YLE > Svenskfinland

Friday, 22 February, 13:57

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i JakobstadCirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka. Tom EnbackaTom Enbacka. Yle/ Luzilla Backa De senaste beräkningarna visar att det kommer att kosta cirka 7,5 miljoner euro att bygga ut Etelänummi skola med ett finskt gymnasium.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Tom Enbacka, EnbackaTom Enbacka, Backa De, Etelänummi, Jacob Storbjörk, SDP, Etelänummiprojektet, Storbjörk, Förslagen, Storbjörks, Jarmo Ittonen, Jakobstads, Ittonen

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För dyrtmed , nytt, gymnasiumi , Jakobstad
GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 19:29

Hästar på schemat vid nytt gymnasium

En friskolekoncern planerar för ett nytt gymnasium i centrala Trollhättan. Från och med nästa höst ska elever kunna plugga program med inriktning hund, häst, natur och äventyr..

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 11 kl. 18:05

Nej till nytt gymnasium

Skolinspektionen säger nej till Baggiums planer på att starta gymnasium med inriktning mot praktiska yrken i Trelleborg. Skolinspektionen menar att ansökan inte visar att Baggium klarar av att driva gymnasiet på ett bra sätt.
?

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – Skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – men skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 11 kl. 11:02

Nej till nytt gymnasium i Robertsfors

ROBERTSFORS PSK Utbildning AB  vill dra igång en gymnasieutbildning på det man tänkt kalla Dalkarlså gymnasium. Skolinspektionen säger nej. Enligt Skolinspektionen har inte företaget förutsättningar att följa föreskrifterna som gäller för den sökta utbildningen, det nationella Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen samhällsvetenskap.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 20:55

Svaneskolan får ett nytt gymnasium

LUND Det blev Svaneskolan som gick segrande ur strider om var Lunds nya gymnasium ska ligga. Högstadiet kommer också att bevaras.– Vi är nöjda över att så många partier i kommunstyrelsen nu har kunnat komma överens om var det nya gymnasiet ska placeras.

Corren - 28 okt 16 kl. 21:44

Nytt gymnasium får grönt ljus

Friskolan Drottning Blanka vill öppna gymnasium i Linköping nästa höst..

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 09:00

Blankt nej till ett nytt gymnasium

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Lejonskolan får nu blankt nej till att starta en gymnasieutbildning. För få elever och orealistisk budget är svaret på skolans ansökan.
I dagsläget är Lejonskolan AB i Kristianstad ett fristående högstadium.

NT - 08 nov 16 kl. 18:21

Norrköping får nytt gymnasium

Nästa år får Norrköping ett nytt kommunalt lärlingsgymnasium..

YLE - 06 maj 14 kl. 04:16

Asfaltgator blir grusgator i Jakobstad

Dåligt grundade asfaltgator blir grusgator på nytt i Jakobstad. Det här kan vara ett bättre alternativ för både de som bor längs gatan och för staden. Oskar Skog bor längs Klockarevägen, som verkar vara omöjlig att få bra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Westenergy blir renast i Europa – investering på sju miljoner minskar mängden farliga utsläpp

Westenergy investerar sju miljoner euro i en rökgasskrubber. Skrubbern minskar på mängden farliga utsläpp i rökgaserna och tar samtidigt tillvara värmen i rökgaserna..

YLE - 6 timmar sedan

Egnahemshus brann i Jeppo - barnfamilj tog sig ut oskadd

Strax före klockan sju i morse kom larmet om branden på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brann i ett tvåvåningshus och 11 enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Ingen skadades i branden..

YLE - 3 timmar sedan

Finländarna flockas i och kring storstäderna år 2040 - bara Helsingfors, Åbo och Tammerfors växer medan Vasa krymper

Över 67 procent av finländarna bor i eller kring de 10 största städerna år 2040. Det förutspår en färsk rapport som konsultbyrån MDI har gjort..

YLE - 6 timmar sedan

Egnahemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..

YLE - 6 timmar sedan

Egnamhemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..

YLE - 8 timmar sedan

Företag vann anbud i Jakobstad trots fackets uppmaning om blockad

När språkbadsskolan i Jakobstads byggs ska elarbeten göras av ett företag i Jakobstad. Ett företag som elfacket uppmanar fackansluta montörer att inte söka jobb hos, på grund av en facklig tvist..

YLE - 8 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Hur tillförlitlig är Yles partimätning?

Pensionären Harry Laine i Helsingfors önskar sig en rödgrön seger i riksdagsvalet. Han blev glad när han såg Yles senaste partimätning som visar att många av de rödgröna partierna har ett stort stöd. Men hur tillförlitlig är partimätningen?.

YLE - 17 timmar sedan

Biskopen besökte Kristinestad: Ett problem om inte församlingen har förtroende för prästerna

Det har stormat kring prästerna i Kristinestad efter att kaplanen Markus Engström uttalat sig negativt om homosexuella. På torsdagen besökte biskop Björn Vikström Kristinestad för att rensa luften. Engström står alltjämt bakom sina uttalanden..

YLE - 23 timmar sedan

Närpes och Kaskö ville vänta in vårdreformen – utredningsman tror inte att reformen blir av

Hur vården ska ordnas om det blir en fusion av Kaskö och Närpes är inte klart i dagsläget. Man har skjutit upp behandlingen av vården i väntan på vårdreformen. På onsdagskvällens möte konstaterade utredningsman Göran Honga att social- och hälsovårdsreforemn inte ser ut att förverkligas..

YLE - 23 timmar sedan

Närpes och Kaskö ville vänta in vårdreformen – nu fortskrider fusionsförhandlingarna

Hur vården ska ordnas om det blir en fusion av Kaskö och Närpes är inte klart i dagsläget. Man har skjutit upp behandlingen av vården i väntan på vårdreformen. Det som är klart är hur bildningen ska styras om det blir en fusion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.