Politologerna > Inrikes

Sunday, 18 November, 15:10

Politologerna - 03 feb 14 kl. 16:52

Parti i terapi?”Det hela var som att få Vänsterpartiets program uttryckt i delfinsång samtidigt som man svävar i en flyttank med vispgrädde.” Orden är hämtade ur en ledare signerad Erik Helmerson, och sammanfattar en del av den kritik som riktats mot SVT:s intervjuserie Nyfiken på. Litet tristare formulerat kan invändningarna formuleras som att psykoterapeuten Poul Perris ger partiledarna för fria tyglar och inte har ett tillräckligt kritiskt förhållningssätt. Å andra sidan har programserien också väckt positiva reaktioner: äntligen tillåts en politiker få tala till punkt, äntligen ett politiskt samtal om en värld bortom det femte jobbskatteavdraget. Vad som är ett bra TV-program och hur en god massmedial politikbevakning ser ut är frågor jag överlåter åt andra att bedöma
Läs mer på Politologerna
Läs mer om:
Vänsterpartiets, Erik Helmerson, SVT, Nyfiken, Poul Perris, TV, Statskunskap, Perris, Ludvig Beckman, Erik Fichtelius, Ordförande Persson, Jan Björklund, Stefan Löfven, Björklund, Löfven, Göran Hägglund, Jonas Sjöstedts, Marx, Sjöstedt, Fredrik Reinfeldt, Reinfeldt, Morgon Världen, Nya Moderater, Reinfeldts, Socialdemokraterna, Löfvens, Moderater, Socialdemokrater, Sveriges, Universitatis Upsaliensis, Öhberg Patrik, Eriksson, Helmerson, Holmberg, UNT, Larsson

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partii , terapi
YA - 25 maj 12 kl. 06:30

Om ett yvigt parti

I dag samlas 700 miljöpartister på kongress i Umeå för att diskutera sitt partis framtid. Miljöpartiet har i opinionsmätningarna ett stöd på runt 10 procent.
Efter det misslyckade rödgröna samarbetet i valet 2010 går Miljöpartiet nu sin egen väg.

YA - 28 jan 13 kl. 04:06

Familjebråk dålig terapi

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
YA anser: KD:s jakt på väljare har fel fokus. Återuppstånden borgerlig kannibalism är inte rätt recept.
Kristdemokraternas kommundagar i Helsingborg i helgen hade, som traditionen bjuder, familjen och barnen i centrum.

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

Sydsvenskan - 25 jan 14 kl. 05:30

Terapi är inte bäst på tv

På nyårsdagen upptäckte personalen på krematoriet Golders Green i London att någon slagit sönder den antika urna i vilken Sigmund Freuds aska förvarades.Polisen tror att en inbrottstjuv försökt stjäla den dyrbara urnan och råkat välta den.Men kanske var urnskändandet inget stöldförsök, utan resultatet av att någon hade fått nog, psykat ur helt enkelt.

YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

YLE - 27 apr 17 kl. 08:05

Hon fick antidepressiva i sju år - men ingen terapi

En halv miljon finländare lider av depression och av dem får bara var fjärde högklassig vård uppger man på THL. Maria var 20 år när hon sökte hjälp för sin depression för första gången. På den tiden var hon studerande och fick hjälp på Studenternas hälsovårdsstiftelse, SHVS.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 07:23

Terapi på distans

Terapi på distans blir möjlig inom den skånska vården. Ett pilotprojekt som genomförts i Malmö permanentas. Från och med nästa år ska skåningarna kunna få terapi på internet, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Terapi på nätet kan hjälpa fler

Terapi via nätet är lika bra för patienten som att träffa en terapeut, men kräver inte alls lika mycket tid av terapeuten. Efter lyckade försök håller nu många landsting i Sverige på att införa behandling via nätet.
Terapimetoden det handlar om är KBT, Kognitiv beteendeterapi, och nätbehandlingen har prövats på flera olika psykiska diagnoser.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp


Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie.Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

BT - 17 mar 14 kl. 03:35

Terapi hindrar inte barnövergrepp

Terapi som behandling av människor som begår sexuella övergrepp mot barn har ingen effekt alls, fastslår en ny norsk studie. Studien har analyserat internationell forskning på området och slutsatsen är glasklar:Effekten av den psykologiska behandlingen är noll när vi jämför dem som begått barnövergreppen och fått terapi med en kontrollgrupp som förgripit sig på barn men inte fått terapeutisk behandling. Man kunde inte ens spåra minsta effekt, säger en av forskarna Jarna Soilevuo Grønnerød.

