SVT Debatt > Opinion

Sunday, 16 June, 02:42

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 14:39

Sverige blir republik tidigare än många trorMONARKI Finlands statsskick är mer modernt än det svenska. I stället för kung har de en president som utses genom demokratiska val vart sjätte år. Allt fler svenskar inser det orimliga i att statschefsämbetet ärvs. Därför måste vi nu börja planera för hur det nya statsskicket ska utformas när monarkin försvinner, skriver Mia Sydow Mölleby, Republikanska föreningen. I dag, den 6 december, vill jag gratulera Republiken Finland på självständighetsdagen.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
MONARKI Finlands, Mia Sydow Mölleby, Republiken Finland, Finland, Ryssland, Karl, Hessen, Tyskland, Island, Slovenien, Sverige, Finlands, SOM, Göteborgs

Dela artikeln

516 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeblir , republiktidigare , änmånga , tror
Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 07:00

Hannas osmidiga uttalande om Etiopiensvenskarna - är det så dumt som du tror?

Kapten Smidig!HANNA. De två svenska journalisterna har precis släpps ut från fängelset i Etiopien och många är de som drar en lättnadens suck.

Eurosport - 12 okt 11 kl. 07:33

Fotboll - Kval till EM 2012 - Taktiken tog Sverige till EM: Tror på planen

Det var tillbaka till grunderna som gällde. Sverige lärde läxan i Amsterdam, tog den med sig till Råsunda och med en perfekt genomförd taktik räckte det hela vägen till Polen och Ukraina. "Vi skulle till EM", säger Sebastian Larsson..

Skånskan - 08 jun 17 kl. 17:53

Brorsson tror på nytt guld

helsingborg Det är andra tider i svensk ungdomsfotboll. Inför U21-EM 2015 var det få som trodde på svenskt guld – men Sverige skrällde i Tjeckien.
Inför årets mästerskap är det därför en stor portion press på Sverige.

Alliansfritt Sverige - 30 jun 13 kl. 09:49

Tror att homosexualitet beror på miljögifter ? vill sitta i riksdagen för KD

Frikyrkopastorn Stanley Sjöberg vill blir riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Som så många andra som kandiderar för partiet så har han det lite svårt med homosexuella. Sjöberg har så svårt att han har lagt upp en film på YouTube titeln Klarläggande om homosexualitet.

Alliansfritt Sverige - 03 jul 14 kl. 18:32

70 procent av moderata sympatisörer tror att M backar i valet

Vid valet 2010 ledde Fredrik Reinfeldt moderaterna till det bästa valresultatet någonsin. Frågan är vad han gjort med partiet sedan dess. Enligt Aftonbladet/Sverige Tycker är det 70% av partiets sympatisörer som tror att moderaterna backar i stundande val.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

Alliansfritt Sverige - 03 jan 11 kl. 22:12

Centerpartister tror Hanna blivit kapad, spekulerar i avgång och uteslutning

NOTIS. UNT rapporterar resultaten från Uppsalacenterns krismöte och följer upp med fler intervjuer av tunga Centerpartister. Resultatet är att det nu är osäkert om Hanna kan sitta kvar som kommunalråd.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 20:08

Sverige i recession – Anders Borg: whatever

Sverige ser ut att befinna sig i recession. Det senaste kvartalet har industrin tvingats reat ut sina lagervaror till ett värde av 10 miljarder kronor, vilket befaras komma att trycka ned BNP till under minusgränsen. Detta skulle innebära att vi för första gången sedan år 2009 har en krympande ekonomi två på varandra följande kvartal.

Alliansfritt Sverige - 22 jun 14 kl. 12:40

Nu skriver borgerlig ledarsida ledare om vad de ”tror” någon skulle sagt

Idag skriver chefredaktör Peter Wolodarski en ledare om det som alliansen ska försöka med i höst, att vinna sitt tredje val på raken. Han tar Tony Blair som exempel, Labourledaren som förändrade Labour och vann tre val mellan perioden 1997 till 2010.  Att ta honom som exempel, och även en intervju med honom om vad som måste göras, är givetvis helt logiskt.

