SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 20 January, 20:43

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder



BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten. För att få en långsiktigt hållbar bostadsmarknad måste vi våga vara obekväma, erkänna jobbiga sanningar och ta svåra beslut, skriver Ola Johansson (C). Att hälla pengar i byggbolagens fickor eller att undvika att erkänna problemet löser ingenting.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
BostÄder, Ola Johansson, Sverige, EU, Volvo

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vågavara , obekvämaför , fler, bostäder
SmålandsPosten - 29 aug 14 kl. 07:28

Kommunens största partier under luppen

Vad vill Socialdemokraterna göra för väljarna i Uppvidinge och vad vill Centerpartiet? I vilka frågor skiljer sig partierna åt och vad tycker de lika om? Tidningen Dagens samhälle har gjort en ranking över det politiska klimatet i landets 290 kommuner.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:19

Mitt nyårslöfte är att ställa till med en scen

Att kapitulera för de riktiga samhällsutmaningarna och i?stället skylla på människor som flyr konflikt och förtryck är inte bara oanständigt utan också ett uttryck för idélöshet, politisk lathet, skriver Oliver Rosengren (M), tillträdande ordförande i nämnden för arbete och välfärd. Växjö är och har över tid varit en förebild för att Sveriges ambition om solidariskt mottagande inte bara ska vara en idé utan också bli verklighet.

GöteborgsPosten - 06 jul 18 kl. 19:48

Här är partiernas löften lokalt i Lysekil

Barnomsorg på obekväm arbetstid, utvecklingen av södra hamnen och fler bostäder i Lysekils kommun är tre viktiga frågor som kommer att tas upp till diskussion i Lysekils kommun i årets valrörelse..

YLE - 20 jul 17 kl. 11:14

Sommarens väder har irriterat många människor - men inte jordgubbarna

Den hittills kalla sommaren har pinat många finländare. Men de som älskar jordgubbar får kanske nu lite plåster på såren. Det kalla vädret har nämligen inte påverkat jordgubbsskörden negativt i år - snarare positivt.

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 05:30

Råder det brist på vårdplatser?

1. Sussi Wensmark, undersköterska, huvudskyddsombud för Kommunal på Skånes universitetssjukhus, Sus, i Lund:– Häromveckan hade vi stora problem på akuten i Lund, inga vårdplatser, 50 patienter i väntrummet, en fullbelagd enhet och 18 utlokaliserade patienter. Anser du att det råder brist på vårdplatser?

YLE - 14 mar 17 kl. 06:38

Språkkolumnen: Kejsarens nya språkkläder

Till synes lättförståeliga ord kan ha en annan innebörd än du tror. Språkvårdaren Minna Levälahti uppmanar journalisterna att avslöja både det enkla och det komplicerade maktspråket. Ni minns säkert pojken som med barnslig ärlighet avslöjade att kejsaren var naken.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Att göra det som krävs

Krönika Även regeringen inser att bostadsbristen är ett hot mot Sveriges långsiktiga utveckling och bjuder nu motvilligt in till blocköverskridande samtal. Vid det här laget har det nog undgått få att den svenska bostadsbristen är en av vår tids största utmaningar. Regeringen pressas från alla håll i frågan och bostadsminister Mehmet Kaplan har haft en tuff första tid.

Cornucopia - 17 aug 20 kl. 13:39

"Några vaktmästartjänster" - trist att fått rätt om serverhallfiaskot - Facebook gav 56 svenska jobb för 140 MSEK i skattepengar

"Det krävs inte så mycket för att sköta om en serverhall, några vaktmästartjänster."- källa till AftonbladetSedan Annie Lööf (C) och regeringen Reinfeldt tog bort energiskatten för serverhallar och gav Facebook 140 miljoner i skattepengar för att etablera sig i Luleå har jag här på bloggen varnat för att serverhallarna inte ger jobb, inte ger skatteintäkter och istället kommer orsaka elkris i Sverige. Dessvärre har jag fått rätt bekräftas i en färsk artikel i Aftonbladet.

Politikerbloggen - 10 feb 13 kl. 08:03

Grön migrations- och integrationspolitik behövs


DEBATT. Vi gröna behövs mer än någonsin i migrations- och integrationspolitiken, och får jag förtroendet att fortsätta vara språkrör för Grön Ungdom ska jag jobba stenhårt för att vi ska utföra den uppgiften. Det skriver Björn Lindgren (MP) på TV4 Politikerbloggen.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 08:40

SD och M har tappat greppet totalt

När nu Sverigedemokraterna och Moderaterna pratar sig varma om sin vision i budgeten för 2020, kan man bara beklaga Hörbys invånare. De har totalt tappat greppet om kommunens ekonomi och tror sig vara handlingskraftiga när man bara är och petar i detaljer. Man lovar guld och gröna skogar, allt åt alla, och som läsare luras man att SD och M vill utveckla byarna men man har inga konkreta svar hur det ska gå till, inte heller hur det ska finansieras, och det gäller inte heller alla byar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.