Nyteknik > Teknik

Wednesday, 21 November, 03:22

Nyteknik - 18 nov 13 kl. 14:55

Fixar ström under extremt tryckStrömförsörjningsenheter som kan fungera i årtionden på flera tusen meters havsdjup testas i Norge för framtida djuphavsfabriker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fixar, strömunder , extremt, tryck
BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

Sydsvenskan - 04 jun 14 kl. 05:30

Seun Kutis ilska och kraft ger väldigt tryck och tyngd åt albumet.

Musikens energi omvandlas till en het luftström rakt in i örat. Och frustrationen, ilskan och kraften i låttexterna är så starka att man nästan kan känna doften av känslorna.Fela Kuti och hans outtröttliga, riskfyllda kamp för ett bättre Nigeria och Afrika får ett eget kapitel i Anna Charlotta Gunnarssons just utgivna bok ”Popmusik rimmar på politik”, en välskriven och tankevärd ”katalog” över musik med budskap.

YLE - 14 nov 14 kl. 14:35

Att få "gå till kungs" fixar inte demokratiunderskottet

Landsbygdsutveckling och demokrati. Det är två övergripande teman då man diskuterar med Peter Backa, nybliven pensionär från Svensk Byaservice. Han är kritisk till det sätt som kommunsammanslagningar "säljs" till folket.

YLE - 21 okt 16 kl. 03:45

Extremt låga havsvattnet en gåva från ovan för Östersjön

Havsvattenståndet är exceptionellt lågt i hela Östersjön, på många håll en halvmeter lägre än normalt. Orsaken är ett långvarigt högtryck i kombination med friska nordliga vindar. För Östersjön är det här goda nyheter - lågt vatten ökar förutsättningar för saltpulser.

Kristianstadsbladet - 20 jul 12 kl. 10:00

Miljonförlust efter strömavbrottet

Tisdagens strömavbrott slog hårt mot Nymölla bruk. Sedan klockan sju på tisdagskvällen fram till torsdag förmiddag har produktionen på pappersbruket legat helt nere.
?

BT - 14 sep 14 kl. 15:01

Stort tryck i Kinna: "Mycket folk"

Det är bra tryck på vallokalen i Lyckeskolan i Kinna. – Vi har en strid ström med väljare här och så har det varit sedan tidigt imorse, säger röstmottagaren Anders Andersson. Solen strålar in genom fönstren i Lyckeskolan och det är ett stadigt flöde med människor på väg till valbåsen.

Barometern - 30 sep 14 kl. 10:33

Extremt rolig och smart folkbildning

Med vår tids märkliga medielogik, den som säger att någon som blir älskad av alla till slut måste knuffas ner från piedestalen och få smisk, borde Liv Strömquist rimligen drabbas av någon sorts den-svåra-andra-skivan, fast för tionde seriealbumet, snart. Läget i landet Sverige är så knasigt nu att folk skriver hela krönikor om att det är dumt att vara dum.
Men dukar hon under?

YLE - 07 jan 16 kl. 20:39

Meteorolog Anne Borgström: Sträng kyla helt normalt i januari

Midvinternattens köld var hård. Det visste redan Viktor Rydberg. Men är det hårdare än vanligt, då det är kallare än tjugo grader tre dagar i sträck i januari?

YLE - 23 aug 17 kl. 15:00

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor Friidrotten behöver profiler men inte såna som är höga på sig själv, säger häckvärldsmästaren Karsten Warholm till Yle Sporten. Man måste våga träna mycket, beskriver Norges mest framgångsrika friidrottstränare Leif Olav Alnes guldreceptet.

Man kunde lätt få bilden att Karsten Warholm har svårt att hålla fötterna stadigt på marken.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Svensk satsning på självkörande skogsmaskin

En skotare som själv planerar sin körning och kan upptäcka människor. Det är målet när skogsbranschen nu gör en gemensam satsning på automation..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Hur ska textilindustrin återvinna mer kläder?

Bara en bråkdel av alla kläder är gjorda av återvunna material – eller återvinns. Ladda ned Ny Teknik Insight om vilken teknisk utveckling som krävs för att återvinna mer..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Saabs nya order ska ge US Army kamouflage

Amerikanska armén har beställt ett system för kamouflage av svenska försvarsföretaget Saab..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Analys: Därför är årets julklapp i praktiken bara en fleecetröja

Hållbart mode är en växande trend och därför ligger Årets julklapp rätt i tiden. Men i praktiken blir klappen bara en fleecetröja, skriver Ny Tekniks innovationsreporter Ania Obminska..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Har du missat Ny Tekniks premiumbrev? Här har vi samlat alla

Unikt material för Ny Tekniks premiumläsare: Nyhetsfördjupningar, profilintervjuer, Ny Teknik Insight och veckans kurstips från Ny Teknik Academy..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Klart: Sony Mobile varslar 200 anställda i Lund

Den krisande mobildivisionen skär ned på kostnaderna. Det innebär att 200 tjänster ska bort från utvecklingsenheten i Lund..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Smarta knepet förändrar hur du skriver sms för alltid

Aldrig känns väl tummarna så otympliga som när man ska flytta markören och korrigera felskrivningar i sitt sms. Här är smarta knepet som fixar det snabbt..

Nyteknik - 12 timmar sedan

VW lovar grön el i elbilsproduktionen

Bara el från förnybara elkällor ska användas i Volkswagens nya fabrik i tyska Zwickau när produktionen av den nya elbilen ID drar igång om ett år, lovar bolaget i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Studie om Marianergraven: Så mycket havsvatten slukar jordens inre

Jordens inre slukar fyra gånger så mycket havsvatten som forskarna hittills trott. Det visar nya observationer av det största havsdjupet, Marianergraven..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Vattenfall klättrar på lista över världens grönaste elbolag – trots kolkraft

Det spanska bolaget Acciona snyter topplatsen över de 100 grönaste stora elbolagen i analysföretaget Energy Intelligences rankning. Svenska Vattenfall klättrar på listan – men omställningen tar tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.