DN > Ekonomi

Monday, 23 January, 15:48

DN - 19 nov 13 kl. 08:47

Bert Karlssons hemliga planer för HanöhusNöjesprofilen Bert Karlsson har tagit över den välkända hotell- och konferensetablissemanget Hanöhus i Hällevik vid Blekingekusten. Sedan en vecka tillbaka arrenderar han hela anläggningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Karlssons, Hanöhus, Bert Karlsson, Hällevik, Blekingekusten

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bert, Karlssons, hemliga, planerför , Hanöhus
Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 08:00

Bert Karlssons hemliga planer

Foto: Peter Åklundh
Hanöhus har fått en ny arrendator – i Bert Karlsson. Nöjesprofilen har de senaste åren investerat i flera asylboenden, men planerna för den anrika hotell- och konferensanläggningen vill han inte avslöja.
För bara en knapp månad sedan lämnade det Hässleholmsbaserade företaget Gepefek Hanöhus efter att ha drivit det de senaste sju åren.

Dagens PS - 21 nov 16 kl. 11:39

Bert Karlssons comeback: ”Ett uppror utan dess like”

Dagens PS har skrivit flitigt om Bert Karlssons framgångar i den svenska asylbranschen. Nu avslöjar Skaraborgs Läns Tidning vad den svenske serieentreprenören kan komma att göra framöver. Enligt tidningen överväger den tidigare Ny Demokrati-partiledaren en ”politisk comeback”.

News55 - 23 feb 16 kl. 14:21

Bert Karlssons knivuttalande leder till stämning

”Så länge det inte är knivar inblandade är det väl inge större fara”, sade Bert Karlsson i en intervju med Laholms tidning om det som inträffade på Björklidens flyktingförläggning i Knäred i november förra året när en av de boende började skrika och kasta tallrikar efter två anställda som hade sagt att han inte fick äta på sitt rum. Den anställda lyckades ducka undan tallrikarna men i stämningsansökan står det att överfallet resulterade i att hennes egna kläder och skor blev kraftigt nedsmutsade med matrester. Knivuttalande synnerligen cyniskt ”Det fordrades 3 maskintvättar + manuell rensning”, står det i stämningsansökan, som även tar upp att Jokarjo AB inte tillhandahållit arbetskläder för kök.

GT - 07 nov 15 kl. 15:22

Bert Karlssons plan för flyktingboenden

Migrationsverket larmar om att alla asylboenden är fulla. Här är Bert Karlssons nya plan för fler boenden - ställa upp husvagnar till flyktingar. I dag ställs de första 14 husvagnarna upp - men tanken är att ytterligare några 100 vagnar ska placeras ut på Karlssons anläggningar runtom i Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 25 apr 13 kl. 08:30

Bert Karlsson har planer för asylboende

Äldreboendet Norrgården kan komma att bli ett asylboende i mångsysslaren Bert Karlssons regi. Hur det blir bestäms om några veckor. ?

Sydsvenskan - 09 mar 16 kl. 20:35

Bert Karlssons bolag polisanmält

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har polisanmält Bert Karlssons bolag Jokarjo Care för att ha tagit emot ett ensamkommande flyktingbarn utan avtal, uppger flera medier.Bolaget driver ett HVB-hem i Skara där man har tagit emot barn från flera kommuner — bland annat Lidköping. Men det har inte funnits något avtal med Lidköpings kommun, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

DI - 10 okt 14 kl. 18:59

Vinstregn över Bert Karlssons "asyl-Ikea"

Bert Karlssons asylboendebolag Jokarjo växer i raketfart."Nästa år hoppas vi omsätta över en miljard", säger Bert Karlsson som tror sig kunna kamma in 60-80 miljoner kronor i ren vinst under 2015. .