Fler nyheter från Politologerna

Politologerna - I förrgår: 11:24

Historiska perspektiv på det politiska läget i Sverige hösten 2018

Det här är ett gästinlägg av Johannes Lindvall, professor vid statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. *** I den politiska debatten förutsätts ofta att det efter 2018 års val bara finns två regeringsalternativ – antingen blir Ulf Kristersson statsminister eller så sitter Stefan Löfven kvar. Men resultatet har ofta blivit annorlunda när Sverige har befunnit sig i liknande lägen tidigare.

Politologerna - 14 nov 18 kl. 11:56

Det var en gång en stad

Det var en gång en stad, och i den staden fanns ett konstgalleri. Att ställa ut på galleriet ansågs vara en stor ära, och ett kvalitetsmärke för de målare eller skulptörer som fick visa upp sin konst där. För att göra sig ett namn i stadens konstvärld var det nödvändigt att ha haft åtminstone någon större utställning på galleriet.

Politologerna - 25 okt 18 kl. 07:30

Vad händer med väljarnas missnöje när politiker faktiskt lyckas göra saker bättre?

Det här är ett gästinlägg av Björn Rönnerstrand och Maria Oskarson, verksamma vid SOM-institutet och Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. *** Välfärdsstatens kärnområden är medelpunkt för den svenska politiska debatten. I VALU-undersökningen i samband med valet 2018 placerade väljarna sjukvården, skola och utbildning samt social välfärd i topp bland valets viktigaste frågor.

Politologerna - 23 okt 18 kl. 07:30

Folkets främsta företrädare – nya resultat från Riksdagsundersökningen

Det här är ett gästinlägg av David Karlsson, lektor vid förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. *** Runt om i världen ställs demokratin inför nya utmaningar. Etablerade partier förlorar val och nya populistiska och auktoritära krafter vinner mark.

Politologerna - 22 okt 18 kl. 14:35

Lokalt ansvarsutkrävande revisited

Här på Politologerna har jag några gånger, t.ex. här, funderat kring i vilken utsträckning väljarna utkräver ansvar i kommunpolitiken.

Politologerna - 18 okt 18 kl. 21:45

Var i landet har partierna sina väljare?

Efter det senaste inlägget om Sverigedemokraternas stöd i städer och på landsbygden fick jag blodad tand och gjorde en drös med kartor till. SVT har gjort en extremt snygg och pedagogisk översikt av vilket parti som blev störst i de olika valdistrikten, och hur det hänger ihop med olika variabler så som inkomst, utbildning och utländsk bakgrund. Men en översikt som de inte har är hur partiernas stöd fördelar sig över landet, som en andel av respektive partis väljarbas.

Politologerna - 15 okt 18 kl. 07:30

Sverigedemokraternas stöd i städer och på landsbygden

De senaste åren har det talas allt mer om en växande politisk skiljelinje mellan stad och land i Sverige. I USA är den högst påtaglig. Stadsväljare stödjer i hög utsträckning Demokraterna, landsbygdsväljare republikanerna.

Politologerna - 07 okt 18 kl. 08:45

Är statsvetare meningslösa?

Eller, om man ska vara lite snällare, är det vi gör meningslöst? Den frågan ställer sig Mats Alvesson, Yiannis Gabriel och Roland Paulsen i boken Return to meaning. A social science with something to say, utkommen förra året.

Politologerna - 28 sep 18 kl. 10:47

Politisera inte Regeringskansliet

Häromdagen rapporterades att opolitiska tjänstemän i Regeringskansliet skrivit under ett upprop, där man uttrycker farhågor för en kommande regerings värdegrund. Naturligtvis måste detta tolkas som ett angrepp på en Alliansregering, eller en regering som på något sätt har stöd av Sverigedemokraterna. Om sådana farhågor hade funnits för den nuvarande regeringen hade uppropet antagligen inte kommit i anslutning till ett eventuellt maktskifte.

Politologerna - 06 sep 18 kl. 08:03

Vad lovar partierna att göra i migrationspolitiken 2018 – 2022?

** Detta inlägg är samförfattat av Christian Björkdahl och Elin Naurin ** Invandrings- och integrationsfrågor står högt på dagordningen i årets valrörelse. Väljarna har fler förslag att förhålla sig till än vad som har varit fallet i någon tidigare valrörelse. 2018 års valmanifest erbjuder faktiskt fler vallöften på området än vad samtliga sju tidigare valrörelser har gjort – tillsammans.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.