BT > Utrikes

Sunday, 16 December, 02:45

BT - 04 jan 14 kl. 13:47

Krigshjälten som blev regimkritikerHan är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.
Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor. Vad skulle du göra?Paul Rusesabagina gjorde det många önskar att de skulle göra - och öppnade hotellgrindarna för hundratals hutuer och tutsier.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hotel Rwanda, Paul Rusesabagina, Sverige20, Sverigebesök, Rwanda, Paul Kagame, Sverige, Kongo-Kinshasa, FN, Terry George, Hotel, Milles Collines, Paul Rusesabaginas, Rusesabagina, Kongo, Hotel Rwandas, Belgien, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigshjältensom blev , regimkritiker
Helsingborgs Dagblad - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

Sydsvenskan - 18 jul 15 kl. 22:44

Trump trampar på krigshjälten McCain

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att kanta sin politiska väg framåt med verbala brandfacklor och eldsvådor.I ett utspel på lördagen valde republikanen Trump att attackera senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain. Men affärsmannen Trump valde inte att ifrågasätta McCains politiska gärning.

SVT - 24 maj 17 kl. 11:00

Se första filmen någonsin på svenska krigshjälten

En unik film med diplomaten Raoul Wallenberg har upptäcks i SVT:s arkiv. Raoul Wallenbergs famlij har bekräftat att den är autentisk, och därmed kan den svenska krigshjälten ses på film för första gången någonsin. Se de historiska bilderna i klippet ovan..

GöteborgsPosten - 21 okt 18 kl. 14:16

Norske krigshjälten Joachim Rønneberg är död

Den norske krigshjälten Joachim Rønneberg dog i natt, rapporterar norska medier. För svenskarna är han mest känd som ledaren för Kompani Linge som låg bakom sabotaget av den norska tungvattensfabriken i Vemork i Rjukan..

Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker.
Tänk dig att du driver stans finaste hotell och lever ett gott liv när du inser att dina landsmän mördas i drivor.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 14 kl. 13:48

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994. Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

UNT - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994.Sedan dess har hotellchefen som räddade 1 200 människor undan döden blivit en av den rwandiska regimens starkaste kritiker..

SvD - 04 jan 14 kl. 13:45

Krigshjälten som blev regimkritiker

Han är mest känd som hjälten i filmen Hotel Rwanda, om folkmordet i hemlandet 1994..

Expressen - 16 maj 15 kl. 21:30

Krigshjälten som stoppade tyskarna

Anders Lassen beskrivs som Danmarks störste krigshjälte genom tiderna. Han var med i en hemlig styrka som bland annat dödade och kidnappade tyska soldater under andra världskriget. I nya brittiska boken "Churchills hemliga krigare" skildras de okonventionella soldaternas operationer och hur de från torpedbåtar och små fartyg gjorde sina räder, skriver Ekstrabladet..

Expressen - 02 maj 16 kl. 18:23

Svenske krigshjälten Jan Danielsen är död

En svensk krigshjälte är död. Jan Danielsen kämpade som frivillig mot både Hitler och Stalin under andra världskriget. Han blev 98 år..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Fyra saknas efter helikopterkrasch

Fyra människor befaras döda efter att en räddningshelikopter kraschat i ett bergigt område nära staden Porto i Portugal. Två piloter, en sjuksköterska och en läkare fanns ombord enligt public service-kanalen RTP och tidningen Correio da Manhã.(TT).

BT - 10 timmar sedan

Bankkonton frysta för expresident

Polisen på Maldiverna har fryst den tidigare presidenten Abdulla Yamins bankkonton. Sammanlagt finns tillgångar på 100 miljoner maldiviska rufiyaa på konton som spärrats, motsvarande nästan 60 miljoner svenska kronor.(TT).

BT - 12 timmar sedan

Över 4 400 år gammal gravkammare hittad

Egyptiska arkeologer har hittat en över 4 400 år gammal gravkammare för en kunglig överstepräst i ett pyramidkomplex i Sakkara söder om Kairo. - Den är exceptionellt väl bevarad, målad, med skulpturer på insidan, säger Khaled el-Enany, ansvarig minister för fornlämningar i landets regering.(TT).

BT - 13 timmar sedan

Flera döda i under protester i Kashmir

Sju civila dödades när indiska styrkor öppnade eld mot människor som deltog i protester i den omstridda regionen Kashmir, uppger polis och sjukvårdskällor. Protesterna utlöstes av en tidigare eldstrid där tre rebeller och en soldat dödades.(TT).

BT - 14 timmar sedan

Hunt: Möjligt att baxa igenom brexitavtalet

Det minst sagt skeptiska brittiska parlamentet kan komma att ställa sig bakom brexitavtalet, om bara EU bjuder till en aning. Det tror Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt.(TT).

BT - 19 timmar sedan

Elva döda efter att ha ätit ris i Indien

Elva människor har avlidit efter att ha ätit ris som troligen innehöll något sorts giftigt ämne vid en hinduisk tempelceremoni. - Elva människor har avlidit och 93 andra vårdas på sjukhus.(TT).

BT - Igår: 21:32

Tiotusentals på flykt i oroligt Niger

Våldet i västra Niger har tvingat fler än 52 000 människor på flykt sedan årsskiftet, skriver FN-organet UNHCR i ett pressmeddelande. "FN:s flyktingkommissariat blir alltmer bekymrat av det pågåendet våldet i gränsområdena till Mali och Burkina Faso", skriver UNHCR.(TT).

BT - Igår: 20:01

Erdogan och Trump överens om ökat samarbete

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och USA:s president Donald Trump har kommit överens om att de ska bli bättre på att samordna sina militära insatser i Syrien, enligt en källa inom den turkiska regeringen.(TT).

BT - Igår: 17:47

Samtal om framtida syrisk konstitution

I nästa vecka ska Staffan de Mistura, FN:s särskilde sändebud, hålla samtal i Genève med höga företrädare för Iran, Turkiet och Ryssland i syfte att försöka snickra ihop en kommitté som ska ta fram en ny konstitution för Syrien.(TT).

BT - Igår: 17:34

Nio års fängelse för övergrepp på flygplan

En indisk man döms till nio års fängelse för att ha utfört ett grovt sexuellt övergrepp på en kvinna på ett flygplan - samtidigt som hans fru satt bredvid. Händelsen inträffade på en nattflygning mellan Las Vegas och Detroit. Mannen ska ha förgripit sig på kvinnan, som satt sovande bredvid honom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.