Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 25 June, 03:53

Trelleborgs Allehanda - 23 dec 13 kl. 06:30

Tången blir till gas i Smygehamn- Vi vill bli klara så fort som möjligt, säger Sven Norup från Norups Bioraff AB, som bygger anläggningen. Det tar ungefär åtta arbetsveckor för oss att göra allt klart..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Smygehamn, NybergNu, Sven Norup, Norups Bioraff AB, Trelleborgs, Trelleborg, Malmö, Region Skåne, EU, Matilda Gradin, Havs, Vattenmyndigheten, Nordiska

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tångenblir till , gasi , Smygehamn
Trelleborgs Allehanda - 22 nov 16 kl. 03:00

Nej till nya pirarmar i Smygehamn

Tekniska nämnden avråder kommunen från att bygga nya pirarmar för att få bukt med tången i Smygehamn. Satsningen är för dyr, dessutom blir man ändå tvungen att muddra..

Kristianstadsbladet - 21 mar 14 kl. 16:06

Gas dödade man i silo


En man omkom i samband med att han rakade ner pellets i en silo utanför Falköping i slutet av februari. Nu har polisen konstaterat hur mannen dog. - Dödsorsaken är kolmonoxidförgiftning, säger Lars Johansson på länskriminalpolisen till Falköpings Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 14 kl. 16:08

Gas dödade man i silo

En man omkom i samband med att han rakade ner pellets i en silo utanför Falköping i slutet av februari. Nu har polisen konstaterat hur mannen dog. — Dödsorsaken är kolmonoxidförgiftning, säger Lars Johansson på länskriminalpolisen till Falköpings Tidning.

BT - 21 mar 14 kl. 16:06

Gas dödade man i silo

En man omkom i samband med att han rakade ner pellets i en silo utanför Falköping i slutet av februari. Nu har polisen konstaterat hur mannen dog. - Dödsorsaken är kolmonoxidförgiftning, säger Lars Johansson på länskriminalpolisen till Falköpings Tidning.

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 12 kl. 07:45

Tången håller grepp om Smyge

Foto: Claes Nyberg
I våras såg det dystert ut för båtägarna i Smygehamn när kommunen inte längre fick tillstånd att dumpa muddringsmassor till havs. Men utbyggnaden i Trelleborgs hamn blev räddningen. Problemen på ytan är dock inte löst.

Trelleborgs Allehanda - 16 jun 14 kl. 15:05

Nu är muddringen igång i Smygehamn

Foto: Jenny Isaksson
Strax efter klockan sju på måndagsmorgonen kunde arbetet med att muddra den yttre hamnen i Smyge påbörjas. Ännu vet men inte hur lång tid det kommer att ta innan arbetet är klart.
– Men minst någon vecka, spår arbetsledaren Robert Danielsson.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 11 kl. 04:30

Förening vill locka fler till Smygehamn

Foto: Tomas Nyberg
Nybildade föreningen "Upplev Smyge" tycker att turismen i Smygehamn behöver ryckas upp. I styrelsen sitter bland andra Gösta Kullenberg, känd profil i kommunen, och Erik Lundström, som driver kiosken i Smygehamn.
?

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 13 kl. 06:40

Storsatsning på biogas i Smygehamn

Tomas Nyberg
I går gick startskottet för ett nytt biogasprojekt, där Trelleborg samarbetar med Malmö och Region Skåne. Närmare 33 miljoner kronor, varav hälften i EU-bidrag, ska bland annat ge en ny stor biogasanläggning i Smygehamn och nya musselodlingar i Malmö
-Nu har vi startat, berättar Matilda Gradin, miljöstrateg och en av dem som arbetar med projektet i Trelleborg. Projektet har döpts till Bucefalos, en förkortning av projektbeskrivningen, men även namnet på Alexander den stores häst.

Trelleborgs Allehanda - 11 jul 13 kl. 06:30

Lönlös kamp mot tången

Foto: Anna Wahlgren
Hemma hos familjen Aspegren på Östra stranden har det luktat tång hela sommaren. På stranden nedanför deras hus har det inte gått att bada under årets hittills varmaste veckor. De boende har kämpat hårt för att få sin strand tillbaka.

Trelleborgs Allehanda - 04 maj 11 kl. 19:30

Hjärtstartare på plats i Smygehamn

Striden om vem som ska stå för en hjärtstartare i den så kallade FIP-bilen som är stationerad i Smygehamn är nu över. Räddningstjänsten har köpt in en egen defibrillator.
?

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Debatt: Vi är skyldiga att agera för Trelleborgshems bästa

Förra måndagen, den 17 juni, klubbades det igenom att kommunen ska säga upp sitt hyreskontrakt med Trelleborgshem för fastigheten Åldermannen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Debatt: Spara på politikerna, inte demokratin

Nu har Mikael Rubin (M) bekänt färg igen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Debatt: Slaget om Arktis

I skuggan av de turbulenta världshändelserna, dystra rubriker, flyktingtragedier och krigshot är det nu mer intensiv verksamhet i regionen med fokus på Arktis och Arktiska oceanen än någonsin tidigare. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Debatt: EDS – en försummad diagnos i sjukvården

Öppet brev till våra sjukvårdspolitiker..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Fotboll: FCT tappade segern sista kvarten

FCT ledde med 2–1 när det var en kvart kvar. Trots det förlorade tränarlösa FCT med 5–3 mot Kulladal, och det trots att Joel Svendsen även kvitterade till 3–3 med tio minuter kvar..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

IFK vände och vann på en minut

IFK:s damer hade inte vunnit på över en månad och låg under hemma mot Sjöbo IF. Då klev Laura Norén fram och fullbordade en extremsnabb vändning. – Det gick väldigt fort, säger hon..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Boxning: Jelic vann i proffsdebuten

Trelleborgaren Jelena Jelic vann sin första match som proffsboxare. I fjärde ronden knockade hon sin motståndare..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Många ville se premiären av ”Svall på Östersjön”

På måndagskvällen hade Trelleborgsrevyns sommarlustspel ”Svall på Östersjön” premiär och det var många som ville se första föreställningen..

Trelleborgs Allehanda - 20 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Cykelbrand i Höllviken. Två gripna för narkotika- och vapenbrott i Hässleholm..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Skola i Trelleborgs kommun har agerat bristfälligt med mobbningsanmälningar

En elev vid en skola i Trelleborgs kommun har vid upprepade tillfällen blivit utsatt för fysiska och verbala kränkningar av andra elever på samma skola. Enligt anmälaren har skolledningen känt till situationen. Nu kräver Barn- och elevombudet att Trelleborgs kommun vidtar åtgärder för att uppfylla skollagens krav..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.