P3 > Nyheter

Sunday, 22 July, 23:56

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobbMånga unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..
Läs mer på P3
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Fel, insatserför , ungautan , jobb
Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 15:20

Snabba möten ger unga jobb

Företagarna vet inte var de ska hitta ungdomarna och ungdomarna vet inte hur de ska komma i kontakt med företagen. Initiativet Unga Jobb anordnar "speed-meeting" på Arenan i Falun för att tussa ihop arbetssökande ungdomar med lokala företag..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 11:52

Snabba möten för unga jobb

För några år sedan tog Swedbank initiativ till Unga jobb. Initiativet syftar till att ge ungdomar chansen att få arbetspraktik och på sikt även en anställning. En av dem som gått den vägen är Emma Sjögren..

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 08:39

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden.
- Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

BT - 16 apr 14 kl. 08:43

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 12 kl. 06:30

3,1 miljoner ska ge minst 33 unga jobb

Ungdomar som trots tidigare insatser inte lyckats skaffa sig ett jobb är målgruppen för ett nytt projekt. Under 2,5 år ska kommunen och Arbetsförmedlingen samarbeta i ett projekt med målet att minst 33 ungdomar får jobb eller börjar studera.
Projektet som man döpt till ?

GöteborgsPosten - 28 aug 14 kl. 05:00

Vi lovar unga jobb eller utbildning inom 90 dagar

Den massarbetslöshet som råder bland unga kräver kraftfulla och riktade insatser. Med en S-ledd regering i höst blir 90-dagarsgarantin en möjlighet för Göteborgs unga. Unga människor ska jobba eller studera – inte vara arbetslösa, skriver Anneli Hulthén och Ylva Johansson (S)..

BT - 12 nov 12 kl. 13:03

Billigare körkort ger fler unga jobb

I slutet av 80-talet hade 75 procent av alla mellan 18 och 24 körkort. Idag är siffran nere på drygt 50 procent. Bland jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen krävs körkort i 60?

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 12 kl. 07:30

Satsning ska ge unga jobb och utbildning

Foto: Tomas Nyberg
Under ett år har ungdomsarbetslösheten minskat något, men är fortfarande hög.
? Det är ofta ungdomarna som får gå först när det blir lågkonjunktur.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:51

Nätverk ska ge unga jobb i Karleby

Om några månader ska alla kommuner kunna garantera jobb eller studieplats åt arbetslösa ungdomar. Den så kallade samhällsgarantin innebär att unga arbetslösa ska få sysselsättning inom tre månader. Karleby är den kommun i svenska Österbotten som har högst andel unga arbetslösa, 18 procent enligt sommarens siffror.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 13:01

Sverige sämst på att ge unga jobb


Ungdomsarbetslösheten är ett av de stora samtalsämnena när statsministrarna från de nordiska länderna träffas i Stockholm på onsdagen och torsdagen.Norges statsminister Jens Stoltenberg kan stoltsera med de lägsta siffrorna i Norden - 8,6 procent av norrmännen under 25 år var arbetslösa 2012. Danmarks Helle Thorning-Schmidt kan lyfta fram målinriktade insatser och en ungdomsarbetslöshet på 14,1 procent.

Fler nyheter från P3

P3 - 16 jul 18 kl. 06:00

Sexting – roligare för killar?

Tjejer har mer negativa erfarenheter av sexting än killar. Det visar en studie gjord med högstadieelever i Västsverige..

P3 - 09 jul 18 kl. 05:30

Blinda får fler chanser på högskoleprovet

Personer som är blinda eller har synnedsättning kan bara skriva högskoleprovet tre gånger. Men från och med i höst blir det möjligt att göra det varje år..

P3 - 06 jul 18 kl. 06:00

New York öppnar kommunalt härbärge för hemlösa hbtq-personer

New York ska öppna det första kommunalt drivna härbärget för unga hemlösa hbtq-personer. Det finns redan sådana härbärgen drivna av frivilligorganisationer, då en stor del av stadens unga hemlösa är hbtq..

P3 - 05 jul 18 kl. 16:00

Influencers of Sweden:s grundare: "Orolig och lite frustrerad"

Idag släppte P3 Nyheter en granskning om influencers och valet. Nu reagerar intresseorganisationen Influencers of Sweden..

P3 - 05 jul 18 kl. 06:00

Influencers kan köpas för att påverka valet

Influencers skulle kunna användas som verktyg för att föra ut åsikter mot betalning, i syfte att påverka valet i höst – utan att följarna får veta att åsikterna är köpta. Det visar en granskning som P3 Nyheter har gjort..

P3 - 21 jun 18 kl. 06:00

Mammorna letar efter sina försvunna barn: "Om stången luktar är det ett tecken på att det finns en kropp"

Mer än 34 000 mexikaner är anmälda försvunna i Mexiko och antas ha fallit offer för organiserad brottslighet..

P3 - 20 jun 18 kl. 07:38

Till dig som har självmordstankar

Om du mår psykiskt dåligt finns det hjälp att få:.

P3 - 20 jun 18 kl. 06:00

Inte längre obligatorisk Lex Maria vid självmord: "Många anhöriga oroliga att vården inte utreder"

Om en person som har kontakt med vården tar livet av sig behöver vårdgivaren inte längre göra en obligatorisk Lex Maria-anmälan till IVO, någonting som ändrades i september förra året. Sedan 1 september 2017 till 31 maj i år har 37 självmord i anslutning till vård hittills anmälts till IVO. Under samma period året innan, när alla självmord behövde anmälas enligt Lex Maria, kom det in 329 stycken..

P3 - 18 jun 18 kl. 06:00

Bedragare låtsades vara professor – lurade universitet på månadslön

Malmö universitet har blivit blåsta på en professorslön av en bedragare. Polisen ser det som ett unikt fall och väntar sig fler..

P3 - 15 jun 18 kl. 16:10

Kulturföreningen Truckstop Alaska i Göteborg kan läggas ner

Kulturföreningen Truckstop Alaska i Göteborg har i flera år sålt alkohol utan tillstånd. Nu utreds de för brott mot alkohollagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.