Nyteknik > Teknik

Tuesday, 23 April, 02:36

Nyteknik - 18 nov 13 kl. 14:55

Fixar ström under extremt tryckStrömförsörjningsenheter som kan fungera i årtionden på flera tusen meters havsdjup testas i Norge för framtida djuphavsfabriker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fixar, strömunder , extremt, tryck
BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

BT - 02 jan 15 kl. 09:27

"Jag sa att jag fixar en arena för 100 miljoner"

Det har hänt mycket längs vägen värt att fira. Men till våren väntar kalas på riktigt – om man nu ska se till vad Borås Arena betytt för staden. Här är historien om en 10-åring som visade vägen in i framtiden.

Sydsvenskan - 04 jun 14 kl. 05:30

Seun Kutis ilska och kraft ger väldigt tryck och tyngd åt albumet.

Musikens energi omvandlas till en het luftström rakt in i örat. Och frustrationen, ilskan och kraften i låttexterna är så starka att man nästan kan känna doften av känslorna.Fela Kuti och hans outtröttliga, riskfyllda kamp för ett bättre Nigeria och Afrika får ett eget kapitel i Anna Charlotta Gunnarssons just utgivna bok ”Popmusik rimmar på politik”, en välskriven och tankevärd ”katalog” över musik med budskap.

YLE - 14 nov 14 kl. 14:35

Att få "gå till kungs" fixar inte demokratiunderskottet

Landsbygdsutveckling och demokrati. Det är två övergripande teman då man diskuterar med Peter Backa, nybliven pensionär från Svensk Byaservice. Han är kritisk till det sätt som kommunsammanslagningar "säljs" till folket.

YLE - 21 okt 16 kl. 03:45

Extremt låga havsvattnet en gåva från ovan för Östersjön

Havsvattenståndet är exceptionellt lågt i hela Östersjön, på många håll en halvmeter lägre än normalt. Orsaken är ett långvarigt högtryck i kombination med friska nordliga vindar. För Östersjön är det här goda nyheter - lågt vatten ökar förutsättningar för saltpulser.

Kristianstadsbladet - 20 jul 12 kl. 10:00

Miljonförlust efter strömavbrottet

Tisdagens strömavbrott slog hårt mot Nymölla bruk. Sedan klockan sju på tisdagskvällen fram till torsdag förmiddag har produktionen på pappersbruket legat helt nere.
?

BT - 14 sep 14 kl. 15:01

Stort tryck i Kinna: "Mycket folk"

Det är bra tryck på vallokalen i Lyckeskolan i Kinna. – Vi har en strid ström med väljare här och så har det varit sedan tidigt imorse, säger röstmottagaren Anders Andersson. Solen strålar in genom fönstren i Lyckeskolan och det är ett stadigt flöde med människor på väg till valbåsen.

Barometern - 30 sep 14 kl. 10:33

Extremt rolig och smart folkbildning

Med vår tids märkliga medielogik, den som säger att någon som blir älskad av alla till slut måste knuffas ner från piedestalen och få smisk, borde Liv Strömquist rimligen drabbas av någon sorts den-svåra-andra-skivan, fast för tionde seriealbumet, snart. Läget i landet Sverige är så knasigt nu att folk skriver hela krönikor om att det är dumt att vara dum.
Men dukar hon under?

YLE - 23 aug 17 kl. 15:00

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor Friidrotten behöver profiler men inte såna som är höga på sig själv, säger häckvärldsmästaren Karsten Warholm till Yle Sporten. Man måste våga träna mycket, beskriver Norges mest framgångsrika friidrottstränare Leif Olav Alnes guldreceptet.

Man kunde lätt få bilden att Karsten Warholm har svårt att hålla fötterna stadigt på marken.

YLE - 07 jan 16 kl. 20:39

Meteorolog Anne Borgström: Sträng kyla helt normalt i januari

Midvinternattens köld var hård. Det visste redan Viktor Rydberg. Men är det hårdare än vanligt, då det är kallare än tjugo grader tre dagar i sträck i januari?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 16 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.