BT > Utrikes

Tuesday, 16 October, 18:55

BT - 04 jan 14 kl. 13:47

Krigshjälten som blev regimkritikerHan är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.
Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor. Vad skulle du göra?Paul Rusesabagina gjorde det många önskar att de skulle göra - och öppnade hotellgrindarna för hundratals hutuer och tutsier.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hotel Rwanda, Paul Rusesabagina, Sverige20, Sverigebesök, Rwanda, Paul Kagame, Sverige, Kongo-Kinshasa, FN, Terry George, Hotel, Milles Collines, Paul Rusesabaginas, Rusesabagina, Kongo, Hotel Rwandas, Belgien, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigshjältensom blev , regimkritiker
Helsingborgs Dagblad - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

Sydsvenskan - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

SVT - 24 maj 17 kl. 11:00

Se första filmen någonsin på svenska krigshjälten

En unik film med diplomaten Raoul Wallenberg har upptäcks i SVT:s arkiv. Raoul Wallenbergs famlij har bekräftat att den är autentisk, och därmed kan den svenska krigshjälten ses på film för första gången någonsin. Se de historiska bilderna i klippet ovan..

Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.
Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 14 kl. 13:48

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994. Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

UNT - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

SvD - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994..

Expressen - 16 maj 15 kl. 21:30

Krigshjälten som stoppade tyskarna

Anders Lassen beskrivs som Danmarks störste krigshjälte genom tiderna. Han var med i en hemlig styrka som bland annat dödade och kidnappade tyska soldater under andra världskriget. I nya brittiska boken "Churchills hemliga krigare" skildras de okonventionella soldaternas operationer och hur de från torpedbåtar och små fartyg gjorde sina räder, skriver Ekstrabladet..

Expressen - 02 maj 16 kl. 18:23

Svenske krigshjälten Jan Danielsen är död

En svensk krigshjälte är död. Jan Danielsen kämpade som frivillig mot både Hitler och Stalin under andra världskriget. Han blev 98 år..

Sydsvenskan - 26 aug 18 kl. 07:54

Politikern och krigshjälten som gick sin egen väg

Han var en av de starkaste profilerna i USA:s senat – och även presidentkandidat och krigshjälte. På senare år blev Arizonapolitikern John McCain en alltmer oberoende republikansk röst i ett polariserat Washington DC. McCain var en av få republikaner so.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Släkting: Sentsov kanske inte överlever

Den ukrainske filmregissören Oleg Sentsov som är fängslad i Ryssland och som nyligen avslutade sin hungerstrejk efter 145 dagar, är så illa däran att han kanske inte överlever, säger Sentovs kusin Natalya Kaplan.(TT).

BT - 7 timmar sedan

Kvinna hittad död på Ålandsfärja

En finländsk kvinna har hittats död i en hytt på Tallink Siljas passagerarfartyg Baltic Princess, som trafikerar rutten Stockholm-Åbo, rapporterar Ilta-Sanomat. Polisen utreder fallet och förhör en man i 30-årsåldern som reste tillsammans med kvinnan.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Övergrepp och mobbning i brittiska underhuset

En djupt rotad kultur av sexuella övergrepp, trakasserier och mobbning i det brittiska underhuset avslöjas i en ny rapport, skriver New York Times.(TT).

BT - 11 timmar sedan

Detta vet vi om Khashoggis försvinnande

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har inte setts till sedan han klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober. Riyad vidhåller att han lämnade konsulatet samma dag medan turkiska företrädare menar att dissidenten mördats på konsulatet.(TT).

BT - 12 timmar sedan

Skottfri helg i New York

New York upplevde en ovanligt tyst helg. Inte en enda rapport om skottlossning eller mord ägde rum, vilket är första gången på 25 år, uppger polisen. - Det är första gången på decennier och något som inte bara NYPD (New Yorks poliskår), utan alla New York-bor kan vara stolta över, säger James O'Neill vid polisen.

BT - 15 timmar sedan

Trump vinner första seger mot Stormy Daniels

Den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump. Daniels stämde Trump för ärekränkning, sedan han twittrat om henne.(TT).

BT - 16 timmar sedan

Nord- och Sydkorea kopplar ihop sig

Nord- och Sydkorea är överens om att börja koppla ihop vägar och järnvägar som varit stängda sedan Koreakriget, ytterligare ett steg i de förbättrade relationerna mellan länderna.(TT).

BT - 18 timmar sedan

Stift släpper lista med övergreppsanklagade

Det katolska ärkestiftet i amerikanska Washington DC släpper en lista med 31 namn på präster som anklagas för att ha begått övergrepp sedan 1948, rapporterar Washington Post. Anklagelserna beskrivs som trovärdiga.(TT).

BT - 21 timmar sedan

Rysk-ortodoxa kyrkan bryter med Konstantinopel

Den rysk-ortodoxa kyrkan klipper alla band till patriarkatet i Konstantinopel, sätet för ortodoxins främste andlige ledare i Istanbul. Detta i protest mot att Ukrainas ortodoxa kyrka ska erkännas som fristående.(TT).

BT - 21 timmar sedan

Jemens premiärminister får sparken

Jemens president Abd Rabbu Mansur Hadi har avskedat landets premiärminister Ahmed bin Daghr, rapporterar den statsliga nyhetsbyrån Saba och hänvisar till ett uttalande från presidentens kansli.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.