SVT Debatt > Opinion

Thursday, 27 February, 12:17

SVT Debatt - 04 jan 14 kl. 06:00

Allas lika värde gäller också vita mänMÅNGFALD Vita, heterosexuella män utesluts från antirasistiska debatter på grund av sin hudfärg och sitt kön. De omfattas inte av Hets mot folkgrupp-lagen, trots att de utgör minoritet i delar av landet. Lika mycket tid och energi som vi lägger ner på att förklara för rasister och nazister att utländska folkgrupper präglas av en extrem mångfald och inte kan dras över en kam – lika mycket tid måste vi lägga ner på att förklara att denna mångfald också finns bland svenskar, skriver Christian Naccache. Alla människors lika värde, det känns så självklart när man läser det. Att vi förutsättningslöst ska behandla människor utifrån vilka de är och inte vilka attribut de innehar.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
MÅNGFALD Vita, Hets, Christian Naccache, Sverige, Svenskar, Orwelliskt, Nordeuropa, Nazismen, Nazi-Tyskland, Justitiekansler, JK Göran Lambertz, Trots, Justitia, Hör, Lidingö, Iranier, Somalier

Dela artikeln

661 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allas, lika, värde, gällerockså , vita, män
Jmini.se - 20 maj 16 kl. 18:29

Allas lika värde gäller

Brunos uttalande är en personlig åsikt som inte stöds av övriga i gruppen.Centerpartiet i Växjö stift gick till val 2013 på centern kyrkopolitiska program som är mycket tydligt när det gäller HBTQ-frågor.Centerpartiet tror på varje människas förm.....

FriaTider - 26 aug 18 kl. 16:22

"Allas lika värde" gäller bara för vissa

Sydsvenskan - 08 aug 14 kl. 05:30

”Allas lika värde är ingen självklarhet”

Nog är nog, alla ska känna trygghet! Vi blir bestörta över att upptäcka att Malmös synagoga åter blivit vandaliserad och att rabbin Shneur Kesselman fått saker kastade mot sig på väg till och från synagogan under helgen. Det värsta är att detta inte är första gången och, som situationen är, tyvärr inte den sista.

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 16:50

Allas lika värde i bild

Fram till den 3 april ställer fotoelever från Söderportgymnasiet, Christian 4-gymnasiet och Riksgymnasiet ut på Barbacka..

Västerbottens Folkblad - 12 jul 16 kl. 20:00

Partier inte bakom allas lika värde

I fredagens Folkbladet skriver Fredrik Saweståhl att staten inte ska ge bidrag eller använda skattemedel för att finansiera ”Organisationer, föreningar eller religiösa samfund som vägrar acceptera grundläggande mänskliga rättigheter och våra gemensamma värderingar”. Jag håller helt med honom, men jag undrar om han tänkt igenom vad hans uttalande medför i förlängningen? Det skulle nämligen innebära […].

BT - 03 jun 14 kl. 11:09

Kritiserad präst behåller uppdrag

Peter Artman (KD), präst i Vara, får behålla sina politiska uppdrag i Herrljunga kommun. I går kväll diskuterade distriktsstyrelsen i KD Västra Götaland Norra hans uttalanden i SVT:s Uppdrag Granskning och kom fram till att man ska föra diskussioner om hur man uttrycker sig i frågan. - En enig distriktsstyrelse ställer sig bakom en tydlig markering att partiprogrammets ord om allas lika värde gäller, säger distriktsordförande Peter Johansson.

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

Alingsås tidning - 14 sep 17 kl. 07:00

”Ett solidariskt samhälle och alla människors lika värde”

Dags för kyrkoval 2017! Varför skall man bry sig om detta val om man inte anser sig vara en troende kristen? Det är en fråga som många ställer sig.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 10:06

Om människors lika värde


Med anledning av den senaste tidens debatt om partiledaren för Sverigedemokraternas uttalanden i SVT 2 om sina upplevelser i barndomen och generaldirektören för Försäkringskassans uttalande angående detta och alla människors lika värde och att försäkringskassan jobbar utifrån detta. vill jag göra ett inlägg.Jag har själv varit sjukskriven sedan den 27 januari på grund av utmattning och stress, men inte erhållit en svensk enkrona från Försäkringskassan, medan i Kristianstadsbladet 7 mars gick att läsa att rättegång hållits för en person som låtsats vara sjuk, fått läkare med sig och lurat svenska folket på 4,7 miljoner kronor genom att erhålla bidrag av olika slag!

