

Riksdagen är folkets främsta företrädare, och den utses i fria, hemliga och direkt val, förkunnar den svenska regeringsformen. Genom att vi i folket i val utser våra representanter garanterar vi att våra intressen kommer att representeras i det politiska styret. Fel, menade redan de gamla grekerna, och författaren och historikern David van Reybrouck, i sin bok Emot allmänna val.

Politologerna - 24 maj 18 kl. 11:57

Det drar ihop sig

Riksdagsvalet är mindre än fyra månader bort, och de senaste opinionsmätningarna tyder på att det kan bli politisk jordbävning. Socialdemokraterna går mot sitt sämsta resultat genom tiderna, och Sverigedemokraterna mot ännu ett succéval. Vore majmätningarna valresultat skulle regeringsbildningen bli extremt komplicerad.

Politologerna - 22 maj 18 kl. 18:17

Den ideologiska spelplanen inför höstens riksdagsval

Detta inlägg är författat av gästpolitologen PER OLESKOG TRYGGVASON. Idag släpper Valforskningsprogrammet rapporten Utvärdering av Sveriges Televisions valkompassfrågor 2018. I rapporten har vi på uppdrag av SVT analyserat ett stort antal politiska sak- och prioriteringsfrågor med syftet att ge ett underlag till vilka frågor som bäst särskiljer valmanskåren som helhet, samt vilka frågor som är bäst på att separera sympatisörer till ideologiskt närliggande partier.

Politologerna - 27 apr 18 kl. 16:23

Hur regleras kommunala bolags sponsringsaktiviteter?

För några år sedan stötte jag ett par gånger på nyheter om kommunala bolags sponsring av elitföreningar, evenemang och individer. Magkänslan sa att sponsringen inte alltid verkar rakt igenom förenlig med hur vi brukar vilja att fördelningen av godsaker från det offentliga ska se ut. Rapporteringen fick mig därför att ställa frågan: när det egentligen är lämpligt, lagligt och ändamålsenligt för offentligt ägda bolag att ägna sig åt sponsring?

Politologerna - 17 apr 18 kl. 21:56

Obehagliga avvägningar – igen

Igår presenterade regeringen sin vårändringsbudget, och finansminister Magdalena Andersson har sedan dess gärna pratat om reformer på 2,6 miljarder, som ska gå till sjukvård, äldreomsorg, poliser med mera. Mindre intressant är det uppenbarligen att prata om det som egentligen är budgetens största utgiftsändring – 4,9 miljarder för att betala av statens skuld till kommunerna för mottagande av ensamkommande asylsökande 2015-17. Faktum är att siffran är svår att överhuvudtaget hitta i budgetpresentationen på regeringen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.