BT > Inrikes

Friday, 22 February, 08:52

BT - 21 dec 13 kl. 14:55

Flera demonstrationer mot nazismFör en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig till Kärrtorp för en ny manifestation.
Vid 13-tiden i dag anordnade SSU och Ung vänster en manifestation mot nazism i Stadsparken i Eskilstuna.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kärrtorp, Stockholm, SSU, Ung, Stadsparken, Eskilstuna, Lars Ånestrand, Södermanland, TT, Falun, Umeå, Facebook, Nätverket Linje, Kärrtorps, Adam Tensta, Pira, Oskar Linnros, Nätverkets Linje, Per Westerberg, Stefan Löfven, Vänsterpartiets, Jonas Sjöstedt, Ekots, Sjöstedt, Antifascistisk, Revolutionära

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera demonstrationermot , nazism
GöteborgsPosten - 21 dec 13 kl. 11:06

Flera demonstrationer mot nazism

För en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig till Kärrtorp för en ny manifestation..

UNT - 21 dec 13 kl. 14:53

Flera demonstrationer mot nazism

För en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig till Kärrtorp för en ny manifestation..

UNT - 21 dec 13 kl. 16:31

Flera demonstrationer mot nazism

För en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig dit för en ny manifestation..

DN - 29 sep 17 kl. 06:47

Stefan Löfven bjuder in till samtal mot nazism

Statsminister Stefan Löfven överväger att försöka skärpa lagstiftningen för att förhindra nazistiska demonstrationer. Det kan handla om att se över hur till exempel symboler som tyr-runan används. Nu bjuder han in oppositionen till samtal, säger han till Sveriges Radio..

Kristianstadsbladet - 15 okt 17 kl. 00:01

Nils-Eric Sandberg: Fascism och nazism är vänsterrörelser

De förvirrade typerna i Nordiska motståndsrörelsen har genomgående kallats för högerextremister. Antifascistisk aktion, som specialiserat sig på att störa möten och demonstrationer, kallar sina motståndare höger och fascister. Är beteckningarna korrekta?.

YA - 16 okt 17 kl. 10:34

Nils-Eric Sandberg: Fascism och nazism är vänsterrörelser

De förvirrade typerna i Nordiska motståndsrörelsen har genomgående kallats för högerextremister. Antifascistisk aktion, som specialiserat sig på att störa möten och demonstrationer, kallar sina motståndare höger och fascister. Är det korrekt?.

Trelleborgs Allehanda - 16 okt 17 kl. 10:34

Nils-Eric Sandberg: Fascism och nazism är vänsterrörelser

De förvirrade typerna i Nordiska motståndsrörelsen har genomgående kallats för högerextremister. Antifascistisk aktion, som specialiserat sig på att störa möten och demonstrationer, kallar sina motståndare höger och fascister. Är det korrekt?.

SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

Kristianstadsbladet - 16 apr 11 kl. 02:00

Nior fokuserade på nazism

Efter en resa till ett koncentrationsläger och flera veckors arbete kring då- och nutidens nazism, avslutar elever på Nosabyskolan sina projekt om främlingsfientlighet.
Elever i nionde klass på Nosabyskolan har under flera veckors tid arbetat kring begreppet främlingsfientlighet. Projektet avslutades med en redovisning inför föräldrar och lärare med hjälp av powerpoint och film.

Barometern - 27 aug 14 kl. 13:30

Kunskap ska minska nazism

Nu föreslår Magnus Larsson (C) ett utbildningspaket som ska motverka nazism och fascism i samhället.
– Vi kan inte bara se på när nazismen sprider sin hatiska ideologi bland våra ungdomar. Förslaget är en direkt följd av den planerade valaktiviteten på torsdag kväll med Svenskarnas Parti.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.