Kristianstadsbladet > Inrikes

Saturday, 19 January, 23:45

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 14:02

Höjt skadestånd efter grovt överfall
Hovrätten höjer skadeståndet till en kvinna i 60-årsåldern som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg. Mannen som misshandlade henne döms att betala 170 500 kronor i skadestånd, i stället för 105 500 som tingsrätten beslutade om.Domen på fem års fängelse står fast. Men hovrätten förlänger också mannens utvisning till att gälla på livstid, uppger P4 Väst.Bland kvinnans skador märks att käken krossades och ett öga trasades sönder..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Vänersborg, P4 Väst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjt, skadeståndefter , grovt, överfall
BT - 24 jan 14 kl. 14:03

Höjt skadestånd efter grovt överfall

Hovrätten höjer skadeståndet till en kvinna i 60-årsåldern som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg. Mannen som misshandlade henne döms att betala 170 500 kronor i skadestånd, i stället för 105 500 som tingsrätten beslutade om. Domen på fem års fängelse står fast.

NT - 24 jan 14 kl. 14:02

Höjt skadestånd efter grovt överfall

Hovrätten höjer skadeståndet till en kvinna i 60-årsåldern som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg. Mannen som misshandlade henne döms att betala 170 500 kronor i skadestånd, i stället för 105 500 som tingsrätten beslutade om..

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 14 kl. 14:07

Höjt skadestånd efter grovt överfall

Hovrätten höjer skadeståndet till en kvinna i 60-årsåldern som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg. Mannen som misshandlade henne döms att betala 170 500 kronor i skadestånd, i stället för 105 500 som tingsrätten beslutade om. Domen på fem års fängelse står fast.

UNT - 24 jan 14 kl. 14:02

Höjt skadestånd efter grovt överfall

Hovrätten höjer skadeståndet till kvinnan som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg. Den misshandlande mannen ska betala 170 500 kronor. Domen på fem års fängelse står fast.

SvD - 24 jan 14 kl. 14:02

Höjt skadestånd efter grovt överfall

Hovrätten höjer skadeståndet till kvinnan som fick svåra skador när hon överfölls under en joggingrunda utanför Vänersborg..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 14:03

Höjt skadestånd efter grovt överfall

DalaDemokraten - 23 jun 15 kl. 18:13

Döms till sluten vård för bisarrt överfall på vänner

Det var den 15 april som en lång tids förföljelse av hans gamla vänner resulterade i vad som nu ger fällande dom för misshandel, grovt olaga hot, olaga hot, egenmäktigt förfarande och skadegörelse. Plus cirka 130 000 i skadestånd till dem och ett försäkringsbolag..

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 14:51

Sju års fängelse för brutalt överfall

Den 27-årige mannen överföll en ung kvinna bakifrån, misshandlade henne till medvetslöshet, släpade henne till en park i centrala Stockholm och försökte våldta henne. När kvinnan vaknade var hon naken på underkroppen och hennes plånbok, mobiltelefon och SL-kort var borta.Nu har mannen dömts i Stockholms tingsrätt för grovt rån och för försök till grov våldtäkt till sju års fängelse.

Kristianstadsbladet - 24 feb 14 kl. 11:00

Investerare samlas för skadeståndskrav

Foto: Cefour Wine & Beverage
Många investerare drabbades ekonomiskt i Cefour-härvan. Nu har en förening bildats för en gemensam stämning med skadeståndskrav mot de tre män som dömts för ekonomisk brottslighet.
Grundaren av Åhusbaserade bolaget Cefour Wine & Beverage Partihandel AB Mats Krönlein och en annan storägare, hemmahörande i Helsingborg, dömdes av Stockholms tingsrätt till vardera två års fängelse och fem års näringsförbud för grovt svindleri och grovt insiderbrott i slutet av januari.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 14:57

Sexbild grovt förtal av flicka

Lund Den utlagda bilden på den före detta flickvännen i en sexuell situation har lett till att en 16-årig pojke dömts för grovt förtal.Påföljden blev 80 dagsböter plus ett skadestånd på 25 000 kronor, delvis solidariskt med vårdnadshavarna, mot utkrävda 50 000.
Pojken har erkänt gärningen men ansåg att brottet inte skulle bedömas som grovt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.