DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 13:00

DI - 18 nov 13 kl. 10:06

Överskott i euroområdets bytesbalansBytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 13,7 miljarder euro i september, jämfört med ett reviderat överskott på 17,9 miljarder euro föregående månad (+17,4)..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överskotti , euroområdets, bytesbalans
Affärsvärlden - 17 sep 13 kl. 10:32

Mindre överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 16,9 miljarder euro i juli, jämfört med ett reviderat överskott på 19,8 miljarder euro föregående månad (+16,9)..

Affärsvärlden - 17 okt 13 kl. 11:38

Ökat överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet visade ett överskott på 52,8 miljarder euro under andra kvartalet 2013, motsvarande 2,2 procent av BNP, jämfört med ett överskott på 26,2 miljarder euro motsvarande kvartal föregående år..

Affärsvärlden - 18 nov 13 kl. 10:08

Minskat överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 13,7 miljarder euro i september, jämfört med ett reviderat överskott på 17,9 miljarder euro föregående månad (+17,4)..

DI - 10 apr 18 kl. 11:04

Högre överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet visade ett överskott på 106,3 miljarder euro under fjärde kvartalet i fjol, jämfört med ett överskott på 94,6 miljarder euro motsvarande kvartal föregående år.  Det visar säsongsjusterad statistik från Eurostat. .

DI - 20 dec 17 kl. 10:04

Euroområdets bytesbalans visar överskott

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 30,8 miljarder euro i oktober. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 19 feb 18 kl. 10:05

Stort överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 29,9 miljarder euro i december.  Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 18 maj 18 kl. 10:02

Överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 32,0 miljarder euro i mars. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 20 jul 18 kl. 10:02

22 miljarder euro i överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 22 miljarder euro i maj. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

Affärsvärlden - 16 maj 13 kl. 11:23

Överskott i euroområdets handel

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott i mars..

DI - 19 maj 15 kl. 11:05

Överskott i Euroområdets handelsbalans

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 23,4 miljarder euro i mars, att jämföra med ett netto på +16,1 miljarder euro motsvarande månad 2014..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Gunvor tecknar finansieringsavtal kopplat till hållbarhet

Oljehandelsbolaget Gunvor Group har tecknat en kreditfacilitet på 745 miljoner dollar, motsvarande 6,7 miljarder kronor, kopplad till bolaget hållbarhetsmål. Konkret innebär avtalet att bolagets ränta beror på väl hur Gunvor Group levererar på sina hållbarhetsmål. .

DI - 5 minuter sedan

Danske Bank: Volatiliteten är här för att stanna – men börsen ska upp

Danske Bank tror att volatiliteten på marknaden är sannolikt här för att stanna men man förväntar sig fortfarande att aktier står högre om tolv månader. Det framgår av en artikel från sparekonomen Maria Landeborn på bankens nyhetsportal Nextconomy. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Yenen stärks – Europaräntor lägre

Europaräntor sjönk och yenen stärktes på måndagsförmiddagen när investerare rörde sig mot mindre riskfyllda tillgångar i spåren av nya hinder i brexitförhandlingarna och spänningar mellan Saudiarabien och USA..

DI - 15 minuter sedan

Möjligt livnära tio miljarder människor med ändrade kostvanor

Livsmedelssystemet är en signifikant drivkraft till klimatförändringen och har en stor global miljöpåverkan som riskerar att öka med 50–90 procent till år 2050. Den slutsatsen drar ett internationellt forskarteam, EAT Lancet-kommissionen, som för första gången har kvantifierat hur stor omställning som behövs för att livsmedelssystemet ska kunna bli hållbart inom planetens gränser..

DI - 15 minuter sedan

Jackpott för Getinge-blankarna

Måndagen ser ut att bli en blodig dag för Getinge vars aktie slaktas med drygt 12 procent efter att bolaget reserverat 1,8 miljarder kronor för skadeståndskrav. Den enes död är dock den andres bröd och för de sju storblankare som sitter på en kort position i bolaget var söndagens besked goda nyheter. .

DI - 30 minuter sedan

Aker BP köper andel i gasfält från Equinor för 2,2 miljarder

Aker BP har köpt Equinors andel i gasfältet King Lear i Nordsjön för 250 miljoner dollar, motsvarande drygt 2,2 miljarder svenska kronor..

DI - 30 minuter sedan

De kampanjar mot svenska skokedjor

Nära sju av tio – eller 68 procent – av svenskarna är omedvetna om hur läderskor påverkar miljön. Det visar en undersökning som Fair Action låtit Sifo göra. .

DI - 30 minuter sedan

Media-vd: USA-sanktioner mot Saudi kan leda till ekonomisk katstrof

I spåren av ökade spänningar mellan USA och Saudiarabien, skriver en av landets ledande journalister på måndagen att oljan kan komma att nå 400 dollar per fet..

DI - 45 minuter sedan

Proffsen: Så går börsen i år – här är aktierna du ska ha nu

Efter förra veckans börsfall är det nu köpläge på börsen. Men det gäller att skynda sig på. Det spår Martin Guri, strategichef Norden på Kepler Cheuvreux.

DI - 45 minuter sedan

Sjöstedt kräver inflytande över S-ledd mittenregering

Jonas Sjöstedt anser att Stefan Löfven nu bör få chansen att försöka bilda en ny regering. Men kravet - om han lyckas - är att Vänsterpartiet får inflytande över politiken. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.