P3 > Nyheter

Saturday, 20 January, 04:34

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobbMånga unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..
Läs mer på P3
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Fel, insatserför , ungautan , jobb
Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 15:20

Snabba möten ger unga jobb

Företagarna vet inte var de ska hitta ungdomarna och ungdomarna vet inte hur de ska komma i kontakt med företagen. Initiativet Unga Jobb anordnar "speed-meeting" på Arenan i Falun för att tussa ihop arbetssökande ungdomar med lokala företag..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 11:52

Snabba möten för unga jobb

För några år sedan tog Swedbank initiativ till Unga jobb. Initiativet syftar till att ge ungdomar chansen att få arbetspraktik och på sikt även en anställning. En av dem som gått den vägen är Emma Sjögren..

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 08:39

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden.
- Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

BT - 16 apr 14 kl. 08:43

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 12 kl. 06:30

3,1 miljoner ska ge minst 33 unga jobb

Ungdomar som trots tidigare insatser inte lyckats skaffa sig ett jobb är målgruppen för ett nytt projekt. Under 2,5 år ska kommunen och Arbetsförmedlingen samarbeta i ett projekt med målet att minst 33 ungdomar får jobb eller börjar studera.
Projektet som man döpt till ?

GöteborgsPosten - 28 aug 14 kl. 05:00

Vi lovar unga jobb eller utbildning inom 90 dagar

Den massarbetslöshet som råder bland unga kräver kraftfulla och riktade insatser. Med en S-ledd regering i höst blir 90-dagarsgarantin en möjlighet för Göteborgs unga. Unga människor ska jobba eller studera – inte vara arbetslösa, skriver Anneli Hulthén och Ylva Johansson (S)..

BT - 12 nov 12 kl. 13:03

Billigare körkort ger fler unga jobb

I slutet av 80-talet hade 75 procent av alla mellan 18 och 24 körkort. Idag är siffran nere på drygt 50 procent. Bland jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen krävs körkort i 60?

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 12 kl. 07:30

Satsning ska ge unga jobb och utbildning

Foto: Tomas Nyberg
Under ett år har ungdomsarbetslösheten minskat något, men är fortfarande hög.
? Det är ofta ungdomarna som får gå först när det blir lågkonjunktur.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:51

Nätverk ska ge unga jobb i Karleby

Om några månader ska alla kommuner kunna garantera jobb eller studieplats åt arbetslösa ungdomar. Den så kallade samhällsgarantin innebär att unga arbetslösa ska få sysselsättning inom tre månader. Karleby är den kommun i svenska Österbotten som har högst andel unga arbetslösa, 18 procent enligt sommarens siffror.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 13:01

Sverige sämst på att ge unga jobb


Ungdomsarbetslösheten är ett av de stora samtalsämnena när statsministrarna från de nordiska länderna träffas i Stockholm på onsdagen och torsdagen.Norges statsminister Jens Stoltenberg kan stoltsera med de lägsta siffrorna i Norden - 8,6 procent av norrmännen under 25 år var arbetslösa 2012. Danmarks Helle Thorning-Schmidt kan lyfta fram målinriktade insatser och en ungdomsarbetslöshet på 14,1 procent.

Fler nyheter från P3

P3 - Igår: 06:00

Få unga känner att de kan påverka politiken

Bara 25 procent av unga mellan 18-29 känner att de kan påverka svensk politik. Och bara 133 av 349 riksdagsledamöter svarar på mejl om hur man kan påverka politiken..

P3 - 15 jan 18 kl. 06:00

SD-politiker får inte ha ledande positioner i Djurens rätt: "Jag tror inte djuren bryr sig"

Sverigedemokratiska politiker får inte ha ledande positioner inom Sveriges största djurrättsorganisation Djurens rätt..

P3 - 12 jan 18 kl. 16:30

Polisen använder elchockvapen en gång om dagen – 12 händelserapporter på 12 dagar

Sedan 1 januari i år får polisen använda elchockvapen. På årets 12 första dagar har det kommit in lika många händelserapporter om användning..

P3 - 11 jan 18 kl. 06:00

Far & Son åtalas efter att ha byggt gayklubb på ryska statens mark: "Om inte Putin kommer, kommer inte jag"

I dag startar rättegången mot rapgruppen Far & Son som utan tillstånd byggde en gayklubb på ryska statens mark på Åland 2015. Allting filmades och sändes på TV4..

P3 - 09 jan 18 kl. 15:33

Hotmejlet som skickades till Malmö universitet: "Ska dödas med sprängmedel och automatvapen"

Det mejl som skickades till Malmö universitet och fick lärosätet att stänga en hel dag innehåller hot som kan tolkas som ett hot om islamistiskt dåd. Men terrorismforskaren Peder Hyllengren på Försvarshögskolan avfärdar det..

P3 - 05 jan 18 kl. 16:25

Hotmejlet mot Malmö universitet skickades via deep web

Hotmejlet till Malmö universitet skickades via en anonym mailtjänst som ligger på deep web. Gärningsmannen går förmodligen inte att spåra via mejlet, säger IT-säkerhetsexperten Mattias Wecksten..

P3 - 04 jan 18 kl. 15:45

Allvarligt hot mot Malmö Universitet

Malmö universitet har tagit emot ett hot via mejl. Hotet anses allvarligt och krisledningsgruppen har aktiverats..

P3 - 28 dec 17 kl. 06:00

30 nya partier registrerade sedan förra riksdagsvalet

30 nya partier har registrerat sin beteckning sedan förra riksdagsvalet. Ett av dem är Initiativet, som hoppas att bli nästa parti efter Sverigedemokraterna som tar plats i riksdagen..

P3 - 27 dec 17 kl. 09:00

Nytt verktyg ska öka företags jämställdhetsarbete

Många arbetsplatser har svårt att få in jämställdhetsinsatser i det dagliga arbetet, det menar forskare på Luleå tekniska universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Därför har de tagit fram ett nytt webbverktyg som ska hjälpa organisationer att ta nästa steg i sitt jämställdhetsarbete..

P3 - 21 dec 17 kl. 17:00

Dubbelmordet i Hallonbergen: Förundersökning mot polis nedlagd

Förundersökningen mot den polis som misstänktes för brott mot tystnadsplikten och tjänstefel kopplat till mord på en man och hans fru i Hallonbergen i Stockholm läggs ned..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.