Sydsvenskan > Kultur

Monday, 25 March, 23:15

Sydsvenskan - 29 nov 13 kl. 06:30

Gamla grepp i nya ”Carrie”Stephen Kings debutroman från 1974 och Brian De Palmas filmatisering två år senare var svaret på en reaktionär tendens inom skräckgenren med onda barn och en demoniserad kvinnlig sexualitet, bland annat ”Exorcisten” (1973). Och i en tid av högerextrem backlash, mobbningdebatt och skolmassakrer borde den tragiska berättelsen om high school-flickan Carrie vara som klippt och skuren för ny aktualitet. Särskilt i händerna på en regissör känd för starka porträtt av outsiders och missanpasslingar som Kimberly Pierce (”Boys Don’t Cry”).Men 2013 års film har bara några halvhjärtade ansatser till nytänkande. Som när mobbarna filmar och sedan lägger ut Carries förnedring i gympaduschen på nätet.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Carrie, Kings, Brian De Palmas, Exorcisten, Kimberly Pierce, Don, Cry, Carries, Pierce, De Palmas, Pino Donaggios, Grace Moretz, Girl, Kick-Ass, Julianne Moore, De Palma

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, greppi nya , Carrie
Sydsvenskan - 06 mar 11 kl. 06:30

Nya röster inte nog mot gamla grepp

Vega, Köpenhamn, 4/3
YOUSSOU N?DOUR, CARLOU D. Egentligen finns det inte så ­mycket nytt att rapportera om konsertartisten Youssou N?

Nya Wermlands Tidningen - 08 maj 14 kl. 16:54

Nya och gamla grepp under årets Charlottadag

På lördag, den 10 maj, är det åter dags för Charlottadagen. Precis som förra året arrangeras det mat- och trädgårdsmässa i Folkets hus under dagen. Lasse Anrell finns på plats för att tipsa om hur man bäst lyckas med sina pelargoner.

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 15 kl. 11:54

Gamla grepp gör huset nytt

Många vill säkert göra så lite som möjligt på semestern, men det finns de som faktiskt är beredda att betala för att arbeta. På Tomarps Kungsgård pågår ett läger för att lära ut traditionella byggnadsmetoder..

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musical" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 13 kl. 15:13

"Carrie" i uppdaterad version

"Carrie" är en skräckfilmsklassiker. Nu kommer nyinspelningen med Chloë Grace Moretz i rollen som den mobbade gymnasieflickan. - Jag läste Stephen Kings roman tre gånger.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 15:13

"Carrie" i uppdaterad version

"Carrie" är en skräckfilmsklassiker. Nu kommer nyinspelningen med Chloë Grace Moretz i rollen som den mobbade gymnasieflickan. - Jag läste Stephen Kings roman tre gånger.

Barometern - 29 nov 13 kl. 22:09

Carrie ? från skräckfilm till tragiskt drama

Stephen Kings debutroman Carrie från 1974 filmatiserades av Brian De Palma två år senare och blev en stilbildare i skräckgenren. När Kimberley Peirce med filmer som Boys Don't Cry och Stop-Loss på meritlistan tar på sig att göra en nyinspelning av romanen vill hon mer än skrämmas. Tonåriga Carrie lever ensam med en mor som håller henne i herrans tukt och förmaning, och ovetande om vad som händer när flickor förvandlas till kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 12 kl. 08:24

Julianne Moore klar för "Carrie"

Julianne Moore är klar för den kommande nyversionen av skräck-klassikern "Carrie". Moore ska spela rollen som Carries förödmjukande mamma, skriver Contactmusic. "Carrie" bygger på Stephen Kings roman med samma namn från 1974.

Sydsvenskan - 13 feb 14 kl. 05:30

Djärva grepp kan skapa ett nytt idrottscentrum

Stadionområdet i Malmö är fantastiskt som hemmaplan för en mängd idrotter och med en tydlig plats i Malmöbornas hjärtan. Vi moderater vill ytterligare utveckla detta område, stärka idrottskaraktären och knyta ihop det med det gröna stråk som kan skapas från Pildammsparken mot Hyllie.Vi har möjligheten att utveckla norra Europas största idrotts-, sport- och motionsområde.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmökaptenen härföraren som pekade med hela handen

Fredrik Händemark var allt i ett paket..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Observatörer: Valet i Komorerna bristfälligt

Protester har ägt rum på ögruppen Komorerna i Indiska oceanen efter söndagens val. De protesterande, som leds av oppositionsledare, anser att presidentvalet är manipulerat. Enligt valobservatörer visar söndagens val på ett stort antal brister.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Flera inbrott kring Stadionområdet – tre skolor drabbade

Vi ser att de gör inbrottet snabbt och de har specialverktyg" säger Peter Marbe, MFF säkerhetschef..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Högerpopulister hotar med gatukravaller

Det liberala Reformpartiet fick flest röster i parlamentsvalet i Estland. Men det regerande Centerpartiet valde bort en bred koalition och satte sig i stället i koalitionsförhandlingar med det konservativa partiet Fäderneslandet och det högerpopulistisk.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Pompeo varnar Ryssland om Venezuela

Efter rapporter om att ett 100-tal ryska soldater landat i Venezuela på söndagen har USA:s utrikesminister Mike Pompeo talat i telefon med sin ryske motpart Sergej Lavrov och varnat Moskva för att ta ytterligare liknande steg. Pompeo sade bland annat, e.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

En fråga större än bolånen.

Det handlat mer om kreditvärdighet än värdighet..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Italien: Utlämnad exkommunist erkänner mord

Exkommunisten Cesare Battisti, som utlämnats till Italien efter att ha varit på rymmen i flera decennier, erkänner fyra mord han dömdes för på 1970-talet, rapporterar italienska medier. Den i dag 64-årige Battisti dömdes 1979 för att ha varit medlem av.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Stängningen återvinningsstationen är en miljöpolitisk härdsmälta

Förutom olägenheten för Vellingeborna, kommer de långa soptransporterna att ha en ytterst hög miljöpåverkan, skriver Börje Svensson..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Polisen inkopplad på hoten mot spelarna

Svenska fotbollförbundet har kopplat in polisen sedan landslagsspelarna Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg fått ta emot hat och hot på sociala medier. – Vi är medvetna om att spelarna har fått hot och hat och har det under kontroll, säger förbund.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Man försökte ta polisvapen

När polisen skulle ta med den misstänkt drogpåverkade mannen för provtagning försökte han ta en av polisernas tjänstevapen. Polisen lyckades dock hindra mannen, som nu i stället sitter anhållen misstänkt för dråpförsök och för drograttfylleri. Händelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.