Nyteknik > Teknik

Tuesday, 18 February, 17:52

Nyteknik - 09 jan 14 kl. 14:25

Nya stambanor ska snabbutredasTrafikverket ska utreda nya stambanor för snabbtåg på sträckorna mellan Stockholm och Göteborg /Malmö. Rapporten ska vara klar den sista februari..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Stockholm, Göteborg

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya stambanorska , snabbutredas
SN - 10 feb 11 kl. 12:14

Arbetspendlingen ska snabbutredas

Regeringen vill visa att bland annat Nyköpingspendlarnas protester har uppmärksammats. Nu ska arbetspendlingen runt Stor-Stockholm snabbutredas. Regeringen vill veta mer för att kunna ta krafttag..

Länstidningen i Jämtland - 22 sep 17 kl. 15:28

Fler nattisplatser ska snabbutredas

Frågan om fler nattöppna förskoleplatser ska nu snabbutredas av kommunen.
Det blev beslutet från Östersunds kommunfullmäktige.
– Huvudsaken är att det kommer fram fler platser, säger oppositionsrådet Pär Jönsson (M)..

NT - 20 jan 20 kl. 17:00

Förslag om ny skola ska snabbutredas

Möjligheterna att bygga en skola i Brobyområdet ska snabbutredas..

Sydsvenskan - 04 mar 14 kl. 05:30

Våga satsa på nya stambanor

Förslaget om nya stambanor för snabbtåg måste utredas ytterligare. Men ett sådant projekt kräver också politiskt mod..

BT - 06 aug 14 kl. 08:18

Nya stambanor ? inte extremtåg

Replik. Svar till Rolf Ohlon, BT 3/8. Rolf Ohlon skriver i BT om Höghastighetståg, i artikeln nämner han också regeringens initiativ i Almedalen om Sverigebygget.

SvD - 29 maj 15 kl. 15:15

S: Nya stambanor är statens ansvar

I huvudsak ska nya stambanor finansieras genom staten, och medfinansiering ska styras utifrån nationella behov på samhällsekonomiskt rationell grund. Medfinansiering får inte innebära att en kommun eller annan ”köper sig förbi i kön”, skriver infrastrukturminister Anna Johansson (S)..

SvD - 02 mar 16 kl. 07:30

Ministrar: Sverige behöver nya stambanor

Det behövs bättre järnvägskommunikationer mellan Sveriges tre storstäder. Nu driver regeringen på för ett bättre beslutsunderlag om nya stambanor, skriver ministrarna Åsa Romson (MP) och Anna Johansson (S) samt Karin Svensson Smith (MP) och Pia Nilsson (S), trafikutskottet..

Regeringen - 09 mar 16 kl. 16:05

Ministrar: Sverige behöver nya stambanor

Debattartikel, Svenska Dagbladet, 9 mars Det behövs bättre järnvägskommunikationer mellan Sveriges tre storstäder. Nu driver regeringen på för ett bättre beslutsunderlag om nya stambanor, skriver ministrarna Åsa Romson och Anna Johansson samt Karin Svensson Smith och Pia Nilsson, trafikutskottet..

Expressen - 01 aug 16 kl. 09:42

Bygg ut tågtrafiken med nya stambanor

Nya stambanor är en grundbult för det gröna samhällsbygget i hela landet. Det är en utmärkt kombination av klimat- och samhällsbyggnadspolitik, skriver Karin Svensson Smith, Stefan Nilsson och Roger Bydler (MP)..

UT - 02 okt 17 kl. 17:46

”Det står och väger om nya stambanor”

Moderaternas partistyrelse föreslår sin arbetsstämma nästa vecka att skrota planerna på nya stambanor. Västsvenska Handelskammaren satsar nu på intensiv lobbying för att få ombuden att avvisa propositionen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Soldrivna jättedrönaren lyckades med jungfrufärden

Prismatic och BAE Systems har genomfört den första lyckade testflygningen med den soldrivna jättedrönaren Phasa-35. Tanken är att den ska kunna vara i luften ett helt år i sträck..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Vintermörkret påverkar ditt jobb negativt

Årets mörka vinter har haft en effekt på jobbprestationerna, visar en Sifo-undersökning..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Uppgifter: Tesla överväger koboltfria batterier i kinesiska bilar

Tesla för diskussioner med batteritillverkaren CATL om köp av koboltfria batterier av typen litiumjärnfosfat, enligt Reuters. Kemin används annars främst i elbussar eftersom energitätheten är relativt låg..

Nyteknik - 3 timmar sedan

T-Rex äldre kusin ”Liemannen” hittad i Kanada

En ny äldre kusin till den världskända Tyrannosaurus rex har hittats av i Kanada, den senaste av släktet att ha hittats på 50 år..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Rösta nej till lagen som tillåter polisen att hacka telefoner”

DEBATT. Polisen måste kunna göra sitt jobb men lagförslaget om hemlig dataavläsning innehåller tyvärr för många brister. Kräv att säkerhetsluckorna som Polisen använder vid intrång rapporteras i efterhand och att avlyssning endast är tillåtet av brottsmisstänkta, skriver Katarina Stensson, Piratpartiet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

V vill förhandla energi med regeringen: ”Förnybart konkurrerar ut kärnkraften”

Vänsterpartiet erbjuder sig att bli stödben åt regeringen i energiöverenskommelsen, efter Moderaternas och Kristdemokraternas avhopp. Men partiet ställer flera villkor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

V vill förhandla energi med regeringen: ”Förnybara konkurrerar ut kärnkraften”

Vänsterpartiet erbjuder sig att bli stödben åt regeringen i energiöverenskommelsen, efter Moderaternas och Kristdemokraternas avhopp. Men Vänsterpartiet ställer flera villkor..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Lika farligt att cykla som åka elscooter

Risken att råka ut för en trafikolycka med dödlig utgång är lika stor på en elsparkcykel som på en cykel, enligt en ny internationell rapport från OECD International Transport Forum (ITF)..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Hollywood får USA:s första eldrivna brandbil

Österrikiska Rosenbauer ska leverera Nordamerikas första eldrivna brandbil, till Hollywood. 100 kWh förväntas räcka för två timmars utryckning..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Vikbara skärmar? Nä, TCL visar upp en helt annan lösning

En jätteskärm inbygg i telefonen tycks vara framtiden enligt mobiltillverkarna. Hittills har vikbara lösningar varit tekniken att luta sig mot. Men nu kommer uppstickaren TCL med en ny tanke.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.