BT > Utrikes

Monday, 22 January, 11:32

BT - 19 jan 14 kl. 09:38

Storbrand rasar i Norge: "Vi har inte kontroll"
Flera hundra människor har evakuerats, sedan en storbrand brutit ut i Lærdal i Norge.
– Det bor omkring 300 människor i centrum. Vi uppmanar alla att evakuera, säger Jørn Lasse Refsnes vid Sogn og Fjordane politidistrikt.
Enligt nrk.no hotar branden hela bebyggelsen i Lærdalsøyri, som består gamla trähus.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Norge, Lærdal, Jørn Lasse Refsnes, Sogn, Fjordane, Lærdalsøyri, Geir Solheim, Unescos, Jan Gunnar Holvik, Dagbladet, Ingrid Forthun Partenyi, Florø, Erik Willasen, Sør-Norge, NTB, NRK, Odd Arne Solvåg, Fjordanes

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbrand, rasari , NorgeVi har inte , kontroll
SR - 03 jan 15 kl. 07:23

Storbrand rasar i Australien

En brand som rasar utom kontroll i Adelaide Hills, nordöst om storstaden Adelaide, kan bli den värsta i delstaten South Australia sedan 1983 då över 70 människor omkom. Fem hus har slukats av lågorna, och många fler är i farozonen eftersom vindhastigheterna tros öka..

UNT - 07 nov 14 kl. 07:35

Storbrand rasar på bilskrot

En storbrand rasar på en bilskrot i Karstorp, söder om Norrköping..

SvD - 07 nov 14 kl. 07:35

Storbrand rasar på bilskrot

En storbrand rasar på en bilskrot i Karstorp, söder om Norrköping. Räddningstjänsten kämpar för att hålla den i schack..

BT - 07 nov 14 kl. 07:35

Storbrand rasar på bilskrot

En storbrand rasar på en bilskrot i Karstorp, söder om Norrköping. Räddningstjänsten kämpar för att hålla den i schack. - Vi såg tidigt att vi inte kunde rädda den stora byggnaden på 30 000 kvadratmeter.

Sydsvenskan - 07 nov 14 kl. 08:12

Storbrand rasar på bilskrot

En storbrand rasar på en bilskrot i Karstorp, söder om Norrköping. Räddningstjänsten kämpar för att hålla den i schack. Dessutom har flera gasflaskor exploderat i fastigheten.

SN - 07 nov 14 kl. 05:35

TV: Storbrand rasar på bilskrot

En storbrand rasar på en bilskrot i Karstorp, söder om Norrköping. Räddningstjänsten kämpar för att hålla den i schack..

GT - 20 dec 15 kl. 19:28

Storbrand rasar i gammal fritidslokal

En storbrand rasar i en gammal fritidslokal i Hjällbo i östra Göteborg. – Vi håller på med invändig och utvändig släckning, det har gått upp i taket, säger Mats Gärnsmark, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten. Det ska inte ha varit någon kvar i bygganden..

SR - 31 dec 15 kl. 19:00

Storbrand rasar i skyskrapa i Dubai

En storbrand rasar just nu i en skyskrapa i Dubai. Byggnaden är ett hotell och lågorna sträcker sig 20 våningar upp, rapporterar AP..

BT - 01 maj 16 kl. 21:09

Storbrand rasar i flerfamiljshus

En storbrand rasar just nu i ett flerfamiljshus i Huskvarna..

Expressen - 30 nov 16 kl. 09:19

Storbrand rasar på industri

En storbrand rasar just nu i en industri i Anderstorp utanför Gislaved.Det är cirka 200 kubikmeter industriavfall som brinner, skriver Värnamo nyheter..

Fler nyheter från BT

BT - 8 timmar sedan

Bomb dödade tre i Thailand

Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand. Enligt regeringens säkerhetsstyrka i regionen hade bomben placerats i en motorcykel som ställdes bredvid en marknadsvagn.(TT).

BT - 10 timmar sedan

Abbas ber EU erkänna Palestina

Palestiniernas ledare Mahmud Abbas kommer att be EU om att officiellt erkänna en palestinsk stat när han möter de europeiska utrikesministrarna, uppger den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki. Abbas möter EU:s utrikeschef Federica Mogherini och de 28 utrikesministrarna under måndagen.(TT).

BT - 14 timmar sedan

Spektakulära dåd blottlägger styrets svaghet

Extremisters återkommande attacker mot västerländska mål och massmord på civila i Afghanistan har ett tydligt syfte. Med de uppmärksammade angreppen kan terrororganisationerna visa att regeringen inte har full kontroll.(TT).

BT - 14 timmar sedan

Guvernör lovar återöppna Frihetsgudinnan

En effekt av att USA knuffats över budgetsupet är att nationalmonumentet Frihetsgudinnan på Ellis Island i New York har hållits stängd för besökare sedan i lördags då delar av statsapparaten bommade igen.(TT).

BT - 16 timmar sedan

Spanien vill att Puigdemont grips i Danmark

Kataloniens avsatte regionpresident Carles Puigdemont reser till Danmark på måndag för att delta i en debatt på Köpenhamns universitet. På tisdag ska Puigdemont träffa politiker från folketinget.(TT).

BT - 17 timmar sedan

FLASH:Mer än 30 döda i attack

Över 30 personer har dödats i gårdagens hotellattack i Kabul, uppger afghanska säkerhetskällor, enligt Reuters.(TT).

BT - 20 timmar sedan

Storpolitik och kohandel bakom offensiv

Kraftigt försämrade relationer med USA och någon slags uppgörelse med Ryssland är bidragande orsaker till att Turkiet går in i Afrin i Syrien, bedömer Turkietkännaren Paul Levin. - Det kommer inte att bli någon dans på rosor, säger han.(TT).

BT - 21 timmar sedan

de Gaulles avtal med Tyskland ska förnyas

Det är dags att förnya vänskapen Frankrike-Tyskland. Det 55 år gamla Élysée-fördraget ska dammas av och uppdateras, meddelar president Emmanuel Macron och förbundskansler Angela Merkel. Vänskapsavtalet skrevs under av de dåvarande ledarna Charles de Gaulle och Konrad Adenauer i januari 1963.

BT - 22 timmar sedan

Tusentals greker demonstrerar för namnrätt

Tiotusentals greker demonstrerar i Thessaloniki för Greklands rätt till namnet Makedonien. På plakat står "Det finns bara ett Makedonien, och det ligger i Grekland".(TT).

BT - 23 timmar sedan

Många döda i brand i Indien

Minst 17 personer har omkommit i samband med en kraftig brand i Delhi i Indien. Branden startade i ett industriområde i norra utkanten av staden i en byggnad där det lagras fyrverkerier. De omkomna uppges ha arbetat på platsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.