Nyheter 24 > Utrikes

Friday, 19 October, 10:45

Nyheter 24 - 30 dec 13 kl. 10:06

Startar naminsamling för att skapa funktionshindrad dockaAndra med dockintresseUSA. Tioåriga Melissa Shang har startat en namninsamling på Change.org som ska uppmuntra American Girl – ett populärt amerikansk dockmärke – till att skapa en docka med funktionshinder som sin "Girl of the Year", skriver Huffington Post."Girl of the Year"-dockorna är en speciell kategori som med sina namn belyser ett modernt problem i dagens samhälle. "Som alla andra flickor"
Tidigare har dockorna namngivits efter exempelvis mobbning, men än så länge finns det inte en docka som symboliserar barn med funktionshinder.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
USA, Melissa Shang, Change, American Girl, Girl, Year, Huffington Post, MelissaJag, American Girls, Charcot-Marie-Tooths, Melissa, Jian Yang

Dela artikeln

155 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Startar, naminsamlingför att skapa , funktionshindrad, dockaAndramed , dockintresse
YA - 10 timmar sedan

Digital marknadsplats för lokal mat startar i Ystad

På onsdag startar en Rekoring för första gången i Ystad. Men vad är det egentligen? – Det är lokalproducerad mat, säger initiativtagaren Mats Svensson.

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 10:04

Funktionshindrad nekades anställning

SKELLEFTEÅ Kommunen anmäls för diskriminering efter att ha nekat en funktionshindrad person anställning. SKELLEFTEÅ Kommunen anmäls för diskriminering efter att ha nekat en funktionshindrad person anställning. Personen blev lovad inskolning på en arbetsplats men kommunen ändrade sig i efterhand på ?

Skånskan - 14 jun 16 kl. 12:04

Personlig assistent försökte strypa funktionshindrad

MALMÖ Den 34-årige mannen, personlig assistent till en gravt funktionshindrad man, uppträdde förvirrat och sade att han var djävulen.
Sedan försökte han strypa den funktionshindrade mannen.Nu sitter 34-åringen anhållen, misstänkt för misshandel och mordförsök riktat mot sin klient.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 04:00

Funktionshindrad får rätt till två assistenter

Försäkringskassan nekade den drygt 30-årige mannen ersättning för två assistenter dygnet runt. Detta trots att hans epilepsianfall och aggressionsutbrott inte kunde hanteras av en person. Efter en dom i kammarrätten får han nu rätt till stödet.

Nyheter 24 - 06 apr 11 kl. 16:09

Funktionshindrad attackerades av polisen


En 38-årig funktionshindrad man skulle handla mjölk när han blev pepparsprayad och nedbrottad av polisen. HALLAND. Den funktionshindrade mannen var och handlade mjölk när poliserna kom fram och skrek på honom.

SVT - 03 maj 11 kl. 17:44

Kritik för flytt av funktionshindrad

En funktionshindrad kvinna i Varberg blev utkastad från sitt gruppboende efter en sjukhusvistelse. Istället fick hon plats på ett äldreboende. Nu riktar socialstyrelsen skarp kritik mot Varbergs kommun.

Hela Gotland - 05 maj 11 kl. 04:00

Funktionshindrad får inte färdtjänst med flyg

Regionen behöver inte betala flygresorna mellan ön och fastlandet för en funktionshindrad visbybo med två assistenter. Kammarrätten upphäver förvaltningsrättens dom..

NT - 17 maj 11 kl. 08:55

Sexövergrepp mot funktionshindrad flicka anmäldes inte

En funktionshindrad flicka utnyttjades sexuellt på ett av Norrköpings gruppboenden för ungdomar i åldern 18?23 år. Händelsen anmäldes aldrig till polis eller enligt lex Sarah..

BT - 28 jun 11 kl. 14:16

Utnyttjade psykiskt funktionshindrad

Den 25-årige mannen ofredade en psykiskt funktionshindrad tonårsflicka som var fosterhemsplacerad i hans föräldrahem. Flickan har varit fosterhemsplacerad i 25-åringens föräldrahem i nio år och betraktade honom som sin "äldre bror". Vid tre tillfällen under 2009 och 2010 ska 25-åringen ha smekt henne och även förmått henne att ta på hans könsorgan.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 11 kl. 21:55

Äldre funktionshindrad man bestulen

En äldre funktionshindrad man blev bestulen i sitt hem på Odengatan i Glumslöv under måndagseftermiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.