BT > Nyheter

Monday, 10 December, 14:19

BT - 14 nov 13 kl. 18:10

FN: "Läget är förskräckligt"




Förtvivlan och kritiken över den försenade nödhjälpen växer i Tacloban.
Samtidigt börjar de amerikanska och brittiska flottorna att anlända, med sina omfattande resurser.
Enligt Taclobans borgmästare Alfred Romualdez dröjer hjälpen för att biståndsorganisationer vill skaffa sig en bild av omfattningen innan de går in, information som inte finns tillgänglig.
– Det är som vid ett bankrån – det är bättre att alla enheter agerar, sade han.
Romualdez vill ha bort liken från gatorna så fort som möjligt, då åsynen av dem gör människor rädda och deprimerade.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tacloban, Taclobans, Alfred Romualdez, Romualdez, Pang, Röda Korset, Filippinerna, USS George Washington, Samar, Storbritannien, David Cameron, Twitter, HMS Illustrious, HMS Darian, Kina, FN, Amos, Manila

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN Lägetär , förskräckligt
SVT - 31 maj 17 kl. 10:15

Flera döda i självmordsdåd i Kabul: ”Förskräckligt – värsta attacken i år”

Minst 80 har dödats och 300 skadats i ett självmordsattentat i Afghanistans huvudstad Kabul. – Läget är mycket allvarligt, det är den värsta attacken hittills i år. Det säger Madeleine Jufors, landschef för Svenska Afghanistankommittén, som är på plats i Kabul, till SVT Nyheter..

YLE - 12 jun 17 kl. 20:03

”Färjan körde i land med en förskräcklig fart – aldrig varit med om något liknande”

Färjan Sterna åkte in i färjfästet i Lillmälö på måndagen och ännu sent på kvällen stod flera fordon ombord på färjan. Krocken kändes ordentligt, men vi hade tur i oturen, berättar Ami Taulio för Yle Åboland. Taulio hade tillsammans med sin man besökt sommarstugan i Nagu då olyckan var framme.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:00

Patient fick vänta tio timmar på akuten

Foto: Peter Åklundh
Trycket på CSK:s akut i söndags var ?förskräckligt?. Det berättar både patienter och ansvariga på lasarettet.

BT - 23 aug 13 kl. 08:24

Hansson: Elfsborg lever farligt

Liket lever, men har kniven mot strupen. Efter 1-1 (0-1) mot FC Nordsjälland behöver Elfsborg vinna returen på dansk mark. Annars är säsongen förlorad.

BT - 23 aug 13 kl. 08:24

Hansson: Elfsborg lever farligt

Liket lever, men har kniven mot strupen. Efter 1-1 (0-1) mot FC Nordsjälland behöver Elfsborg vinna returen på dansk mark. Annars är säsongen förlorad.

HBL - 06 nov 13 kl. 09:19

De värnar om sin svenska

Hur ser dagens språkbrukare på sitt förhållande till svenskan? Vi har frågat tre västnylänningar om sin syn på språk och identitet.– Jag har tänkt på språk sedan födseln, säger Kyrkslättsbon Tove Fagerholm, som växte upp med en dansk pappa och en finlandssvensk mamma.

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - vi listar tre stängda museer och de strandade planerna

Under årens lopp har Guggenheim försökt utvidga från New York och Venedig i 15 olika projekt. Av de här är Guggenheim Bilbao idag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheim-museum.

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - tre stängda museer och många strandade planer

Under årens lopp har Guggenheim i 15 olika projekt försökt utvidga sin museiverksamheten utöver museerna i New York och Venedig. Av de 15 projekten är Guggenheim Bilbao i dag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheimmuseum.

Sydsvenskan - 22 okt 12 kl. 06:30

Ohyfsade romare omvänds

Italienarna är världens bästa självgisslare. Folk börjar gärna ett samtal med att säga:?Ja, vi har ju den här svagheten.?

