HBL > Finland

Friday, 05 March, 14:52

HBL - 20 jan 14 kl. 04:00

"Vi planerar en skola vi inte vill ha"Budget, tidtabell och pedagogiska krav går inte ihop när Sibbo ska inhysa en svensk och en finsk högstadieskola under samma tak. – Jag känner mig lurad, säger rektorn för Kungsvägens skola.Nickby hjärta heter det skolcenter som planeras i norra Sibbo. Även om bygget inte påbörjats än blir det snart trångt om saligheten. Det säger Annu Helling, rektor för Kungsvägens skola som ska flytta in under samma tak som Sipoonjoen koulu.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Sibbo, Kungsvägens, Annu Helling, Sipoonjoen, Helling, Identiteten, Sent, Ilari Myllyvirta, Sipoon Sanomat, Myllyvirta, Liljeström, SFP, Annu Hellings, Liisa Juga

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi planeraren , skolavi inte vill ha
YLE - 27 maj 14 kl. 13:49

Bergöborna planerar skola och äldreboende

Bergö öråd ska ansvara för arkitektplaneringen av det nya bygget av skola och äldreboende på Bergö. Det föreslår kommunstyrelsen i Malax. Den gamla skolbyggnaden är fuktskadad och eleverna har vistats i tillfälliga utrymmen sedan läsårets början.

YLE - 16 okt 16 kl. 15:42

Förslag: Stenhuset rivs och Kyrkfjärdens skola i Ingå förstoras

Hela Kyrkfjärdens skola är i behov av renovering, säger Ingås kommundirektör Jarl Boström. Det så kallade stenhuset intill skolan kommer antagligen att rivas och Kyrkfjärden kan få en tillbyggnad med elevvård, förskola och flera klassrum. Riv allt och bygg nytt, säger rektor Rigmor Andersson.

YLE - 16 jun 17 kl. 17:12

Nybygge för Kyrkfjärdens skola skulle kosta 12 miljoner euro

Det kostar tio miljoner eller mera att renovera och bygga till vid Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby. Det visar en färsk behovsutredning. En arkitekt har nu tillsammans med kommunens tjänstemän gått igenom de olika alternativen som finns för Kyrkfjärdens skola.

YLE - 17 nov 15 kl. 05:32

Svenskfinland kan få kristen skola

Landets första svenskspråkiga kristna skola kan grundas i Karleby. Församlingen Word of Faith planerar för en skola för minst 45 elever. Målet är att starta Davids skolan redan nästa höst.

YLE - 26 mar 17 kl. 16:03

Eleverna i Iniö skola trivs i tillfälliga utrymmen - "Det har varit kul här"

För en tid sedan flyttade eleverna i Iniö skola tillfälligt till allaktivitetshuset Snäckan, som ligger bredvid skolan. Skolan flyttade till Snäckan eftersom vattenskadorna i skolhuset var mer omfattande än väntat. Totalt har Iniö skola 13 elever i årskurserna 1 till 9.

YLE - 16 maj 16 kl. 21:56

Jurist: Gåvobrev gör att Billnäs skola bör fortsätta

År 1945 gav Fiskars Ab Billnäs skola i gåva åt dåvarande Pojo kommun, nuvarande Raseborg, med kriteriet att den ska fortsätta som svensk skola. Därför måste skolan fortsätta i enlighet med gåvobrevet. Det sägs i det juridiska utlåtande som Billnäsföräldrar överlämnade till stadsstyrelsen på måndag kväll (16.

YLE - 22 maj 17 kl. 07:40

Västanfjärds skola tog historisk seger

I Stafettkarnevalen fick Åboland en seger. Västanfjärds skola vann gatustafetten för pojkar, i klassen för små skolor. I laget sprang André Lindroos, Linus Grönholm, Lucas Heinonen och Elias Lindblom.

YLE - 04 okt 16 kl. 08:01

Trångt i skolorna i norra Helsingfors - kan Helsinge skola i Vanda rädda läget?

I våras drabbade skolbarnsföräldrar och beslutsfattare samman då det södra skoldistriktet i Helsingfors skulle ritas om. Nu börjar arbetet med det norra distriktet. Problemet i norr är att antalet barn ökar samtidigt som det redan nu är stor brist på utrymmen.

YLE - 04 feb 15 kl. 04:48

Kamera ska hjälpa mot ofog i skola

Det har förekommit en del ofog vid Terjärv skola i Kronoby den senaste tiden. Nu planerar kommunen att installera en övervakningskamera. Ungdomar har tagit sig in i skolan nattetid och bland annat lekredskap och en bärbar dator har slagits sönder.

YLE - 23 feb 17 kl. 14:32

Gammalt stockhus i Ingå kan bli skola i höst

Kyrkfjärdens skola i Ingå har blivit trång. Alla barnen ryms inte i höst in i skolan. Ingå kommun planerar att ta i bruk det gamla biblioteket Wilhelmsdal som klassrum för de äldre barnen.

Dalarnas tidningar - 29 apr 15 kl. 20:46

Planerar för ännu större skola i Marnäs

– Nu planerar vi för en skola med plats för 350 elever och det är en förändring mot tidigare, förklarar Jonas Fors, tillförordnad förvaltningschef vid social- och utbildning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.