BT > Nyheter

Sunday, 17 February, 10:53

BT - 14 nov 13 kl. 18:10

FN: "Läget är förskräckligt"
Förtvivlan och kritiken över den försenade nödhjälpen växer i Tacloban.
Samtidigt börjar de amerikanska och brittiska flottorna att anlända, med sina omfattande resurser.
Enligt Taclobans borgmästare Alfred Romualdez dröjer hjälpen för att biståndsorganisationer vill skaffa sig en bild av omfattningen innan de går in, information som inte finns tillgänglig.
– Det är som vid ett bankrån – det är bättre att alla enheter agerar, sade han.
Romualdez vill ha bort liken från gatorna så fort som möjligt, då åsynen av dem gör människor rädda och deprimerade.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tacloban, Taclobans, Alfred Romualdez, Romualdez, Pang, Röda Korset, Filippinerna, USS George Washington, Samar, Storbritannien, David Cameron, Twitter, HMS Illustrious, HMS Darian, Kina, FN, Amos, Manila

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN Lägetär , förskräckligt
SVT - 31 maj 17 kl. 10:15

Flera döda i självmordsdåd i Kabul: ”Förskräckligt – värsta attacken i år”

Minst 80 har dödats och 300 skadats i ett självmordsattentat i Afghanistans huvudstad Kabul. – Läget är mycket allvarligt, det är den värsta attacken hittills i år. Det säger Madeleine Jufors, landschef för Svenska Afghanistankommittén, som är på plats i Kabul, till SVT Nyheter..

YLE - 12 jun 17 kl. 20:03

”Färjan körde i land med en förskräcklig fart – aldrig varit med om något liknande”

Färjan Sterna åkte in i färjfästet i Lillmälö på måndagen och ännu sent på kvällen stod flera fordon ombord på färjan. Krocken kändes ordentligt, men vi hade tur i oturen, berättar Ami Taulio för Yle Åboland. Taulio hade tillsammans med sin man besökt sommarstugan i Nagu då olyckan var framme.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:00

Patient fick vänta tio timmar på akuten

Foto: Peter Åklundh
Trycket på CSK:s akut i söndags var ?förskräckligt?. Det berättar både patienter och ansvariga på lasarettet.

BT - 23 aug 13 kl. 08:24

Hansson: Elfsborg lever farligt

Liket lever, men har kniven mot strupen. Efter 1-1 (0-1) mot FC Nordsjälland behöver Elfsborg vinna returen på dansk mark. Annars är säsongen förlorad.

BT - 23 aug 13 kl. 08:24

Hansson: Elfsborg lever farligt

Liket lever, men har kniven mot strupen. Efter 1-1 (0-1) mot FC Nordsjälland behöver Elfsborg vinna returen på dansk mark. Annars är säsongen förlorad.

HBL - 06 nov 13 kl. 09:19

De värnar om sin svenska

Hur ser dagens språkbrukare på sitt förhållande till svenskan? Vi har frågat tre västnylänningar om sin syn på språk och identitet.– Jag har tänkt på språk sedan födseln, säger Kyrkslättsbon Tove Fagerholm, som växte upp med en dansk pappa och en finlandssvensk mamma.

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - vi listar tre stängda museer och de strandade planerna

Under årens lopp har Guggenheim försökt utvidga från New York och Venedig i 15 olika projekt. Av de här är Guggenheim Bilbao idag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheim-museum.

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - tre stängda museer och många strandade planer

Under årens lopp har Guggenheim i 15 olika projekt försökt utvidga sin museiverksamheten utöver museerna i New York och Venedig. Av de 15 projekten är Guggenheim Bilbao i dag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheimmuseum.

Sydsvenskan - 22 okt 12 kl. 06:30

Ohyfsade romare omvänds

Italienarna är världens bästa självgisslare. Folk börjar gärna ett samtal med att säga:?Ja, vi har ju den här svagheten.?

HBL - 17 aug 13 kl. 04:01

Våra lägenheter kryllar av löss och ohyra

Allt fler vägglöss kryper och lägger ägg i våra väggar och sängar. Bekämpningsföretag berättar att antalet avlusningar ökar med upp till hundra procent per år i huvudstadsregionen.Lägenheten vi går in i har besprutats med bekämpningsmedel två gånger förr, men det har inte räckt till för att ta kål på den blodsugande, nattaktiva ohyran som lurar i madrasser, lakan och springor i väggarna.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Dansk polis på jakt efter turkiska spioner

Turkisk säkerhetspolis ska ha fått hjälp med att jaga regimmotståndare i Danmark. Misstankarna handlar om att personer som är bosatta i Danmark ska ha samlat information om personer med koppling till Gülen-rörelsen.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Frida Karlsson topp tio i VC-debuten

Frida Karlsson har presenterat sig på den stora skidscenen. I sin världscupdebut, på 10 kilometer klassiskt i italienska Cogne, blev det en sjundeplats för det 19-åriga framtidslöftet. Frida Karlsson har väntat och längtat.

BT - 30 minuter sedan

Forskning: Light-läsk kan öka risken för stroke

Äldre kvinnor som dricker mycket sockerfri läsk bör kanske hålla nere sin konsumtion. Risken för stroke ser nämligen ut att öka, varnar forskare..

BT - 30 minuter sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern. Natten mot söndag brann en husvagn.

BT - 30 minuter sedan

Brott: Krossade rutor och startade eld - ville se polis

En pojke under 18 år krossade fönsterrutor och tog sin in på en skola i Herrljunga kommun. Han har också anlagt en brand bredvid ett garage och kastat stenar på en person, allt för att han ville se blåljuspersonal..

BT - 45 minuter sedan

Light-läsk kan öka risken för stroke

Äldre kvinnor som dricker mycket sockerfri läsk bör kanske hålla nere sin konsumtion. Risken för stroke ser nämligen ut att öka, varnar forskare. I syfte att hålla nere både vikten och sockerintaget dricker många så kallad light-läsk i stället.

BT - 1 timme sedan

Rouhani vill förbättra relationer i regionen

Iran är redo att förbättra relationerna med gulfstaterna, deklarerar president Hassan Rouhani i ett tv-sänt tal från södra Iran.(TT).

BT - 1 timme sedan

Måns Herngren: Livet är inte så jävla enkelt

På måndag är "Bonusfamiljen" tillbaka i tv-rutan. Huvudregissören Måns Herngren tror att igenkänningsfaktorn är en av nycklarna till seriens framgång. - Livet är inte så jävla enkelt och jag tror att alla de där situationerna när man känner â??

BT - 1 timme sedan

Sjuhärad: Så blir vädret i veckan: ”Ovanligt milt för årstiden”

Veckan bjuder mestadels på regn och och grått väder, men om vi har tur finns det en chans att få se solen i slutet av veckan. Den milda temperaturen fortsätter sitta i några dagar till. – Det är ovanligt milt för årstiden, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.