Alliansfritt Sverige - 14 feb 12 kl. 10:30

Arbetsmarknadsministern tror inte att du kan räkna procent


KUNSKAP. Sedan söndagens Agenda har det blivit en del diskussion om regeringens märkliga metod att mäta sysselsättning i absoluta tal och inte som en andel av befolkningen. Måttet blir som bekant intetsägande då Sveriges befolkning också ökar.

Alliansfritt Sverige - 16 okt 13 kl. 16:00

Vem tar över efter Reinfeldt? Du får rösta fram vem du tror de blir!

Nu lanserar vi Vem blir det? och det innebär att du får vara med och rösta fram vem du tror blir nästa moderatledare på www.vemblirdet.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 10:58

”Riksbanken måste omgående utfärda en e-krona”

”Enda vägen framåt är att folket, oberoende av ideologi, kräver att Riksbanken ger ut en e-krona – för att säkra att Sverige har ett betalmedel och en valuta som är demokratiskt förankrad”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 09:55

”Färre män döms när brott felrubriceras på detta sätt”

”Det är mycket olyckligt att brotten inte rubriceras på ett korrekt sätt redan från början, det vill säga som grov kvinnofridskränkning och detta har enligt min uppfattning ett direkt samband med att färre brott än tidigare leder till fällande domar”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Homosexuella män måste leva i celibat för att få ge blod”

”Lagstiftningen kring blodgivare är en gammal och unken restprodukt från den beröringsskräck inför män som har sex med män, som uppstod i samband med AIDS-utbrotten på 80-talet”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 14:48

Mathias Sundin: ”Nätläkarnas intåg kräver förändringar”

Med nätläkare och artificiell intelligens kan sjukvården äntligen börja handla om att upptäcka fel innan de blivit allvarliga och ge människor en makt över sin egen hälsa som de aldrig haft tidigare. Det är en revolution. En dramatisk förbättring som kommer kunna innebära mycket hälsosammare och längre liv, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 12:41

”Sabuni bör väljas till ny partiledare”

”Liberalerna behöver en partiledare som förmår göra socialliberalismen relevant i dagens samhälle och vinna väljarnas stöd för liberal politik. Därför är Nyamko Sabuni rätt person att återupprätta Liberalerna som politisk kraft”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 12 jun 19 kl. 13:51

”Oxfam vill förändras och har tagit initiativ”

”Under våra intervjuer hörde vi hur människor inte fick betalt för arbete om de vägrade att ha sex med hjälparbetare. Äldre och funktionsnedsatta var tvungna att vänta längre på mat än flickor som bytte sex mot mat. Ett första steg är att erkänna problem och agera”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 12 jun 19 kl. 10:13

”Stoppa drevet mot familjer som vill hemundervisa”

”Kanske hade barnen i familjen på Österlen inte farit så illa om föräldrarna inte känt sig tvungna att gömma sig för myndigheterna. Ett är säkert, det hade gjort det betydligt lättare för rektorn och social arbetarna på Ystads kommun att göra sitt jobb”, skriver debattören..

SVT Debatt - 12 jun 19 kl. 09:04

”S-smedjan Tiden försöker trolla bort problemen i skolan”

”Om debattörerna verkligen tror att det löser problemen att trolla bort alla obehöriga så vill jag varna för konsekvenserna. Kraven i grundskolan måste tvärtom upprätthållas och förväntningarna måste höjas generellt sett”, skriver debattören..

SVT Debatt - 11 jun 19 kl. 15:40

Lärarförbundet: ”Öppna plånboken nu, Magdalena!”

”När vi lärare talar om vikten av att investera i barns utbildning, så talar vi faktiskt inte i egen sak. Det handlar om hela landets framtid och välstånd”, skriver debattören..

SVT Debatt - 11 jun 19 kl. 12:51

”Den svensk skolan är en effektiv utsorteringsmaskin”

”Att skolan underkänner så många som 15 procent av varje årskull är oacceptabelt. Ingen gynnas av att många av dessa hamnar i utanförskap. Det gör knappast Sverige starkare som kunskapsnation”, skriver debattörerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.