BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 11:46

BT - 16 jan 14 kl. 19:45

Klart: Bygg kongresshus i Borås
Kongresshuset blir av. Det står klart efter kvällens kommunfullmäktigemöte.
Politikerna var rörade överens. Ulf Olsson (S), Morgan Hjalmarsson (FP) och Björn Bergquist (M) var några av dem som talade om de positiva effekterna av ett kongresshus.
– Det är ett väl genomarbetat och fantastiskt förslag.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Olsson, Hjalmarsson, Björn Bergquist, Bergquist, Astern, Pulsen, Viskan, Folkets, AB, Kårhuset, Ibab, Borås AB

Dela artikeln

254 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Bygg, kongresshusi , Borås
BT - 12 dec 13 kl. 10:01

Låt världens bästa mötas i Borås

Borås är en stad som växer, med stark entreprenörsanda och med många nationellt viktiga verksamheter inom forskning, provning, textil och avfall. Alla dessa ovan nämnda verksamheter har möten. Dessa ska dock inte förväxlas med det möte ett företag har med sina medarbetare.

BT - 09 feb 14 kl. 07:38

Generationskriget om Borås

Kongresshusstriden i Borås är inte över. Det så kallade ”nätverket mot kongresshuset” skramlar med vapnen och ska via en namninsamling på bred front försöka få till en folkomröstning (BT 4/2). Men handlar verkligen striden om kongresshuset?

BT - 20 dec 14 kl. 08:40

Borås behöver inget kongresshus

Debattartikeln som lovordade kongresshuset och som var undertecknad av framstående näringslivspersoner i Borås är inte så konstig. Det man kan fundera på är, att de inser att motståndet mot kongresshuset blir större och större, så att de på nytt måste gå ut och lovorda projektet, skriver Wigar Bartholdson. Alla som bor i Borås har Borås bästa för ögonen.

BT - 21 jan 14 kl. 08:30

?Kommer att ifrågasättas långt utanför Borås?

Det var en nöjd segerherre, Ulf Olsson (S), som poserade i BT dagen efter kongresshusdebatten i fullmäktige. Han vann slaget men han förlorade freden eller friden. Det var en Pyrrusseger.

BT - 15 mar 14 kl. 09:45

Sunt förnuft talar för ett kongresshus

Som svar på Mats Svenssons undran över vad som fick mig att ändra uppfattning när det gäller ombyggnaden av Folkets Hus, kan jag ge ett enkelt svar. Det var sunt förnuft, när jag tagit del av de fakta som presenterades, skriver Ingvar Zachrisson (C). Jag håller med Mats Svensson om att vi behöver ett äventyrsbad i Borås, i synnerhet nu när Liseberg satsar på hotell och äventyrsbad för att kunna behålla sina besöksiffror.

BT - 13 dec 13 kl. 09:28

Har Borås råd att säga nej?

Risken för kommunen är, vågar jag påstå, större att avstå ett kongresshus än att bygga ett. 180 miljoner i ny omsättning bland Borås företag leder till cirka 150 nya helårsarbeten. Dessa personer kommer att betala in över tio miljoner i kommunalskatt – per år.

BT - 16 jan 14 kl. 08:39

Nästa steg i Borås imponerande resa

Under arbetet med kongresshuset har kommunstyrelsen övertygats om att den totala nyttan med råge överstiger Borås stads insats och därför är vi eniga i förslaget att bygga om kårhuset till kongresshus, skriver politikerna i kommunstyrelsen inför kvällens avgörande beslut. Borås har på 30 år gjort en imponerande färd från nästan renodlad industristad till kunskapscentrum av internationellt mått inom flera områden. Avfallshantering samt mode och textil nämns ofta.

