BT > Ekonomi

Monday, 18 February, 22:11

BT - 18 dec 13 kl. 18:20

Nya bolag driver Lessebo bruk vidareLessebo Bruk går i konkurs och anställda riskerar att förlora jobbet. En konkursansökan lämnades in till Växjö tingsrätt på onsdagen.
- Bolaget har varit på obestånd, säger vd Terje Haglund till TT.Nu har tre nya bolag bildats som ska driva verksamheten vidare.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Lessebo, Bruk, Växjö, Terje Haglund, TT, Haglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bolag, driver, Lessebo, bruk, vidare
Helsingborgs Dagblad - 18 dec 13 kl. 18:21

Nya bolag driver Lessebo bruk vidare

Lessebo Bruk går i konkurs och anställda riskerar att förlora jobbet. En konkursansökan lämnades in till Växjö tingsrätt på onsdagen. — Bolaget har varit på obestånd, säger vd Terje Haglund till TT.

SvD - 18 dec 13 kl. 18:18

Nya bolag driver Lessebo bruk vidare

Lessebo Bruk går i konkurs..

GöteborgsPosten - 18 dec 13 kl. 13:55

Nya bolag driver Lessebo bruk vidare

Barometern - 18 dec 13 kl. 16:22

Lessebo bruk försatt i konkurs

På onsdagen försattes Lessebo bruk på egen begäran i konkurs vid Växjö tingsrätt. Men verksamheten ska bedrivas vidare i tre separata bolag. På onsdagsförmiddagen beslutade styrelsen att lämna in en ansökan om konkurs eftersom företaget "är på obestånd och som inte är tillfälligt".

SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 06:22

Ägarna tror på Lessebo bruk i slimmad kostym

Kunnandet och kunderna är kvar. Konjunkturen är på väg upp i Europa, kronkursen är på väg ner och bruket i Lessebo har en mindre kostnadskostym. – Vi har gjort lärdomar och förut­sättningarna är mycket bättre än för ett år sedan, säger vd Terje Haglund.

Barometern - 20 sep 13 kl. 10:36

Oskarshamnsföretagare tar över Lessebo Bruk

Krisdrabbade Lessebo Bruk i Kronobergs län får nya huvudägare. Oskarshamansföretagarna Bo Möller och Birger Hellman har tagit över en del av aktierna. Bo Möller, 65 år, blir ny styrelseordförande medan Birger Hellman, 77 år, går in som ledamot av brukets styrelse.

SmålandsPosten - 18 dec 13 kl. 12:41

Lessebo bruk försatt i konkurs

På onsdag försattes Lessebo bruk på egen begäran i konkurs vid Växjö tingsrätt. Cirka 180 anställda berörs. Enligt Terje Haglund, vd för Lessebo bruk, beslutade styrelsen på onsdagsförmiddagen att lämna in en ansökan om konkurs eftersom företaget "är på obestånd och som inte är tillfälligt".

SmålandsPosten - 18 dec 13 kl. 12:41

Lessebo bruk har begärt sig i konkurs

På onsdagsförmiddagen begärde sig Lessebo bruk i konkurs vid Växjö tingsrätt. Enligt Terje Haglund, vd för Lessebo bruk, beslutade styrelsen på onsdagsförmiddagen att lämna in en ansökan om konkurs eftersom företaget är på obestånd. Så gjordes också någon timme senare.

SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 06:48

Lessebo bruk såldes för 11,4 miljoner

Ägarkonstellationen som tidigare i år övertog konkursdrabbade Lessebo Bruk betalade 11,4 miljoner kronor, inklusive varulagret.
Det är nästan dubbelt så mycket som Vidakoncernen gav 2006 ? men därefter investerade Vida cirka 150 miljoner kronor i verksamheten..

SmålandsPosten - 30 jul 13 kl. 06:07

Frätande utsläpp på Lessebo bruk

På lördagskvällen fick räddningstjänsten larm från Lessebo bruk, sedan en anställd hade upptäckt rökutveckling i massablekeriet. Verkstadschef Benny Karlsson, som är jourhavande platschef under brukets underhållsstopp i tre veckor, åkte dit för att bistå räddningstjänsten. Men orsaken till rökutvecklingen hittades snabbt.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.