YLE > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 14:36

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i JakobstadCirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka. Tom EnbackaTom Enbacka. Yle/ Luzilla Backa De senaste beräkningarna visar att det kommer att kosta cirka 7,5 miljoner euro att bygga ut Etelänummi skola med ett finskt gymnasium.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Tom Enbacka, EnbackaTom Enbacka, Backa De, Etelänummi, Jacob Storbjörk, SDP, Etelänummiprojektet, Storbjörk, Förslagen, Storbjörks, Jarmo Ittonen, Jakobstads, Ittonen

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För dyrtmed , nytt, gymnasiumi , Jakobstad
GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 19:29

Hästar på schemat vid nytt gymnasium

En friskolekoncern planerar för ett nytt gymnasium i centrala Trollhättan. Från och med nästa höst ska elever kunna plugga program med inriktning hund, häst, natur och äventyr..

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 11 kl. 18:05

Nej till nytt gymnasium

Skolinspektionen säger nej till Baggiums planer på att starta gymnasium med inriktning mot praktiska yrken i Trelleborg. Skolinspektionen menar att ansökan inte visar att Baggium klarar av att driva gymnasiet på ett bra sätt.
?

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – Skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – men skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 11 kl. 11:02

Nej till nytt gymnasium i Robertsfors

ROBERTSFORS PSK Utbildning AB  vill dra igång en gymnasieutbildning på det man tänkt kalla Dalkarlså gymnasium. Skolinspektionen säger nej. Enligt Skolinspektionen har inte företaget förutsättningar att följa föreskrifterna som gäller för den sökta utbildningen, det nationella Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen samhällsvetenskap.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 20:55

Svaneskolan får ett nytt gymnasium

LUND Det blev Svaneskolan som gick segrande ur strider om var Lunds nya gymnasium ska ligga. Högstadiet kommer också att bevaras.– Vi är nöjda över att så många partier i kommunstyrelsen nu har kunnat komma överens om var det nya gymnasiet ska placeras.

Corren - 28 okt 16 kl. 21:44

Nytt gymnasium får grönt ljus

Friskolan Drottning Blanka vill öppna gymnasium i Linköping nästa höst..

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 09:00

Blankt nej till ett nytt gymnasium

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Lejonskolan får nu blankt nej till att starta en gymnasieutbildning. För få elever och orealistisk budget är svaret på skolans ansökan.
I dagsläget är Lejonskolan AB i Kristianstad ett fristående högstadium.

NT - 08 nov 16 kl. 18:21

Norrköping får nytt gymnasium

Nästa år får Norrköping ett nytt kommunalt lärlingsgymnasium..

YLE - 06 maj 14 kl. 04:16

Asfaltgator blir grusgator i Jakobstad

Dåligt grundade asfaltgator blir grusgator på nytt i Jakobstad. Det här kan vara ett bättre alternativ för både de som bor längs gatan och för staden. Oskar Skog bor längs Klockarevägen, som verkar vara omöjlig att få bra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 45 minuter sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 1 timme sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 4 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 7 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

YLE - 7 timmar sedan

Nya inneluftsproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist.

YLE - 7 timmar sedan

Alexanders studiepoäng vid Åbo Akademi i Vasa duger inte – måste studera ett extra år i Åbo för att få behörighet som engelskalärare

23-årige Alexander Nyman studerar till klasslärare i Vasa. Han vill också bli behörig som ämneslärare i engelska. Men för att bli det måste han flytta till Åbo för ett års extra studier.

YLE - 19 timmar sedan

Vattenägare vill bli hörda i fiskodlingsplaner utanför Jakobstad

Vattenägarna i Jakobstad har inte hörts om den planerade fiskodlingen på 950 ton utanför Jakobstad. Vestersundsby delägarlag lämnade i torsdags in ett besvär till Vasa förvaltningsdomstol..

YLE - 22 timmar sedan

Olycka var nära under älgjakten i Korsholm - "Vi fick långfingret när vi försökte varna bilisterna"

Under helgens älgjakt var det nära ögat att en större olycka skulle ha skett i Jungsund, Korsholm. I en farlig situation där en älgtjur var på väg att korsa Alskatvägen varnade jägarna bilisterna, men till ingen nytta. I stället fick de ilsket tutande och ett långfinger tillbaka..

YLE - 22 timmar sedan

Bildkonsten är mer än att rita en teckning - eleverna får med sig både experimentlust och bildanalys

Vuxna har en tendens att tänka på bildkonstundervisningen som den teckningsundervisning ämnet tidigare var, säger konstpedagogen Johanna Kull. Men i dag innehåller ämnet mer än att rita med penna och papper..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.