Västerbottens Folkblad - 26 feb 15 kl. 10:53

Bert Karlssons asylboende stoppat

Nöjesprofilen Bert Karlssons planerade asylboende i gamla Hällnäs sanatorium har stoppats av Migrationsverket. Anledningen är bristande brandskyddsdokumentation, enligt Västerbottensnytt. – Det är så hårda krav idag, så det går inte att få igenom något där över huvud taget.

Expressen - 26 feb 15 kl. 16:13

Bert Karlssons asylboende stoppas

Bert Karlssons asylboende i Hällnäs blir inte av – Migrationsverket stoppar planerna. Det finns inte tillräckligt med brandskyddsdokumentation. – De är stenhårda nu, säger Bert Karlsson..

E24 - 12 okt 15 kl. 14:55

Se Bert Karlssons utbrott efter SvD:s fråga

Bert Karlssons bolag Jokarjo är Sveriges största privata aktör på asylboenden. SvD Näringsliv träffade Bert Karlsson i Strömstad för att bland annat få reda på hur mycket som går till vinst. Men det visade sig vara en extremt känslig fråga..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Mystisk kursrusning på Köpenhamnsbörsen

Måndagens, och årets, storvinnare på Köpenhamnsbörsen är det forna fastighetsbolaget Victoria Properties, vars kurs fördubblats på en dag och som har rusat över 560 procent hittills under 2016..

DN - 1 timme sedan

Ny radar ska ge bättre koll över Östersjön

Med en ny radar för 55 miljoner kronor ska flygledarna i Malmö få bättre koll på flygtrafiken över Östersjön, även de plan som flyger utan transponder..

DN - 1 timme sedan

Annika Ström Melin: Inte säkert att alla kommer till EU-toppmötet

Sverige arrangerar ett EU-toppmöte i Göteborg om sociala frågor i november i år. Men mötet kommer inte att leda till några omvälvande beslut, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 1 timme sedan

Nytt EU-toppmöte i Göteborg ska lyfta social rättvisa

Social rättvisa blir allt mer ett ledord för såväl EU-kommissionen som flera av medlemsländerna. I november hoppas regeringen locka alla EU:s ledare till Göteborg för ett toppmöte om mer rättvisa jobb..

DN - 2 timmar sedan

Landstingen: ”Ingen mer hyrpersonal från 2019”

Hyrläkare och hyrsjuksköterskor får inte längre vara ett måste för landstingen. Senast om två år ska samtliga Sveriges landsting och regioner ha gjort sig oberoende av hyrpersonal, utlovar SKL, Sveriges Kommuner och Landsting..

DN - 3 timmar sedan

Sparekonomer varnar för fortsatt oro kring Fingerprint-aktien

Kursen för Fingerprint Cards har rasat med över sex procent efter beskedet om nya misstänkta insideraffärer i bolaget och Ekobrottsmyndigehtens tillslag. – Man ska absolut inte köpa aktien, säger sparekonomen Claes Hemberg. .

DN - 3 timmar sedan

Birgitta Forsberg: ”Det svåra är att bevisa att personerna hade insiderinformation”

Fingerprint Cards storägare Johan Carlström och styrelseledamot Lars Söderfjell är anhållna misstänkta för marknadsmissbruk. DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor..

DN - 4 timmar sedan

Fingerprints ledamot och storägare anhållna – misstänks för grovt insiderbrott

Fingerprint Cards meddelade nyss att styrelseledamoten Lars Söderfjell och storägaren Johan Carlström anhållits misstänkta för marknadsmissbruk i samband med bolagets vinstvarning i december 2016..

DN - 4 timmar sedan

Fingerprints ledamot och storägare anhållna misstänkt för brott

Fingerprint meddelar att styrelseledamot Lars Söderfjell och aktieägaren Johan Carlström är anhållna för misstänkt marknadsmissbruk i samband med vinstvarningen i december 2016..

DN - 4 timmar sedan

Allt färre i skuld hos Kronofogden

Antalet personer som har en skuld hos Kronofogden minskade förra året med nästan 5.000 enligt ny statistik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.