HBL > Ekonomi

Saturday, 29 February, 08:16

HBL - 22 nov 13 kl. 07:52

HS: Talvivaaras advokatbyrå jävigDen advokatbyrå som vidtalats för att sköta gruvbolaget Talvivaaras företagssanering misstänks vara jävig, skriver Helsingin Sanomat.Den advokatbyrå som tagit emot uppdraget att sköta en eventuell företagssanering av gruvbolaget Talvivaara misstänks vara jävig. Byrån har tidigare skött uppdrag av såväl Talvivaara som företag som har fordringar i gruvbolaget. Advokatbyrån har enligt Helsingin Sanomat tagit bort ett omnämnande från sin webbsida om att man fungerat som rådgivare för Talvivaaras finansiärer. – Enligt en vedertagen tolkning kan en advokat vara jävig om någon från samma byrå har skött uppdrag av antingen gäldenären eller borgenären..
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Talvivaaras, Helsingin Sanomat, Talvivaara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HS Talvivaaras, advokatbyrå, jävig
SmålandsPosten - 16 aug 14 kl. 14:48

Växjöadvokat försökte få konkurrent utbytt

Växjöadvokaten Eric Edström kontaktade kronofogdens tillsynsmyndighet och ansåg att konkurrenten Erik Gabrielsson vid Avant Advokater var jävig i en konkurs.
Tillsynsmyndigheten höll med – men tingsrätten är av en helt annan uppfattning. – Frågan om det är jäv eller inte kan man ha olika uppfattningar om, vi är glada att tingsrätten gick på vår linje.

YLE - 11 okt 13 kl. 04:25

Svårt att få rättshjälp

När rättshjälpsbyråerna i Österbottens slogs ihop vid årsskiftet har det lett till att svenskspråkiga i Österbotten har svårare att få rättshjälp. En kvinna som vi har talat med berättar om att eftersom äktenskapsförordet för några år sedan är skrivet vid Jakobstads rättshjälpsbyrå kan hon idag inte få hjälp i vårdnadstvisten om barnen eftersom alla rättshjälpsbyråer nu är jäviga. Lilian Grönlund, advokat och offentligt rättsbiträde på Vasa rättshjälpsbyrå, berättar att rättshjälpsbyrån varje vecka är tvungen att avvisa en kund på grund av jäv.

YLE - 11 okt 13 kl. 05:18

Svenskspråkiga svårt att få rättshjälp

När rättshjälpsbyråerna i Österbottens slogs ihop vid årsskiftet har det lett till att svenskspråkiga i Österbotten har svårare att få rättshjälp. En kvinna som vi har talat med berättar om att eftersom äktenskapsförordet för några år sedan är skrivet vid Jakobstads rättshjälpsbyrå kan hon idag inte få hjälp i vårdnadstvisten om barnen eftersom alla rättshjälpsbyråer nu är jäviga. Lilan Grönlund.

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 08:39

Ny årsstämma i Swedbank innan midsommar

Vidare föreslås omval av Bodil Eriksson, Mats Granryd, Kerstin Hermansson, Bo Johansson, Anna Mossberg och Magnus Uggla. Den ena av de två nya föreslagna styrelseledamöterna, Bo Magnusson som även föreslås bli vice ordförande, har länge varit verksam inom SEB. Han är för närvarande ordförande i bankerna Carnegie och SBAB samt styrelsemedlem i den belgiska banken KBC Bank.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.