BT > Nyheter

Sunday, 12 July, 12:01

BT - 22 jan 14 kl. 14:09

Omvärlden måste gör mer för Syrien
Fredskonferensen måste bli starten för en betydligt mer aktiv omvärldspolitik för att få ett slut på dödandet, övergreppen och det humanitära lidandet i Syrien, skriver Aleksander Gabelic, Svenska FN-förbundet.
Konflikten i Syrien har krävt över 100 000 dödsoffer och drivit åtta miljoner på flykt inom och utom landet. Det humanitära lidandet är enormt. FN har efter omfattande förberedelser inbjudit till en fredskonferens som startar i Schweiz i dag.
Ett drygt 30-tal länder samt företrädare för bland annat EU, Arabförbundet och Islamiska konferensorganisationen ger sin syn på konflikten med start i dag i Montreux.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Syrien, Aleksander Gabelic, FN, Schweiz, EU, Islamiska, Montreux, Genève, Arabförbundets, Lakhdar Brahimi, Assad, Ban Ki, Iran, Genève II, Amos, WFP, Sveriges, Syrienkonflikten, Kofi Annans, Gabelic, Svenska FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvärldenmåste , gör, merför , Syrien
SvD - 17 sep 15 kl. 13:21

Militärkupp i Burkina Faso – omvärlden fördömer

Militären i Burkina Faso planerar att utlysa val i landet efter att ha upplöst regeringen och gripit presidenten. Sveriges utrikesminister och andra i omvärlden fördömer händelserna, som beskrivs som en statskupp..

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 17 kl. 02:51

Omvärlden fördömer attacken i Venezuela

Omvärlden fördömer onsdagens attack mot parlamentet i Venezuela, då oppositionspolitiker slogs blodiga av regeringstrogna våldsverkare. Ledamöter barrikaderade sig för att komma undan den uppretade folkmassan, medan polisen passivt såg på. "Våldet, utfö.

GöteborgsPosten - 06 jul 17 kl. 07:58

Omvärlden fördömer attacken i Venezuela

Omvärlden fördömer onsdagens attack mot parlamentet i Venezuela, då oppositionspolitiker slogs blodiga av regeringstrogna våldsverkare. Ledamöter barrikaderade sig för att komma undan den uppretade folkmassan, medan polisen passivt såg på..

UNT - 06 jul 17 kl. 07:57

Omvärlden fördömer attacken i Venezuela

Omvärlden fördömer onsdagens attack mot parlamentet i Venezuela, då oppositionspolitiker slogs blodiga av regeringstrogna våldsverkare..

Nerikes Allehanda - 19 sep 15 kl. 05:03

Så kan omvärlden skydda civila i Syrien

Kriget i Syrien rullar på med till synes oförminskad styrka. Människor tvingas på flykt, de ser ingen framtid i ett totalt sönderbombat land – om de nu överlever länge nog för att ens hinna tänka på en framtid.Att situationen är ohållbar håller nog alla med om, men så snart diskussionen kommer in på att göra något tar det stopp.

Sydsvenskan - 04 apr 17 kl. 11:31

Omvärlden fördömer kemvapenattack i Syrien

Minst 58 människor – flera av dem barn – har dödats i en giftgasattack i Syrien. Därefter bombades även ett sjukhus där de skadade vårdas. Nu fördömer omvärlden attacken, som EU i första hand tillskriver den syriska regimen.

GöteborgsPosten - 04 apr 17 kl. 15:15

Omvärlden fördömer kemvapenattack i Syrien

Minst 58 människor – flera av dem barn – har dödats i en giftgasattack i Syrien. Därefter bombades även ett sjukhus där de skadade vårdas. Nu fördömer omvärlden attacken, som EU i första hand tillskriver den syriska regimen..

SvD - 04 apr 17 kl. 15:29

Omvärlden fördömer kemvapenattack i Syrien

Minst 58 människor – flera av dem barn – har dödats i en giftgasattack i Syrien. Därefter bombades även ett sjukhus där de skadade vårdas. Nu fördömer omvärlden attacken, som EU i första hand tillskriver den syriska regimen..

SR - 26 jun 15 kl. 19:57

Omvärlden fördömer "barbari"

Tunisiens president Beji Caid Essebsi vädjar nu omvärlden om hjälp i kampen mot jihadisterna. Många av världens ledare fördömer samtidigt attackerna i Frankrike, Tunisien och Kuwait..

UNT - 12 feb 13 kl. 08:19

Omvärlden fördömer Nordkoreas kärnvapenprov

Nordkorea har framgångsrikt genomfört ett underjordiskt kärnvapenprov, uppger den statliga nyhetsbyrån KCNA. Provsprängningen, som är landets tredje, utfördes på ett "säkert och perfekt" sätt. Händelsen fördöms kraftigt av omvärlden.

Aftonbladet - 08 jan 20 kl. 11:00

Omvärlden fördömer Irans missilattack

▸ Irans attack mot militärbaser i Irak får kritik från omvärlden och har lett till varningar om fortsatt eskalering av….

Fler nyheter från BT

BT - 25 jun 20 kl. 10:42

"Vodkaflaskan var min bästa vän"

BT - 25 jun 20 kl. 10:53

Boel Ulfsdotter: Jane Austens kostymdrama tröstar i oroliga tider

Det är något förtröstansfullt med kostymdramer i oroliga tider. .

BT - 25 jun 20 kl. 10:55

Bok förutspår framtiden efter corona

Coronapandemin vände livet upp och ned för människor över hela världen. Men framtiden behöver inte vara mörk, menar frilansjournalisten Christian von Essen. I en ny bok lyfter han visioner för en bättre värld efter viruset..

BT - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

BT - 25 jun 20 kl. 10:21

”Jag tror inte att det blir något av det här i Borås”

Borås stad tror inte längre att det blir någon uthyrning av elsparkcyklar i Borås. ”Vi har inte hört ett ljud från Voi sedan i höstas”, säger tekniska förvaltningens Jan-Åke Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.