P3 > Nyheter

Wednesday, 24 October, 07:34

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobbMånga unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..
Läs mer på P3
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Fel, insatserför , ungautan , jobb
Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 15:20

Snabba möten ger unga jobb

Företagarna vet inte var de ska hitta ungdomarna och ungdomarna vet inte hur de ska komma i kontakt med företagen. Initiativet Unga Jobb anordnar "speed-meeting" på Arenan i Falun för att tussa ihop arbetssökande ungdomar med lokala företag..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 11:52

Snabba möten för unga jobb

För några år sedan tog Swedbank initiativ till Unga jobb. Initiativet syftar till att ge ungdomar chansen att få arbetspraktik och på sikt även en anställning. En av dem som gått den vägen är Emma Sjögren..

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 08:39

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden.
- Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

BT - 16 apr 14 kl. 08:43

Lärarlöner och unga jobb i MP-budget

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. Pengarna kommer bland annat från högre skatt över 40 000 i månaden. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 12 kl. 06:30

3,1 miljoner ska ge minst 33 unga jobb

Ungdomar som trots tidigare insatser inte lyckats skaffa sig ett jobb är målgruppen för ett nytt projekt. Under 2,5 år ska kommunen och Arbetsförmedlingen samarbeta i ett projekt med målet att minst 33 ungdomar får jobb eller börjar studera.
Projektet som man döpt till ?

GöteborgsPosten - 28 aug 14 kl. 05:00

Vi lovar unga jobb eller utbildning inom 90 dagar

Den massarbetslöshet som råder bland unga kräver kraftfulla och riktade insatser. Med en S-ledd regering i höst blir 90-dagarsgarantin en möjlighet för Göteborgs unga. Unga människor ska jobba eller studera – inte vara arbetslösa, skriver Anneli Hulthén och Ylva Johansson (S)..

BT - 12 nov 12 kl. 13:03

Billigare körkort ger fler unga jobb

I slutet av 80-talet hade 75 procent av alla mellan 18 och 24 körkort. Idag är siffran nere på drygt 50 procent. Bland jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen krävs körkort i 60?

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 12 kl. 07:30

Satsning ska ge unga jobb och utbildning

Foto: Tomas Nyberg
Under ett år har ungdomsarbetslösheten minskat något, men är fortfarande hög.
? Det är ofta ungdomarna som får gå först när det blir lågkonjunktur.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:51

Nätverk ska ge unga jobb i Karleby

Om några månader ska alla kommuner kunna garantera jobb eller studieplats åt arbetslösa ungdomar. Den så kallade samhällsgarantin innebär att unga arbetslösa ska få sysselsättning inom tre månader. Karleby är den kommun i svenska Österbotten som har högst andel unga arbetslösa, 18 procent enligt sommarens siffror.

GöteborgsPosten - 08 sep 17 kl. 14:32

Stereotyp bild av äldre kan ge fel insatser mot ensamhet

Ensamhet är inget gemensamt problem för alla äldre, faktum är att ensamheten är störst bland unga upp till 25 och det är först från 75 år som den upplevda ensamheten ökar, främst hos äldre i särskilt boende och bland ensamboende med hemtjänst. För att träffa rätt behöver verksamheter för att bryta ensamheten ta hänsyn till att äldre inte är en homogen grupp. Även äldre är individer med skilda intressen och behov, skriver bland andra fil dr Janicke Andersson..

Fler nyheter från P3

P3 - Igår: 16:46

Tre år sedan skolattacken i Trollhättan

Wahed Kosa var elev på skolan och femton år gammal när han attackerades och blev allvarligt skadad..

P3 - I förrgår: 06:00

Simon testar en sak

Simon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sakSimon testar en sak.

P3 - 19 okt 18 kl. 06:00

Åklagarnas nya hårda tag mot misstänkta högskoleprovsfuskare

Att fuska på högskoleprovet är systemhotande. Det menar två åklagare som har valt att åtala misstänkta fuskare på höstprovet 2016 för grovt brott..

P3 - 18 okt 18 kl. 06:00

Ny studie: Högre risk för depression hos personer med autism

Huvudforskaren bakom studien menar att det är dags för vården att bli bättre på att fånga upp dessa personer tidigt..

P3 - 10 okt 18 kl. 13:40

Överlevare om Utøya-filmen: Vi måste prata om det som hände

Siri Sönstelie, som var med på Utøya, hoppas att Netflix nya spelfilm om terrordådet i Norge ska leda till samtal om det som hände..

P3 - 10 okt 18 kl. 06:00

Unga med stort våldskapital i rätten för narkotikabrott

Huvudmännen i en stor knarkhärva är unga personer som trots sin ålder knutit kontakter med knarkleverantörer i Europa, enligt polisen..

P3 - 08 okt 18 kl. 18:41

Ingen kartlägger elever som saknas efter sommarlovet

Flera skolelever som inte kommer tillbaka efter sommarlovet kan ha gifts bort. Nu vill organisationer att man ska kartlägga försvunna unga..

P3 - 08 okt 18 kl. 06:00

Kritik mot att hålla sjuka djur levande – SVT slopar hundprogram

Djurbranschens yrkesnämnd är orolig för att hundar i rullstol och förlamade katter hålls vid liv för länge..

P3 - 03 okt 18 kl. 06:00

Få lärosäten har funktioner för att anonymt anmäla sexuella trakasserier

Bara sex av de svenska högskolorna och universiteten har anonyma visselblåsarfunktioner..

P3 - 01 okt 18 kl. 05:30

Reste klimatsmart - ändå inte hållbart

Går det att hålla klimatmålen och samtidigt resa till ett av svenskarnas mest populära semestermål? Vi på P3 Nyheter skickade ut två reportrar för att ta reda på det. De åkte tåg och båt, tur och retur, Göteborg till Mallorca och släppte ut en tredjedel av vad flyget skulle gjort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.