Expressen > Nyheter

Saturday, 21 July, 17:16

Expressen - 23 dec 13 kl. 11:32

Varning på vägarna: halka ända ner i SkåneDan före dopparedagen är en resdag för många julfirare. Men blöta vägbanor i kombination med kallt och klart väder kan orsaka förrädisk halka ända ner i Skåne. – Det är trots allt vinter och då ska man vara uppmärksam, säger Lars Hedström, presskommunikatör på trafikverket..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skåne, Lars Hedström

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, vägarna, halka, ända, neri , Skåne
TA - 12 jan 14 kl. 15:33

Varning för halka ända ner i Skåne

Foto: TT
Från söndagen har hela Sverige vinterväder.På kvällen väntas stora delar av Götaland vara täckt av snö.Trafikverket varnar för halka ända ner i Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 12 kl. 09:48

Varning för halka i Skåne

Arkiv: Pontus Lundahl/SCANPIX
SMHI utvidgar varningarna för ishalka. Nästan hela Götaland och östra Svealand omfattas nu av klass 1-varning. Under dagen och kvällen klarnar det mer och temperaturerna faller med isbildning som följd.

BT - 30 dec 14 kl. 07:01

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor.I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor.

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 16:28

Varning för halka

Foto: Läsarbild
- Man får ta det försiktigt på vägarna, säger Thomas Pihl på Trafikverket.
Snöfallet har dock övergått till regn i Skåne när temperaturen stigit mot plus. – Från den 1 december är det lag på att man ska ha vinterdäck när man kör bil om det är vinterväglag ute.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 14 kl. 07:03

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor. I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor..

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 07:13

Varning för halka i Skåne

Under hela måndagsmorgonen är det mycket halt på de skånska vägarna. Trafikverket har utfärdat en varning och uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt.
Under söndagen föll snöblandad nederbörd.

TA - 01 feb 14 kl. 08:40

Varning för halka och snö

Arkivfoto: Bass Nilsson
Trafikverket varnar för ishalka i Skånes inre och östra delar, Blekinge samt Kronobergs och Kalmar län. Efter snön drar nu mildare vindar med sig ett område med regn in över Götaland under kvällen.
- Vi vill uppmärksamma bilister på att det faktiskt är riktigt halt och att man ska ta det försiktigt, säger Bodil Sonesson på Trafikverkets pressjour.

ÖstersundsPosten - 19 dec 15 kl. 10:19

Vägarna under kontroll på förmiddagen – Klass 1 varning för halka mot kvällen

– Visserligen var det ju underkylt regn i går så vi kan inte prata om sommarföre på vägarna. Men efter omständigheterna är det förhållandevis bra på vägarna, säger Björn Wikberg på Peab i Bergs kommun som berättar att alla resurser utnyttjades till max i går..

Kristianstadsbladet - 18 nov 12 kl. 23:37

Varning för halka i norra Skåne

Trafikverket varnar på söndagskvällen för halka i de norra delarna av Skåne.
Halkvarningen gäller bland annat väg 24 från Hässleholm och västerut samt väg 117 från Hässleholm och norrut. Vägbanorna är blöta eller fuktiga och under de närmsta timmarna kan temperaturerna sjunka så pass att vägarna blir hala.

Expressen - 09 jan 14 kl. 14:45

Varning för halka när vinterkylan kommer

Nu är vinterkylan på väg in i landet, och med den halkan. I mellersta och norra Sverige blir det minusgrader till helgen. Samtidigt gäller det att se upp på vägarna - trafikverket varnar för halka under torsdagen och fredagen i mellersta och norra Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kvinnorna delar ut pizzor – till hungriga brandmän

LASSEKROG. Varje dag under hela veckan har de levererat 100 pizzor till de som kämpar mot bränderna.– Vi har ringt runt till alla pizzerior och frågat om de kunde skänka pizza, säger Åsa Olsson, 44, från Ljusdal..

Expressen - 30 minuter sedan

Kim Larsen-hysterin stängde nöjesparken

Kim Larsen, 72, är på banan igen efter sjukdomen i vintras.För ett par veckor sedan drog han så mycket folk till en konsert att Tivoli i Köpenhamn i panik tvingades stänga sina grindar.På lördagskvällen uppträder Danmarks nationalhelgon i Folkets Park i Malmö.

Expressen - 1 timme sedan

Grav öppnad efter 2000 år – platsen fick utrymmas

En egyptisk grav har öppnats efter att ha varit försluten i 2000 år.Spekulationer och mystik har omgärdat den svarta granitkistan sedan den hittades i Alexandria för en knapp månad sedan.Nu har arkeologerna lyft på locket, rapporterar BBC..

Expressen - 1 timme sedan

Boende i brandhuset kan börja återvända till hemmen

De som drabbades av branden på Friisgatan, natten mot lördag, fick tillbringa natten på Stadshuset i Malmö. En person fick föras till sjukhus, men lyckligtvis skadades ingen – dock är det fortfarande oklart hur det har gått med vissa husdjur som fanns i lägenheterna. En av dem som kan återvända till hemmet är Yvonne Götstedt.

Expressen - 2 timmar sedan

Bonde räddade medvetslös man – med eget "kalvtrick

En öländsk bonde och hans hustru var på väg hem från husvagnssemestern när de såg att det brann vid sidan av vägen. De tog var sin brandsläckare för att släcka branden – och upptäckte att det var en brinnande bil, med två personer inuti. En av passagerarna var medvetslös.

Expressen - 2 timmar sedan

Nio personer från samma familj drunknade i båtolyckan

Nio personer från samma familj drunknade då en turistbåt sjönk i Table Rock Lake i Missouri, USA.– Mitt hjärta är tungt. Av 11 så överlevde bara två av oss, säger Tia Coleman till Fox 59.

Expressen - 2 timmar sedan

Danska brandmän kämpar i Enskogen

LASSEKROG. 27 danska brandmän sliter för att försöka begränsa branden i Enskogen i Ljusdals kommun.– Det är god moral och bra stämning i skogarna.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera fordon i trafikolycka – totalstopp på E4

Flera fordon är inblandade i trafikolycka på E4 i Södertälje. En ambulanshelikopter har landat på vägen som är helt avstängd. .

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Polisen får skjuta varningsskott

Polisen tvingades.

Expressen - 3 timmar sedan

Åskovädret är på väg – risk för nya bränder

I dag väntas områden av åska uppstå på olika håll i landet.Trots att åskvädret kommer med skurar finns risken att åskvädret orsakar nya bränder.– Om det är väldigt mycket kraftig åska i något visst område så är det så klart ökad risk för att en ny brand kan uppstå, säger meteorolog Lassa Rydqvist på Storm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.