Expressen > Nyheter

Friday, 21 September, 00:37

Expressen - 23 dec 13 kl. 11:32

Varning på vägarna: halka ända ner i SkåneDan före dopparedagen är en resdag för många julfirare. Men blöta vägbanor i kombination med kallt och klart väder kan orsaka förrädisk halka ända ner i Skåne. – Det är trots allt vinter och då ska man vara uppmärksam, säger Lars Hedström, presskommunikatör på trafikverket..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skåne, Lars Hedström

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, vägarna, halka, ända, neri , Skåne
TA - 12 jan 14 kl. 15:33

Varning för halka ända ner i Skåne

Foto: TT
Från söndagen har hela Sverige vinterväder.På kvällen väntas stora delar av Götaland vara täckt av snö.Trafikverket varnar för halka ända ner i Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 12 kl. 09:48

Varning för halka i Skåne

Arkiv: Pontus Lundahl/SCANPIX
SMHI utvidgar varningarna för ishalka. Nästan hela Götaland och östra Svealand omfattas nu av klass 1-varning. Under dagen och kvällen klarnar det mer och temperaturerna faller med isbildning som följd.

BT - 30 dec 14 kl. 07:01

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor.I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor.

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 16:28

Varning för halka

Foto: Läsarbild
- Man får ta det försiktigt på vägarna, säger Thomas Pihl på Trafikverket.
Snöfallet har dock övergått till regn i Skåne när temperaturen stigit mot plus. – Från den 1 december är det lag på att man ska ha vinterdäck när man kör bil om det är vinterväglag ute.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 14 kl. 07:03

Varning för halka i hela landet

SMHI varnar för ett besvärligt väderläge under tisdagen, med risk för halka på vägarna över mer eller mindre hela landet. Från norra Svealand och norrut kan det bli glashalt och i Norrbotten väntas regn vilket ställer till det på kalla vägbanor. I Götaland väntas inget regn men det kan ändå bli halt på vägarna när fuktig luft fryser till på kalla vägbanor..

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 07:13

Varning för halka i Skåne

Under hela måndagsmorgonen är det mycket halt på de skånska vägarna. Trafikverket har utfärdat en varning och uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt.
Under söndagen föll snöblandad nederbörd.

TA - 01 feb 14 kl. 08:40

Varning för halka och snö

Arkivfoto: Bass Nilsson
Trafikverket varnar för ishalka i Skånes inre och östra delar, Blekinge samt Kronobergs och Kalmar län. Efter snön drar nu mildare vindar med sig ett område med regn in över Götaland under kvällen.
- Vi vill uppmärksamma bilister på att det faktiskt är riktigt halt och att man ska ta det försiktigt, säger Bodil Sonesson på Trafikverkets pressjour.

ÖstersundsPosten - 19 dec 15 kl. 10:19

Vägarna under kontroll på förmiddagen – Klass 1 varning för halka mot kvällen

– Visserligen var det ju underkylt regn i går så vi kan inte prata om sommarföre på vägarna. Men efter omständigheterna är det förhållandevis bra på vägarna, säger Björn Wikberg på Peab i Bergs kommun som berättar att alla resurser utnyttjades till max i går..

Kristianstadsbladet - 18 nov 12 kl. 23:37

Varning för halka i norra Skåne

Trafikverket varnar på söndagskvällen för halka i de norra delarna av Skåne.
Halkvarningen gäller bland annat väg 24 från Hässleholm och västerut samt väg 117 från Hässleholm och norrut. Vägbanorna är blöta eller fuktiga och under de närmsta timmarna kan temperaturerna sjunka så pass att vägarna blir hala.

Expressen - 09 jan 14 kl. 14:45

Varning för halka när vinterkylan kommer

Nu är vinterkylan på väg in i landet, och med den halkan. I mellersta och norra Sverige blir det minusgrader till helgen. Samtidigt gäller det att se upp på vägarna - trafikverket varnar för halka under torsdagen och fredagen i mellersta och norra Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Sugrör i plast förbjuds på amerikanska restauranger

Sugrör i plast är inte längre en självklarhet på amerikanska restauranger. En ny lag i Kalifornien förbjuder restauranger att förse gästerna med sugrör – om de inte själva ber om det. Men det finns undantag, snabbmatsrestauranger omfattas inte av lagstiftningen, skriver AP.

Expressen - 15 minuter sedan

Barnhjärtläkare slår larm om energidrycker

Hälften av alla unga som dricker energidrycker har råkat ut för biverkningar. Barnhjärtläkaren Peter Munkhammar vill därför snarast se en 18-årsgräns.– Det är lite rysk roulett över det hela, säger Munkhammar till Sveriges Radio..

Expressen - 1 timme sedan

Man klättrade in till "rasande elefanter"

En yngre man hoppade på torsdagskvällen över staketet in till elefanterna på Zoo i Köpenhamn.Ett vittne som filmade händelsen beskriver elefanterna som "rasande".– Det var ett mirakel att han överlevde, säger vittnet..

Expressen - 1 timme sedan

Sexbrottsmisstänkte läkarens ord i rätten

I dag inleddes rättegången mot barnläkaren som misstänks ha förgripit sig på 52 barn på vårdcentraler på flera platser i Sverige – och via läkarappen Kry.Enligt DN var det två helt olika beskrivningar om vad som hänt som målades upp i Stockholms tingsrätt. – Jag har genomfört undersökningarna på barnen precis på samma sätt som jag lärt mig att man ska göra, sa läkaren när han förhördes under eftermiddagen..

Expressen - 1 timme sedan

Trumps ex-advokat i långa förhör med myndigheterna

President Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen samarbetar med amerikanska myndigheter som utreder Trumps rysskontakter. Hans långa arbete nära presidenten kan utgöra ett juridiskt hot, om något brott har begåtts, rapporterar ABC News. .

Expressen - 1 timme sedan

Muf: M måste kräva posten som utbildningsminister

Gustav Fridolin (MP) kan vara den ”mest misslyckade utbildningsministern genom tiderna”.Det skriver Muf-ordföranden Benjamin Dousa i DN Debatt.Nu måste Moderaterna kräva posten, anser Dousa och föreslår tre namn..

Expressen - 1 timme sedan

Victorias besök på mammans arbetsplats

NEW YORK. Här besöker kronprinsessan en mötesplats för svenska företag som vill lyckas i USA. Bland hyresgästerna: mamma Silvias Childhood Foundation.

Expressen - 2 timmar sedan

”Håll en ny omröstning om Brexit”

60 dagar kvar.Sedan ska Storbritannien säga adjö till EU.Men nu vill Malta och Tjeckien att britterna håller en ny folkomröstning om EU-medlemskapet..

Expressen - 2 timmar sedan

Källor: L pekas ut som alliansens svaga länk

Utåt har de hittills varit enade.Men ett parti pekas ut som alliansens svaga länk: Liberalerna. Det uppger flera källor för Dagens industri.

Expressen - 2 timmar sedan

Man skjuten i Göteborg – lämnades skadad på marken

En person uppges ha blivit skjuten i Göteborg.Skadeläget är oklart. Polisen är på plats och har spärrat av platsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.