YA > Lokalt

Friday, 15 November, 06:14

YA - 16 nov 13 kl. 06:30

Flytten som ett brev på postenMed hjälp av en lift lyftes i går postboxarna bort. Samtidigt, inne i lokalen, jobbade personalen febrilt med att packa ner alla lampor och hyllor för transport till Södergatan..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Jablonska, Svantorget, Södergatan, Tomas Lilja, Peab, Skanska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyttensom ett , brev, posten
YA - 20 nov 13 kl. 06:30

Posten packar upp

Foto: Mark Hanlon
Några flyttkartonger återstår att packa upp, men adressändringen är fixad. Postens nya hemvist i Skurup är Södergatan 74, eller gamla Landäng om man så vill.
– Det tar ett tag innan man kommer tillrätta och flytstöket får fixas vid sidan om våra vanliga arbetsuppgifter.

YLE - 26 jan 17 kl. 05:43

Posten klarade Svenska Yles brevtest

Svenska Yles fem regionala redaktioner från Österbotten i norr till Östnyland i öster skickade totalt 64 brev kors och tvärs i Svenskfinland till olika privata adresser. Så gott som hälften av de 64 breven - 31 stycken - kom fram följande dag. Av de övriga breven kom 30 fram efter två dagar, 2 brev efter tre dagar och 1 brev efter fyra dagar.

Cornucopia - 23 mar 18 kl. 18:33

Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

De gamla svenska ideomatiska uttrycken gå som tåget och som ett brev på posten bör numera ha en helt annan innebörd.Anlände till slut till Göteborg, ungefär tolv timmar försenad och på en annan kalenderdag. Vila i frid, tågresor.

YLE - 03 okt 16 kl. 13:50

Posten ryter till om skärgårdsposten

Från och med den här måndagen ordnar Posten femdagars utdelning i Åbolands skärgård, men Posten känner sig orättvist behandlad. Det var redan i april som Högsta förvaltningsdomstolen fastställde Åbo förvaltningsdomstols beslut att posten bör delas ut dagligen till holmar som trafikeras av förbindelsebåtar minst fem dagar i veckan. Posten kritiserar nu Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland för att ha beslutat att förbindelsefartygen inte kan transportera post om det inte finns passagerare eller fraktgods ombord på fartygen.

YLE - 25 feb 16 kl. 07:56

Okej för Posten om var tjugonde försändelse är sen

En tipsare som varit i kontakt med Yle Spotlight undrar varför räkningar kan dimpa ner i postlådan samma dag som de ska betalas. Posten försvarar sig med att fem procent av försändelserna får vara försenade. Tipsaren skriver så här: ”Jag fick en faktura på nästan 700 euro från elbolaget Herrfors den 1:a februari.

Cornucopia - 06 okt 17 kl. 15:14

Posten försämrar servicen - två dygn för ett brev

Som respons på att fysisk post blir allt mindre attraktiv så ska regeringen nu tillåta PostNord ("Posten") att det ska ta två vardagar för ett brev att nå adressaten, samt ytterligare prishöjningar. Genom att göra produkten mindre attraktiv tänker man sig tydligen tjäna pengar. Bloggen har nu tagit emot leverans av en GPS-spårare med lång batteritid och kommer återrapportera vad som egentligen pågår när man skickar ett brev i framtida inlägg.

YLE - 17 jul 15 kl. 11:07

Posten går på förlust - allt färre brev skickas

Posten har det tungt, bland annat på grund av att allt färre brev skickas. Koncernen gick back med nästan sju miljoner euro under årets andra kvartal. I fjol gjorde Posten en vinst på 2,9 miljoner euro under det andra kvartalet, men i år blev det en förlust på 6,8 miljoner om man inte räknar med extra nettointäkter.

YLE - 12 okt 16 kl. 16:59

Posten svarar: Så här ska du gå till väga om brev försvinner

Postens regionchef i Nyland, Eikka Urpilainen, uppmanar Drumsöbor som blivit utan post att göra en ansökan om skadeersättning. Hur den behandlas av Posten kan han inte säga. I allmänhet är Posten väldigt pålitlig, säger han.

