Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 23 June, 18:04

Västerbottens Folkblad - 13 jan 14 kl. 10:59

Försvaret vill stoppa vindkraftFörsvarsmakten motsätter sig planerna på ny vindkraft i Robertsfors kommun. Det står i konflikt med totalförsvarets intressen. Det handlar om planerade vindkraftverk vid Rata Storgrund. Försvarsmakten har analyserat förslaget och kommit till slutsatsen att vindkraftverk i hela närområdet för närvarande kan medföra stora störningar på de tekniska systemen. Det föreligger därmed uppenbar risk för att en etablering enligt förslaget [...
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Robertsfors,  rata storgrund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretvill , stoppa, vindkraft
DN - 28 jul 11 kl. 00:23

Försvaret vill stoppa vindkraft

Försvarsmakten vill stoppa 40 av de 314 verk i den första etappen av det stora vindkraftsprojekt som drivs i Markbygden utanför Piteå, skriver Piteå-Tidningen..

UNT - 13 dec 11 kl. 11:02

Försvaret kan stoppa vindkraft

Försvaret kan stoppa planerna på höga vindkraftverk i Heby. Stora förhoppningar ställs sedan en tid till vindkraften då provmätningar visat att genomsnittsvindarna på nivån över 150 meter ovan markytan och därmed kommersiellt lönsamma..

GöteborgsPosten - 01 apr 15 kl. 15:31

Alliansen vill stoppa vindkraft i Hake Fjord

Alliansen i Göteborg vill stoppa planerna för vindkraftverk i Hake fjord..

Expressen - 01 apr 18 kl. 17:19

Nu kan Säpo och försvaret stoppa upphandlingar

Säkerhetspolisen ville att Transportstyrelsen skulle stoppa outsourcingen av sin IT-drift, men fick inget gehör. Från och med nu har både Säkerhetspolisen och Försvarsmakten vetorätt vid upphandlingar som omfattar hemliga uppgifter. – Det blir helt klart vem det är som har sista ordet, säger justitieminister Morgan Johansson, S.

DI - 10 nov 17 kl. 19:30

Debatt: Kommunalt veto stoppar vindkraft

Kommunernas oinskränkta rätt att stoppa vindkraft används ofta mot projekt som tidigare har välkomnats och där tiotals miljoner kan ha investerats i förberedelser. Därför välkomnar vi Energimyndighetens och Naturvårdsverkets förslag att ta bort det kritiserade kommunvetot, skriver företrädare för skogsindustrin..

DalaDemokraten - 27 nov 17 kl. 05:50

Debatt: Kommunvetot mot vindkraft hotar en robust och hållbar elförsörjning

Kommunernas oinskränkta rätt att stoppa vindkraft används ofta mot projekt som tidigare har välkomnats och där tiotals miljoner kan ha investerats i förberedelser. För oss inom skogsindustrin är in....

Sydöstran - 26 jun 13 kl. 09:11

Försvaret stoppar vindkraft

NT - 23 jan 16 kl. 12:10

Nej från försvaret stoppar vindkraft

Försvarsmakten motsätter sig etablering av en vindkraftspark i Ljusfallshammar..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 16 kl. 15:55

Försvaret ger vindkraft okej

Corren - 04 feb 11 kl. 20:55

Försvarsmakten vill stoppa vindkraft

Försvarsmakten har överklagat Mjölby kommuns beslut att tillåta vindkraftverk i Haddestad och Skeby/Östad. Överklagandet av bygglovet kom för sent. Överklagandet av miljöprövningen kom i tid men väcker frågor..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Miljonstöd till sportfiske

Nu görs en storsatsning på sportfisket i länet – beviljas drygt två miljoner kronor i projektstöd för att kunna skapa fiskefestivaler, utveckla produkter och marknadsföra sportfisket internationellt. I augusti i fjol var det premiär för gäddfisketävlingen Lapland Pike, som hölls i dagarna två i Lycksele. Nu har Lapland Pike-gäddfisketuristisk utveckling i Västerbottens inland beviljats projektpengar […].

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Bildspel: Midnattsolcupen dag två på Sibirien

Bildspel från dag två av Midnattsolcupen från Sibirien raceway i Övre Lövliden, Vilhelmina..

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Exlövet lämnar Vännäs HC

Vännäs HC tappar Joakim Törnqvist till Tyringe SoSS. Björklövenprodukten, som gjorde 26 hockeyallsvenska matcher och 30 division I-matcher i Löven, har sedan han lämnade Umeåklubben efter säsongen 2010/11 spelat en säsong i just Tyringe, samt i Tegs SK, Kiruna IF, Boden HF och nu senast i Vännäs HC. I vintras stod den 28-årige forwarden för […].

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Ingen Skellefteå AIK-spelare i första rundan

Varken Skellefteå AIK, Modo eller Timrå fick en spelare vald i NHL-draftens första runda. Däremot valdes två från Luleå. Skellefteå AIK-spelarna Jonatan Berggren och Albin Eriksson fanns på plats i Dallas när NHL-draftens första runda avverkades natten mot midsommardagen.

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

Vingligt firande i Västerbotten

Vingliga färder och vingliga personer. Polisen berättar om midsommarnattens händelser i länet. Firandet, som var blött på många håll, beskrivs som förhållandevis lugnt.

Västerbottens Folkblad - 11 timmar sedan

Stort pådrag efter simmare

En omfattande räddningsinsats påbörjades natten mot midsommardagen i havet söder om Umeå. Klockan 01.20 larmade Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC, ut styrkor från Sjöräddningssällskapet, Sjöfartsverkets räddningshelikopter, Kustbevakningen och den kommunala räddningstjänsten.

Västerbottens Folkblad - 16 timmar sedan

Larm om drunkning i Sjöbotten

Vid 00.40-tiden natten mot lördagen kom det in larm om en befarad drunkningsolycka vid Sjöbotten söder om Skellefteå. En gäst hade försvunnit och man befarade att denne hade hamnat i vattnet.

Västerbottens Folkblad - 18 timmar sedan

Grusväg har rasat

SOS har fått in ett larm om ett skred på en grusväg – räddningstjänst på väg till platsen. Klockan 22.48 fick SOS in larmet om att en mindre grusväg i Kojmyrkullen i Dajkanvik, Dikanäs, Vilhelmina ska ha rasat.

Västerbottens Folkblad - 19 timmar sedan

Man skadad i fyrhjulingsolycka

En man välte med fyrhjulingen och hamnade under fordonet. Ambulans, räddningstjänst och polis har kallats till platsen. Vid 22-tiden fick SOS in ett larm om en trafikolycka med ett mindre fordon vid Lillåbacka i Burtäsk, Skellefteå.

Västerbottens Folkblad - 20 timmar sedan

Fallolycka i fjällen

En man förs med ambulanshelikopter till sjukhuset – ”han klagade på ont i axeln och bakhuvudet” Klockan 18.36 fick polisen in ett larm om en fallolycka i Kopparberg i Storuman. En man i 50-årsåldern hade fallit från ett loft i en fjällstuga och slagit i bakhuvudet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.