BT > Utrikes

Friday, 15 February, 20:22

BT - 04 jan 14 kl. 13:47

Krigshjälten som blev regimkritikerHan är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.
Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor. Vad skulle du göra?Paul Rusesabagina gjorde det många önskar att de skulle göra - och öppnade hotellgrindarna för hundratals hutuer och tutsier.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hotel Rwanda, Paul Rusesabagina, Sverige20, Sverigebesök, Rwanda, Paul Kagame, Sverige, Kongo-Kinshasa, FN, Terry George, Hotel, Milles Collines, Paul Rusesabaginas, Rusesabagina, Kongo, Hotel Rwandas, Belgien, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigshjältensom blev , regimkritiker
Helsingborgs Dagblad - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

Sydsvenskan - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

SVT - 24 maj 17 kl. 11:00

Se första filmen någonsin på svenska krigshjälten

En unik film med diplomaten Raoul Wallenberg har upptäcks i SVT:s arkiv. Raoul Wallenbergs famlij har bekräftat att den är autentisk, och därmed kan den svenska krigshjälten ses på film för första gången någonsin. Se de historiska bilderna i klippet ovan..

GöteborgsPosten - 21 okt 18 kl. 14:16

Norske krigshjälten Joachim Rønneberg är död

Den norske krigshjälten Joachim Rønneberg dog i natt, rapporterar norska medier. För svenskarna är han mest känd som ledaren för Kompani Linge som låg bakom sabotaget av den norska tungvattensfabriken i Vemork i Rjukan..

Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.
Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 14 kl. 13:48

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994. Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

UNT - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

SvD - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994..

Expressen - 16 maj 15 kl. 21:30

Krigshjälten som stoppade tyskarna

Anders Lassen beskrivs som Danmarks störste krigshjälte genom tiderna. Han var med i en hemlig styrka som bland annat dödade och kidnappade tyska soldater under andra världskriget. I nya brittiska boken "Churchills hemliga krigare" skildras de okonventionella soldaternas operationer och hur de från torpedbåtar och små fartyg gjorde sina räder, skriver Ekstrabladet..

Expressen - 02 maj 16 kl. 18:23

Svenske krigshjälten Jan Danielsen är död

En svensk krigshjälte är död. Jan Danielsen kämpade som frivillig mot både Hitler och Stalin under andra världskriget. Han blev 98 år..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

66 döda hittade i centrala Nigeria

66 döda kroppar har upptäckts av polis i centrala Nigeria. Kvarlevorna hittades i delstaten Kaduna, sydöst om delstatshuvudstaden med samma namn. Lokala myndighetsföreträdare säger att personerna dödats i attacker av kriminella, utan att utveckla saken ytterligare.

BT - 2 timmar sedan

Francos familj pressas att hitta gravplats

Francisco Francos familj får 15 dagar på sig att hitta en ny gravplats för den spanske diktatorn, uppger landets justitieminister Dolores Delgado. Om de anhöriga inte hör av sig eller blir överens kommer regeringen att utse en gravplats.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Liberal domare åter på plats i USA:s HD

Domaren Ruth Bader Ginsburg är åter på plats i USA:s mäktiga högsta domstol. Under januari har hon inte har kunnat delta fysiskt i domstolens möten, på grund av den canceroperation hon genomgick före jul.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Trumps nödläge kan bli fråga för HD

USA:s president Donald Trump spelar ett högt politiskt spel när han utlyser nödläge vid mexikanska gränsen - trots kritik, även från partikamrater i kongressen. Nödläget kommer att skapa kraftiga protester, spår USA-kännaren Dag Blanck. Sannolikt kommer Trumps beslut att prövas av Högsta domstolen.

BT - 3 timmar sedan

Krångligt att stoppa Trumps murkupp

President Donald Trump utlyser ett nödläge för att gå runt USA:s kongress och kunna bygga sin utlovade gränsmur mot Mexiko. Men kan han verkligen göra det? Och vad kan hans politiska motståndare göra för att stoppa planerna?

BT - 3 timmar sedan

FLASH:Nödläge vid USA:s gräns

USA:s president Donald Trump säger att han ska utlysa nödläge vid landets södra gräns, uppger han vid en pressträff.(TT).

BT - 6 timmar sedan

Misstänkta gripna efter dammkatastrof

Brasiliansk polis har frihetsberövat åtta anställda vid gruvbolaget Vale som en del i brottsutredningen efter den katastrofala dammolyckan i delstaten Minas Gerais. De åtta misstänkta hade ansvar för säkerheten vid dammen som brast den 25 januari, enligt åklagarna.(TT).

BT - 6 timmar sedan

Nordkoreadelegation på väg mot Hanoi

En grupp nordkoreanska diplomater har anlänt till Peking på väg mot Vietnam och det planerade toppmötet mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Påvesändebud utreds för sexuella övergrepp

Vatikanens sändebud i Frankrike utreds för sexuella övergrepp. 74-årige Luigi Ventura står anklagad för att ha trakasserat en tjänsteman under en ceremoni i Paris stadshus i januari. Nu hanteras ärendet av franskt rättsväsende.

BT - 9 timmar sedan

Dement kvinna gick fel - vandrade till Kina

En thailändsk kvinna skulle hälsa på sin son - men gick aningen för långt. 59-åringen rapporterades saknad för åtta månader sedan. Hon lämnade sitt hem i den thailändska provinsen Chiang Rai, nära gränsen till Laos och Myanmar, för att hälsa på sin son i juni 2018.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.