Alliansfritt Sverige > Opinion

Wednesday, 27 May, 04:11

Alliansfritt Sverige - 16 dec 13 kl. 12:08

Tumregeln är att statistik stämmer tills Kent Persson börjar använda denKent

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Inlägg by Kent Persson.

Kent Persson, moderaternas partisekreterare, har alltid haft ett stormigt förhållande till fakta. Idag är inget undantag. Enligt Persson har Sverige nu nått förstaplatsen i rankningen av världens sjukvård eftersom ”alliansens sjukvårdspolitik ger resultat”. Och sedan länkar han till en artikel som säger något helt annat.

Dagens Medicin har skrivit artikeln Kent Persson länkar, och där står det tydligt att det inte rör sig om någon ny rankning från Världshälsoorganisationen (WHO), utan bara att forskare har satt upp nya kriterier för det tre år gamla materialet, och att de bara jämför 19 av de 33 OECD-länderna. De nya kriterierna är att räkna bort exempelvis olyckor och självmord. Bara sådant som kan förebyggas av sjukvården.

Då får man ett annat resultat.

Sveriges resultat har alltså inte mätts igen, det har inte förändrats. Bara ett nytt sätt att mäta.

Men det är spännande att Kent Persson måste ta till lite statistiskt trixande för att visa att ”alliansens sjukvårdspolitik ger resultat”.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Kent Persson, Persson, Sverige, Medicin, Världshälsoorganisationen, WHO, OECD

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tumregelnär att , statistik, stämmer, tills, Kent, Perssonbörjar , använda den
SvD - 18 nov 16 kl. 07:00

”Vilseledande statistik skrämmer husägare”

Försäkringsbolagen skrämmer hus­ägare med vilseledande rapporter. Bolagens sätt att presentera ­statistik ­leder till att hantverkskompetens misstänkliggörs, skriver Johan Aspelin, vd GVK, Svensk Våtrumskontroll, och Per Jonasson, vd Svenska Kyl & Värmepumpföreningen..

Skånskan - 02 aug 18 kl. 05:00

Kommunen menar att siffrorna inte stämmer

Svalöv Undersköterskorna i Svalövs kommun har lägst lön av alla undersköterskor i Sverige enligt fackförbundet Kommunals egen tidning. Kommunen själv menar att statistiken inte stämmer.Siffrorna kommer från tidningen Kommunalarbetaren som jämfört lönerna bland flera olika yrken inom den kommunala sektorn.

YLE - 02 aug 17 kl. 07:42

Statistik: Polisen är snabbare på plats i Hangö utan polisstation

Hangö blev av med sin polisstation men trots det är poliserna nu snabbare än tidigare på plats vid nödsituationer. Det visar ny statistik. Hangös stadsdirektör Denis Strandell är ändå kritisk till siffrorna och säger att man jämför en tom polisstation med en tom polisstation.

Nerikes Allehanda - 08 mar 15 kl. 05:15

Nu är det mörka bilder och statistik

En sen lördagsnatt vaknar jag av att min vän ringer och gråter. Hon har precis lämnat han som slår och undrar var kvinnohuset ligger. ”Får man ta med sig en katt dit?

Cornucopia - 13 nov 15 kl. 09:10

Migrationsverket vill inte svara på varför deras statistik är fel

I tisdags slutade Migrationsverket rapportera statistik över antalet asylsökande. På fråga om hur man upptäckt att siffrorna inte stämmer vägrar man ge något svar.

Migrationsverket publicerade följande i tisdags:"Det råder osäkerhet om tisdagens publicerade statistik över antalet asylsökande måndagen den 9 november.

YLE - 26 maj 17 kl. 09:24

SJK analyserar sina motståndare med hjälp av video och statistik – så här går det till

I fotbollsligaklubben SJK har man gått in för grundlig analys med hjälp av video och statistik. Analysen upptar största delen av chefstränaren Sixten Boströms arbetstid. Boström analyserar sitt eget lag och kommande motståndare noggrant, ofta till klockan nio eller tio på kvällen.

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Chansen finns bortom logik och statistik

Ett lag av världsspelare som inte alltid uppträder som ett världslag. Mot ett lag som ibland kan störa världslagen. Där någonstans kan ekvationen gå ihop.

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 17 kl. 11:03

Ekonomer tvivlar på dansk BNP-statistik

För tre veckor sedan meddelade Danmarks Statistik att landets ekonomi krympte med 0,6 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före. Men danska ekonomer tvivlar på att statistiken stämmer. På fredagen reviderade Danmarks Statistik statistike.

Blekinge Läns tidning - 22 dec 17 kl. 11:03

Ekonomer tvivlar på dansk BNP-statistik

För tre veckor sedan meddelade Danmarks Statistik att landets ekonomi krympte med 0,6 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före. Men danska ekonomer tvivlar på att statistiken stämmer. På fredagen reviderade Danmarks Statistik statistiken så BNP-nedgången nu stannar på 0,5 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.