HBL - 17 aug 13 kl. 04:01

Våra lägenheter kryllar av löss och ohyra

Allt fler vägglöss kryper och lägger ägg i våra väggar och sängar. Bekämpningsföretag berättar att antalet avlusningar ökar med upp till hundra procent per år i huvudstadsregionen.Lägenheten vi går in i har besprutats med bekämpningsmedel två gånger förr, men det har inte räckt till för att ta kål på den blodsugande, nattaktiva ohyran som lurar i madrasser, lakan och springor i väggarna.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Gulldén: "Inte ofta man hejar på Montenegro"

Om Serbien förlorar i kväll lever handbollslandslagets hopp om en EM-semifinal. Ett kryss mot svensktränade Montenegro är det optimala med blågula ögon. - Det är väl inte ofta man hejar på Montenegro, säger Isabelle Gulldén.

BT - 15 minuter sedan

Indiens centralbankschef avgår

Chefen för Indiens centralbank Urjit Patel avgår. Enligt ett uttalande från centralbanken gör han det av personliga skäl. Lokala medier rapporterar att Urjit Patel är missnöjd med den indiska regeringen som vid upprepade tillfällen försökt påverka centralbankens beslut och försökt rubba bankens självständighet.

BT - 45 minuter sedan

Nio av tio judar: Antisemitismen har ökat

Judar i Europa anser att antisemitismen har ökat. Det visar en ny studie gjord av EU:s byrå för mänskliga rättigheter. Över 16 000 judar i tolv EU-länder, bland annat Sverige, har svarat på enkäten och nio av tio säger att antisemitismen har ökat de senaste fem åren.

BT - 45 minuter sedan

Löfven redo för kompromisser

Sverige behöver en handlingskraftig regering, konstaterar S-ledaren Stefan Löfven när han inleder dagens pressträff. - Socialdemokraterna har gjort stora, konkreta eftergifter, säger han och tillägger att han i förhandlingarna också försökt respektera parternas intressen på bostads- och arbetsmarknaden.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Ja till lodjursjakt i Småland

Länsstyrelserna i Jönköpings och Kalmar län har beslutat att tillåta licensjakt på lodjur under 2019. I Kalmar län får tre lodjur skjutas, i Jönköpings län två. Jakten startar den 1 mars och får som längst pågå till den 31 mars.

BT - 30 minuter sedan

Grönwall kan vinna en Grammy

Erik Grönwall finns bland de svenskar som har chans att vinna pris på amerikanska Grammygalan i början av nästa år. Den svenske artisten, som vann TV4:s "Idol" 2009, är nominerad för sin roll i Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal "Jesus Christ superstar".(TT).

BT - 1 timme sedan

Centerns nej är helt okej, men …

Centerpartiet har avslöjat Socialdemokraternas oförmåga att ta ansvar i en svår tid. Men nu måste Annie Lööf ta nästa steg och bidra till att Sverige får en stabil regering..

BT - 1 timme sedan

Lisa Stansfield till Sverige i höst

Lisa Stansfield kommer till Sverige nästa år för att fira 25-årsjubileet av sitt bästsäljande debutalbum "Affection". Den 25 november spelar den brittiska artisten på Cirkus i Stockholm, skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Traditionell terapiverksamhet tas bort

Fritidsverksamheten för de äldre som bor på kommunens särskilda boenden ska förändras. Den traditionella terapiverksamheten kommer att tas bort. – Vi måste våga utmana det sättet vi jobbar på, säger socialchefen Sebastian Nydén..

BT - 45 minuter sedan

Skola utrymd efter brand i Uppsala

Stenhagenskolan i Uppsala har utrymts efter att en brand startat i ett kapprum, rapporterar SVT Uppsala. - Det brinner i en av skolans tillbyggnader. Det är hot om fortsatt spridning till övriga delar och skolan är utrymd och säkrad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.