BT - 12 sep 14 kl. 17:30

Kongresshus en dyr investering

Jag har alltid respekterat fullmäktiges beslut i skilda ärenden. Men jag har aldrig upplevt att en fullständigt enig fullmäktigeskara fattar beslut som kommer att kosta Borås skattebetalare 15–20 miljoner kronor varje år i minst 15–20 år. Borås stad har redan bundit upp sig för stora kostnader i Simonsland, Market Place, Textilmuseet och Orangeriet som nu byggs i Stadsparken.

BT - 28 sep 13 kl. 10:14

Bygge av kongresshus nära

Ytterligare ett steg mot ett nytt Kongresshus i Borås har tagits. Det kommunala bolaget IBAB som ska hålla i hela projektet anser att kalkylerna håller och säger därmed ja till bygget som beräknas kosta drygt 200 miljoner kronor. I januari i år togs ett principbeslut i kommunfullmäktige om ett nytt kongresscentrum i Borås.

BT - 29 nov 14 kl. 10:42

Vad visste väljarna i Borås?

I en debattartikel den 10 november meddelar Kerstin Hermansson (C) att hon vill fortsätta kämpa för att de äldre skall leva gott och med största möjliga frihet. Kommer det att krävas mer pengar för att uppnå målet? Pengar som kanske istället går till kongresshus, kanal på Västerlånggatan och glashus i Stadsparken.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Besöken inom psykiatrin har ökat

BT - 30 minuter sedan

Körde avloppsvatten i tankbil i två dygn: ”Ingen trevlig historia...”

I helgen jobbade kommunen härdigt med att hålla avloppsvattnet borta från Häggån – men när söndagens tunga regn kom gick det inte längre. – Vi tvingades att släppa ut avloppsvattnet under kontrollerade former, säger Magnus Palm, chef på teknik- och serviceförvaltningen..

BT - 30 minuter sedan

Viceminister avgår i protest mot Cummings

Douglas Ross, Storbritanniens biträdande Skottlandsminister, avgår. Beslutet är en protest mot hanteringen av stormen kring premiärminister Boris Johnsons närmaste rådgivare Dominic Cummings – som brutit mot landets virusrestriktioner..

BT - 30 minuter sedan

Lagrådet kritiserar regeringens glesbygdsskatt

Regeringen sviker en viktig princip för skattepolitiken i sitt förslag om lägre skatt för människor i 76 glest befolkade kommuner, anser Lagrådet. Skatteregler bör vara lika för alla, enligt Lagrådet..

BT - 15 minuter sedan

Karlsson och Northug i tv-utmaning

Den ena är mitt uppe i en framgångsrik karriär, den andra har nyligen avslutat sin. Nu ska skidstjärnorna Frida Karlsson och Petter Northug samarbeta – i tv-programmet "Vem kan slå Anja och Foppa"..

BT - 45 minuter sedan

Ockupationen av Danmark – utan hjältehistorier

I "De förbannade åren" berättar Anders Refn om en dansk familjs öde under Nazitysklands ockupation. Ämnet är fortfarande känsligt för många danskar och det tog honom 20 år att göra filmen..

BT - 45 minuter sedan

Holyfield öppnar för returmöte med Tyson

Det har spekulerats kring att boxningslegendarerna Mike Tyson och Evander Holyfield återigen ska mötas i ringen. Nu verkar mötet vara allt närmare att bli av..

BT - 1 timme sedan

Skottdåd i Värnamo: "Inte slumpartat"

Värnamo har drabbats av tre skottlossningar på kort tid. Om det finns ett samband med fjolårets våldsspiral är dock oklart, enligt polisen..

BT - 1 timme sedan

Dansens Hus satsar på livedans – för 50

Dansens Hus i Stockholm planerar att visa dansföreställningar live i höst – även om det bara blir för 50 personer. Svenskbaserade framträdanden gör att flera urpremiärer kan hållas..

BT - 45 minuter sedan

Hårt tryck på Sverige inför budgetstrid

Hur mycket? Och blir det lån eller bidrag? Och vem ska betala?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.