Sydsvenskan > Kultur

Saturday, 21 July, 13:40

Sydsvenskan - 29 nov 13 kl. 06:30

Gamla grepp i nya ”Carrie”Stephen Kings debutroman från 1974 och Brian De Palmas filmatisering två år senare var svaret på en reaktionär tendens inom skräckgenren med onda barn och en demoniserad kvinnlig sexualitet, bland annat ”Exorcisten” (1973). Och i en tid av högerextrem backlash, mobbningdebatt och skolmassakrer borde den tragiska berättelsen om high school-flickan Carrie vara som klippt och skuren för ny aktualitet. Särskilt i händerna på en regissör känd för starka porträtt av outsiders och missanpasslingar som Kimberly Pierce (”Boys Don’t Cry”).Men 2013 års film har bara några halvhjärtade ansatser till nytänkande. Som när mobbarna filmar och sedan lägger ut Carries förnedring i gympaduschen på nätet.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Carrie, Kings, Brian De Palmas, Exorcisten, Kimberly Pierce, Don, Cry, Carries, Pierce, De Palmas, Pino Donaggios, Grace Moretz, Girl, Kick-Ass, Julianne Moore, De Palma

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, greppi nya , Carrie
Sydsvenskan - 06 mar 11 kl. 06:30

Nya röster inte nog mot gamla grepp

Vega, Köpenhamn, 4/3
YOUSSOU N?DOUR, CARLOU D. Egentligen finns det inte så ­mycket nytt att rapportera om konsertartisten Youssou N?

Nya Wermlands Tidningen - 08 maj 14 kl. 16:54

Nya och gamla grepp under årets Charlottadag

På lördag, den 10 maj, är det åter dags för Charlottadagen. Precis som förra året arrangeras det mat- och trädgårdsmässa i Folkets hus under dagen. Lasse Anrell finns på plats för att tipsa om hur man bäst lyckas med sina pelargoner.

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 15 kl. 11:54

Gamla grepp gör huset nytt

Många vill säkert göra så lite som möjligt på semestern, men det finns de som faktiskt är beredda att betala för att arbeta. På Tomarps Kungsgård pågår ett läger för att lära ut traditionella byggnadsmetoder..

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musical" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 13 kl. 15:13

"Carrie" i uppdaterad version

"Carrie" är en skräckfilmsklassiker. Nu kommer nyinspelningen med Chloë Grace Moretz i rollen som den mobbade gymnasieflickan. - Jag läste Stephen Kings roman tre gånger.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 15:13

"Carrie" i uppdaterad version

"Carrie" är en skräckfilmsklassiker. Nu kommer nyinspelningen med Chloë Grace Moretz i rollen som den mobbade gymnasieflickan. - Jag läste Stephen Kings roman tre gånger.

Barometern - 29 nov 13 kl. 22:09

Carrie ? från skräckfilm till tragiskt drama

Stephen Kings debutroman Carrie från 1974 filmatiserades av Brian De Palma två år senare och blev en stilbildare i skräckgenren. När Kimberley Peirce med filmer som Boys Don't Cry och Stop-Loss på meritlistan tar på sig att göra en nyinspelning av romanen vill hon mer än skrämmas. Tonåriga Carrie lever ensam med en mor som håller henne i herrans tukt och förmaning, och ovetande om vad som händer när flickor förvandlas till kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 12 kl. 08:24

Julianne Moore klar för "Carrie"

Julianne Moore är klar för den kommande nyversionen av skräck-klassikern "Carrie". Moore ska spela rollen som Carries förödmjukande mamma, skriver Contactmusic. "Carrie" bygger på Stephen Kings roman med samma namn från 1974.

Sydsvenskan - 13 feb 14 kl. 05:30

Djärva grepp kan skapa ett nytt idrottscentrum

Stadionområdet i Malmö är fantastiskt som hemmaplan för en mängd idrotter och med en tydlig plats i Malmöbornas hjärtan. Vi moderater vill ytterligare utveckla detta område, stärka idrottskaraktären och knyta ihop det med det gröna stråk som kan skapas från Pildammsparken mot Hyllie.Vi har möjligheten att utveckla norra Europas största idrotts-, sport- och motionsområde.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Transporterade kor i Indien – slogs ihjäl

Medborgargardesmedlemmar tros ha dödat en muslimsk man som transporterade två kor i Indien. Ett liknande dåd skedde i samma område för drygt ett år sedan. Fundamentalistiska hinduer och grupper som vill skydda korna har på senare år senaste åren börjat.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tusentals i protest mot flyktingläger

Tusentals människor har gått ut på gatorna i flera storstäder i Australien för att kräva ett slut på landets internering av asylsökande på öar i västra Stilla havet. "Frige flyktingarna!" skanderar demonstranter i ett tåg som drar genom Sydney.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Magisk passningsfot går vidare för att hitta vägen till framgång igen

Nog talar mycket för att det blir Molde efter detta?.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Pappa till överlevande i skolskjutning mördad

En pappa till två överlevande i skolskjutningen i Parkland i Florida har blivit rånmördad i sin närbutik i North Lauderdale i samma delstat, rapporterar BBC. Övervakningsbilder från mordplatsen visar hur den misstänkte gärningsmannen återvänder till but.

Sydsvenskan - 21 jul 17 kl. 08:00

Fruntimmersveckan: Johanna Andersson, från klok gumma till läkare

Kvacksalvarens dotter blev första kvinnliga läkarstudenten i Lund..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Knivman i Tyskland säger inget

Den 34-åring som sitter gripen för att ha knivhuggit passagerare på en buss i norra Tyskland har hittills inte sagt något om sitt motiv, säger åklagare Ulla Hingst, enligt tidningen Bild. Hon beskriver mannen, som ska framträda i domstol under lördagen,.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Yosemite-brand dubbelt så stor

Ferguson-branden nära nationalparken Yosemite har på tre dygn vuxit sig nästan dubbelt så stor, uppger myndigheter i USA. Elden i norra Kalifornien breder nu enligt jordbruksdepartementet ut sig över 93 kvadratkilometer. Det är en yta motsvarande Lomma.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Hamas: Enighet om eldupphör

Hamas och Israel har enats om eldupphör i och runt Gazaremsan, uppger en talesman för den palestinska islamiströrelsen som styr området. – Med hjälp av Egypten och FN har vi kommit fram till att återgå till det tidigare tillståndet av lugn mellan ockupa.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Verstappen snabbast på träning

Han var 26 tusendelar snabbare än Lewis Hamilton..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Skådespelarna för en tredje "Mamma mia"-film

Bara dagar efter premiären spekuleras om en tredje film i sagan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.