SR > Nyheter

Tuesday, 25 June, 03:33

SR - 18 nov 13 kl. 03:04

Polisen varnar för nytt nätbedrägeriPolisen varnar nu för så kallat "nätfiske". Det är den senaste trenden av bedrägerier via internet, där bedragare via mejl försöker komma åt kort- och kontouppgifter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, varnarför , nytt, nätbedrägeri
YLE - 29 jun 17 kl. 05:13

Vasabo drabbades av nätbedrägeri - "Jag hade 22 cent kvar"

Nätbedrägerier ökar hela tiden. En av dem som drabbats är Josefin Holmlund i Gerby i Vasa. I april var hennes brukskonto helt plötsligt tomt och någon eller någonting hade dragit mer än 500 euro från hennes konto.

YLE - 29 nov 18 kl. 06:00

Polisen utreder rekordstort nätbedrägeri - kriminell liga utnyttjar amerikanska bankkort i Finland

- Det är den största härvan vi stött på hittills, berättar kriminalkommissarie Hannu Kortelainen vid helsingforspolisen..

Polisen - 06 feb 15 kl. 13:51

Nya nätbedrägeriet slår mot jobbsökande

De verkar seriösa, utlovar prickfria utdrag ur belastningsregistret och tar bara några hundralappar i betalt. Allt de efterfrågar är dina personuppgifter. Nu varnar polisen för en ny typ av nätbedrägeri..

YLE - 22 jun 17 kl. 09:05

Två personer i Nyland misstänks för omfattande nätbedrägeri

Två personer misstänks för omfattande bedrägeri via nätet och identitetsstöld på olika håll i Nyland, uppger Helsingforspolisen. De missbrukade personuppgifterna härstammar från dataintrång 2011 och utnyttjas enligt polisen fortsättningsvis av kriminella dagligen. Polisen misstänker att en 20-årig man och en 32-årig kvinna har stulit identetsuppgifter av kring 70 personer och med hjälp av uppgifterna köpt mobiler, elektronik och kläder via nätet för över 40 000 euro.

VBL - 14 aug 12 kl. 15:01

Nya anmälningar om nätbedrägeri

Österbottens polisinrättning har fått in tre anmälningar om nätbedrägerier under de senaste dagarna. I samtliga fall har bedragarna tagit kontakt per e-post och uppgett sig vara polisen..

Skånskan - 05 mar 19 kl. 10:14

Nytt fall av nätbedrägeri

HÖRBY Hörbypolisen utreder ett misstänkt bedrägeri på en köp- och säljsajt på Internet. En man i 45-årsåldern betalade 700 kronor för en elektronikvara som han hade köpt via sajten. Men varan levererades inte som utlovat, och nu går säljaren inte att nå på mejl eller telefon längre.

BT - 06 sep 13 kl. 07:24

Boråsare bland de drabbade i nätbedrägeri på Tradera

En bedrägerihärva på näthandelssajten Tradera har börjat nystas upp. Företaget Linnab har lurat kunder på hundratusentals kronor - även boråsare är drabbade. ?

BT - 16 jan 15 kl. 20:40

Mor och dotter döms för nätbedrägeri

Dottern och mamman lade ut annonser på nätet om billiga mobiltelefoner. Ett 30-tal personer betalade i förskott - men fick aldrig några varor. Nu döms duon till fängelse respektive skyddstillsyn, skriver smp.

YLE - 29 aug 17 kl. 05:50

Nätbedrägerier ökar kraftigt i Helsingfors – med enkla knep kan du värja dig

I Helsingfors har antalet nätbedrägerier ökat med tiotals procent de senaste åren. Helsingforspolisen behandlar omkring 2 000 – 2 500 fall per år. Genom att använda sunt bondförnuft är det ändå möjligt att värja sig mot nätbedrägerier.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 01:32

Nätbedrägerierna ökar stadigt


Nätbedrägerierna fortsätter att öka. Fram till juni i år fick polisen in 10 355 anmälningar inom ramen för internetbedrägeri, visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).Det är en ökning med 37 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Johnson lovar brexit sista oktober

Planerna för ett brittiskt utträde ur EU sista oktober ligger fast, säger favoritkandidaten till premiärministerposten, Boris Johnson..

SR - 5 timmar sedan

Säpo: Utred förbud mot terrorpropaganda

Säkerhetspolisen vill att regeringen ska utreda om det bör vara straffbart att inneha eller se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen på DN Debatt..

SR - 5 timmar sedan

Trenden har vänt – utsläppen ökar från nya bilar

För andra året i rad ökar koldioxidutsläppen från nya bilar i EU enligt Europeiska miljöbyrån..

SR - 7 timmar sedan

USA inför nya sanktioner mot Iran

USA riktar nu nya sanktioner mot Iran. Den här gången riktar sig sanktionerna bland annat mot Irans högste religiöse ledare..

SR - 9 timmar sedan

Furtenbach om Sabuni: Många vill ha något nytt

Liberalernas valberedning föreslår att Nyamko Sabuni efterträder Jan Björklund som partiledare. – Allt pekar nu på att det blir hon, säger Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator på Ekot..

SR - 10 timmar sedan

Brist på synliga poliser till 2024

Det kommer att råda brist på poliser i yttre tjänst till år 2024, det skriver polisens Nationella Operativa Avdelning, NOA, i en intern promemoria som Ekot tagit del av..

SR - 10 timmar sedan

Tuff dag för AKP-anhängare i Istanbul

I Turkiet bearbetar AKP-anhängare gårdagens förlust i det viktiga omvalet till borgmästare i Istanbul..

SR - 9 timmar sedan

Sverige eller Italien – snart kommer OS-beskedet

Blir det Stockholm/Åre eller Milano/Cortina får OS 2026?.

SR - 10 timmar sedan

Liberalernas valberedning vill ha Nyamko Sabuni

Valberedningen i Liberalerna har beslutat att lägga fram Nyamko Sabuni som sitt förslag till ny partiledare. Det här beslutades på ett möte i dag..

SR - 11 timmar sedan

Långa köer på E4 från Stockholm mot Uppsala

Olycka på E4 Uppsalavägen, enbart ett körfält öppet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.