YLE > Svenskfinland

Monday, 17 December, 00:04

YLE - 21 nov 13 kl. 04:34

För dyrt med nytt gymnasium i JakobstadCirka 300.000 euro per år kan Jakobstad spara efter att man beslöt att det svenska och finska gymnasiet får dela på samma utrymmen. Då är det inte ekonomiskt klokt att satsa på ett skilt finskt gymnasium, men politikerna avgör, säger dagvårdschef Tom Enbacka. Tom EnbackaTom Enbacka. Yle/ Luzilla Backa De senaste beräkningarna visar att det kommer att kosta cirka 7,5 miljoner euro att bygga ut Etelänummi skola med ett finskt gymnasium.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Tom Enbacka, EnbackaTom Enbacka, Backa De, Etelänummi, Jacob Storbjörk, SDP, Etelänummiprojektet, Storbjörk, Förslagen, Storbjörks, Jarmo Ittonen, Jakobstads, Ittonen

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För dyrtmed , nytt, gymnasiumi , Jakobstad
GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 19:29

Hästar på schemat vid nytt gymnasium

En friskolekoncern planerar för ett nytt gymnasium i centrala Trollhättan. Från och med nästa höst ska elever kunna plugga program med inriktning hund, häst, natur och äventyr..

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 11 kl. 18:05

Nej till nytt gymnasium

Skolinspektionen säger nej till Baggiums planer på att starta gymnasium med inriktning mot praktiska yrken i Trelleborg. Skolinspektionen menar att ansökan inte visar att Baggium klarar av att driva gymnasiet på ett bra sätt.
?

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – Skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 14:48

Han vill starta nytt gymnasium i Falun – men skolchefer avråder

Företaget Scandinavian College Falun vill starta ett nytt frigymnasium i Falun. Bakom ansökan står Michael Rocking från Rättvik.
Men skolförvaltningen är kritisk.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 11 kl. 11:02

Nej till nytt gymnasium i Robertsfors

ROBERTSFORS PSK Utbildning AB  vill dra igång en gymnasieutbildning på det man tänkt kalla Dalkarlså gymnasium. Skolinspektionen säger nej. Enligt Skolinspektionen har inte företaget förutsättningar att följa föreskrifterna som gäller för den sökta utbildningen, det nationella Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen samhällsvetenskap.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 20:55

Svaneskolan får ett nytt gymnasium

LUND Det blev Svaneskolan som gick segrande ur strider om var Lunds nya gymnasium ska ligga. Högstadiet kommer också att bevaras.– Vi är nöjda över att så många partier i kommunstyrelsen nu har kunnat komma överens om var det nya gymnasiet ska placeras.

Corren - 28 okt 16 kl. 21:44

Nytt gymnasium får grönt ljus

Friskolan Drottning Blanka vill öppna gymnasium i Linköping nästa höst..

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 09:00

Blankt nej till ett nytt gymnasium

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Lejonskolan får nu blankt nej till att starta en gymnasieutbildning. För få elever och orealistisk budget är svaret på skolans ansökan.
I dagsläget är Lejonskolan AB i Kristianstad ett fristående högstadium.

NT - 08 nov 16 kl. 18:21

Norrköping får nytt gymnasium

Nästa år får Norrköping ett nytt kommunalt lärlingsgymnasium..

YLE - 06 maj 14 kl. 04:16

Asfaltgator blir grusgator i Jakobstad

Dåligt grundade asfaltgator blir grusgator på nytt i Jakobstad. Det här kan vara ett bättre alternativ för både de som bor längs gatan och för staden. Oskar Skog bor längs Klockarevägen, som verkar vara omöjlig att få bra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Strandfyndets kulturella värde - Jonathan del Pozo Rieger bemöter Peter Lüttges recension av Vasas flora och faunas tyska album

Metviken - översätta eller inte? Jonathan del Pozo Rieger som står för översättningarna av låtarna till tyska diskuterar översättningar och vad ett konstverk är värt..

YLE - 9 timmar sedan

Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten..

YLE - 9 timmar sedan

PET-CT-maskinen anländer snart till Vasa

I slutet av december anländer en PET-CT-röntgenapparat till Vasa centralsjukhus. Maskinen är efterlängtad och kommer att ge ett lyft, inte minst för patienterna säger överskötare Birgitta Ivars..

YLE - 15 timmar sedan

Snart får Romeo jullov efter första terminen i Vikinga skola – "Välkomnandet vi har fått i Vikinga har varit otroligt hjärtligt"

I dagarna avslutar Romeo sin första termin i Vikinga skola i Vasa. Länge var det oklart var han skulle börja skolan eftersom Vasa Övningsskola inte ville ta emot honom..

YLE - 15 timmar sedan

Träna minnet och bli smartare? Ny forskning visar att effekterna av minnesträning är mycket begränsade

Frågan om man kan träna upp sitt minne och på så sätt bli smartare har länge varit kontroversiell. Läs om de nyaste forskningsrönen och Daniel Fellmans tre tips för ett bättre minne..

YLE - Igår: 11:50

Forskare anser att du kan äta din julskinka utan klimatångest – en typisk julskinka orsakar upp till 40 kilo koldioxidutsläpp

Hur stor klimatpåverkan en inhemsk julskinka har är svårt att mäta exakt. Flera forskare tycker att folk ska få äta julskinka utan att skuldbeläggas, men skinkan kan vara ett sätt att konkretisera klimatdiskussionen..

YLE - Igår: 08:42

Här växer den perfekta julgranen - julhandeln 2035 kan innehålla muterade granar från Karleby

Den muterade granen i Karleby har fått avkomlingar. Uppemot 40 stycken små granar växer som bäst upp i växthus i Punkaharju under naturresursinstitutet Lukes omsorg..

YLE - I förrgår: 14:35

Avfall dumpas på soptippar i Kronoby som stängdes för 21 år sedan

Kronobybor verkar ha dumpat skräp på stängda avstjälpningsplatser. Vid de stängda soptipparna i Småbönders och Söderby har bland annat styrox, kakel, aska, foder och metall dumpats så sent som i somras..

YLE - I förrgår: 14:13

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - I förrgår: 12:00

Paneldiskussion om vargen ordnas i Skatila på söndag: "Vi vill visa på hur många ställen vi sett vargen"

På söndag ordnas ett vargmöte i Skatila UF i Korsholm. Också Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) kommer att delta och arrangörerna hoppas på att få svar på sina frågor om vargen i Österbotten. Vargfacklor ska också tändas i Korsholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.