Expressen > Nyheter

Friday, 16 November, 02:36

Expressen - 23 dec 13 kl. 11:32

Varning på vägarna: halka ända ner i SkåneDan före dopparedagen är en resdag för många julfirare. Men blöta vägbanor i kombination med kallt och klart väder kan orsaka förrädisk halka ända ner i Skåne. – Det är trots allt vinter och då ska man vara uppmärksam, säger Lars Hedström, presskommunikatör på trafikverket..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skåne, Lars Hedström

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, vägarna, halka, ända, neri , Skåne
TA - 12 jan 14 kl. 15:33

Varning för halka ända ner i Skåne

Foto: TT
Från söndagen har hela Sverige vinterväder.På kvällen väntas stora delar av Götaland vara täckt av snö.Trafikverket varnar för halka ända ner i Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 12 kl. 09:48

Varning för halka i Skåne

Arkiv: Pontus Lundahl/SCANPIX
SMHI utvidgar varningarna för ishalka. Nästan hela Götaland och östra Svealand omfattas nu av klass 1-varning. Under dagen och kvällen klarnar det mer och temperaturerna faller med isbildning som följd.

BT - 30 dec 14 kl. 07:01

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor.I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor.

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 16:28

Varning för halka

Foto: Läsarbild
- Man får ta det försiktigt på vägarna, säger Thomas Pihl på Trafikverket.
Snöfallet har dock övergått till regn i Skåne när temperaturen stigit mot plus. – Från den 1 december är det lag på att man ska ha vinterdäck när man kör bil om det är vinterväglag ute.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 14 kl. 07:03

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor. I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor..

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 07:13

Varning för halka i Skåne

Under hela måndagsmorgonen är det mycket halt på de skånska vägarna. Trafikverket har utfärdat en varning och uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt.
Under söndagen föll snöblandad nederbörd.

TA - 01 feb 14 kl. 08:40

Varning för halka och snö

Arkivfoto: Bass Nilsson
Trafikverket varnar för ishalka i Skånes inre och östra delar, Blekinge samt Kronobergs och Kalmar län. Efter snön drar nu mildare vindar med sig ett område med regn in över Götaland under kvällen.
- Vi vill uppmärksamma bilister på att det faktiskt är riktigt halt och att man ska ta det försiktigt, säger Bodil Sonesson på Trafikverkets pressjour.

ÖstersundsPosten - 19 dec 15 kl. 10:19

Vägarna under kontroll på förmiddagen – Klass 1 varning för halka mot kvällen

– Visserligen var det ju underkylt regn i går så vi kan inte prata om sommarföre på vägarna. Men efter omständigheterna är det förhållandevis bra på vägarna, säger Björn Wikberg på Peab i Bergs kommun som berättar att alla resurser utnyttjades till max i går..

Kristianstadsbladet - 18 nov 12 kl. 23:37

Varning för halka i norra Skåne

Trafikverket varnar på söndagskvällen för halka i de norra delarna av Skåne.
Halkvarningen gäller bland annat väg 24 från Hässleholm och västerut samt väg 117 från Hässleholm och norrut. Vägbanorna är blöta eller fuktiga och under de närmsta timmarna kan temperaturerna sjunka så pass att vägarna blir hala.

Expressen - 09 jan 14 kl. 14:45

Varning för halka när vinterkylan kommer

Nu är vinterkylan på väg in i landet, och med den halkan. I mellersta och norra Sverige blir det minusgrader till helgen. Samtidigt gäller det att se upp på vägarna - trafikverket varnar för halka under torsdagen och fredagen i mellersta och norra Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Flera bilar utbrända i Haninge

Flera bilar sattes i brand på en parkering i Jordbro i Haninge, söder om Stockholm, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 1 timme sedan

USA planerar nu att stämma Assange

Amerikanska justitiedepartementet förebereder nu att stämma Julian Assange, skriver den amerikanska tidningen Wall Street Journal. Landet har jagat Wikileaks-grundaren i flera år – Assange har sedan 2012 sökt skydd på Ecuadors ambassad i London.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Ikea ska fixa luftföroreningarna i indiska städer

Lutföroreningarna i städer i Indien är bland de värsta i världen.Nu ska Ikea hjälpa till att göra luften renare.Det svenska företaget hoppas kunna börja tillverka möbler av jordbruksavfall – i stället för att bönderna bränner det, skriver CNN Business..

Expressen - 3 timmar sedan

Överlevande lämnar DNA – så att de döda snabbare ska identifieras

Hundratals militäranställda söker efter mänskliga kvarlevor i de brandhärjade delarna av norra Kalifornien. Överlevande har ombetts lämna DNA så att identifieringen av deras döda släktingar ska gå snabbare.  I staden Chico finns nu hundratals tält där människor som flytt tvingas bo.

Expressen - 3 timmar sedan

Psykiatrin missar unga med problem

Det första viktiga besöket hos psykiatrin missas av en av tio unga.Patienter som fyller 18 tappas dessutom bort i skiftet mellan BUP och vuxenpsykiatrin.– Våra rutiner går inte riktigt i takt med tiden, säger Henrik Swanström på Norra Stockholms psykiatri till SvD..

Expressen - 3 timmar sedan

Nordkorea har testat nytt högteknologiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har testat ett nytt högteknologiskt vapen, rapporterar landets statliga tv-kanal KCTV enligt den sydkoeanska nyhetsbyrån Yonhap..

Expressen - 4 timmar sedan

Misstänks ha blottat sig fem gånger

Malmöpolisen grep på torsdagskvällen en misstänkt blottare i Limhamn. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för fem liknanden ofredanden samma dag..

Expressen - 4 timmar sedan

Här ska cyklister få cykla mot rött

Stockholms stads trafiknämnd har godkänt att cyklister ska få svänga höger mot rött. Men bara på försök och i en specifik korsning, skriver Mitt i..

Expressen - 4 timmar sedan

Odenberg dömer ut Lööfs chanser

Den tidigare moderata försvarsministern Mikael Odenberg dömer ut Annie Lööfs chans som regeringsbildare. – Ett logiskt steg av talmannen, hon kommer pröva alliansen och MP men hon kommer att misslyckas, säger Odenberg i SVT:s Aktuellt.Miljöpartiets tidigare språkrör Åsa Romson pekar på att M och S måste öppna upp för att bli medlade av Lööf..

Expressen - 4 timmar sedan

Två bilar i olycka på E45 – en till sjukhus

En trafikolycka inträffade på E45 i Ale kommun strax efter klockan 21 på torsdagskvällen.En person har förts med ambulans till sjukhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.