SVT > Utrikes

Tuesday, 25 June, 23:40

SVT - 22 jan 14 kl. 16:38

”Risk för inbördeskrig i Ukraina”Efter dagens införande av lagar som inskränker yttnadefriheten i Ukraina ökar nu risken för att våldet i landet eskalerar och inbördeskrig bryter ut, enligt en ukrainsk statsvetare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ukraina

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , inbördeskrigi , Ukraina
Cornucopia - 13 maj 17 kl. 12:34

SVT Rapport kallar kriget i Ukraina för "kontrovers" och "inbördeskrig"

Idag är det tydligen den sk Mello i Ukraina. Tidigare i veckan kallade SVT Nyheters Rapport med anledning av detta Rysslands invasion, annektering av Krim och fortsatta krig i sydöstra Ukraina för en "kontrovers" och "inbördeskrig".
Ukraina+Georgien=sant.

BT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert. Myndigheter hävdar att de två helikoptrarna sköts ned med granater som avfyrades av proryska militanta grupper.

BT - 08 apr 14 kl. 21:38

Ryssland varnar för inbördeskrig

En intensiv dragkamp om städer i östra Ukraina pågår i skuggan av Moskvas varning om "inbördeskrig". Meningsmotståndare tar till knytnävarna i parlamentet i Kiev. Ukraina har återerövrat kontrollen över flera byggnader som ockuperats av proryska demonstranter i Charkiv.

BT - 08 apr 14 kl. 22:08

Ryssland varnar för inbördeskrig

En intensiv dragkamp om städer i östra Ukraina pågår i skuggan av Moskvas varning om "inbördeskrig". Samtidigt tar meningsmotståndare till knytnävarna i parlamentet i Kiev. Ukraina har återerövrat kontrollen över flera byggnader som tidigare ockuperades av proryska demonstranter i Charkiv.

YA - 31 jan 14 kl. 03:50

På randen till inbördeskrig

Mina känslor för Janukovytj, den ukrainske presidenten, är minst sagt svala, men låt mig ändå säga att jag är glad att jag inte är i hans kläder!
Upproret fortgår utan tecken på att mattas och han tycks oförmögen att besluta sig för hur han skall agera: med eftergifter eller våld. Hittills har han enbart försökt att vinna tid i en förhoppning att snö, is och nordanvind skulle släcka den oppositionella glöden.

BT - 02 maj 14 kl. 17:25

"Embryo till inbördeskrig i Ukraina"

Två besättningsmän dog när två ukrainska helikoptrar sköts ned vid Slovjansk i morse, enligt försvarsdepartementet. Ytterligare fem har dödats i arméns offensiv, och en expert varnar för att konflikten kan vara embryot till ett inbördeskrig. Myndigheter hävdar att de två helikoptrarna sköts ned med granater som avfyrades av proryska militanta grupper.

Barometern - 16 apr 14 kl. 06:43

Putin: På gränsen till inbördeskrig

Ukraina balanserar på gränsen till inbördeskrig sedan regeringen i Kiev satt in militären mot separatister i östra delen av landet, enligt Rysslands president Vladimir Putin. Putin framförde åsikten i ett telefonsamtal med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. "Den ryske presidenten anmärkte att den skarpa upptrappningen av konflikten i praktiken har placerat landet på randen till inbördeskrig", rapporterade Kreml om samtalet.

GöteborgsPosten - 02 maj 14 kl. 11:02

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

NT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

UNT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Tyskarna svettas i hettan

Temperaturen ligger precis under 30-strecket. De som kan söker sig till skuggan och allting går på halvfart utanför Frauenkirche, Dresdens mest kända turistattraktion..

SVT - 6 timmar sedan

Värmeböljan: 72-årigt rekord slaget när temperaturen stiger i Frankrike

Väderfenomenet, på franska kallat canicule, började igår och väntas pågå i minst sex dagar. I 53 franska departement har Metéo-France, den nationella vädermyndigheten, gått ut med att vaksamhet ska iakttas, bland annat i Paris..

SVT - 6 timmar sedan

Så svalkar sig européerna i extremvärmen

På flera platser i Europa ekar butikernas hyllornas tomma efter att fläktarna sålt slut och offentliga fontäner erbjuder svalka från värmen som drog in över Europa i går. Samtidigt har det utlysts varningar för risk för uttorkning och värmeslag och i Paris har det inrättats speciella kylrum och utomhusbassänger..

SVT - 18 timmar sedan

Iran motsätter sig samtal med USA

FN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken. I ett uttalande, som inte pekar ut Iran, fördömer rådet attackerna mot oljefartyg nyligen och kallar dem ett hot mot världens energitillgångar och fred. Men Iran motsätter sig samtal med USA, efter att Donald Trump infört nya sanktioner mot landet..

SVT - 20 timmar sedan

Delstaten Missouris sista abortklinik får fem dagar till

I fredags stod det klart att myndigheterna i den amerikanska delstaten Missouri inte förnyar tillståndet för statens sista abortklinik. Men nu har en lokal domstol lyckats skjuta på beslutet, vilket ger kliniken rätt till att hålla öppet i fem dagar till..

SVT - 22 timmar sedan

Kongo-Kinshasa: 1 500 döda av ebola

Sedan ebolautbrottet i Kongo-Kinhasa startade för tio månader sedan har 2 239 fall registrerats och 1 506 personer har avlidit, enligt landets myndigheter..

SVT - Igår: 19:11

Peter Eriksson: Ekonomiska garantier kan ha avgjort

Sveriges tillförordnade kulturminister Peter Eriksson tror att ekonomiska garantier från den Italienska regeringen kan ha fällt OS-avgörandet till deras fördel. – Vi har från svenskt håll hela tiden sagt att garantier från regeringen får kostnaderna att dra iväg, säger han..

SVT - Igår: 18:35

Peter Eriksson: Vi slog er i fotboll

Sveriges tillförordnande kulturminister Peter Eriksson gratulerade Milano och Cortina till de olympiska vinterspelen och passade samtidigt på att skicka en fräck passning till italienarna. ”Ni vet att vi klådde upp er inför fotbolls VM, nu slog ni oss. Jag säger att det är 1-1 nu”, sa Peter Eriksson inför en skrattande publikskara..

SVT - Igår: 17:59

Trump säger ja till nya sanktioner mot Iran

USA:s president Donald Trump meddelar att man kommer införa nya finansiella sanktioner mot Iran, uppger nyhetsbyrån Reuters. Sanktionerna kommer mot bakgrund av ökade spänningar mellan de två länderna..

SVT - Igår: 16:21

Stridsplan i krock i Tyskland – pilot saknas

Två tyska stridsplan har krockat i luften. Olyckan inträffade i norra Fleesensee, nära Malchow, i norra Tyskland, vid 14-tiden. Enligt vittnen ska båda piloterna ha skjutit ut sig men bara en har påträffats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.