Politologerna > Inrikes

Wednesday, 26 September, 10:32

Politologerna - 03 feb 14 kl. 16:52

Parti i terapi?”Det hela var som att få Vänsterpartiets program uttryckt i delfinsång samtidigt som man svävar i en flyttank med vispgrädde.” Orden är hämtade ur en ledare signerad Erik Helmerson, och sammanfattar en del av den kritik som riktats mot SVT:s intervjuserie Nyfiken på. Litet tristare formulerat kan invändningarna formuleras som att psykoterapeuten Poul Perris ger partiledarna för fria tyglar och inte har ett tillräckligt kritiskt förhållningssätt. Å andra sidan har programserien också väckt positiva reaktioner: äntligen tillåts en politiker få tala till punkt, äntligen ett politiskt samtal om en värld bortom det femte jobbskatteavdraget. Vad som är ett bra TV-program och hur en god massmedial politikbevakning ser ut är frågor jag överlåter åt andra att bedöma
Läs mer på Politologerna
Läs mer om:
Vänsterpartiets, Erik Helmerson, SVT, Nyfiken, Poul Perris, TV, Statskunskap, Perris, Ludvig Beckman, Erik Fichtelius, Ordförande Persson, Jan Björklund, Stefan Löfven, Björklund, Löfven, Göran Hägglund, Jonas Sjöstedts, Marx, Sjöstedt, Fredrik Reinfeldt, Reinfeldt, Morgon Världen, Nya Moderater, Reinfeldts, Socialdemokraterna, Löfvens, Moderater, Socialdemokrater, Sveriges, Universitatis Upsaliensis, Öhberg Patrik, Eriksson, Helmerson, Holmberg, UNT, Larsson

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partii , terapi
YA - 25 maj 12 kl. 06:30

Om ett yvigt parti

I dag samlas 700 miljöpartister på kongress i Umeå för att diskutera sitt partis framtid. Miljöpartiet har i opinionsmätningarna ett stöd på runt 10 procent.
Efter det misslyckade rödgröna samarbetet i valet 2010 går Miljöpartiet nu sin egen väg.

YA - 28 jan 13 kl. 04:06

Familjebråk dålig terapi

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
YA anser: KD:s jakt på väljare har fel fokus. Återuppstånden borgerlig kannibalism är inte rätt recept.
Kristdemokraternas kommundagar i Helsingborg i helgen hade, som traditionen bjuder, familjen och barnen i centrum.

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

Sydsvenskan - 25 jan 14 kl. 05:30

Terapi är inte bäst på tv

På nyårsdagen upptäckte personalen på krematoriet Golders Green i London att någon slagit sönder den antika urna i vilken Sigmund Freuds aska förvarades.Polisen tror att en inbrottstjuv försökt stjäla den dyrbara urnan och råkat välta den.Men kanske var urnskändandet inget stöldförsök, utan resultatet av att någon hade fått nog, psykat ur helt enkelt.

YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

YLE - 27 apr 17 kl. 08:05

Hon fick antidepressiva i sju år - men ingen terapi

En halv miljon finländare lider av depression och av dem får bara var fjärde högklassig vård uppger man på THL. Maria var 20 år när hon sökte hjälp för sin depression för första gången. På den tiden var hon studerande och fick hjälp på Studenternas hälsovårdsstiftelse, SHVS.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 07:23

Terapi på distans

Terapi på distans blir möjlig inom den skånska vården. Ett pilotprojekt som genomförts i Malmö permanentas. Från och med nästa år ska skåningarna kunna få terapi på internet, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Terapi på nätet kan hjälpa fler

Terapi via nätet är lika bra för patienten som att träffa en terapeut, men kräver inte alls lika mycket tid av terapeuten. Efter lyckade försök håller nu många landsting i Sverige på att införa behandling via nätet.
Terapimetoden det handlar om är KBT, Kognitiv beteendeterapi, och nätbehandlingen har prövats på flera olika psykiska diagnoser.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp


Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie.Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

BT - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp

Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie. Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

Fler nyheter från Politologerna

Politologerna - 06 sep 18 kl. 08:03

Vad lovar partierna att göra i migrationspolitiken 2018 – 2022?

** Detta inlägg är samförfattat av Christian Björkdahl och Elin Naurin ** Invandrings- och integrationsfrågor står högt på dagordningen i årets valrörelse. Väljarna har fler förslag att förhålla sig till än vad som har varit fallet i någon tidigare valrörelse. 2018 års valmanifest erbjuder faktiskt fler vallöften på området än vad samtliga sju tidigare valrörelser har gjort – tillsammans.

