YA > Opinion

Monday, 20 January, 19:58

YA - 18 dec 13 kl. 03:58

Regeringens övermodTrots högt tonläge lyckades allianspartiernas företrädare inte baxa igenom hela budgeten i riksdagen. Oppositionen enades om att bryta ut en del i budgeten för att besluta om den separat. Det handlar som bekant om regeringens förslag att sänka statsskatten eller mera korrekt om att öka brytpunkten för uttaget av statlig skatt.
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sveriges, Ask, Asks, Perssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, övermod
Trelleborgs Allehanda - 18 nov 12 kl. 12:15

TFF-ikon kritisk: "Övermod blev TFF:s fall"

Bosse Andersson har spelat 476 A-lagsmatcher i TFF. Efter karriären har han följt laget i vått och torrt, och riktar nu skarp kritik mot klubben efter fallet genom divisionerna. Ett fall som enligt TFF-ikonen beror på bristande ödmjukhet.

SVT - 26 feb 14 kl. 22:27

Axnér sågar Lugi efter förlust: ”Hybris och övermod”

Uddamålsförlust hemma mot Hammarby – då reagerade Lugis tränare Tomas Axnér rejält. – Vi tror att vi är ett superlag, men vi lider av hybris och övermod, säger han till Sydsvenskan..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jun 16 kl. 16:01

Övermod och Nietzsches skorpor

Övermod är delvis en klippbok, meddelar kulturjournalisten Ingela Lind i sitt förord. Den röda tråden, själva övermodet, har dock lyfts fram när texterna bearbetats eller skrivits om, meddelar hon..

Sydöstran - 02 apr 17 kl. 06:00

Varning för övermod inför nästa års val

Magdalena Andersson och Stefan Löfven får inte drabbas av övermod när det nu går bra ekonomiskt utan måste driva en offensiv politik om de vill vinna valet nästa år..

NSD - 20 jan 19 kl. 19:28

Övermod sänkte Kalix hemma mot Östersund

Övermod sänkte Kalix HC i mötet med Östersund..

YLE - 19 nov 19 kl. 05:47

Kommentar: En släng av övermod som må vara förlåten – hybrisen blev kort och lika bra så

Det fanns en svag doft av övermod i luften, men förlusten mot Grekland tog ner landslaget på jorden och påminde om två självklara saker inför EM. Nyckelspelarna måste hållas i skick och inget annat än hundraprocentig inställning duger..

Alliansfritt Sverige - 13 apr 12 kl. 11:22

Regeringens DN Debatt - nu med kommentarer

UTSPEL. Regeringen har dagen till ära publicerat en trött debattartikel på DN Debatt för att berätta om vad som kommer i budgetpropositionen nästa vecka. Här är artikeln i sin helhet, tillsammans med några kommentarer i rött.

HBL - 23 okt 14 kl. 17:50

Budgeten kan bli regeringens fall

Kaos hotar i den svenska politiken i höst. I går lade den nya regeringen fram sitt första budgetförslag, men Sverigedemokraterna hotar rösta ned budgeten, vilket i så fall fäller regeringen.Stockholm
Sveriges nya finansminister Magdalena Andersson från Socialdemokraterna vill satsa 25 miljarder kronor (2,7 miljarder euro) på olika reformer nästa år.

Cornucopia - 31 jul 18 kl. 15:58

Regeringens "stöd" populistiskt och för lågt - skjuter bara upp böndernas konkurser till efter valet

Regeringens återbetlning av böndernas inbetalda skatter tillbaka till bönderna själva ("krisstöd") är populistiskt och för lågt. Det skjuter på sin höjd upp masskonkurserna och nedläggningarna hos bönderna till efter valet, och räcker bara till att ge 50% av djuren mat i 2-4 veckor, om foderpriserna varit de normala.
Betesmark.

YLE - 26 maj 15 kl. 03:45

Det ska bli slut på regeringens såsande

Den förra regeringen misslyckades kapitalt med sina stora projekt, kommunreformen och hälsovårdsreformen. Nu föreslår en arbetsgrupp, som tillsattes av den avgående regeringen, att man ska lära av misstagen. Arbetsgruppen föreslår en oberoende expertnämnd som läser igenom regeringens förslag innan de går till riksdagen.

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Friskolorna måste ta greppet

Företag i skattefinansierade branscher borde leda självsaneringen för att lyfta kvaliteten. De seriösa friskolorna borde se till att höja sig över mängden. .

YA - Igår: 18:09

Joakim Broman: Ett vårdsystem som faller samman

En 83-årig kvinna fick ligga 13 timmar på akuten. Trots att hon misstänktes ha blodproppar i lungorna, en allvarlig diagnos, tog det sju timmar innan hon fick träffa en läkare. Efter hemkomst skrev dottern ett Facebook-inlägg (7/1) som delats mer än 35 000 gånger..

YA - Igår: 18:10

Regelkrånglet lever vidare

Självklart ska företagare få bättre förutsättningar. Ungefär så brukar det låta från landets politiker när företagande diskuteras..

YA - 17 jan 20 kl. 16:03

Joakim Broman: Klimat och ekonomi hänger tätt ihop

Konventionell olja handlas på en världsmarknad. Leveranserna är enkla att styra om och oljan är billig att plocka upp i relation till priset. Reserverna är relativt knappa.

YA - 17 jan 20 kl. 15:54

Möt hoten i den grå zonen

Om hoten mot Sverige förändras måste försvaret av riket också göra det. .

YA - 16 jan 20 kl. 15:08

Liberala råd till Vänstern efter Sjöstedt

En liberal ledarsida kan kanske inte tycka att gamla Sovjetflirtande Vänsterpartiet behövs. Men en vänster riktad till den arbetande klassen hade kunnat nå stora framgångar. .

YA - 15 jan 20 kl. 15:31

Inte S som styr

Häromdagen fyllde januariöverenskommelsen ett år. “Det folkliga firandet på gator och torg var begränsat”, konstaterade Jonas Sjöstedt (V), när partiledarna möttes för debatt i riksdagens kammare på onsdagsförmiddagen. .

YA - 14 jan 20 kl. 05:00

Våga vägra det politiska nyspråket

Äntligen någon som ryter ifrån mot språkaktivisterna..

YA - 14 jan 20 kl. 12:08

Ta säkerhetsskandalen på allvar

En skandal har uppdagats inom Försvarsmakten, då en obehörig person under 20 års tid arbetat i olika befattningar. Så ska det inte kunna gå till. .

YA - 13 jan 20 kl. 14:09

Liberaler – lämna januarimörkret

Tänk om väljarnas missnöjesyttringar i själva verket handlar om att de vill bevara allt det som är bra med Sverige. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.