YLE - 01 mar 17 kl. 11:06

I april blir det dyrare att skicka brev - postförsändelserna minskar i antal

Det blir dyrare att skicka brev. Prishöjningen gäller både inrikes- och utrikesförsändelser. Det skickas allt färre brev vilket är orsaken till prishöjningen.

YLE - 25 jul 17 kl. 12:02

Posten slutar dela ut brev på tisdagar

Posten har slutat dela ut brev, reklam och tidskrifter på tisdagar. Brev som postats på måndagar kommer hädanefter i regel att delas ut på onsdagar, meddelar Posten. På tisdagar fortsätter Posten bara dela ut en del tidningar, paket, expressbrev och laboratorieförsändelser.

Fler nyheter från YA

YA - 09 sep 19 kl. 18:32

Tv: Se minigrisen Gretas nyfödda kultingar

Sju små livliga kultingar kravlar omkring i stian tillsammans med sin mamma Greta. Det är bara lite mer än ett dygn sedan de såg dagens ljus på Nils Holgersson-gymnasiet i Skurup..

YA - 07 aug 18 kl. 13:51

Folkbildaren Eric Mårtensson har gått ur tiden

Eric Mårtensson, tidigare museiintendent på Svaneholms slott, lärare på folkhögskolan och folkbildare med hjärtat i Vemmenhögsbygden är död. Han avled efter en tids sjukdom och blev 83 år gammal. .

YA - 10 mar 19 kl. 00:09

I natt: A-traktor körde in i hus – två till sjukhus

Två tonåringar har förts till sjukhus efter att de kört in i ett hus med en a-traktor. .

YA - 04 mar 18 kl. 00:01

56 Skurupsbor hjälpta av kvinnojour

Förra året hjälpte kvinnojouren totalt 51 kvinnor och fem män från Skurup. Alla hade utsatts för våld och misshandel i nära relationer..

YA - 17 okt 18 kl. 10:29

Mystiska bollar flöt i land längs kusten – Kustbevakningen har ingen förklaring

Cirka tusen små bollar har hittats längs sydkusten. Kustbevakningen har ingen förklaring och Trelleborgs kommuns miljöinspektör är förbryllad..

YA - 14 nov 18 kl. 11:32

Känner du igen kattungen? Räddades efter resa under motorhuven på bil

Om katter verkligen har nio liv kanske den här lille ungen har hunnit avverka ett. Den har – högst ofrivilligt – rest in till Skurup under motorhuven på en bil, men lyckats klara sig undan med endast lite skrapsår på nosen. .

YA - 22 feb 19 kl. 14:00

Potatisbrist i butikerna i vår

Vinterpotatis blir en bristvara i butiken i vår. Orsaken är förra årets svaga potatisskörd. Samtidigt är priserna fortsatt höga..

YA - 23 apr 19 kl. 16:00

Rekordtidig raps i blom efter varm påsk

Nu blommor det! Att rapsen färgar fälten gula redan en veckan innan Valborg är rekordtidigt. Än så länge ser prognosen för skörden bra ut, men lite regn hade suttit fint, menar Mattias Hammarstedt, rådgivare för HIR Skåne, dotterbolag till Hushållningssällskapet..

YA - 14 jun 19 kl. 21:39

Alm hoppar av som skånsk LO-bas – Omöjligt fortsätta

På sin hemsida meddelande i förra veckan LO Skåne att Skurupspolitikern Magnus Alm (S) avsagt sig uppdraget som distriktets LO-ordförande. – Meningsskiljaktigheter, säger nu tillförordnade ordföranden Almroth..

YA - 28 jun 19 kl. 20:00

Falska sedlar i omlopp – polisen varnar för ”växlingstricket”

Falska sedlar från ett gatukök har påträffats i Skurup under en sedeluppräkning. Polisen vill därför göra allmänheten uppmärksam på det så kallade växlingstricket som många utsätter butikspersonal för..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.