Barometern - 28 aug 14 kl. 08:44

Människors lika värde är utan tvekan viktigast

Världen brinner och människor flyr. Bomberna har fallit över sovande barn i FN:s skolor i Gaza. I Irak genomför terrororganisationen IS massakrer av kristna, minoriteter, kvinnor, ja, alla som inte passar in i deras förvridna världsbild.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 20 dec 19 kl. 08:34

Debattsidan Opinion och programmet Opinion Live har lagts ned

Sveriges Televisions debattsida Opinion och programmet Opinion live har nu lagts ned..

SVT Debatt - 19 dec 19 kl. 10:52

Nationalekonomen: ”Inga belägg för att privat arbetsförmedling är bättre än statlig”

”Den mest omdebatterade förändringen av arbetsförmedlingen har berört den ökade inriktning mot att privata aktörer tar hand om hela matchningen av arbetssökande och lediga jobb har inte stöd av forskarna”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 dec 19 kl. 13:50

Stressforskare: ”Oron för julstressen är överdriven”

”Vi tror att det kan finnas ett problem med att prata om “julstress”. Dels för att det kan skapa överdriven oro som i sig kan vara stressande, dels för att effekter av långvarig stress såsom utmattning, psykisk ohälsa och sömnproblem bör tas på större allvar och skiljas från den mer vardagliga, kortvariga stressen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 17 dec 19 kl. 12:58

Skatteåterbäringen: ”Fem tips på hur du stärker ditt ekonomiska självförtroende”

”Den bortglömda skatteåterbäringen är bara ett exempel bland många på hur stora belopp försummas genom passivitet. Som tur är är det aldrig för sent att lära sig något nytt. Fler kan få ut mer av sin ekonomi”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 dec 19 kl. 10:34

”Skyll inte på andra – ansvaret för otryggheten ligger på oss alla”

Neda Ameli, grundare av gruppen Uppsala gäris, upplever en större otrygghet nu än tidigare. – När jag var ung i min stad kunde jag gå ut vilken tid som helst och jag var verkligen inte rädd. Jag saknar den känslan, säger Neda Ameli..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 21:39

Borås upp i serietopp – bröt Luleås segervit

Innan kvällens toppmöte hade BC Luleå sju raka segrar. Men den segersviten bröt Borås då laget vann med 98–88 och övertog serieledningen..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 14:10

”Sverige tycker sig vara bra på jämställdhet – men i Finland händer det”

Finland har fått sin tredje kvinnliga statsminister i form av 34-åriga Sanna Marin. Samtidigt har Sverige aldrig haft en kvinnlig statsminister. – I Sverige tycker vi om att tycka att vi är bra på jämställdhet, säger journalisten Julia Wiraeus och tillägger att det är i Finland det händer..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 10:22

Lars El Hayek (S): ”Malou och Anders har inget att be om ursäkt för”

”Vi har en situation där skjutningar och sprängdåd är så vanligt att det inte längre förvånar. Samtidigt har vi unga förebilder som förhärligar livet som yrkeskriminell och en genre som kidnappats av unga artister som tjänar enorma pengar på många gånger avskyvärda verser”, skriver debattören..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 10:22

”Malou von Sivers intervju – vuxenmobbing i nationell tv”

”Där sitter den unge rapparen, ler försiktigt och nervöst och jag kan knappt se klart på klippet. Det formas knutar i min mage. Detta är vuxenmobbning i nationell tv, för hela Sverige att se”, skriver debattören..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 08:59

”Unga har rätt att veta att sex inte är våld och förnedring”

Mina Asp Romefors tycker att det är ett problem att hennes generation har vuxit upp i takt med att porrkulturen växt sig allt större. – Vid fjorton års ålder hörde jag för första gången en bekant skryta om att vederbörande hade fått in partner att blöda i underlivet för att ”hon var så tight”, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.