Politologerna - 05 sep 18 kl. 19:22

Vi har en ny vallag. Vad blir konsekvenserna?

Det här är ett gästinlägg av OLLE FOLKE och JOHANNA RICKNE, ännu en kort text som fungerar som aptitretare inför släppet av boken ”Snabbtänkt — reflektioner från den svenska valrörelsen 2018”, en gratis nedladdningsbar rapport med resultat, analyser och reflektioner kring valet 2018. Mer än 80 forskare från 12 svenska lärosäten medverkar i projektet som leds av redaktörerna Lars Nord, Marie Grusell, Kajsa Falasca och Niklas Bolin. Läs mer om bokprojektet här.

Politologerna - 31 aug 18 kl. 10:18

Opinionsundersökningarnas träffsäkerhet vid valen 2002-2014

Detta är ett gästinlägg av PER OLESKOG TRYGGVASON, doktorand vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Så här mitt upp i valrörelsen bombarderas vi av opinionsundersökningar. I skrivande stund har fler än 20 mätningar publicerats sedan början av augusti.

Politologerna - 23 aug 18 kl. 11:42

Snabbtänkt om statsministerkandidaterna

Det här är ett gästinlägg av JENNY MADESTAM, en kort text som fungerar som aptitretare inför släppet av boken ”Snabbtänkt — reflektioner från den svenska valrörelsen 2018”, en gratis nedladdningsbar rapport med resultat, analyser och reflektioner kring valet 2018. Mer än 80 forskare från 12 svenska lärosäten medverkar i projektet som leds av redaktörerna Lars Nord, Marie Grusell, Kajsa Falasca och Niklas Bolin. Läs mer om bokprojektet här.

Politologerna - 17 aug 18 kl. 13:39

När äger de flesta partibyten rum?

En av de mer robusta resultaten från väljarforskningen är att intensiva valkampanjer visserligen betyder mycket för att intressera, engagera och informera väljare (Norris et al. 1999; Brady & Johnston 2006; Vreese 2007) men samtidigt betydligt mindre när det gäller att på kort tid omvända väljare, det vill säga framkalla partibyten från ett parti till ett annat (Lazarsfeld, Berelson & Gaudet 1944; Farrell & Schmitt-Beck 2002; Oscarsson 2013). Effekten av valkampanjer på väljarnas röstningsbeteende är fortfarande högst begränsat trots att allt fler bestämmer partivalet sent.

Politologerna - 10 aug 18 kl. 15:22

Klarar KD riksdagsspärren?

Det här är ett gästinlägg från professor JAN TEORELL,
Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Det ser mörkt ut för KD inför hösten riksdagsval. I grafen nedan har jag parallellställt KDs opinionsstöd (enligt Henrik Oscarssons ”Mätningarnas Mätning”) under förra och innevarande mandatperiod.

Politologerna - 09 aug 18 kl. 20:30

Hur mycket kan hända på en månad?

Idag är det en månad kvar till 2018 års riksdagsval. Vi befinner oss precis i början av det som normalt räknas som valrörelse: de fyra sista veckorna före valet. Huvudfrågan för detta inlägg är hur mycket som egentligen kan hända på fyra veckor?

Politologerna - 01 aug 18 kl. 14:43

Svenska folkets attityder till slöjförbud 2010-2017

Idag den 1 augusti 2018 inför Danmark ett förbud mot att bära plagg som täcker ansiktet på offentliga platser. Böter på 1000 Dkr väntar för de som bär huvor, masker, burka eller niqab såvida de inte bevistar en maskeradtillställning (?).

Politologerna - 05 jul 18 kl. 07:15

Gynnas regeringen av fotbollslandslagets framgångar? Och vad säger det om demokratin?

På lördag spelar svenska herrlandslaget i fotboll kvartsfinal i VM för första gången på 24 år, och kanonvädret fortsätter. Ett bra recept på nationell glädjeyra – och tänk bara hur det skulle bli om Sverige gick ännu längre i turneringen. Gynnar en glad väljarkår regeringen i valet?

Politologerna - 28 jun 18 kl. 07:30

2014 gav ett nytt svenskt rekord i vallöftesgivande. Se listan här!

Detta inlägg är författat av Christian Björkdahl och Elin Naurin. *** Valrörelser innebär diskussioner om vallöften. Som vallöftesforskare ligger vi dock ofta en mandatperiod efter den samhälleliga diskussionen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.