Sydsvenskan > Nyheter

Monday, 16 September, 14:44

Sydsvenskan - 03 feb 14 kl. 10:36

"Det är väljarna som ska välja sina företrädare, inte partierna."Vintern före ett val är svensk politiks sämsta tid. Då fastställs listorna inför valet och jag hatar det. Väljaren går till vallokalen, tar en valsedel, kryssar kanske ett namn och lämnar in sin röst. Men hur hamnade personerna på listan? Vilka är de?
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Finland, Finlands, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är väljarnasom ska , väljasina , företrädare, inte partierna
Sydsvenskan - 16 sep 14 kl. 05:30

En orolig protest mot vår öppenhet

Valet 2014 kan ses som en folkomröstning om Fredrik Reinfeldts vädjan till svenska folket: ”Öppna era hjärtan!”Drygt 87 procent av väljarna svarade att de är beredda göra det. Knappt 13 procent att de inte vill.

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

BT - 19 okt 14 kl. 09:16

Eklund: Byt ut dem nu

Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, skriver BT:s chefredaktör Stefan Eklund i sin krönika. Det är dags för borgerligheten i Borås att byta frontfigurer, av två skäl: 1) Väljarna vill det, 2) Boråspolitiken behöver det. Om vi förutsätter att det blir ett röd-grönt styre i Borås (miljöpartisten Tom Andersson hotar tydligen med att byta block om han inte får bli kommunalråd, så det lär han ju bli – en intressant prioritering mellan makt och ideologi i den taktiken, för övrigt…) så är det de två största borgerliga partierna som får de två kommunalrådsposterna i opposition, det vill säga Moderaterna och Folkpartiet – de senaste fyra åren representerade av Annette Carlson och Morgan Hjalmarsson.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Politologerna - 14 mar 14 kl. 13:00

Vem väljer EU-Kommissionens nästa ordförande?

Det här är ett gästinlägg av Sofie Blombäck, doktorand vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. *** I fredags utsåg Europeiska folkpartiet (EPP) sin officiella kandidat till att efterträda Barroso på posten som EU-kommissionens ordförande. Luxemburgs före detta premiärminister Jean-Claude Juncker gör därmed Martin Schulz (Socialdemokraterna, S&D), Guy Verhofstadt (Liberalerna, ALDE), Alexis Tsipras (GUE/NGL) och José Bové och Ska Keller (Greens/EFA) sällskap som officiella kandidater.

Politologerna - 03 feb 14 kl. 16:52

Parti i terapi?

”Det hela var som att få Vänsterpartiets program uttryckt i delfinsång samtidigt som man svävar i en flyttank med vispgrädde.” Orden är hämtade ur en ledare signerad Erik Helmerson, och sammanfattar en del av den kritik som riktats mot SVT:s intervjuserie Nyfiken på. Litet tristare formulerat kan invändningarna formuleras som att psykoterapeuten Poul Perris ger partiledarna för fria tyglar och inte har ett tillräckligt kritiskt förhållningssätt.

SmålandsPosten - 28 nov 14 kl. 00:30

Budgeten är regeringens ansvar

All offentlig makt utgår från folket, lyder portalparagrafen i den svenska grundlagen. Den är möjligen inte lika känd för svenskar som den amerikanska konstitutionen är för amerikaner, som ofta kan rabbla den utantill. Men nog spelar den roll.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 13 kl. 16:17

Nya lagen om öppenhet tillåter ändå anonyma partibidrag

Moderaterna vill inte redovisa var de får sina pengar ifrån. Det rör sig om över trettio miljoner kronor vid de senaste valen. Väljarna har ingen som helst möjlighet att avgöra vilka ekonomiska intressen det är som sponsrar Moderaterna.

SVT Debatt - 06 jul 13 kl. 05:44

Vinster i välfärden är självklart för unga

DEBATT ALMEDALEN Den yngre generationen bryr sig inte om välfärden drivs privat eller offentligt, och den gammaldags politiken som drivs av de rödgröna partierna gör ingen nytta. Vinster i välfärden är en förutsättning för att vi unga ska få behålla vår valfrihet, skriver CUF:s förbundsordförande Hanna Wagenius. Välfärdsfrågorna är en av väljarkårens mest prioriterade i val efter val.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.