Sydsvenskan > Nyheter

Wednesday, 23 January, 04:02

Sydsvenskan - 17 dec 13 kl. 06:30

Tankesport på hög nivå i KinaFör tredje året i rad spelas ett tankesportsmästerskap i Kina, Sport Accord World Mind Games. Årets tävling spelas 12-18 december, liksom tidigare med schack, bridge, dam, go och xiang qi (kinesiskt schack) på programmet. För bridgens del är fyra herrlag (Kina, USA, Monaco och Polen) och fyra damlag (Kina, USA, England och Israel) inbjudna. Man tävlar i lag, par och individuellt. Lagtävlingen har precis börjat med en dubbelrondig inbördes serie.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kina, Accord World Mind Games, USA, Polen, Israel, Monaco, Sport Accord World Mind Games, Nord-Syd, Fulvio Fantoni–Claudio Nunes, Tom Carmichael–David Grainger, Nords, Krzysztof Buras, Andrzej Narkiewicz, Öst, Nord, Englands Öst–Väst, Brown, Susan Stockdale, England

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tankesportpå hög nivå i , Kina
Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 00:03

"Kina kan hjälpa Europa"

Även om förhoppningen att Kina kan rädda Europa ur den akuta krisen är orealistisk kan landet bidra till att få igång den europeiska tillväxten. Men då måste Europa göra upp med fördomar om Kina, skriver statsvetaren Minxin Pei, professor vid Claremont McKenna College i USA.
Skuldkrisen i Europa är inte längre bara en europeisk angelägenhet.

Nerikes Allehanda - 27 maj 15 kl. 05:15

Kina kan få en kvinnlig president

Kina kan vara på väg att få sin första kvinnliga president. Det handlar inte om en kursändring i Peking, utan om ett demokratiskt val i den del av Kina som är en fungerande demokrati.Den 16 januari ska Taiwan välja ny president.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Kina lockar svenska ekonomistudenter

Intresset ökar för att plugga ­ekonomi med inriktning på Kina. Om några ­veckor reser Lundastudenterna ­Johannes Lissdaniels och Mårten Berg till Fudan­universitetet i Shanghai.
Mastersutbildningen med fokus på Kina vid Ekonomi­högskolan i Lund är teoretiskt baserad och beskriver varför Kinas ekonomi ser ut som den gör.?

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 16:37

Lööf vill exportera vapen till Kina


Centerledaren Annie Lööf vill exportera vapen till Kina och har sagt att det är svårt att definiera om Kina är en diktatur eller demokrati. Trots kritiken mot regeringens Saudiaffär berättar Annie Lööf att hon är öppen för en vapenexport till Kina. I en intervju i P1 säger att hon tycker det är svårt att definiera Kina som land.?

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 21:10

Lööf 2012: "Oklart vad Kina är" - Lööf 2007: "Världens största diktatur"


Annie Lööfs uttalanden om Kina och hennes snabba pudel har fått stor uppmärksamhet. Men hennes oklara åsikt om Kina i dag och för fem år sen skiljer sig. Hon har även kritiserat Socialdemokraterna för vapenavtalet med Saudiarabien - innan Alliansregeringen förlängde det.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

Kaxigt Kina viker sig inte

Två block står mot varandra vid FN:s klimatmöte COP17 i Durban i Syd­afrika. EU och hårt drabbade sm?
Två block står mot varandra vid FN:s klimatmöte COP17 i Durban i Syd­afrika.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 19:27

Experten: "Var försiktiga mot Kina"


Kinas kränkningar av mänskliga rättigheter kan bara sluta om omvärlden slutar vara aggressiva, säger Kinaexperten Börje Ljunggren till Nyheter24. STOCKHOLM. Att Kinas premiärminister Wen Jiabao besöker Sverige och flera andra europeiska länder denna vecka är knappast en tillfällighet.

Kristianstadsbladet - 13 aug 12 kl. 10:47

Han är radions röst från Kina

Det var en slump att han började läsa kinesiska och han gjorde det mest på skoj. Sedan ett halvår är Kristianstadssonen David Carlqvist utrikeskorrespondent med Kina som bevaknings­område.
Jämte familjen är det att få andas den rena luften han uppskattar mest när han är hemma i Kristianstad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.