Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 01:40

Nyteknik - 18 nov 13 kl. 14:55

Fixar ström under extremt tryckStrömförsörjningsenheter som kan fungera i årtionden på flera tusen meters havsdjup testas i Norge för framtida djuphavsfabriker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fixar, strömunder , extremt, tryck
BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

Sydsvenskan - 04 jun 14 kl. 05:30

Seun Kutis ilska och kraft ger väldigt tryck och tyngd åt albumet.

Musikens energi omvandlas till en het luftström rakt in i örat. Och frustrationen, ilskan och kraften i låttexterna är så starka att man nästan kan känna doften av känslorna.Fela Kuti och hans outtröttliga, riskfyllda kamp för ett bättre Nigeria och Afrika får ett eget kapitel i Anna Charlotta Gunnarssons just utgivna bok ”Popmusik rimmar på politik”, en välskriven och tankevärd ”katalog” över musik med budskap.

YLE - 14 nov 14 kl. 14:35

Att få "gå till kungs" fixar inte demokratiunderskottet

Landsbygdsutveckling och demokrati. Det är två övergripande teman då man diskuterar med Peter Backa, nybliven pensionär från Svensk Byaservice. Han är kritisk till det sätt som kommunsammanslagningar "säljs" till folket.

YLE - 21 okt 16 kl. 03:45

Extremt låga havsvattnet en gåva från ovan för Östersjön

Havsvattenståndet är exceptionellt lågt i hela Östersjön, på många håll en halvmeter lägre än normalt. Orsaken är ett långvarigt högtryck i kombination med friska nordliga vindar. För Östersjön är det här goda nyheter - lågt vatten ökar förutsättningar för saltpulser.

Kristianstadsbladet - 20 jul 12 kl. 10:00

Miljonförlust efter strömavbrottet

Tisdagens strömavbrott slog hårt mot Nymölla bruk. Sedan klockan sju på tisdagskvällen fram till torsdag förmiddag har produktionen på pappersbruket legat helt nere.
?

BT - 14 sep 14 kl. 15:01

Stort tryck i Kinna: "Mycket folk"

Det är bra tryck på vallokalen i Lyckeskolan i Kinna. – Vi har en strid ström med väljare här och så har det varit sedan tidigt imorse, säger röstmottagaren Anders Andersson. Solen strålar in genom fönstren i Lyckeskolan och det är ett stadigt flöde med människor på väg till valbåsen.

Barometern - 30 sep 14 kl. 10:33

Extremt rolig och smart folkbildning

Med vår tids märkliga medielogik, den som säger att någon som blir älskad av alla till slut måste knuffas ner från piedestalen och få smisk, borde Liv Strömquist rimligen drabbas av någon sorts den-svåra-andra-skivan, fast för tionde seriealbumet, snart. Läget i landet Sverige är så knasigt nu att folk skriver hela krönikor om att det är dumt att vara dum.
Men dukar hon under?

YLE - 23 aug 17 kl. 15:00

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor Friidrotten behöver profiler men inte såna som är höga på sig själv, säger häckvärldsmästaren Karsten Warholm till Yle Sporten. Man måste våga träna mycket, beskriver Norges mest framgångsrika friidrottstränare Leif Olav Alnes guldreceptet.

Man kunde lätt få bilden att Karsten Warholm har svårt att hålla fötterna stadigt på marken.

YLE - 07 jan 16 kl. 20:39

Meteorolog Anne Borgström: Sträng kyla helt normalt i januari

Midvinternattens köld var hård. Det visste redan Viktor Rydberg. Men är det hårdare än vanligt, då det är kallare än tjugo grader tre dagar i sträck i januari?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - 12 timmar sedan

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Tesla återkallar 14.000 bilar

Elbilstillverkaren Tesla återkallar 14.123 bilar i Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.