SVT > Inrikes

Wednesday, 01 April, 19:50

SVT - 18 nov 13 kl. 22:45

"Mobbning behöver diskuteras ständigt"Vad är det som driver de som mobbar? Hur påverkar mobbning de som utsätts? Konstnären Anna Odell och psykologen Zelma Fors..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anna Odell, Zelma Fors

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mobbningbehöver , diskuteras, ständigt
SVT - 18 nov 13 kl. 23:00

Odell: Mobbning behöver diskuteras ständigt

Många ville diskutera mobbning i SVT:s chatt med konstnären och regissören Anna Odell och psykologen Zelma Fors..

YLE - 20 nov 13 kl. 12:58

Mobbning bortförklaras ofta säger författare i ny bok

Mobbning på arbetsplatser bortförklaras ofta som konflikter. Det säger Anne Manner som skrivit en bok om arbetsplatsmobbning. Mobbning är enligt henne ett tecken på en infekterad organisation.

YLE - 15 maj 14 kl. 04:00

Respekt motar mobbning

Också i Västnyland har polisen fått rycka ut för att reda ut mobbningsfall i skolor, men det rör sig ändå om rätt få fall jämfört med andra områden i Svenskfinland. För att förhindra mobbning rör sig närpolisen - eller skolpolisen - i skolorna för att lära ut respekt för medmänniskor.
Ons 14.

Kristianstadsbladet - 24 aug 13 kl. 10:30

De prisas för arbetet mot mobbning

Foto: Bosse Nilsson
Fröknegårdsskolan på Näsby har ett ständigt fokus mot mobbning. Nu prisas skolan av Friends för sitt idoga och långsiktiga arbete i frågan.
Det är Fröknegårdsskolan årskurs 1?

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 09:01

Det är en absolut skyldighet att motverka mobbning

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan inför risken att bli retade, hotade och slagna. En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna .
Den elektroniska mobbningen som sker genom sms, mms, e-post och på olika sociala medier, som exempelvis Ask.

Nyan - 21 aug 17 kl. 11:04

Skyltar som förbjuder mobbning

I nästan ett år har Alicja Sandholm och Armi Rundqvist fått vänta. Men nu är de äntligen här: tre stora förbudsskyltar som påminner om att mobbning är förbjudet på Övernäs skola.
Hösten 2016 såg Alicja Sandholm på SVT-programmet Lilla Aktuellt.

YLE - 11 aug 14 kl. 09:49

Mats Brandt tror på ett självständigt Malax

Mats Brandt tror fortsättningsvis på ett självständigt Malax också i framtiden. Han är tillbaka som kommundirektör i Malax efter två år på finansdepartementet i Stockholm. Han har återvänt till ett Malax där mycket har hänt sedan han for.

YLE - 02 maj 14 kl. 11:52

Marcus Rosenlund: Mobbning är en dyrköpt erfarenhet

Det slog mig häromdagen att jag har tillbringat en betydligt längre tid med att tala om att jag blev mobbad i skolan, än den tid som jag de facto blev mobbad. Jag fyller 45 nu på hösten, och av den tiden mobbades jag i, vaddå, kanske 7 eller 8 år? Så det kanske vore dags för något slags bokslut nu, och sedan gå vidare.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 06:30

Varför skyller man ständigt på lärarna?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Man talar om lärarnas bristande kompetens och anger denna som orsak till elevernas försämrade kunskaper.Varför ständigt skylla på lärarna? Eleverna då?

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 07:20

Ständigt dessa tåg

Ständigt dessa tåg. Efter vädret måste tågtrafiken och då med fokus på tågförseningar vara det som diskuteras mest vid fikaborden. Alltid är det någon som inte kommit i tid till jobbet eller som berättar om oron över förseningar i samband med privata resor.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Sifo-undersökning visar: 36 procent av svarande vill sätta Stockholm i karantän

Stockholm bör sättas i karantän – det tycker mer än var tredje person som tillfrågats, enligt en färsk Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Sverige möts: Direkt..

SVT - 1 timme sedan

Svensk kollektivtrafik riskerar förlora en miljard kronor i månaden

Folkhälsomyndigheten vill att kollektivtrafiken undviker trängsel. Att köra halvtomma bussar är dock dyrt för landets regioner. Om dagens läge fortsätter räknar man med förluster på en miljard kronor i månaden på grund av minskade biljettintäkter.

SVT - 1 timme sedan

Guide: Detta är de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten presenterade i dag onsdag nya allmänna råd om vad som gäller vid sociala träffar som inte faller under kategorin offentliga sammankomster, som exempelvis vid privatfest och föreningsaktiviteter. Detta för att motverka spridningen av covid-19..

SVT - 1 timme sedan

Smitta på minst 29 boenden för äldre i Stockholm

Det finns coronasmitta på minst 29 särskilda boenden för äldre i Stockholm. Det bekräftar Stockholms stad för SVT..

SVT - 4 timmar sedan

Nästan 5 000 bekräftat smittade i Sverige

Sverige har nu 4 947 bekräftade fall av coronasmittade, uppger statsepidemiolog Anders Tegnell vid dagens pressträff. 239 personer har mist livet – 59 av dem det senaste dygnet..

SVT - 5 timmar sedan

Bankernas dubbelfel kan påverka 25 000 pensionärer

Bankerna Nordea och Skandiabanken skickade dubbla siffror till Skatteverket. Nu får upp till 25 000 personer se upp med deklarationen..

SVT - 6 timmar sedan

Nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson har presenterat nya föreskrifter för att förhindra smittspridning. – Det här är ingen kokbok för hur man ska göra i varje enskild händelse, utan en övergripande samling allmänna råd, säger han..

SVT - 6 timmar sedan

Virusexperten svarar på tittarnas frågor

”Kan man ha två virus samtidigt?” ”Hur länge har det funnits virus i jordens historia?” Virologen Niklas Arnberg svarar på tittarnas frågor..

SVT - 7 timmar sedan

Så jobbar SVT kritiskt i coronatider

Det är ett exceptionellt läge i Sverige nu. Coronaviruset berör och påverkar människor och samhälle oerhört starkt på väldigt många sätt. För oss journalister innebär spridningen av viruset att vi dagligen bevakar presskonferenser, myndighetsbeslut och politiska beslut på lokal, regional och riksnivå i en omfattning som vi inte har varit med om tidigare..

SVT - 8 timmar sedan

Baylan: Staten kan inte ta över alla kostnader

Konkurserna ökar bland företagen runt om i landet, trots flera stödpaket från regeringen. Men att staten skulle gå in och ta över alla kostnader i drabbade branscher är omöjligt, säger näringslivsminister Ibrahim Baylan (S). – Jag förstår tanken ur ett företagsperspektiv, men jag tror att alla begriper att det är ogörligt, speciellt eftersom vi inte vet hur länge det här varar, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.