P3 > Nyheter

Thursday, 26 April, 07:36

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobbMånga unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..
Läs mer på P3
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Fel, insatserför , ungautan , jobb
Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 15:20

Snabba möten ger unga jobb

Företagarna vet inte var de ska hitta ungdomarna och ungdomarna vet inte hur de ska komma i kontakt med företagen. Initiativet Unga Jobb anordnar "speed-meeting" på Arenan i Falun för att tussa ihop arbetssökande ungdomar med lokala företag..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 11:52

Snabba möten för unga jobb

För några år sedan tog Swedbank initiativ till Unga jobb. Initiativet syftar till att ge ungdomar chansen att få arbetspraktik och på sikt även en anställning. En av dem som gått den vägen är Emma Sjögren..

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 08:39

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden.
- Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

BT - 16 apr 14 kl. 08:43

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 12 kl. 06:30

3,1 miljoner ska ge minst 33 unga jobb

Ungdomar som trots tidigare insatser inte lyckats skaffa sig ett jobb är målgruppen för ett nytt projekt. Under 2,5 år ska kommunen och Arbetsförmedlingen samarbeta i ett projekt med målet att minst 33 ungdomar får jobb eller börjar studera.
Projektet som man döpt till ?

GöteborgsPosten - 28 aug 14 kl. 05:00

Vi lovar unga jobb eller utbildning inom 90 dagar

Den massarbetslöshet som råder bland unga kräver kraftfulla och riktade insatser. Med en S-ledd regering i höst blir 90-dagarsgarantin en möjlighet för Göteborgs unga. Unga människor ska jobba eller studera – inte vara arbetslösa, skriver Anneli Hulthén och Ylva Johansson (S)..

BT - 12 nov 12 kl. 13:03

Billigare körkort ger fler unga jobb

I slutet av 80-talet hade 75 procent av alla mellan 18 och 24 körkort. Idag är siffran nere på drygt 50 procent. Bland jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen krävs körkort i 60?

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 12 kl. 07:30

Satsning ska ge unga jobb och utbildning

Foto: Tomas Nyberg
Under ett år har ungdomsarbetslösheten minskat något, men är fortfarande hög.
? Det är ofta ungdomarna som får gå först när det blir lågkonjunktur.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:51

Nätverk ska ge unga jobb i Karleby

Om några månader ska alla kommuner kunna garantera jobb eller studieplats åt arbetslösa ungdomar. Den så kallade samhällsgarantin innebär att unga arbetslösa ska få sysselsättning inom tre månader. Karleby är den kommun i svenska Österbotten som har högst andel unga arbetslösa, 18 procent enligt sommarens siffror.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 13:01

Sverige sämst på att ge unga jobb


Ungdomsarbetslösheten är ett av de stora samtalsämnena när statsministrarna från de nordiska länderna träffas i Stockholm på onsdagen och torsdagen.Norges statsminister Jens Stoltenberg kan stoltsera med de lägsta siffrorna i Norden - 8,6 procent av norrmännen under 25 år var arbetslösa 2012. Danmarks Helle Thorning-Schmidt kan lyfta fram målinriktade insatser och en ungdomsarbetslöshet på 14,1 procent.

Fler nyheter från P3

P3 - 1 timme sedan

Regeringen synar lootlådor i tv- och dataspel

Efter P3 Nyhyters granskning av FIFA-packs har regeringen bett Lotteriinspektionen se över de rättsliga frågorna kring lootlådor..

P3 - Igår: 06:00

Oklart vilka metoder som kan hjälpa hbtq-personer med psykisk ohälsa

Det behövs mer kunskap om vilka metoder som kan förebygga psykisk ohälsa bland hbtq-personer, enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten..

P3 - I förrgår: 06:00

En tredjedel av landstingen har inte med hbtq i sina handlingsplaner för psykisk hälsa

Regeringen har ringat in hbtq-personer som en utsatt grupp när det handlar om psykisk ohälsa. Men en tredjedel av landstingen har inte med hbtq i sina handlingsplaner, enligt en rapport från RFSL..

P3 - 20 apr 18 kl. 06:00

Anti-traffickinglag skapar oro bland sexarbetare i USA

Den nya amerikanska lagen SESTA straffar sajter om någon blir utsatt för trafficking där. Men många sexarbetare menar att lagen kommer misslyckas..

P3 - 11 apr 18 kl. 15:00

Nämndemän kallade berättelse om våldtäkt "naiv" – kritiserad våldtäktsdom ska överklagas

En man 25-årsåldern friades från en misstänkt våldtäkt efter att två nämndemän tyckte att kvinnans berättelse inte var "som man tänker sig att en våldtäkt ska vara" och "naiv", vilket Metro var först att rapportera om. Domen kommer att överklagas av åklagaren och kvinnans advokat och den ena av nämndemännen, utsedd av Vänsterpartiet, har kallats in till samtal efter domen..

P3 - 06 apr 18 kl. 16:45

Rätten friar: "inte som man tänker sig att en våldtäkt ska vara"

Kvinnans berättelse var "inte som man tänker sig att en våldtäkt ska vara" och "naiv". Det är två av skälen som angavs när Stockholms tingsrätt friade en man i 25-årsåldern från en misstänkt våldtäkt..

P3 - 05 apr 18 kl. 06:00

Naturskyddsföreningen: ”Vi tror att det behöver göras mer”

Förra året köpte svensk handel in 832 miljoner plastpåsar. Det motsvarar runt 80 plastpåsar per person, vilket är långt från målet med 40 påsar per person till år 2025. Det visar den första rapporteringen om påsar på den svenska marknaden, enligt Naturvårdsverket..

P3 - 03 apr 18 kl. 06:00

36 av 349 ledamöter har lämnat riksdagen

36 riksdagsledamöter har lämnat sina riksdagsuppdrag hittills under mandatperioden och sju personer har blivit politiska vildar..

P3 - 29 mar 18 kl. 15:14

Känd Stockholmsrappare åtalas för grovt narkotikabrott – låttext ingår i förundersökningen

I dag väcktes åtal mot fyra personer i 20-årsåldern i Stockholm för bland annat grovt vapenbrott..

P3 - 26 mar 18 kl. 06:00

Mobiloperatörer lagrar olika – kan påverka bevisningen i brottsutredningar

Trafikuppgifter som bedöms som intressanta i brottsutredningar raderas av flera mobiloperatörer efter 30 dagar, något justitieminister Morgan Johansson (S) kallar för ”djupt otillfredsställande”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.