DN > Ekonomi

Thursday, 05 May, 14:19

DN - 19 nov 13 kl. 08:47

Bert Karlssons hemliga planer för HanöhusNöjesprofilen Bert Karlsson har tagit över den välkända hotell- och konferensetablissemanget Hanöhus i Hällevik vid Blekingekusten. Sedan en vecka tillbaka arrenderar han hela anläggningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Karlssons, Hanöhus, Bert Karlsson, Hällevik, Blekingekusten

Dela artikeln

2 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Bert, Karlssons, hemliga, planerför , Hanöhus
Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 08:00

Bert Karlssons hemliga planer

Foto: Peter Åklundh
Hanöhus har fått en ny arrendator – i Bert Karlsson. Nöjesprofilen har de senaste åren investerat i flera asylboenden, men planerna för den anrika hotell- och konferensanläggningen vill han inte avslöja.
För bara en knapp månad sedan lämnade det Hässleholmsbaserade företaget Gepefek Hanöhus efter att ha drivit det de senaste sju åren.

News55 - 23 feb 16 kl. 14:21

Bert Karlssons knivuttalande leder till stämning

”Så länge det inte är knivar inblandade är det väl inge större fara”, sade Bert Karlsson i en intervju med Laholms tidning om det som inträffade på Björklidens flyktingförläggning i Knäred i november förra året när en av de boende började skrika och kasta tallrikar efter två anställda som hade sagt att han inte fick äta på sitt rum. Den anställda lyckades ducka undan tallrikarna men i stämningsansökan står det att överfallet resulterade i att hennes egna kläder och skor blev kraftigt nedsmutsade med matrester. Knivuttalande synnerligen cyniskt ”Det fordrades 3 maskintvättar + manuell rensning”, står det i stämningsansökan, som även tar upp att Jokarjo AB inte tillhandahållit arbetskläder för kök.

GT - 07 nov 15 kl. 15:22

Bert Karlssons plan för flyktingboenden

Migrationsverket larmar om att alla asylboenden är fulla. Här är Bert Karlssons nya plan för fler boenden - ställa upp husvagnar till flyktingar. I dag ställs de första 14 husvagnarna upp - men tanken är att ytterligare några 100 vagnar ska placeras ut på Karlssons anläggningar runtom i Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 25 apr 13 kl. 08:30

Bert Karlsson har planer för asylboende

Äldreboendet Norrgården kan komma att bli ett asylboende i mångsysslaren Bert Karlssons regi. Hur det blir bestäms om några veckor. ?

Sydsvenskan - 09 mar 16 kl. 20:35

Bert Karlssons bolag polisanmält

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har polisanmält Bert Karlssons bolag Jokarjo Care för att ha tagit emot ett ensamkommande flyktingbarn utan avtal, uppger flera medier.Bolaget driver ett HVB-hem i Skara där man har tagit emot barn från flera kommuner — bland annat Lidköping. Men det har inte funnits något avtal med Lidköpings kommun, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

DI - 10 okt 14 kl. 18:59

Vinstregn över Bert Karlssons "asyl-Ikea"

Bert Karlssons asylboendebolag Jokarjo växer i raketfart."Nästa år hoppas vi omsätta över en miljard", säger Bert Karlsson som tror sig kunna kamma in 60-80 miljoner kronor i ren vinst under 2015. .

Västerbottens Folkblad - 26 feb 15 kl. 10:53

Bert Karlssons asylboende stoppat

Nöjesprofilen Bert Karlssons planerade asylboende i gamla Hällnäs sanatorium har stoppats av Migrationsverket. Anledningen är bristande brandskyddsdokumentation, enligt Västerbottensnytt. – Det är så hårda krav idag, så det går inte att få igenom något där över huvud taget.

Expressen - 26 feb 15 kl. 16:13

Bert Karlssons asylboende stoppas

Bert Karlssons asylboende i Hällnäs blir inte av – Migrationsverket stoppar planerna. Det finns inte tillräckligt med brandskyddsdokumentation. – De är stenhårda nu, säger Bert Karlsson..

E24 - 12 okt 15 kl. 14:55

Se Bert Karlssons utbrott efter SvD:s fråga

Bert Karlssons bolag Jokarjo är Sveriges största privata aktör på asylboenden. SvD Näringsliv träffade Bert Karlsson i Strömstad för att bland annat få reda på hur mycket som går till vinst. Men det visade sig vara en extremt känslig fråga..

GT - 15 jan 16 kl. 15:48

Oväntade vändning i Bert Karlssons bildag

Bert Karlssons galna bildag fortsätter. Efter krocken i morse har han redan hunnit med att köpa ett vrålåk - som han nu funderar på att sälja igen. – Det var en som ringde och ville sälja en ny Saab till mig.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Kinesiska affärsmän sätter sprätt på sina yuan


Kinesiska investerare håller uppe världens gränsöverskridande transaktioner. Affärerna steg i värde med 14 procent första kvartalet i år. Däremot sjönk antalet transaktioner..

DN - 4 timmar sedan

Prinsessan Sofia har startat företag

SKB Sweden AB heter prinsessan Sofias nya bolag – med slottet som postadress. Bolagets ägs av prinsessan, och i styrelsen sitter prinsessans pappa Erik Hellqvist och lillasystern Sara Hellqvist, skriver Aftonbladet..

DN - 5 timmar sedan

Kvinnors rätt i centrum för ministerns besök i flyktingläger


Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) besökte under onsdagen flyktinglägret Zaatari i norra Jordanien. Det var hennes första besök i ett flyktingläger i rollen som statsråd. – Att möta människor på flykt på plats och prata med dem ökar både min och andras förståelse för barn och kvinnors situation, säger Åsa Regnér..

DN - 14 timmar sedan

Tesla gladde investerarna

Det var upp till bevis för elbilstillverkaren Tesla Motors på onsdagen, när delårsrapporten för årets första kvartal levererades. Och bolaget svarade upp med väsentligt ökad omsättning och en minskad nettoförlust. Aktien steg med fem procent i efterhandeln..

DN - 15 timmar sedan

Tobaksfest på halvdagsöppen börs

Kurserna föll på en halvdagsöppen Stockholmsbörs. Mot strömmen gick tobaksbolaget Swedish Match.Kronan tappar mot en starkare dollar..

DN - 15 timmar sedan

Fortsatt nedåt på Wall Street

USA-börserna fortsatte nedåt på onsdagen..

DN - 17 timmar sedan

”Vi har sett helikoptersläpp inom fem år i Japan”


Tänk dig att du vaknar upp i morgon. Du kollar på ditt bankkonto. Där: 100 000 kronor insatta av staten.

DN - Igår: 12:35

Dollarn sjunker – då blir det billigare att resa


Dollarn har tappat i värde mot kronan på senare tid. Det gör att det blir billigare att turista i USA och lägre priser för de som e-handlar från landet. ”En stor andel anger att det köper från USA”, säger analytikerna Andreas Svensson..

DN - Igår: 11:04

”bin Ladin”-sedel kan skrotas

Den största eurosedeln, som har valören 500, kan komma att skrotas. Skälet är att den ofta används till penningtvätt. Den violetta sedeln kallas ibland ”bin ladin”..

DN - Igår: 10:29

Sjöavtal i hamn

Sjömän får 667 kronor mer i månaden. Det blir följden av ett avtal mellan arbetsgivare och facket som blev klart på onsdagen. Avtalet berör cirka 6.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.